Hoppträning

Var iväg till Ockelbo på hoppträning igår. Frida är fortfarande borta, så fick rida för Sanna även denna vecka. Eddie var faktiskt väldigt fin när jag red fram! Var inte rädd för varken hörnen, porten eller stolen i ena hörnet ;) Gick sedan in i andra delan av ridhuset där vi har träningen, och då blir han skiträdd och ska inte gå i närheten av en stol som står i ena hörnet... Han blir såklart jättespänd, och under den gemensamma framridningen så var han inte alls lika fin som som när jag red fram själv. Så himla synd!  Men han var ändå mycket bättre än förra gången, så det var ju bra. Galoppen var fin och stundtals så fick han under sig bakbenen och jobbade riktigt bra!

Började sedan hoppa en övning som är särskilt nyttig för Eddie. Ett räcke med ett kubhinder före och efter, som en studs ungefär. Första gångerna så rusade han in och hann inte upp ordentligt, men efter hand så fattade han vad han skulle göra och hoppade upp sig fint! Även när vi höjde upp lite.

Hoppade sedan en rak linje, tre hinder med tre galoppspring imellan och gjorde volt efter mittenhindret och hoppade det igen. Här sprang Eddie iväg lite för mycket och jag hittade aldrig någon riktigt bra ridning. Specielt att rida ur sväng, som jag har jättesvårt med på Eddie! Med Curre var det superenkelt, och nästan lättare att rida ur sväng. Men snart ska jag väl hitta ridningen även på Eddie. Sista hindret på denna övning hade typ en "vattenmatta" under, egentligen en vanlig raklamgrej. Första gången kom vi aldeles för fort och Eddie tvärnita, satt dock kvar ;) Sedan töntade han på den även åt andra hållet, men då fick han lite smisk så var det bra sen, haha. 

Fick dock aldrig någon riktigt bra känsa under den övningen, men när vi satte ihop allt till en liten bana så kom vi igång bättre! Tror att jag har en lite för mesig galopp med för lite tryck i under övningarna och har då ingen galopp att "ta av". Kommer antingen för stort eller för nära. Det är precis sånt här som man själv tycker att galoppen är lagom när man rider, men när man ser på film så ser man att man har aldeles för dålig galopp. Men på slutet blev det bättre iallafall, kändes inte super men bättre än i början.

Skrittade ut Curre på morgonen igår, och han var riktigt stökig! Blåste som sjutton och han var på tårna och fick dampryck flera gånger. Han fick skritta en liten bit längre och var faktiskt lugnare på hemvägen, vilket var skönt. Det slutade att blåsa lika mycket, så det kanske var därför. Han brukar nämligen bli knasig när det blåser. Men på hemvägen lugnade han ner sig som sagt :)
Kommentarer
Postat av: Mina

Sv: Sant, så sant, riktiga visdomsord! :) Och när man väl tagit det lugnt och hästen blivit helt frisk, då kommer allt slit vara värt det :) Precis som du säger ska man alltid sätta hästens hälsa och välmående i första rummet, det är alltid viktigast :)

2010-03-17 @ 16:03:02
URL: http://femgangare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0