Dagens ridning

Började med att skritta ut Eddie en sväng på morgonen. Som sagt så är han ju en väldigt nervig häst, och gör man för hastiga rörelser när han står på stallgången så brukar han slita sig. Så jag har satt tunna balsnören mellan grimmskaften och knäppena, som går av om han får panik och börjar slita sig. Men idag vet jag inte riktigt vad det var med honom, för idag slet han sig tre gånger! Gick jag lite för snabbt förbi eller borstade lite hastigt uppe vid huvudet så fick han panik och slet sig. Vad den hästen har för problem vet jag inte riktigt ;)

Red förbi ridbanan när vi skrittade våran sväng, och såg att den var plogad! Det är ju inte direkt jättebra underlag där nu, men bättre än tung snö och dessutom så kommer den att tina fortare nu! Så eftersom den var plogad så gick vi in där en stund. Jobbade bara i skritt och ställde igenom honom lite, och han kändes helt okej. Fortsatte att skritta resten av turen och la in en liten travsträcka på slutet. Han kändes pigg idag, dock väldigt töntig. Men det är väl bara att ignorera och inte bli arg på honom så slutar han snart. 

Curre fick skrittas ut en sväng på kvällen, som vanligt alltså. Han var faktiskt väldigt lugn idag, nästan lite seg! Har börjat att öka på skritturerna nu, så vi är uppe i 30-35min kanske. Lite beronde på hur fort han skrittar. Men det var iallafall skönt att han var lugn idag :)
Kommentarer
Postat av: Mina

Sv: Make your own horse equipment heter den, och kostar 120 kr på AdLibris :) Den är verkligen suverän, och ja, det finns instruktioner till en flätning till där det blir som små romber på pannbandet :D Jag rekommenderar verkligen boken, det finns många fler roliga saker att göra i den också :)

2010-03-14 @ 23:25:01
URL: http://femgangare.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius -Tävlingsryttare med världens finaste ponny

sv: haha okej :)

2010-03-15 @ 00:36:20
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Freddi

Härlig bild! :D

2010-03-15 @ 16:45:28
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini -bloggen för dig & din häst

Sv; Nackdelen med Schockemöhles träns är nackstycket ;/. Gillar inte när (nu hittar jag inte rätt ord, haha) remmen som går över öronen till nosgrimman sitter ovanpå nackstycket eller vad man säger xD

2010-03-15 @ 22:26:30
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Emma

Vad mycket snö ni fortfarande har!

2010-03-16 @ 10:36:06
URL: http://emmagynning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0