Svaren från frågestunden

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;
Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

 Har pappa din köpt vanlig juice igen nu? ;)

Haha, jaa Elin, det har han faktiskt! Tror att han tittar lite noggrannare nästa gång han köper juice, denna gick inte ens att dricka ;) För er utomstående, min pappa köpte juice med blodgrape! Till saken hör att jag är typ beroende av juice, och denna smakade... Kattpiss? Sjukt äcklig var den iaf!

Vad har du för planer efter gymnasiet? :)

Jadu, denna frågan funderar jag också över... Förut så ville jag åka iväg och jobba hos någon duktig hoppryttare och verkligen satsa på ridningen. För det är det som jag egentligen vill, att bli riktigt duktig och någon gång kunna leva på hästarna. Men nu när Curre varit skadad och ska ridas igång, plus att jag har Eddie så kan jag tyvärr inte göra det. Hade jag, som planerat bara haft Curre detta år så hade jag nog gjort det! Men nu går det helt enkelt inte... Vi får se hur det ser ut nästa år, men nån gång vill jag verkligen iväg och jobba med hästar. Man lär sig helt sjukt mycket, plus att jag trivs väldigt bra med att jobba i stall.

Så efter gymnasiet så ska jag inte börja plugga, utan ska nog börja jobba ett tag. Sen får vi se vad som händer. Brukar ju hjälpa John Hickey på tävlingar, samt åka ner och jobba på gården ibland. Så vi får se om jag gör det. Men jag börjar ärligt få lite ångerst av att tänka på att skolan är SLUT efter studenten! Inte förren nu har jag verkligen fattat det :O Jag vet ju egentligen vad jag vill, men att nå dit är tyvärr sjukt svårt... Men jag ska inte ge upp!

Hur länge har du hållt på med hästar?
Fin blogg =)


Tack så mycket! Jag har i princip hållt på med hästar hela livet! Min mamma har alltid haft häst, så jag är uppväxt med hästar. Fick min första ponny när jag 3 år, sedan har det bara rullat på :)

Hur länge har du ridit ? :)


Jag fick min första ponny när jag var 3 år, och när jag var 6 så började jag rida lektion på Ockelbo RF. Så det blir runt 16 år, 13 år aktivt.

- Har du någon "favoritoutfit" till din häst? :) Visa gärna en bild i så fall ^^
- Vad har du för täcken?
- Vad går du för linje på gymnasiet? :)

1. Det måste nog vara vår "tävlings outfit". Svart läder med mässingsspännen och blå hjälm, kavaj, väst och schabrak! Brukar variera schabraken, ofta John Whitaker, Schockemöhle och Anna Scarpati. På träningar brukar jag ha ett par bruna Pikeur ridbyxor och en brun V-ringad tröja, från hööks faktiskt! Sedan mitt bruna "Lamicell cup" schabrak eller något annat brunt till, den outfiten gillar jag :) 

Tävlingsoutfiten

Träningsoutfiten, dock här med min blåa KL jacka. Hade tyvärr ingen bild, utan bara film.

2. Vintertäcken: Mark Todd, Weather beeta och något från Hööks. Mark Todd täckena tycker jag sitter jättebra och är prisvärda! Har även två Wheather beeta till Eddie som varit väldigt dyra, men som vi hittat på rea. Dom sitter superbra och har bra finesser. Ponnytäckena från Hööks har vi haft i många år, och dom har hållt bra.
Regntäcken: Horse Power (hööks) och three crown. Tycker att båda sitter bra, och än så länge hållt bra.
Stalltäcken: Horsewear Amigo, Mark Todd och Horseguard (gamla wheather beeta), samt ett HL equipment som jag har som "åkabort täcke". Gillar alla tre stalltäckena, och HL täcket verkligen älskar jag! Supefint och sitter bra.
Fleceé: Förutom ett märkeslöst så har jag och syrran ett schockemöhle var, som sitter riktigt bra! Har även ett ulltäcke från Catago som jag verkligen gillar. Tycker för övrigt att det är väldigt viktigt att täckena har bra passform. Vilket jag tycker att dessa märken har.

3. Jag går Estet bild och form. Ville egentligen gå en hästlinje, men var då tvungen att antingen flytta eller åka ganska långt för att gå en idrottslinje. Så jag bestämde mig för denna linje, som har passat mig bra :)


om du ser någon annan person rida och han eller hon gör något som du inte kan...blir du avundsjuk då ?? :)

Njaa, egentligen inte. För det är sådant jag kan träna mig till. Lägger jag ner mycket tid och arbete så kan jag tillslut få min häst så välriden som jag vill, det är bara att vara envis, lägga upp en bra plan och ta hjälp av duktiga tränare. Så det brukar jag inte bli :) Däremot kan jag lätt erkänna att jag blir avundsjuk när man är på större tävlingar och ser yngre rida runt på sina superfina hästar i svindyr utrustning, särskilt när man vet att dom bor på en stor gård med stort stall, ridhus osv. Just för att jag vet att den möjligheten att utvecklas som dom har, den har inte jag. Då kan jag faktiskt bli det, haha ;)

Har du någon favorit-rytttare? och nämn gärna några duktiga ponnyryttare och tillslut.. S äg några fina hästar och ponnysar!
Superbra blogg!!


Först och främst, tack så jättemycket!

Oj, nu måste jag tänka lite, haha! Men Marcus Ehning gillar jag verkligen, han rider superfint och effektivt! Kan rida otroligt snabbt utan att det ser ut att gå speciellt fort. Precis som det ska vara, inget fläng alltså. Sen är John Hickey (som jag brukar jobba hos) en ryttare jag ser upp till, då han kan rida alla möjliga sorters hästar. Dessutom så är han grym på att träna och uppmärksamma den mentala biten hos ryttare, något jag tycker är väldigt viktigt!

Om jag ska säga någon fin häst så måste jag ju givetvis säga Curres pappa, Parco! Haha, men han är grymt fin och lämnar avkommor med ett temperament som jag gillar. Kloka och lite tuffa. Av dom hästarna som tävlar nu så gillar jag Winningmood, som rids av Luciana Diniz. Winningmood är faktiskt efter Darco, Curres farfar ;) Sen är det ju klart att man gillar Okidoki, som bara är för häftig! 

Ponnyryttarna har jag tyvärr väldigt dålig koll på, och har tyvärr inte sett så många rida. Inte av "eliten" iaf. Bara resultat och bilder i ridsport typ, så tyvärr kan jag inte säga varken någon ponnyryttare eller ponny... Inte någon som jag kommer på nu iaf. Men måste erkänna att jag faktiskt inte har överdrivet koll på eliten, hehe.

Jag vet inte om det är en sån bra fråga. Men jag tänkte bara höra med dig för du verkar kunna mycket om hästar och så..
Jag har en welsh/fjording korsning som jag hade tänkt att börja hoppa och träna med. Men jag får ofta kommentarer att det är fel att hoppa med en häst som är kraftigt byggd. :( Jag vet inte vad jag ska göra.. Är jag dum som vill hoppa med henne?


Klart det är en bra fråga! :)
Nej, det tycker jag absolut inte! Det finns många lite kraftigare hästar ute på hoppbanan, och så länge dom tycker att det är kul så finns det ingen anledning att inte hoppa dem tycker jag. Gäller samma sak med alla hästar, oavsett typ. Det är inställningen som är viktigast hos en häst tycker jag!

På min klubb så har vi en ridskoleponny (C-ponny) som faktiskt är en welsh/fjordning korsning och hon hoppar som tusan! Går LB med placeringar, hoppar ur alla lägen (aldrig sett ponnyn stanna) och åker väldigt sällan hem utan rosett. Nu är hon kanske inte jätte kraftig, men smäcker är hon inte iaf. Jag har ju inte sett din häst, men jag ser ingen anledning att inte hoppa med en häst som är lite kraftigare. Har sett både fjording och haflinger gå medelsvår, så de flesta hästar kan hoppa åtminstone lägre klasser :) Så nog tycker jag att du allt kan börja hoppa med din häst, finns ingen anledning till att inte göra det om ni båda tycker att det är roligt :) Lycka till med din häst!


Hoppas att det var bra svar på frågorna!


Kommentarer
Postat av: BORÅS RYTTAREN - SATSAR MOT ELITEN

fin blogg :D

vad är det för häst du har =)

2010-03-27 @ 21:14:48
URL: http://borasryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0