Träningstävling

Var iväg och hoppade en träningstävling i Ockelbo med Eddie tidigare idag, och det gick väl inte så jättebra resultatmässigt. Framridningen var väldigt stökig med mycket hästar, men trots det så var Eddie väldigt fin! Riktigt fin faktiskt :D Han har varit fin flera dagar när jag ridit hemma efter vägarna, där det är ganska svårt att jobba dom ordentligt. Men idag när vi var i ridhus så behövde jag bara korta tyglarna och sluta om med skänkeln så började han söka sig neråt. Han trallade runt i en avspänd fin form, trots allt stök runt omkring. Även galoppen var fin! Började hoppa fram sedan och även där kändes det balanserat och fint. Supernöjd med framridningen!!

På banan blev det däremot andra bullar, haha. Eddie tyckte det var superskoj när han såg alla hinder, så full rulle tyckte han! Han låg på väldigt mycket, hoppade iväg så mycket att han hoppade mej ur sadeln, drog iväg efter hindren mm, viket resulterade att jag inte riktigt hann tillbaka efter hindren. Kan verkligen inte påstå att rundan var snygg, då Eddie sprang och hoppade iväg, och jag hade ingen vidare kontroll. Petade tvåan och sista, men det var inga grova rivningar. "Unghäst rivningar" skulle jag kalla det. Han har ingen riktig koll på benen än ;)

Eftersom det inte kändes något vidare så bestämde jag mig för att hoppa en till 1m runda. Denna blev bättre, han lyssnade lite bättre och jag hade lite mer kontroll. Men den kändes dock inte heller speciellt bra. Men jag gräver inte ner mig för detta. Eddie var superfin på framridningen och var positiv till hoppningen! Trots att vi kom lite galet ibland då finns det ingen tanke på att stanna, han försöker alltid! Det är just detta som jag vill vara rädd om :) Det som vi har problem med just nu ligger bara i MARKARBETET! Så det är bara träning som gäller för att han ska få rutin, bli lydig och muskla sig för att orka! 

Jag brukar ofta bli besviken efter sånna här rundor, men jag har börjat tänka om där. Jag vet liksom att det inte är jag som plötsligt blivit dålig, utan att Eddie faktiskt inte är en "färdig" häst ännu. Det är inte lika lätt med en outbildad häst som far iväg, vinglar osv. Så jag blev faktiskt inte besviken alls idag! Jag vet vad jag måste träna/tänka på, och han var som sagt väldigt fin när vi red fram. Snart ska vi kunna ta med oss det in på banan också!

Så fram till tävlingen på söndag så ska det tränas övergångar! Både igår och idag har han legat på alldeles för mycket och inte lyssnat tillräckligt bra tillbaka. Så förhoppningsvis så ska jag ha lite bättre kontroll på söndag hoppas jag ;) Men vi tar det som träning! Det tar kanske ett tag innan vi sätter nollan, men jag har inte brottom. Det får ta den tid det tar!

Duktiga hästen!

Blev tyvärr bara filmat med pappas mobilkamera, och dom filmerna kan jag inte lägga in i datorn ännu. Måste ha ett speciellt program. Men det var kanske lika bra, så snygg vet jag inte om rundan var ;) Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0