Hoppträning

Har varit iväg på hoppträning med Eddie, och fick idag rida för en ny tränare då Frida som jag normalt sett tränar för är sjukskriven. Kommer nog att rida för den här tränaren nån/några veckor framöver. Hon har lite samma tänk som Frida, så det var bra! :) Gillar inte att rida för dom som är alldeles för annorlunda.

Eddie gick inte superbra idag, men det förstår jag också. Han har inte jobbats ordentligt sen i fredags. Tävlade i lördags, skrittade ut på söndagen och igår hade han ju tappat en sko. Dessutom vet jag att han inte går särskilt bra när han vilat dagen före heller. Han var lite spänd, och var rädd för hörnen som har gått jättebra ett tag nu. Var allmänt ofokuserad och lite stel i sidorna. Ville inte riktigt runda sig och spåra ordentligt.

Efter att vi trimmat igenom dom gemensamt så började Eddie mjukna lite och slappna av. Inte 100 som jag vill ha honom, men bättre! Började sedan med att travhoppa, rida två linjer med volt mellan varje hinder. Hoppade bara lågt och fokuserade på att dom ska vänta. På slutet höjde vi upp lite, och hoppade tre hinder med 4 galoppsprång mellan varje. För att se om övningarna gett resultat.

Även i hoppningen så ville Eddie inte riktigt runda sig, utan trängde sig inåt och sprang iväg. Fick iallafall till någon bra linje, men är inte 100 nöjd med honom. Men som man brukar säga, två steg framåt och ett tillbaka. För precis så känndes det idag! Han har varit jättefin i veckan, och inte varit särskilt tittig. Men det är bara att trimma på så gott det går efter vägarna. Känns VÄLDIGT trist att inte kunna rida i varken ridhus eller på bana, för utvecklingen står verkligen still. Men man får göra det bästa av situationen, för snart ska väl snön töa bort tycker jag!  

Måste även tillägga att Sanna som vi red för idag, tyckte att Eddie var en väldigt fin häst! Sånt är alltid kul att höra :) Då får man lite motivation att lägga ner allt arbete som krävs på honom. För han är LÅNGT ifrån en välutbildad häst. Men det ska bli kul att se vad det blir av honom i framtiden :)Kommentarer
Postat av: Josefine - hästblogg

Vilken fin design du har :)

2010-03-10 @ 14:30:58
URL: http://jsohlman.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini -bloggen för dig & din häst

Sv; Haha xD :D

2010-03-10 @ 19:08:55
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Hanna

Allt bra idag ? :)

2010-03-10 @ 19:33:46
URL: http://brusella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0