Hoppträning

Idag var det alltså hoppträning i Ockelbo med Eddie. Började med att Eddies sko satt fast på endast ena sidan, så min mor var duktig och slog i två söm så den satt! Sen var det bara att ge sig iväg, något sen men i tid kom vi.

Under den självständiga framridningen så kändes Eddie helt okej. Lite fjantig vid porten, men jag ställde honom bara ifrån det "farliga" så slutade han att skygga efter ett tag. När vi sedan trimmade gemensamt så var han lite spänd till en början, men slappnade av efter ett tag. Hade velat att han jobbade lite mer med baken och var lättare i handen, men han var ändå helt okej! Mycket mer avslappnad än vad han varit dom senaste träningarna, vilket är väldigt positivt tycker jag.

Började sedan att hoppa "klockan", Alltså fyra kubhinder som är placerade vid 3, 6, 9 och 12 enligt klockan. Efter något varv så kunde vi rida på 4 jämna galoppspåing varv efter varv, så jag är väldigt nöjd med honom där. Hoppade sedan en lite lägre bana, med många kluriga linjer och svängar, och hinder som kom snabbt. Han sprang iväg lite väl mycket ibland, men var annars fin! Hoppade sedan ett varv lite högre, som gick bra fram till sista linjen. Eddie kom lite stort på oxern, jag fick inte håll på honom vilket resulterade att vi på nästa linje gick på TVÅ galoppsprång på en 14m distans (!), alltså normalt tre galoppsprång. Sanna, som vi red för blev lite nervös. "VET DU ATT DU RED TVÅ GALOPPSPRÅNG PÅ EN 14M DISTANS?!" Haha, han har ju lite galopp att använda i framtiden iaf. Gäller bara att ha koll på den också, kan ju vara bra liksom ;)

Hoppade sedan om linjen, som blev mycket bättre denna gång. Och på RÄTT antal galoppsprång, haha. Avslutade att hoppa ett stigsprång på 1,10 tror jag den var, och sedan något språng på ett räcke. Fick nu äntligen till galoppen och sprången blev riktigt fina! Dock så har jag väldiga problem med sitsen på just Eddie. Skänklarna flyger när han hoppar till, och ibland så kastar jag mig fram för mycket. Han hoppar till så mycket att det är jättesvårt! Så får lägga mycket fokus där känner jag.

Måste även tillägga att Eddie pojken hoppade ALLA titthinder utan att blinka! Även det fruktade glitter hindret, dvs en bom snurrat med lila julgransglitter. För övrigt så är jag väldigt nöjd med honom idag! Han sprang iväg lite, men annars så var han väldigt fin och vi hoppade banan med ett ganska så jämt flyt. Så jag är väldigt nöjd med honom idag :) Pappa filmade med mobilen, men måste installera ett krångligt program för att kunna ladda in filmen i datorn... Ska se om jag lyckas, isf så kommer det någon filmsnutt tidigast imorgon. Dessutom så ska jag samtidigt ladda in Curres och min nationella 120 runda, om det funkar alltså :)

Är ledig imorgon, så det kanske blir lite roligare uppdatering då. Dock så måste jag plugga en del, men  ni ska iaf få svaren från frågestunden. Har inte blivit så många,  så ni får VÄLDIGT gärna ställa någon till fråga! Tänkte ladda upp dem imorgon kväll, så har inte svaren kommit så är det bara att slänga in en fråga. Då blir jag väldigt glad :)


Fina Eddie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0