Dagens ridning

Red upp till ridbanan och jobbade Eddie lite idag. Red inte så jättekrävande, ställde igenom på volter, serpentiner och flyttade honom lite i skritten. Han känndes inte alls bra idag, utan var okoncentrerad, spårade inte riktigt och slappnade aldrig av ordentligt. Jobbade även lite övergångar, och galoppfattningarna från skritt satt ganska bra efter ett tag. Dock så sprang han iväg lite för mycket i galoppen och kom aldrig riktigt till arbete. Nej, han var inte alls fin idag...

Dom sista minuterna när jag travade av honom i en lite lägre form så slappnade han äntligen av. Han var inte superfin, men helt okej. Har inte ridit ordentligt på ridbana under vintern, så känner att jag är så oinspirerad när jag väl är på en bana! Just nu känns det lättare att jobba honom ute, haha. Nästan tragiskt. Har liksom inte riktigt hittat ett upplägg som funkar bra med just honom... Men imorgon ska jag rida ut honom en sväng och sedan avsluta en stund på banan. Det upplägget brukar funka bra :)

Skrittade sedan ut Curre, blev av en anledning väldigt sent. Men eftersom han stod igår (dom andra hästarna hade vilodag igår) så tog jag ut honom iaf! Han var jättesnäll och skrittade lugnt på med stora steg. Han har varit så stökig ett tag att mamma fått leda honom, men idag gick vi själv den största delen av turen. På hemvägen gjorde han några försök till bus, men det var bara hans "vanliga" busigheter!

När han var igång och tränade/tävlade så gjorde han ofta världens bocksprång och damprus när jag tränade, på framhoppningar tex. Folk undrade hur jag kunde sitta kvar, men jag bara skrattade. Brydde mig inte alls om det, tyckte nästan att det var lite kul ibland. Han är mycket roligare att rida då, än när han inte är på bushumör! Fast såklart så kunde jag väl bli lite irriterad på honom när han inte koncentrerade sig på framhoppningar med mycket hästar, utan bara flög runt, haha.

Jag var ALDRIG rädd när jag red honom, men nu när han stått på boxvila och skrittats, och gjort sina värsta rus så har tom jag tyckt att det varit obehagligt. Det var liksom inte bus för att han var glad, utan för att han hade energi han inte visste var han skulle göra av. Dom gånger han fått sina spel så har det varit okontrollerat, nästan som att han inte vet var han har sig själv. Men idag var det dom där vanliga busrycken han gjorde, vilket jag inte alls bryr mig om! Det var faktiskt väldigt skönt :)

Åh, vad jag saknar att träna Curre nu!
Ingen häst är ens i närheten av honom, INGEN! Alla hans busryck på träningarna och "pip" när det var vår tur med hoppövningarna, haha. Tom så att Frida kunde skratta åt honom. Att ha med honom på tävlingar, även det är speciellt! När han far runt och är svår att göra iordning, bits, lever rövare på framhoppningar, DÅ gick han som bäst på banan! Fast han hade värsta ruset och nästan skulle springa åt andra hästar på framhoppningar (jag skojar inte, en tjej sa en gång "såg du skimmeln, den tänkte attackera min häst!". Eh, vaddå? Vad det min Curre som gjorde det? ;)) men på banan var det alltid full fokus!

Tror det bara har hänt en gång att han bockat inne på banan, och det var för att jag la honom fel så han rev. Det gillade inte min pojk ;) Nej, gud vad jag saknar det! Han är oslagbar den hästen, och jag älskar honom mer än allt annat. Min finaste häst, min Cuwento. Har man inte träffat honom eller suttit på honom så förstår man nog inte, men jag vet. Jag förstår varför Frida fastnade för honom där nere i Belgien när honom provred honom, jag förstår det! Han är en på miljonen, och det skär i både själ och hjärta på mig att allt detta drabbat honom. Han betyder allt för mig, och jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom, ALDRIG. Han är mitt allt :')

När jag tränade för Erik Berggren någon gång i början så sa han "den hästen kommer du nog få väldigt roligt med". Förutom allt detta med skadan, så hade han rätt. Så rätt!

Förlåt för att inlägget drog iväg och gick ifrån ämnet... Men jag kunde inte hjälpa det!Finaste


Kommentarer
Postat av: Linda Gustafsson - Ponnyryttare

naw! sööt bild :)

2010-03-21 @ 13:20:04
URL: http://lindagustafssoon.blogg.se/
Postat av: caroline

ja din häst har ju väldigt bra stam, Parco är en fin hingst och ändå rätt ovanlig stam i sverige

2010-03-27 @ 16:22:57
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0