Tävling på Gävle Fältrittklubb

Idag var det alltså tävling på "fältis", första bortatävlingen för Eddie! Måste faktiskt säga att jag är riktigt nöjd med honom :D Dock var h an lite stissig och gnäggade så jag trodde jag skulle bli döv... Men han skötte sig på banan, och det är ju det viktigaste :)

Till 90n så var han väldigt spänd på framridningen. Inte alls så mjuk och fin som på framridningen till träningstävlingen, men det förstår jag! Det var en himla liten och stökig framhoppning, folk red i vägen, höll inte höger, rev gång på gång så man inte hann hoppa fram ordentligt pga att banpersonalen inte var direkt snabba att bygga upp... Så som det brukar vara på små framhoppningar inomhus helt enkelt ;) Eddie stackarn fick väl en chock, och sprang runt utan att lyssna något vidare. Tvärnita när jag skulle hoppa lilla räcket (dom hade bara två framhoppningshinder) för att han inte fattade. Men på banan var han kanon! Han var dock stark och lyssnade inte så bra, men hoppade ändå fint. Var inte alls tittig, utan hoppade Toyota hindret som vi hade problem med förra tävlingen. Det blev en felfri ritt och vår första rosett! Haha, min första rosett på snart ett år! Sist var med Curre den 14 mars 2009 och då en placering i 120 ;)

Till 1m var han lika stissig på framhoppningen, men inte fullt lika stark faktiskt. Dock var framhoppningen ännu stökigare här! Kom fel flera gånger pga folk som red  ivägen, stackars Eddie... Precis när jag skulle gå in på banan så fick jag hjärnsläpp och glömde banan! Fick lite smått panik, men kom sedan på och memorerade den. Till första hindret som låg på diagonalen så dunkar Eddie in i väggen när vi rundar ett hinder och rider an ettan. Han vinglar till, vilket resulterar i att jag tappar rytmen och kommer in i botten på första... Han river i framkant, och till andra hindret så har jag totalt glömt bort banan! Letar efter det andra hindret och kommer sedan på vilket det är. Så det blev en ganska taskig väg mot Toyota, men Eddie var duktig och hoppade!

Trean kommer vi aningens nära, men inte alls särskillt dåligt. Ändå river han både i fram och bak på oxern :O Fyran lägger jag honom lite för stort, och han river. Kombenationen hoppade han fint, men river näst sista hindret. Trots att vi inte alls kommer fel? Sista hindet som hade några tittsaker under hoppade han fint! Resultatet blev hela 16 fel :O Helt sjukt! Men jag tror att det var en kombenation av att han var lite trött och ofokuserad. Han hoppade inte upp sig ordentligt helt enkelt, och då rök bommarna. För två av hindren borde han faktiskt inte ha rivit. Men så är det, bara att jobba vidare så han får mer rutin och lär sig var han har tassarna :) 

Men jag är ändå väldigt nöjd med dagen! Han var positiv och gick in på banan med spetsade öron och hoppade allt, även titthindrena! Dessutom satte vi den första nollan idag, så det var kul :) Andra klassens sjuka 16 fel i riv (har nog aldrig fått så mycket fel nån gång!), var faktiskt inte en så dålig runda som resultatet. Så vi får se om jag laddar upp den filmen, vet inte om jag har någon vidare lust ^^ Men denna gången kom vi runt, det gjorde vi inte förra gången. Haha ;) Det är fortfarande lite flängigt, går för fort och han lyssnar inte riktigt tillbaka. Men det är otroligt mycket bättre än för nån månad sedan! Så förhoppningsvis så ska det gå åt rätt håll nu :)

Ska ladda upp några bilder från dagen snart, och filmer kommer förmodligen imorgon. Det återstår att se om 1m filmen läggs upp, haha. Vill ni se den? ;)


Kommentarer
Postat av: Amanda

kul att det gick bra i 90 iaf:) när framridningen inte går bra går nästan inget bra känns det som ibland:P

och jag vill se alla filmer och bilder:D

2010-03-07 @ 07:44:10
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini

Åh va roligt att det gick så bra. Grattis :D

2010-03-07 @ 10:21:24
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0