Filmer från träningen

Nu har jag äntligen laddat upp filmerna från träningen igår! Som sagt så kanske det inte ser superbra ut, för vi har ju en hel del kvar att jobba med. Men jag är otroligt nöjd med träningen, för det känns verkligen som att vi klev upp ett snäpp. Verkligen nöjd med honom :) Pappa filmade tyvärr inte framridningen, utan bara när vi satte ihop det till en bana.

Hoppar första rundan, och som ni ser så tar han inte riktigt galoppfattningen som blir sen.


Hoppar här en lite längre bana.


Kommer lite stort på oxtrarna då jag inte satte ihop honom tillräckligt.


Hoppar om oxrarna, och fick nu bättre språng. Dock så river han första, men det var inget som jag gjorde fel enligt Erik. Utan det är just i dessa lägen som det märks att han inte riktigt har stykan och rutinen än.
Hoppträning i Säter

Var ju iväg till Säter och tränade för Erik Berggren idag på förmiddagen, och det gick så jäkla bra! Eddie var verkligen superfin och jag har äntligen börjat hitta tillbaka till den där ridningen som jag hade i slutet när jag red 120 med Curre. När allt känns enkelt och man kan lita så sig själv när man rider an ett hinder, och vet att man inte kommer att missbedöma. Riktigt roligt var det, hela träningen igenom!

Vi började med att rida fram gemensamt, lite trav över bommar, skänkelvikning och öppna längs ena långsidan. Redan när jag började trava fram Eddie så kändes han fin, och även när vi började rida fram gemensamt så var han fin! Jobbade på i en lägre avslappnad form där han arbetar med ryggen och bakbenen. Spände till någon gång, men inte alls så farligt. Flyttade väldigt enkelt gjorde han också. Började sedan att hoppa på volt över ett litet hinder som stod på medellinjen, rullade bara på för att hitta hitta känslan och galoppen.

Började sedan att trava över bommar, fatta galopp och hoppa ett räcke. Både bommarna och räcket stod på en lite klurig linje, som ni kommer att se på filmen sen. Hoppade sedan en bit av banan, och på slutet en längre bana. Fokuset på denna träning låg på anridningar, speciellt anridningar ur sväng. Något jag tycker var jättebra, då jag har haft svårt med just detta. Själva hoppningen kändes bara så enkelt, kunde hoppa, ta i hop honom, rida an och lätta. Helt underbart! Visserligen så åker det någon bom då han inte har rutinen eller styrkan när vi kommer lite intill, eller på annat sätt inte kommer perfekt. Det såg säkert inte så "fantastiskt" ut, men det var just känslan. Det var en sådan skillnad mot för hur han har varit!

Dock så hände det även en mindre rolig sak under träningen, något jag nästan förträngt när det gick så bra, haha. I svängen när jag skulle rida an mot den första oxern så bara försvann benen under Eddie och vi for omkull! Dunkade i huvudet ganska ordentligt, men annars gick det bra med både mej och häst! Har ju lyckats gå omkull och fått hästen över mig, något som slutade med ambulans och beckenfraktur. Så att det här med att gå omkull är ju inget jag direkt föredrar, men det ända jag tänkte på var "Jag vill inte avsluta träningen nu!!!" Haha, men när jag efter någon minut kände mig bra igen så var det bara att hoppa upp och köra på. Och ta ihop honom lite mer innan svängen ;) Men idag påmindes jag verkligen om hur viktigt det är att rida med hjälm. Förstå hur jag hade mått UTAN hjälm, usch... Kan lätt erkänna att det gjorde bra ont precis när jag hade slagit i.

Men jag måste säga att bortsett från Eddies och min lilla vurpa så är jag supernöjd med träningen! Erik är verkligen jättebra, pratar lugnt och förklarar väldigt pedagogiskt. Svårt att förklara, men han är verkligen super att träna för! Därför vi sitter och åker 1,5 timme upp till Säter, för att det är värt det. Det gör verkligen så himla mycket att träna för riktigt duktiga tränare :)

Erik tyckte iaf att Eddie var en väldigt fin och trevlig häst, med framförallt en bra inställning. Det var kul att höra! Dock så är det ju en del jobb med honom, bland annat så måste han stärkas i galoppen. För när han är stark där så kommer han även att lättare komma tillbaka efter hindren och få bättre språng. Något jag själv är medveten om och jobbar på.  Men han tyckte att jag jobbade helt rätt, så det var bara att köra på så skulle det blir bättre! :)

Detta var ju även första gången Eddie åkte lite längre bort på ett nytt ställe, och han har skött sig super! Var inte alls tittig och spänd som han brukar. Hoppade både vattenmatta och kuber i en óxer utan att blinka! Stod även snällt still i transporten medan vi var in och åt. Duktiga Eddie, blir så stolt över honom! Han kanske blir en fin häst trots allt :)

Papppa filmade lite, så ska ladda upp några filmsnuttar från träningen imorgon. Så håll lite utkik :)

Min duktiga knasEddie!Åker strax

Ska alldeles strax gå ut och fixa iordning Eddie innan vi drar iväg till Säter på träning för Erik Berggren. Ska bli riktigt kul! Angelica har träning med Chino i Ockelbo ikväll, så det blir nog uppdatering efter det. Ska be pappa filma min träning :)

Men nu måste jag kila, ha det bra!
Dagens ridning

Red ut en lugnare sväng med Eddie idag, mestadels skritt men även lite travinslag. Kortade upp tyglarna i slutet av turen och kände lite på honom, och han kändes faktiskt ganska fin! Hoppas på att han är fin imorgon på träningen också. Curre fick tyvärr stå idag...
Träningsshema


Såg att jag på förra veckans träningsschema skrivit mån-tisdag på Curre, och givetvis så skulle det ha stått mån-söndag! Såg det bara för någon dag sedan, haha. Bra att man kollar ordentligt. Men träningschemat är väldigt enkelt skrivet, just för att jag brukar känna på Eddie vad han behöver. Men dessa är "riktlinjerna".

Imorgon blir det iaf träning för Erik i Säter, ska bli jättekul! Ska även be pappa att filma lite :)


Bilder

Tycker själv att det är roligt med bilder, så här kommer ett gäng som jag tog igår :)
Dagens ridning

Red upp till banan och jobbade igenom Eddie idag, och det känndes inte alls bra största delen av passet... Han var spänd och okoncentrerad, och börjar jag då "joxa" och ta för mycket ledande tygeltag så bara hänger han sig. Han är ju egentligen väldigt mjuk och jämn i båda sidor, men det är just att få honom att slappna av och börja arbeta ordentligt som blir svårt i dessa situationer. Det kändes rent ut sagt skit största delen av passet, och jag var såå nära att ge upp och skita i allt.

Men så lossnade han tillslut och blev jättefin! Vilket resulterade att galoppen blev mer balanserad och bärig, istället för att han bara ångar på. Något man också märker är att han tar galoppfattningarna direkt när han inte jobbar ordentligt, medan dom blir lite sena när han är avspänd och jobbar korrekt. Säkert så blir det lite jobbigare att sätta under sig baken, men det är bara att jobba vidare. Så stärker han bakkärran. Så detta pass kändes inte alls bra den största delen, men så släppte det och han var jättefin på slutet. Vilket var väldigt skönt! 

Curre skrittades ut, och han var väldigt lugn idag! Har inget mer att säga om det :) Dessutom så tog jag äntligen tag i hans enormt skita svans nu när det är plusgrader, och den var verkligen ENORMT skitig! Men lite vatten, schampo och till sist pälsglans så blev den vit och fin igen! Lite skitig längst upp, men kom inte åt att tvätta den delen med bara hink. Klippte dessutom  av 1dm då jag inte klippt den sen jag vet inte när. Haha, förresten, ni ska bara se hans man! Måste nästan ta en bild ;) Skulle behöva klippa av halva manen, men ska spara ett tag till så det blir en riktig makeover när han väl ska friseras ;)Dagens ridning

Red ut Eddie en liten längre sväng på morgonen idag. Jobbade ganska mycket sidvärtsrörelser för att få honom lite mer loss i bogarna och dessutom så är det nästan det enda sättet att få honom koncentrerad när han är spänd. Även idag så hade han en tendens att vilja hänga sig i tyglarna, men det är big no! Han får hellre springa med huvudet i vädret än hänga sig. Så varje varje gång när jag kände att han började kännas tung så gjorde jag en "överstrykning" som min dressyrtränare brukar kalla det, dvs att jag lägger fram båda händerna så han själv får hitta balansen och bära sig själv. Även om han inte kändes jättebra idag, så var han bättre.

Blev tyvärr ingen skrittur med Curre då min mamma jobbade sent idag, och det går verkligen inte att skritta ut honom själv. Han är tokig ändå! Eller det kan gå bra, men så fort det händer något så slår det slint i huvudet på honom just nu. Men annars så går det bra, men vill inte riskera något. Min buse ;)

Eddie innan ridturen


Svaren från frågestunden

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;
Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

 

Japp, nu kommer äntligen svaren från frågestunden! Dom skulle egentligen ha kommit upp i onsdags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig säger man ju ;)

 

 Har pappa din köpt vanlig juice igen nu? ;)

Haha, jaa Elin, det har han faktiskt! Tror att han tittar lite noggrannare nästa gång han köper juice, denna gick inte ens att dricka ;) För er utomstående, min pappa köpte juice med blodgrape! Till saken hör att jag är typ beroende av juice, och denna smakade... Kattpiss? Sjukt äcklig var den iaf!

Vad har du för planer efter gymnasiet? :)

Jadu, denna frågan funderar jag också över... Förut så ville jag åka iväg och jobba hos någon duktig hoppryttare och verkligen satsa på ridningen. För det är det som jag egentligen vill, att bli riktigt duktig och någon gång kunna leva på hästarna. Men nu när Curre varit skadad och ska ridas igång, plus att jag har Eddie så kan jag tyvärr inte göra det. Hade jag, som planerat bara haft Curre detta år så hade jag nog gjort det! Men nu går det helt enkelt inte... Vi får se hur det ser ut nästa år, men nån gång vill jag verkligen iväg och jobba med hästar. Man lär sig helt sjukt mycket, plus att jag trivs väldigt bra med att jobba i stall.

Så efter gymnasiet så ska jag inte börja plugga, utan ska nog börja jobba ett tag. Sen får vi se vad som händer. Brukar ju hjälpa John Hickey på tävlingar, samt åka ner och jobba på gården ibland. Så vi får se om jag gör det. Men jag börjar ärligt få lite ångerst av att tänka på att skolan är SLUT efter studenten! Inte förren nu har jag verkligen fattat det :O Jag vet ju egentligen vad jag vill, men att nå dit är tyvärr sjukt svårt... Men jag ska inte ge upp!

Hur länge har du hållt på med hästar?
Fin blogg =)


Tack så mycket! Jag har i princip hållt på med hästar hela livet! Min mamma har alltid haft häst, så jag är uppväxt med hästar. Fick min första ponny när jag 3 år, sedan har det bara rullat på :)

Hur länge har du ridit ? :)


Jag fick min första ponny när jag var 3 år, och när jag var 6 så började jag rida lektion på Ockelbo RF. Så det blir runt 16 år, 13 år aktivt.

- Har du någon "favoritoutfit" till din häst? :) Visa gärna en bild i så fall ^^
- Vad har du för täcken?
- Vad går du för linje på gymnasiet? :)

1. Det måste nog vara vår "tävlings outfit". Svart läder med mässingsspännen och blå hjälm, kavaj, väst och schabrak! Brukar variera schabraken, ofta John Whitaker, Schockemöhle och Anna Scarpati. På träningar brukar jag ha ett par bruna Pikeur ridbyxor och en brun V-ringad tröja, från hööks faktiskt! Sedan mitt bruna "Lamicell cup" schabrak eller något annat brunt till, den outfiten gillar jag :) 

Tävlingsoutfiten

Träningsoutfiten, dock här med min blåa KL jacka. Hade tyvärr ingen bild, utan bara film.

2. Vintertäcken: Mark Todd, Weather beeta och något från Hööks. Mark Todd täckena tycker jag sitter jättebra och är prisvärda! Har även två Wheather beeta till Eddie som varit väldigt dyra, men som vi hittat på rea. Dom sitter superbra och har bra finesser. Ponnytäckena från Hööks har vi haft i många år, och dom har hållt bra.
Regntäcken: Horse Power (hööks) och three crown. Tycker att båda sitter bra, och än så länge hållt bra.
Stalltäcken: Horsewear Amigo, Mark Todd och Horseguard (gamla wheather beeta), samt ett HL equipment som jag har som "åkabort täcke". Gillar alla tre stalltäckena, och HL täcket verkligen älskar jag! Supefint och sitter bra.
Fleceé: Förutom ett märkeslöst så har jag och syrran ett schockemöhle var, som sitter riktigt bra! Har även ett ulltäcke från Catago som jag verkligen gillar. Tycker för övrigt att det är väldigt viktigt att täckena har bra passform. Vilket jag tycker att dessa märken har.

3. Jag går Estet bild och form. Ville egentligen gå en hästlinje, men var då tvungen att antingen flytta eller åka ganska långt för att gå en idrottslinje. Så jag bestämde mig för denna linje, som har passat mig bra :)


om du ser någon annan person rida och han eller hon gör något som du inte kan...blir du avundsjuk då ?? :)

Njaa, egentligen inte. För det är sådant jag kan träna mig till. Lägger jag ner mycket tid och arbete så kan jag tillslut få min häst så välriden som jag vill, det är bara att vara envis, lägga upp en bra plan och ta hjälp av duktiga tränare. Så det brukar jag inte bli :) Däremot kan jag lätt erkänna att jag blir avundsjuk när man är på större tävlingar och ser yngre rida runt på sina superfina hästar i svindyr utrustning, särskilt när man vet att dom bor på en stor gård med stort stall, ridhus osv. Just för att jag vet att den möjligheten att utvecklas som dom har, den har inte jag. Då kan jag faktiskt bli det, haha ;)

Har du någon favorit-rytttare? och nämn gärna några duktiga ponnyryttare och tillslut.. S äg några fina hästar och ponnysar!
Superbra blogg!!


Först och främst, tack så jättemycket!

Oj, nu måste jag tänka lite, haha! Men Marcus Ehning gillar jag verkligen, han rider superfint och effektivt! Kan rida otroligt snabbt utan att det ser ut att gå speciellt fort. Precis som det ska vara, inget fläng alltså. Sen är John Hickey (som jag brukar jobba hos) en ryttare jag ser upp till, då han kan rida alla möjliga sorters hästar. Dessutom så är han grym på att träna och uppmärksamma den mentala biten hos ryttare, något jag tycker är väldigt viktigt!

Om jag ska säga någon fin häst så måste jag ju givetvis säga Curres pappa, Parco! Haha, men han är grymt fin och lämnar avkommor med ett temperament som jag gillar. Kloka och lite tuffa. Av dom hästarna som tävlar nu så gillar jag Winningmood, som rids av Luciana Diniz. Winningmood är faktiskt efter Darco, Curres farfar ;) Sen är det ju klart att man gillar Okidoki, som bara är för häftig! 

Ponnyryttarna har jag tyvärr väldigt dålig koll på, och har tyvärr inte sett så många rida. Inte av "eliten" iaf. Bara resultat och bilder i ridsport typ, så tyvärr kan jag inte säga varken någon ponnyryttare eller ponny... Inte någon som jag kommer på nu iaf. Men måste erkänna att jag faktiskt inte har överdrivet koll på eliten, hehe.

Jag vet inte om det är en sån bra fråga. Men jag tänkte bara höra med dig för du verkar kunna mycket om hästar och så..
Jag har en welsh/fjording korsning som jag hade tänkt att börja hoppa och träna med. Men jag får ofta kommentarer att det är fel att hoppa med en häst som är kraftigt byggd. :( Jag vet inte vad jag ska göra.. Är jag dum som vill hoppa med henne?


Klart det är en bra fråga! :)
Nej, det tycker jag absolut inte! Det finns många lite kraftigare hästar ute på hoppbanan, och så länge dom tycker att det är kul så finns det ingen anledning att inte hoppa dem tycker jag. Gäller samma sak med alla hästar, oavsett typ. Det är inställningen som är viktigast hos en häst tycker jag!

På min klubb så har vi en ridskoleponny (C-ponny) som faktiskt är en welsh/fjordning korsning och hon hoppar som tusan! Går LB med placeringar, hoppar ur alla lägen (aldrig sett ponnyn stanna) och åker väldigt sällan hem utan rosett. Nu är hon kanske inte jätte kraftig, men smäcker är hon inte iaf. Jag har ju inte sett din häst, men jag ser ingen anledning att inte hoppa med en häst som är lite kraftigare. Har sett både fjording och haflinger gå medelsvår, så de flesta hästar kan hoppa åtminstone lägre klasser :) Så nog tycker jag att du allt kan börja hoppa med din häst, finns ingen anledning till att inte göra det om ni båda tycker att det är roligt :) Lycka till med din häst!


Hoppas att det var bra svar på frågorna!


Tävling


Tryck på bilden för att komma till tävlingen!


Träning nästa vecka!

Skrev ju förut att jag kanske skulle på en tvådagars träning nästa vecka, och jag fick vara med på tisdagen! Hade anmält mig som reserv och det fanns ingen plats på måndagen, men på tisdagen så kunde jag vara med. Hade ju givetvis varit roligare att kunna vara med båda dagarna eftersom det är mer markarbete första dagen och hoppning andra dagen, men jag är såklart glad för att jag får vara med!

Tränaren jag kommer att rida för är Erik Berggren, han har bland annat varit lärare på Strömsholm mm. Red för honom någon gång med min D-ponny för länge sedan, och även med Curre för 1-1,5 år sedan kanske? Han är iaf jättebra! Så det ska bli väldigt kul, hoppas på att jag kan få lite hjälp med Eddie :)

Träningen kommer att hållas på Säterbyggdens Ridklubb, så Eddie får åka bort och träna. Sist vi var iväg och tävlade, som var hans första bortatävling så var han minst sagt spänd och förstod inte riktigt vad som skulle hända. Så vi får se hur han är, men det är samtidigt bra för honom att åka bort såhär. Kommer att rida halv tolv på tisdagen, vilket passar bra då jag har special idrott på förmiddagen och börjar inte förren klockan tre.


Mer om Erik Berggren kan du läsa HÄR.
Filmer från hoppträningen i tisdags

Här kommer två filmsnuttar från träningen i tisdags! Kan inte redigera dessa filer, fattar inte riktigt hur man ändrar dem för att kunna redigera. Vet inte ens om det går, haha. Hur brukar ni andra göra när ni redigerar och klipper ihop era filmer? Vilket program använder ni er av? Men iaf, dom får bli såhär och ni får stå ut med min pappas dumma kommentar i slutet av ena filmen... Han har äntligen lärt sig att följa hästen, men inte hålla munnen stängd ;) Haha, den enda bättre filmen dessutom!


Mål till nästa träning
*Inte lägga honom så stort, utan hellre lite nära så han får hoppa upp sig istället för att hoppa flackt och på fart.
*Bättre sits i språnget, trampa fram/ned hälarna, bättre överliv och blick. Dvs inte kasta mig fram för mycket.
*Komma tillbaka snabbare efter hindren.
*Sätta lite mer tryck i galoppen, utan att han springer ifrån.

Är överlag nöjd över denna träning! Kändes som att det var ett steg i rätt riktning. Han får fortfarande ibland onödiga nedslag där han helt enkelt inte lyfter bakbenen, medan han lyfter dem jättebra och svischar till med svansen andra gånger! Så han behöver nog bara få lite mer koll på sig själv, så kommer det nog fler och fler bättre språng :) Sen att han hoppade alla tittgrejjer är också positivt! Mitt "ignorera när han fjantar" sätt verkar ha gett resultat, vilket känns bra! :)


Dagens ridning

Eddie hade vilodag, så det vara bara Curre som skrittades ut idag. Till en början så var han ganska bråkig och skulle hoppa runt, men efter hand så lugnade han ner sig. På hemvägen så var han ganska snäll faktiskt. Har börjat trappa ner på lugnandet, och nu dom senaste dagarna så har han skrittats helt utan. Dom första dagarna så gick det jättebra, men dom två senaste så har han varit ganska dryg. Men jag tycker ändå att han sköter sig bra, för att stå inne hela dagarna!

Hjärtat mitt!Film på Curre och mej!

Som jag skrev förut så har jag laddat in en hel del filmer från pappas mobil, bland annat denna filmen från Curres och min näst sista start. Vi gjorde denna start för nu snart ett år sedan, den 17 april 2009. Hade tidigare ridit två dubbelnollor i 120, och detta är alltså vår tredje start i 120 som faktiskt är nationell! Kommer ihåg när jag gick banan, tyckte att det var väldigt stort! Men min underabara häst tog mej med lätthet runt banan, trots kraftig kotledsinflamation. Får ont i hjärtat bara jag tänker på det...

Men om man bortser från sista hindret där jag backade och aldrig blev klar, så är detta min bästa 120 runda! Den runda som jag har haft bäst känsla i, trots att två bommar föll. Brukar ofta tänka på hur det skulle ha gått om Curre aldrig hade blivit skadad, med tanke på hur bra det gick i början av året när vi debuterade och egentligen inte hade någon vidare rutin (inte jag iaf). Det är sådant som kan göra mig väldigt deprimerande med tanke på vilken nivå jag sitter och rider på nu. Men jag ska inte ge upp, utan det ska bli häst av Eddie och Curre ska bli frisk! Det har jag bestämt :)

Curre och jag, nationell 120cm bed A:0 på Norvidden Horse Festival 17 april 2009.


Finaste Cuwento


Dagens ridning

Red upp till banan och trimmade igenom Eddie lite, dock så kändes det inte alls bra... Jobbade honom ganska mycket i skritten först och redan där kändes han inte riktigt fin. Fortsatte med traven, och även fast han spårade och kändes mer jämn i sidorna idag så var han tung i handen! Liksom hängde sig och bakbenen var någon annan stans.. Trots massor av övergångar och sidvärtsrörelser för att aktivera baken och få in bakbenen så han kan lätta i handen så hjälpte det inget vidare. På slutet så försökte jag istället att trava fram honom riktigt ordentligt, och han började då jobba lite bättre. Det visar sig väldigt tydligt i galoppen när han inte jobbar korrekt, då han bara springer iväg istället för att sätta under sig och vila på steget.

När han går som bäst så är han riktigt fin att rida, lätt i handen och jobbar riktigt fint i galoppen med bakbenen in under sig och även övergångarna blir klockrena. Det är så jag vill ha honom, och när han blir som han var idag så känns det bara blä... På träningen i tisdags så fick jag lite samma känsla på marken, att han var tung i handen och inte jobbade ordentligt med baken. Vet inte riktigt hur jag ska jobba mig ur det, känns som att vi sitter fast i markarbetet och jag vet inte riktigt hur vi ska jobba vidare. Så nu känns det ännu mer surt att jag missade dressyrträningen i söndags, för att min syster var iväg och tävlade... Min dressyrtränare kommer nämligen bara upp en gång i månaden ungefär. Känns han likadan på tisdag så ska jag ta upp det med tränaren jag rider för då.

Tog ut Curre på en tur efter att jag ridit Eddie, och han var riktigt snäll på bortvägen, men mindre kul på hemvägen...
Tror att det var någon som smällde i en dörr i ett av husen och då blev han självklart knäpp. Så på hemvägen var han ganska så bråkig. Hade sönder min (nästan) nya sadelgjord också. Ringen i ena sidan som jag fäst gramanen i ryckte han loss i ett av sina ryck. Näe, han var inte alls rolig idag. 

Usch vilken trist dag! Allt känns himla tungt, och när inte ens hästarna går bra så känns det bara ännu mera deprimerande... Vädret gör ju inte  saken bättre. Har ingen vidare blogglust heller, men svaren från frågestunden och filmerna jag tänkt ladda upp kommer nog förhoppningsvis imorgon skulle jag tro.


Bad update

Ber återigen om ursäkt för dålig uppdatering... Har varit ledig idag, men ändå dragit på religions pluggandet inför provet imorgon. Varför kan man undra? Det undrar jag också. Är helt sjukt trött på skolan just nu, har aldrig varit såhär faktiskt..

Men hur som hellst, har ägnat hela kvällen åt plugg. Så imorgon kommer det uppdatering om denna dagens ridpass och svaren från frågestunden som jag lovade skulle komma idag, dom kommer imorgon istället. Dessutom så har min syster varit duktig och installerat och grejjat, så nu har jag laddat in en hel del filmer från pappas mobil! Så imorgon kommer det förmodligen någon filmsnutt från träningen igår, och dessutom Curres och min näst sista 120 runda. Så håll lite utkik :)

Ska nu ta och krypa till sängs, för att sedan gå igenom lite mer religion. Önska mig lycka till på provet imorgon, har inte några större förhoppningar själv. Men som man bäddar får man ligga, hehe.


Hoppträning

Idag var det alltså hoppträning i Ockelbo med Eddie. Började med att Eddies sko satt fast på endast ena sidan, så min mor var duktig och slog i två söm så den satt! Sen var det bara att ge sig iväg, något sen men i tid kom vi.

Under den självständiga framridningen så kändes Eddie helt okej. Lite fjantig vid porten, men jag ställde honom bara ifrån det "farliga" så slutade han att skygga efter ett tag. När vi sedan trimmade gemensamt så var han lite spänd till en början, men slappnade av efter ett tag. Hade velat att han jobbade lite mer med baken och var lättare i handen, men han var ändå helt okej! Mycket mer avslappnad än vad han varit dom senaste träningarna, vilket är väldigt positivt tycker jag.

Började sedan att hoppa "klockan", Alltså fyra kubhinder som är placerade vid 3, 6, 9 och 12 enligt klockan. Efter något varv så kunde vi rida på 4 jämna galoppspåing varv efter varv, så jag är väldigt nöjd med honom där. Hoppade sedan en lite lägre bana, med många kluriga linjer och svängar, och hinder som kom snabbt. Han sprang iväg lite väl mycket ibland, men var annars fin! Hoppade sedan ett varv lite högre, som gick bra fram till sista linjen. Eddie kom lite stort på oxern, jag fick inte håll på honom vilket resulterade att vi på nästa linje gick på TVÅ galoppsprång på en 14m distans (!), alltså normalt tre galoppsprång. Sanna, som vi red för blev lite nervös. "VET DU ATT DU RED TVÅ GALOPPSPRÅNG PÅ EN 14M DISTANS?!" Haha, han har ju lite galopp att använda i framtiden iaf. Gäller bara att ha koll på den också, kan ju vara bra liksom ;)

Hoppade sedan om linjen, som blev mycket bättre denna gång. Och på RÄTT antal galoppsprång, haha. Avslutade att hoppa ett stigsprång på 1,10 tror jag den var, och sedan något språng på ett räcke. Fick nu äntligen till galoppen och sprången blev riktigt fina! Dock så har jag väldiga problem med sitsen på just Eddie. Skänklarna flyger när han hoppar till, och ibland så kastar jag mig fram för mycket. Han hoppar till så mycket att det är jättesvårt! Så får lägga mycket fokus där känner jag.

Måste även tillägga att Eddie pojken hoppade ALLA titthinder utan att blinka! Även det fruktade glitter hindret, dvs en bom snurrat med lila julgransglitter. För övrigt så är jag väldigt nöjd med honom idag! Han sprang iväg lite, men annars så var han väldigt fin och vi hoppade banan med ett ganska så jämt flyt. Så jag är väldigt nöjd med honom idag :) Pappa filmade med mobilen, men måste installera ett krångligt program för att kunna ladda in filmen i datorn... Ska se om jag lyckas, isf så kommer det någon filmsnutt tidigast imorgon. Dessutom så ska jag samtidigt ladda in Curres och min nationella 120 runda, om det funkar alltså :)

Är ledig imorgon, så det kanske blir lite roligare uppdatering då. Dock så måste jag plugga en del, men  ni ska iaf få svaren från frågestunden. Har inte blivit så många,  så ni får VÄLDIGT gärna ställa någon till fråga! Tänkte ladda upp dem imorgon kväll, så har inte svaren kommit så är det bara att slänga in en fråga. Då blir jag väldigt glad :)


Fina Eddie


Måndag

Ber om ursäkt för ganska kass uppdatering i veckan... Har haft en del att göra, både mycket med hästarna och skolan. Kom tex inte in förren halv tio från stallet idag! Kom hem vid halv fem, gav hästarna hö, åt själv, mockade, tog in hästarna, red Eddie och Curre, fodrade och fixade allt annat. Men börjar 12.40 imorgon så hinner skritta ut Curre imorgon bitti, sedan är det träning med Eddie på kvällen. Ska förresten berätta mer om tvådagarsträningen 29-30/3 när jag vet mer, för er som undrar :)

Börjar ju som sagt sent imorgon, och är lyckligt nog ledig på onsdag! Känns ganska bra tycker jag allt. Sen tycker jag att ni inte får glömma min frågestund, vore kul med någon till fråga! På onsdag kommer svaren.

Men nu måste jag verkligen gå och lägga mig känner jag! Kan ju vara bra.


Dagens ridning

Hade egentligen tänkt rida ut Eddie en sväng först och sedan avsluta med att kolla av honom på banan, enligt planeringen alltså. Men det sket sig såklart eftersom det blivit fruset i marken nu igen... Så jag red ut en lite längre tur istället, men fokuserade ändå på lösgörande arbete. I början av turen var han lite spänd, men slappnade av allt eftersom.

Trots att han var lite stark och tjafsig i munnen (vet inte om det beror på novabettet eller inte?) så lyssnade han riktigt bra på tempoväxlingarna idag, speciellt på slutet. Kunde både minsta och öka traven utan problem. På slutet, när vi travade upp för den sista backen på hemvägen så slappnade han äntligen av ordentligt och jag kunde rida honom i en stadig lägre form. Tänk om han kunde vara så hela ridturen... Men han kändes faktiskt helt okej idag :)

Skrittade sedan ut Curre tillsammans med Chino.
Han var piggare idag och skrittade på ordentligt, förmodligen för att han vilade igår men säkert också för att det var lite kyligare i luften. Han skötte sig fint, förutom ett bocksprång som han bara gjorde från ingenting! Då är det tur att man är van, så det sitter i ryggen, haha. Den luringen passade på när jag var oförberedd och hade långa tyglar!Träningsshema


Om jag kommer med på träningen mån-tisdag nästa vecka så ser shemat ut såhär för Eddie. Om vi inte blir det så kanske jag efteranmäler mig till tävlingen på söndag och hoppar en 1m. Vi får se hur det blir, men hoppas givetvis på träningen! Tror att det kan ge mig och Eddie mycket :)Ponnytävling i Storvik

Kom hem för en stund sedan, har nämligen varit i Storvik på ponnytävling med min syster hela dagen! Det gick skapligt bra för dom. Felfritt och rosett i LDn, där såg han riktigt fin ut! Hon hade bra tryck banan igenom och han hoppade finfint. Till LCn så fick hon till tre riktigt fina språng på framhoppningen, mer behöver hon inte hoppa fram honom.

Så precis innan hon skulle in så bockade han av henne, såg inte riktigt vad som hände. Men iaf, han hoppade ettan och tvåan fint, sedan började han krångla när dom red förbi utgången och skulle vända upp mot trean. Han bockade runt riktigt rejält (ni som sett honom, vet hur han brukar göra!) och skulle inte gå fram. Men Angelica satt kvar, och tillslut fick hon fram honom och hoppade resten av banan felfritt.

Så blev 4 fel för "stoppet", plus tidsfel. Men det är himla synd att han ska tjafsa sådär! Men bara att vänta ut, så slutar han snart. Han var likadan i somras några tävlingar, sedan gick han super på hösten och både vann och placerade sig. Men han är minst sagt speciell den ponnyn, måste vara spännande för publiken att se hans ritter! För han ser ut som värsta sortens rodeo ponny, haha ;) Alla blir så förvånad när hon sitter kvar, men 1,5 års träning har börjat ge resultat!

Har för övrigt varit riktigt skitväder idag...
Det som hade töat så bra, och vägarna var bara. Imorse var det fruset och nu ligger det ungefär 1dm snö ovanpå... Usch och blä! Men nu ska jag ta och gå ner till stallet och mocka, och sedan blir det nog en tur med Eddie. Ska se över bilderna jag tog idag, så får vi se om det blir någon fin som kommer upp här senare :)

Angelica och Chino när dom blev Klubbmästare, i november tror jag att det var :)

Gårdagens ridning, 20/3

Blev tyvärr ingen uppdatering igår, så skriver lite snabbt gårdagens ridning idag istället!

Red ut Eddie en sväng, och avslutade med att rida på banan en stund. Jobbade lite sidförande i skritten, och han ville inte riktigt slappna av. Stundtals var han fin, men inte riktigt lika fin som han brukar. Avslutade med att rida en stund på banan, och här var han mycket finare än vad han var igår! Han slappnade äntligen av och jag kunde rida honom i en lägre avslappnad form. Även i galoppen var han mera ihop och tillbaka, även om han inte var lika fin som han kan vara.

Curre fick skritta ut sin vanliga runda, och han var riktigt snäll! Han har varit supersnäll den senaste veckan, så vi får hoppas att det håller i sig :)


Dagens ridning

Red upp till ridbanan och jobbade Eddie lite idag. Red inte så jättekrävande, ställde igenom på volter, serpentiner och flyttade honom lite i skritten. Han känndes inte alls bra idag, utan var okoncentrerad, spårade inte riktigt och slappnade aldrig av ordentligt. Jobbade även lite övergångar, och galoppfattningarna från skritt satt ganska bra efter ett tag. Dock så sprang han iväg lite för mycket i galoppen och kom aldrig riktigt till arbete. Nej, han var inte alls fin idag...

Dom sista minuterna när jag travade av honom i en lite lägre form så slappnade han äntligen av. Han var inte superfin, men helt okej. Har inte ridit ordentligt på ridbana under vintern, så känner att jag är så oinspirerad när jag väl är på en bana! Just nu känns det lättare att jobba honom ute, haha. Nästan tragiskt. Har liksom inte riktigt hittat ett upplägg som funkar bra med just honom... Men imorgon ska jag rida ut honom en sväng och sedan avsluta en stund på banan. Det upplägget brukar funka bra :)

Skrittade sedan ut Curre, blev av en anledning väldigt sent. Men eftersom han stod igår (dom andra hästarna hade vilodag igår) så tog jag ut honom iaf! Han var jättesnäll och skrittade lugnt på med stora steg. Han har varit så stökig ett tag att mamma fått leda honom, men idag gick vi själv den största delen av turen. På hemvägen gjorde han några försök till bus, men det var bara hans "vanliga" busigheter!

När han var igång och tränade/tävlade så gjorde han ofta världens bocksprång och damprus när jag tränade, på framhoppningar tex. Folk undrade hur jag kunde sitta kvar, men jag bara skrattade. Brydde mig inte alls om det, tyckte nästan att det var lite kul ibland. Han är mycket roligare att rida då, än när han inte är på bushumör! Fast såklart så kunde jag väl bli lite irriterad på honom när han inte koncentrerade sig på framhoppningar med mycket hästar, utan bara flög runt, haha.

Jag var ALDRIG rädd när jag red honom, men nu när han stått på boxvila och skrittats, och gjort sina värsta rus så har tom jag tyckt att det varit obehagligt. Det var liksom inte bus för att han var glad, utan för att han hade energi han inte visste var han skulle göra av. Dom gånger han fått sina spel så har det varit okontrollerat, nästan som att han inte vet var han har sig själv. Men idag var det dom där vanliga busrycken han gjorde, vilket jag inte alls bryr mig om! Det var faktiskt väldigt skönt :)

Åh, vad jag saknar att träna Curre nu!
Ingen häst är ens i närheten av honom, INGEN! Alla hans busryck på träningarna och "pip" när det var vår tur med hoppövningarna, haha. Tom så att Frida kunde skratta åt honom. Att ha med honom på tävlingar, även det är speciellt! När han far runt och är svår att göra iordning, bits, lever rövare på framhoppningar, DÅ gick han som bäst på banan! Fast han hade värsta ruset och nästan skulle springa åt andra hästar på framhoppningar (jag skojar inte, en tjej sa en gång "såg du skimmeln, den tänkte attackera min häst!". Eh, vaddå? Vad det min Curre som gjorde det? ;)) men på banan var det alltid full fokus!

Tror det bara har hänt en gång att han bockat inne på banan, och det var för att jag la honom fel så han rev. Det gillade inte min pojk ;) Nej, gud vad jag saknar det! Han är oslagbar den hästen, och jag älskar honom mer än allt annat. Min finaste häst, min Cuwento. Har man inte träffat honom eller suttit på honom så förstår man nog inte, men jag vet. Jag förstår varför Frida fastnade för honom där nere i Belgien när honom provred honom, jag förstår det! Han är en på miljonen, och det skär i både själ och hjärta på mig att allt detta drabbat honom. Han betyder allt för mig, och jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom, ALDRIG. Han är mitt allt :')

När jag tränade för Erik Berggren någon gång i början så sa han "den hästen kommer du nog få väldigt roligt med". Förutom allt detta med skadan, så hade han rätt. Så rätt!

Förlåt för att inlägget drog iväg och gick ifrån ämnet... Men jag kunde inte hjälpa det!Finaste


Valbo Ridsport

Var in en liten snabbis på Valbo Ridsport när vi ändå åkte förbi. Blev ett grimmskaft, eftersom nästan alla gått sönder och man aldrig kommer ihåg att köpa just grimmskaft! Sedan hittade jag ett billigt pannband att fläta på. Dom hade även 50% på en del grejjer, bland annat klinker träns och förbygel från Tredstone, Dyón the difference tränset (har för mig det iaf) och lite annat.

Provade ett par bruna Kyra K ridbyxor som var väldigt snygga. Om jag inte minns fel så kostade dem 725kr på halva priset. Köpte dem dock inte, blev lite snål när dom inte var lika sköna som mina Pikeur ;) Dessutom var dom oskodda och lite hala i tyget, men snygga! Dom hade även fått in Dyón schabraket, och jag säger bara VILL HA! Superfint och lite grövre i kvalitén, vägde ganska mycket när man höll upp det. Men så himla fint! Vilken tur att jag inte hade lösa pengar med mig, för då hade det funnits risk för att dom rykt. Haha, jag och schabrak ^^

Men nu ska jag ta och gå ut till mina hästar! Det har töat en hel del, så förhoppningsvis så ska det gå bra att rida på banan idag. Isf blir det att rida igenom Eddie lite :)

Dyón Schabraket!

GPA Speed Air evolution
Sökte runt lite på nätet och hittade denna GPA hjälmen,
en Speed Air evolution. Alltså den nya modellen av GPA hjälmen, fast här med läderdetaljer! Skulle vara roligt att se den på riktigt, kan nog vara ganska snygg. Det ljusa lädret gillar jag dock inte. Hittade hjämen på DENNA sida.

Hiss eller Diss?Dagens ridning

Skrittade ut Curre först idag, och han var riktigt snäll! På bortvägen så skrittade han på avslappnat med stora steg, precis så som han ska skritta. På hemvägen blir han dock lite segare, men tror nog att det beror på att han blir lite trött. Skritta 30min låter inte mycket, men han har inte varit igång på 8-9 mån och stått på box hela vintern! Dessutom så får han skritta upp för en liten backe nu innan vi vänder, så det är kanske lite jobbigt :) Men han var iallafall duktig idag!

Eddie fick gå en lite lugnare skritt/jogging runda. Dels för att vi tränade igår, och dels för att vägarna är frusna och hårda. På de flesta ställen så har vägen tinat upp, men nu frusit på.... Red ganska kravlöst den största delen av turen, och kollade av att han lyssnar både fram och tillbaka i traven. Trots att han var pigg och låg på, så lyssnade han mycket bättre tillbaka idag än vad han brukar :) Sista biten på hemvägen så kollade jag av honom lite i skritten, ställde höger/vänster, rakrikta, flyttade osv. I början var han jättepigg och ville bara takta, men efter ett litet tag så slappnade han av och blev fin. Dessutom så var han inte lika tittig idag, vilket alltid är positivt :)


Tycker att Curre är så fruktansvärt söt på den här bilden, haha ^^

Frågestund i bloggen!


Som bilden beskriver, ställ en fråga som du kanske undrar över så kommer svaren under nästa vecka! Det kan vara allt från vart jag köpt en viss utrustning till vad mitt mål med ridningen är, eller kanske vad jag går för gymnasie linje? Fråga på så blir det roligare! :)

Hoppträning

Var iväg till Ockelbo på hoppträning igår. Frida är fortfarande borta, så fick rida för Sanna även denna vecka. Eddie var faktiskt väldigt fin när jag red fram! Var inte rädd för varken hörnen, porten eller stolen i ena hörnet ;) Gick sedan in i andra delan av ridhuset där vi har träningen, och då blir han skiträdd och ska inte gå i närheten av en stol som står i ena hörnet... Han blir såklart jättespänd, och under den gemensamma framridningen så var han inte alls lika fin som som när jag red fram själv. Så himla synd!  Men han var ändå mycket bättre än förra gången, så det var ju bra. Galoppen var fin och stundtals så fick han under sig bakbenen och jobbade riktigt bra!

Började sedan hoppa en övning som är särskilt nyttig för Eddie. Ett räcke med ett kubhinder före och efter, som en studs ungefär. Första gångerna så rusade han in och hann inte upp ordentligt, men efter hand så fattade han vad han skulle göra och hoppade upp sig fint! Även när vi höjde upp lite.

Hoppade sedan en rak linje, tre hinder med tre galoppspring imellan och gjorde volt efter mittenhindret och hoppade det igen. Här sprang Eddie iväg lite för mycket och jag hittade aldrig någon riktigt bra ridning. Specielt att rida ur sväng, som jag har jättesvårt med på Eddie! Med Curre var det superenkelt, och nästan lättare att rida ur sväng. Men snart ska jag väl hitta ridningen även på Eddie. Sista hindret på denna övning hade typ en "vattenmatta" under, egentligen en vanlig raklamgrej. Första gången kom vi aldeles för fort och Eddie tvärnita, satt dock kvar ;) Sedan töntade han på den även åt andra hållet, men då fick han lite smisk så var det bra sen, haha. 

Fick dock aldrig någon riktigt bra känsa under den övningen, men när vi satte ihop allt till en liten bana så kom vi igång bättre! Tror att jag har en lite för mesig galopp med för lite tryck i under övningarna och har då ingen galopp att "ta av". Kommer antingen för stort eller för nära. Det är precis sånt här som man själv tycker att galoppen är lagom när man rider, men när man ser på film så ser man att man har aldeles för dålig galopp. Men på slutet blev det bättre iallafall, kändes inte super men bättre än i början.

Skrittade ut Curre på morgonen igår, och han var riktigt stökig! Blåste som sjutton och han var på tårna och fick dampryck flera gånger. Han fick skritta en liten bit längre och var faktiskt lugnare på hemvägen, vilket var skönt. Det slutade att blåsa lika mycket, så det kanske var därför. Han brukar nämligen bli knasig när det blåser. Men på hemvägen lugnade han ner sig som sagt :)
Dagens köp...


...Blev Magnesium och B-vitamin som mina föräldrar inhandlade på travbutiken. Så nu ska Eddie få sig en kur med magnesium, så får vi se om det funkar! Har hört flera stycken som har gett detta till lite nerviga hästar, och det har fungerat. Så det återstår att se! Sen eftersom det är pälsfällningstider så ska alla hästarna få sig en kur B-vitamin :)


Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng idag, och avslutade med en stund på banan. Han var lite på tårna och blev rädd för lite allt möjligt, men han var ändå bättre idag än igår. Pigg, men lyssnade faktiskt ganska bra :) Jobbade lite sidförande i skritten och när han väl lyssnade och inte koncentrerade sig på annat runt omkring så var han väldigt fin. Avslutade med att rida en stund på banan, lite volter, serpentiner och några övergångar. Efter ett tag slappnade han av och blev väldigt fin :) Hade velat ha honom lite lättare i handen, men vi har inte jobbat ordentligt på bana sen jag vet inte när! Red inte länge då underlaget var fruset och isigt...

Eftersom det var mörkt och sent när jag kom hem med Eddie så bestämde vi att Curre får skritta ut imorgon bitti istället. Så kan vi skritta ut en längre sväng :) Börjar inte förren 12.40 imorgon, så åker hemifrån vid halv 11. Så det passade bättre!

Dagens ridning

Började med att skritta ut Eddie en sväng på morgonen. Som sagt så är han ju en väldigt nervig häst, och gör man för hastiga rörelser när han står på stallgången så brukar han slita sig. Så jag har satt tunna balsnören mellan grimmskaften och knäppena, som går av om han får panik och börjar slita sig. Men idag vet jag inte riktigt vad det var med honom, för idag slet han sig tre gånger! Gick jag lite för snabbt förbi eller borstade lite hastigt uppe vid huvudet så fick han panik och slet sig. Vad den hästen har för problem vet jag inte riktigt ;)

Red förbi ridbanan när vi skrittade våran sväng, och såg att den var plogad! Det är ju inte direkt jättebra underlag där nu, men bättre än tung snö och dessutom så kommer den att tina fortare nu! Så eftersom den var plogad så gick vi in där en stund. Jobbade bara i skritt och ställde igenom honom lite, och han kändes helt okej. Fortsatte att skritta resten av turen och la in en liten travsträcka på slutet. Han kändes pigg idag, dock väldigt töntig. Men det är väl bara att ignorera och inte bli arg på honom så slutar han snart. 

Curre fick skrittas ut en sväng på kvällen, som vanligt alltså. Han var faktiskt väldigt lugn idag, nästan lite seg! Har börjat att öka på skritturerna nu, så vi är uppe i 30-35min kanske. Lite beronde på hur fort han skrittar. Men det var iallafall skönt att han var lugn idag :)
Min tid med Curre

Jag har fått en del kommentarer från folk som inte riktigt förstått allt med Curre. Han blev ju trots allt skadad innan jag startade denna blogg, och jag har väl aldrig riktigt skrivit om den historien? Så jag tänkte skriva ett inlägg om den tiden jag haft honom, vad som hänt, hans skada och hur hans framtid ser ut i dagsläget. Så nu kommer ett långt inlägg! ;)

I slutet av 2007 så bestämde vi oss för att börja leta storhäst, då det inte riktigt funkade mellan mig och min ponny efter olyckan i mars samma år. Vi gick omkull på ett helt vanligt räcke under en träning, jag hamnade under och det hela slutade med en bäckenfraktur och två sprickor i bäckenet. Efter tre månader var jag tillbaka i sadeln, men som sagt så fungerade det inte riktigt mellan oss längre. Dessutom började jag känna mig lång, och ville nu upp på storhäst.

Efter att ha letat väldigt länge, så kom vi på idén att min tränare skulle följa med ner till Belgien med hennes bakant som köper hästar där nere, och leta på en fin storhäst till mej! Om jag inte minns fel så var hon där tre dagar, och första dagen provred hon en stor skimmel som hon fastnade för. Hon provred flera andra hästar resten av dagarna, men fortfarande var det "skimmeln" som hon tyckte skulle passa mig bäst. Trots att han bara var 5 år och jag skulle ha en äldre och mer rutinerad häst! Men min tränare tyckte verkligen att detta var hästen vi skulle ha, så vi bestämde oss för ett köp. Utan att ens ha sett hästen!

Den 23 december 2007 så åkte vi ner till Örebro och hämtade "skimmeln" som vi hade köpt. Jag minns så väl första gången jag såg honom i stallgången, det var första gången jag såg Curre. Första gången jag satt på honom så skrittade vi bara ut en liten vända, men redan då tyckte jag "åh, viken härlig häst". Första gången jag red honom ordentligt så var jag fast, detta var min drömhäst! Jag hade provridit flera andra fina hästar som en del gått 130 och tyckte dom var väldigt fina, men ingen var i närheten av Curre. Hästen jag inte ens provridit!Curre, en vecka efter att jag fått honom.

Curre i april 2008.

Curre hade innan jag köpt honom gått 120 i Belgien som 5 åring, men var fortfarande stor och "valpig" i ridningen. Han var dessutom min första storhäst, så det var inte alltid så lätt. Men tävlingsåret 2008 började med 90 och 1m klasser, för att sedan debutera 1,10 i början av sommaren och sedan allt eftersom så gick vi upp på regionala 1,10 klasser. Debuterade även 1,15 i slutet av året. Vi red oftast avd.B eftersom han var 6 år, och under året var vi antingen felfria eller hade ett pet pga ryttarmissar. Det kanske var två gånger vi kom ut med 8 fel.

Curre och jag i Högbo, aug -08. Vi var här nolla i två regionala 1,10 unghästklasser!


Curre och jag i Högbo.


I slutet av 2008 sökte jag till Gävleborgs utvecklingsteam, trots att jag inte hade ridit någon 120 som var kravet för juniorer. I december fick vi mönstra och kom med som wild card i teamet!

2009 började riktigt bra, och jag kännde äntligen att jag hade hittat ridningen på Curre! Allt känndes så enkelt och vi kunde hoppa banor på 120 utan problem. I Februari, efter att ha ridit två dubbelnollor i 1,10 så gjorde vi våran 120 debut som vi var dubbelnolla i! Tävlingen efter det var vi även där dubbelnolla och även placerad i 120. Under denna period fick vi även träna för både Pontus Westergren och Helena Persson med utv-teamet. Varav Helena tyckte Curre var riktigt fin och även att jag red "jättebra". Det var en träning jag aldrig glömmer, ett helt sjukt minne! Det var även nu jag började inse vilken fantastiskt häst Curre faktiskt är.

Curre och jag i Sveden, mars -09. Tävlingen där vi blev 7e placerad i 120.


En väldigt osmickrande bild, men här syns det hur biffig han blivit! Även denna bild från Sveden.

I april debuterade vi 120 nationellt, och fick två ner. Trots att det var den bästa runda jag egentligen gjort med Curre. Andra dagen stannade han, vilket han normalt sett aldrig gör. Vi åkte direkt och kollade upp honom. Han var halt fram, och veterinären konstaterade kotledsinflamation. Han blev behandlad och sattes på vila i sjukhage.

Curre och jag i april -09, innan skadan.

Efter en och en halv månad och två återbesök så var han haltfi, och vi började så smått sätta igång honom. Efter ungefär en månad, precis när vi börjat galoppera på rakt spår så skulle vi åka till Tyskland och Curre fick då bo hos ett par bekanta. När vi kom hem så fick vi reda på att dom tyckt Curre inte verkade fräsch, så vi åkte direkt in med honom.

Curre och jag i Juni, då jag hade börjat sätta igång honom.

Det var detta återbesök som skulle bli det värsta. Veterinären tyckte att det var konstigt att han blev halt igen så fort, så vi röntgade. Något som vi från början också gjort, men det var nu det visade sig. Det var värre än vad vi från början hade trott. Vi fick beskedet om att det var en väldigt lång vila som gällde för att han över huvud taget skulle kunna bli bra, minst ett halvår. Men det fanns inga garantier för att han skulle kunna bli bra. Detta var nog den värsta dagen i mitt liv. Inte bara för alla tävlingar och mål som jag satt upp för detta år blåste bort med vinden, utan framförallt att detta drabbade Curre. Den häst som betydde allt för mig.

Curre sattes nu på vila och sjukhage för andra gången. Där han nu skulle få gå länge. Till en början så gick han nöjt och betade, men efter att veckor och månader började ticka iväg och han fortfarande gick där han gick så blev han allt livligare. Trots sick-sack hagar för att undvika att han skulle springa så lärde han sig att smidigt trixa sig igenom, bockandes i full fart. Han blev bättre, men inte tillräckligt bra på återbesöken. Så i september tyckte veterinären att vi skulle prova att sätta honom på boxvila med 20min promenader 2/dag. För att han skulle vara still och låta skadan läka.

Curre i sin sjukhage.


Curre under en porträtt-fotning, aug -09

Till en början så gick det väldigt bra, och han blev bättre på återbesöken. Men tiden gick, och även nu blev han allt livligare. En dag fick han ett av sina spel, men denna gången åkte min mamma omkull och blev sparkad. Hon fick senare åka in och sy ett jack i benet. Då bestämde vi med veterinären att han skulle få lite lugnande innan sin skrittur, och att jag skulle skritta uppsuttet.

Till en början så gick det jättebra och jag kunde skritta ut honom själv som vanligt. Men även nu blev han bråkigare efter en tid och flög i luften och bockade rätt som det var! Efter att han fått ett riktigt frispel och dragit en serie med REJÄLA bockningar, och han nästan skakade av energi efteråt så tyckte jag det inte kändes särskilt roligt längre. Så min mamma började gå med, så hon skulle kunna ta tag i honom om han skulle få ett frispel eller om det skulle komma bilar mm. Det gick bra, men nu på slutet så har hon även fått leda honom ibland när han varit som värst.

I januari var vi på det senaste återbesöket.
Han var nu så gott som helt ren på både böjprov och longering! Mer om detta återbesök kan du läsa HÄR. Vi bestämde då med veterinären att vi ska öka på skritten och vara uppe i 45min tills nästa återbesök som blir framåt april-maj skulle jag tro.

Curre, jan -10


Så just nu håller vi på att öka på skritten lite smått, och så fort snön har börjat försvinna lite mer så ska han få börja komma ut i hagen korta stunder. Så förhoppningsvis så ska han kunna börja gå i hage normalt i vår! Dock så får vi ta oss en rejäl funderare på hur man ska göra på bästa sätt för att han ska hålla sig lugn. Jag har tänkt lite, men vi får se hur det blir. 

Hela detta år kommer bara att bli en låång igångsättning för Curre. Vi ska inte stressa på något, det får ta den tid det tar. Han har trots allt varit konvalicent i snart ett år. Så som jag har planerat det just nu så kommer han inte vara helt igång, träna eller tävla normalt förren nästa år. Men egentligen så vet jag inte ens om han kommer att hålla, det enda jag vet är att han är bra just nu.

Så jag tänker låta allt ta sin tid, så får det bli som det blir. Curre är en fantastisk häst med ett helt otroligt psyke, som har klarat denna tid väldigt bra. Han är fortfarande den där glada och busiga hästen, även om han är väldigt sur och avundsjuk när dom andra hästarna får åka iväg och träna utan honom. Han är en häst värd att vänta ut, för en Curre hittar man inte i första taget.

För övrigt så tycker jag att man ska ge fler hästar en chans att bli bra, för de flesta kan bli bra igen bara man ger dom gott om tid och inte sätter igång dem för tidigt. Jag hoppas så innerligt att Curre blir frisk, så vi får visa alla att det var värt allt! Att det är värt att ge nästan utdömda hästar en chans :)

Du är mer än vad jag vågat drömma om, min vackraste Cuwento<3
Dagens ridning

Skrittade ut Eddie en sväng på morgonen. Bara en vanlig skrittrunda, inget märkvärdigt. Dock var han ganska fjantig och ryckte till för småsaker, kanske ska invenstera magnesium? Haha, men jag ska prova iaf ;)

På kvällen blev det Curres tur att skritta ut. Han var faktiskt väldigt snäll och lugn! Inget bus alls :) Har förresten snart skrivit klart ett utkast om Curre, hans skada mm som antingen kommer ut ikväll eller imorgon. Håll utkik :)

Sötnöten Curre!

Min favorit när det gäller stallskor!


Muckboot Wear
"En jodphur. Halksäker, stötabsorberande sula. Slitstark -inga sömmar som kan gå sönder eller läcka. Varm och skön -inga extra sockor ner till minus 17 grader ."

Storlek: 36-47  Pris: 895kr hos Muckbootcompany.se

Muckboot finns i en hel rad utförande så som stövlar och skor till både hästfolk och icke hästfolk! Läs mer om muckboot och deras produkter på www.muckbootcompany.se

Allmänt om muckboot

"Idén till muckboot var önskan om en riktigt tålig, bekväm och varm stövel för hästfolk. Därav namnet "muck" som syftar på "mocka" i stallet. Resultatet blev ett skosortiment tillverkat i bästa material med vattentäta skaft i neoprene och ett foder som gör att stövlar och skor andas.
Muckboot tål tufft arbete och aktivitet utomhus vare sig du vandrar, är i trädgården, i stallet eller på hästryggen.
Muckboots komfort med sin inbyggda luftsula är överlägsen det mesta som finns på marknaden. Skaften är mjuka och lätta att vika ner. När de blir smutsiga på kör du dem i tvättmaskin."

Jag kan lätt säga att jag älskar Muckboots skor!
Otroligt sköna och praktiska. För ganska länge sedan så såg jag någon ute på tävling, tror det var i Avesta?, som sålde dessa skor. Men efter att alla på Westgate Farm där jag brukar jobba ibland har sådana skor så har jag alltid velat ha ett par. Dom såg så bekväma och praktiska ut! 

Så för någon månad sedan så köpte min mamma ett par till sig själv, och hon har samma storlek som mig. Så givetvis har jag "lånat" dem, och jag älskar dem! Är tyvärr rädd att hon inte får tillbaka dem, då jag tycker att jag har betydligt mer användning för dessa skor. Haha.

Jag har jodphur modellen och tycker den är mest praktisk. Dom är klart dom skönaste stallskorna jag gått i, man kan klampa igenom lera och vatten utan att bli blöt, rida i dom, ja dom helt enkelt perfekta i stallet. Som ett par sköna gummistövlar i jodphur modell! Dock brukar jag ha sockor i på vintern, eftersom jag är frusen av mig. Men dom är klart varmare än vanliga gummistövlar.

Så jag kan varmt rekommendera dessa skor! Dom mest optimala stallskorna enligt mej :)

Fredag

Började sent idag, 12.30 och har bara keramik på eftermiddagen. En ganska lugn skoldag! Vid halv 10 imorse så kom massören/kilopraktorn ut och kollade igenom både Eddie och Chino. Båda satt fast lite i korset och bogen, mest Chino. Har faktiskt haft det lite på känn sedan jag red honom, så det var nog bra med en genomgång. Båda hästarna tyckte iaf att det var väldigt skönt! Akupunktur i korset fick dom också :)

Fick även ett tips om att ge magnesium till Eddie, det skulle tydligen vara bra för hästar som reagerar och lätt blir "rädd" för saker. Så som Eddie brukar bli, hoppar till för soptunnor och sånt ;) Någon annan som har hört det? Kan vara värt att prova iaf, magnesium ska ju vara bra för magen (och något mer?) så det skadar ju inte :)

Eftersom massören var här idag så ska både Eddie och Chino vila idag, och sedan skrittas två dagar. Ska fira både mej och min mamma liet smått ikväll, eftersom vi fyllt år. Ska försöka ta ut Curre på en sväng, annars blir det lugnt med hästarna ikväll :)

Min buss går om ca en halvtimme, så ska försöka göra något vettigt innan dess!


Dagens ridning

Red ut Curre en sväng först idag. Han var pigg och skrittade på friskt på bortvägen, men hittade inte på något bus. Skrittade en liten bit längre idag, och även upp för en backe. Vet inte om det var därför, men han var väldigt lugn och fin på hemvägen :)

Eddie fick ridas ut som vanligt, men red en bit längre upp mot skogen i mörkret. Det var folk i stugorna, så det lyste lite där uppe. Eddie var faktiskt riktigt lugn idag! Lyssnade bra både fram och tillbaka :) Jobbade honom i skritten, och han var inte riktigt som jag vill ha honom. Kändes som han var lite okoncentrerad.

När vi skrittade efter stora asfaltsvägen på hemvägen, så jobbade vi på en liten "övning" jag kom på. Red i mitten av den breda vägen (givetvis när det var lugnt och inga bilar kom), rakställde och flyttade sedan några steg åt höger/vänster. Men istället för att flytta ut till vägrenen så flyttade jag bara något steg och rakställde igen. Detta gjorde att jag fick en väldigt bra på på bakdelen efter ett tag, eftersom dom gärna vill slänga ut baken. Detta kommer fram ganska tydligt när man inte flyttar ända ut till kanten. Efter ett tag mjuknade han och slappna av, då var han väldigt fin :)Hissa & Dissa


  • Att snön har börjat töa bort! Den är långt ifrån borta, men det är underbart att inte behöva frysa och äntligen kunna rida utan täckbyxor!
  • Mina muckboot skor! Okej, dom är egentligen mammas.... Men jag har snott dom, hehe ;) Perfekta i detta väder och dessutom väldigt sköna! Kommer snart ett enskilt inlägg om dessa skor.

  • Att jag kanske ska på en två-dagars träning i slutet av månaden, för en väldigt bra tränare! Hoppas verkligen jag kommer med :)
  • Att vi äntligen har en dator som fungerar normalt! Inget mer tjafs, och ÄNTLIGEN photoshop! OM jag har saknad det programmet :)
  • Helskodda ridbyxor. Något jag nästan alltid rider med! Väldigt bra när man själv nöter ut ridbyxor på nolltid, och har hästar som antingen bockar som en galning eller blir "rädd" och slänger sig rätt som det är. Då gäller det att sitta stadigt ;) Hoppryttare brukar ju vilja rida oskott, men jag föredrar helskott! Dock brukar dom snyggaste ridbyxorna vara just oskodda...
  • Att ridbanan inte går att rida på, pga all snö... Inte alls kul då jag inte kan lägga upp träningen eller rida igenom Eddie som jag vill :( Ge mig ett ridhus! Eller varför inte bara ett närmare än 3mil? Det hade jag varit mer än nöjd med. Just nu står utvecklingen still, och jag blir galen!

6e april föra året.

 

  • Att det är jättedåligt med tävlingar i mars-april. Riktigt tråkigt!

 

  • Skolan... Självklart så har vi det sämsta schemat sista terminen, och det känns som att ALLT ska vara klart NU! Börjar känna mig aningen stressad, samtidigt som jag är enormt skoltrött och har lust att skita i allt... Men snart är skolan SLUT! :D
  • Att Curre inte kan börja komma i hagen pga av all snö :( Tycker fruktansvärt synd om honom... Får hoppas på att den töar bort fort! Även om jag inte har så stora förhoppningar.
  • Att den nya regeln angående bakbensskydden på unghästar ska vara så löjlig, och speciellt att den även ska gälla 7-åriga hästar! Just nu är det jättesvårt att hitta godkända skydd, men snart  måste väl tillverkarna uppmärksamma detta och ta fram fler skydd som håller måttet. Just nu är det bara Veredus young jump som marknadsför sig som "godkänd för unghästar". Jag tycker det är bra att dom förbjuder teknikskydd på unghästar, men vanliga strykkappor som tex har en lite för lång neoprenekant eller en liten bit resår? Jag förstår inte...

Veredus young jump

 

 


Utmaning

Jag har blivit utmanad av: Sofie.
Så här går det till...


-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.
-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag går ofta runt "i min egna lilla värld", och missar när folk jag känner går förbi osv ;) 
2. Är fruktansvärt envis och ger mig aldrig! Kan vara till både för och nackdel.
3. Jag har inga som hellst problem med småkryp, men har fobi för just maskar! Springer i princip åt andra hållet om jag får syn på dessa vidriga djur, och så har det varit sedan jag var 5-6 år.
4. Jag dricker inte mjölk och äter varken smör, grädde, fil osv. Det enda är väl tunna skivor ost och fruktyoughurt som jag har börjat äta lite av tsm med musli eller något annat ;) Dock älskar jag glass!
5. Jag fryser VÄLDIGT lätt om fingrarna. Vilket har varit sjukt jobbigt denna vinter...
6. Jag undviker att äta på ställen som MC donalds, Max osv. Äter bara där i nödfall, och tar då aldrig hamburgare. Usch!

Jag utmanar:

Dom som vill! ;)


Eftermiddagen i bilder

Några bilder som jag tog idag, innan och efter ridturen :)
Eddie med skidbacken i bakgrunden. Ser inte ut att vara så djup snö, men han står på ett upptrampad stig. För ett tag sedan så såg jag honom kliva ut i snön, och den var över hasorna på honom :S

Trött häst!

På väg in till stallet.

Skimmlar är fina, men inte så praktiska...


Haha, klockren bild på Eddie! För precis såhär var han idag. Skulle ta fram honom något steg när han stod i stallgången, och givetvis slet han sig. Varför? Jag har ingen aning ;) Ber om ursäkt för den enormt FULA grimman, haha! Den andra var nämligen blöt ;)


Dagens ridning

Skrittade ut Curre lite tidigare idag, så kunde rida en bit längre eftersom det var ljust. Han var på tårna nästan hela tiden, och fick några ryck. På hemvägen fick han värsta ruset och bara kastade sig åt andra hållet och drog. Då är det bra att man har nödbromsen (gramanen) på ;) Tog tag i  honom och Ryggade efter det, sen gick det bra. Som tur var så hann det inte bli några luftsprång, så det var ju bra. Dom är inte allt för roliga, särskilt inte när dom blir för höga och okontrollerade. Hehe ;)

Red sedan ut Eddie en sväng. Blev mest jogging efter träningen igår. Han var ganska spänd och har kommit in i en tittighets-period tror jag. Han var rädd för allt möjligt, postlådor, skuggor, ojämnheter i marken osv. Men det är bara att ignorera och ställa honom ifrån det "farliga" så brukar han sluta efter några dagar. Jobbade honom lite i skritten, och han var väldigt fin! Kändes mjuk och fin, och flyttade enkelt och smidigt. I höger öppnan flyttar han inte lika bra, men det blir bara bättre! Dock var han väldigt stark i traven, så som han blir när han är spänd och tittig. Blir lite blockerad och stänger av. Så vi jobbade även med tempoväxlingar, så att han inte bara ligger på hela tiden. Men han var ändå fin idag tycker jag, trots att han var tittig :)

Kommer snart några bilder som jag tog på Eddie idag!


Hoppträning

Har varit iväg på hoppträning med Eddie, och fick idag rida för en ny tränare då Frida som jag normalt sett tränar för är sjukskriven. Kommer nog att rida för den här tränaren nån/några veckor framöver. Hon har lite samma tänk som Frida, så det var bra! :) Gillar inte att rida för dom som är alldeles för annorlunda.

Eddie gick inte superbra idag, men det förstår jag också. Han har inte jobbats ordentligt sen i fredags. Tävlade i lördags, skrittade ut på söndagen och igår hade han ju tappat en sko. Dessutom vet jag att han inte går särskilt bra när han vilat dagen före heller. Han var lite spänd, och var rädd för hörnen som har gått jättebra ett tag nu. Var allmänt ofokuserad och lite stel i sidorna. Ville inte riktigt runda sig och spåra ordentligt.

Efter att vi trimmat igenom dom gemensamt så började Eddie mjukna lite och slappna av. Inte 100 som jag vill ha honom, men bättre! Började sedan med att travhoppa, rida två linjer med volt mellan varje hinder. Hoppade bara lågt och fokuserade på att dom ska vänta. På slutet höjde vi upp lite, och hoppade tre hinder med 4 galoppsprång mellan varje. För att se om övningarna gett resultat.

Även i hoppningen så ville Eddie inte riktigt runda sig, utan trängde sig inåt och sprang iväg. Fick iallafall till någon bra linje, men är inte 100 nöjd med honom. Men som man brukar säga, två steg framåt och ett tillbaka. För precis så känndes det idag! Han har varit jättefin i veckan, och inte varit särskilt tittig. Men det är bara att trimma på så gott det går efter vägarna. Känns VÄLDIGT trist att inte kunna rida i varken ridhus eller på bana, för utvecklingen står verkligen still. Men man får göra det bästa av situationen, för snart ska väl snön töa bort tycker jag!  

Måste även tillägga att Sanna som vi red för idag, tyckte att Eddie var en väldigt fin häst! Sånt är alltid kul att höra :) Då får man lite motivation att lägga ner allt arbete som krävs på honom. För han är LÅNGT ifrån en välutbildad häst. Men det ska bli kul att se vad det blir av honom i framtiden :)9 mars, min födelsedag!

Idag är det nämligen inte vilken dag som hellst, utan min födelsedag! 9 mars, och jag blir 19 år. Känner mig nästan lite gammal, haha. Dagen kommer att spenderas genom att komma hem efter 5 och sedan dra iväg på träning. Vilken dag ;) Men jag får fira med tårta imorgon eller någon annan dag!

Just nu har vi dötid som spenderas genom att sitta vid datorn i bildsalen. Har Samhällskunskap klockan tre, blää! Sedan ska jag hem och så blir det att direkt åka iväg på träning. Uppdaterar om träningen sen när jag kommer hem :)

 


Gårdagens ridning, 8/3

Det första jag fick reda på när jag kom hem var att Eddie hade klivit av sig en sko... Jippie, precis vad man vill höra. Speciellt dagen före träning och att hovslagaren inte kunde komma förren på onsdag. Det som var ännu mera typiskt var att han hade varit och skott Chino på morgonen, och när mamma skulle ta ut hästarna efter att han åkt så trampade Eddie av sig skon! Men då hade hovslagaren redan hunnit för långt för att vända. Då blir man lite matt. Men lite senare så ringde han och sa att det fixat sig och han skulle åt vårat håll idag! Så idag kommer han och slår på skon :D Som jag skrev i DETTA inlägg, så ska man se till att att ha ett bra team runt omkring sig, och framförallt vara rädd om dem! :)

Så Eddie fick vila, eftersom det var halt och han inte hade någon baksko. Gillar egentligen inte att han vilar dagen före träning, men det är inte så mycket att göra åt saken. Jag kan iallafall åka och träna! Blev bara att ta ut Curre på sin skrittur, och han var snäll :) Busade lite, men inte så farligt. Nu gick ju mamma med, haha. Dessutom var det Curres födelsedag igår, 8 mars! Tycker dessutom att det är rätt tufft att han fyller dagen före mej, som fyller den 9e! Så eftersom det inte blev något inlägg igår så skriver jag nu, GRATTIS PÅ MIN CUWENTO SOM BLEV 8 ÅR IGÅR! Haha.

Födelsedagsbarnet själv :)


Dagens ridning

Eftersom min syster ville att jag skulle känna lite på Chino åt henne, så red jag honom idag. Fokuserade mycket på tempoväxlingar och även lite övergångar då han varit ganska stark för henne. Han lyssnade riktigt bra efter några tempoväxlingar och enkel som han är så kunde jag både korta och länga väldigt enkelt!

I galoppen ligger han på mest, och börjar bocka om man blir för hård eller får en för hög hand. Så jag fick ta några ordentliga förhållningar med en låg hand, vilket han lyssnade på väldigt bra. Kunde ligga på i en lugn och balanserad galopp med en lite lägre nacke, samtidigt som jag kunde öka och minska galoppen. Dock sprang han på lite för mycket i ökningen, men kom iaf tillbaka fint. Tragglade lite sidvärtsrörelser i skritten, eftersom han sitter fast och inte riktigt vill flytta. Det tog ett tag, men sedan flyttade han bättre. Så där måste Angelica vara mer noggrann!

Skrittade ut Eddie en tur eftersom han tävlade igår. Trodde att turen skulle ta ungefär en halvtimme eftersom det brukar ta så lång tid med Curre när jag vänder mycket tidigare. Eddie skrittade den på 20min! Helt galet fort skrittar han :O Kortade tyglarna och försökte få honom att jobba lite, så han skulle lugna ner sig lite. Men jag gav upp ;)

Tog ut Curre på sin skrittvända lite senare. Eftersom mamma är sjuk så fick pappa följa med, och såklart är han bråkig då! Riktigt dum var han och försökte slänga och ha sig flera gånger. Inte så farligt, men det är drygt när han håller på sådär. Vill att all denna jävla äckelsnö ska ta och försvinna NU, så Curre kan komma ut i hage snart! Han behöver verkligen det :( Hinner jag inte ta ut honom någon dag så far han runt och bockar i boxen, så han är ingen snäll liten häst direkt... Skotta bort nästan 1m kramsnö är inget man bara gör heller. Försökte för någon månad sedan, och det gick inte. Blä för snön!

Det blev alltså att rida alla hästar idag. Förutom att Curre var lite bråkig så gick det bra med alla :) Dock är det väldigt ovant att först rida ponny och sedan storhäst! Förstår inte dom som både rider ponny och storhäst, men man kanske vänjer sig? Väldigt lustigt kändes det  iaf att först rida lilla Chino, och sedan min skrittmaskin till Eddie ^^

Eddie och jag igår :)

Filmer från tävlingen

Hoppas ni har läst inlägget om tävlingen igår, innan ni ser filmerna! :) Jag är mycket väl medveten om att det fortfarande går för fort och är lite "flängigt". Men jag tycker ändå att det är mycket bättre nu! Man känner verkligen skillnaden på honom nu, mot för när jag fick honom för ca 4 månader sedan. Då rusade han mot hindren och vi kunde inte rida rakt mellan två hinder. Så det märks att han börjar lära sig vad hoppningen går ut på ;)

Som ni ser i 1m filmen så ryker 4 bommar. I dagsläget så räcker med att vi kommer aningens nära, eller lite fel så river han. Men med mer rutin så kommer han att lära sig! Curre petade alltid när vi kom lite nära på räcken i början, men på slutet så räddade han upp dom situationerna bra. Så peten beror nog mest på orutin skulle jag tro. Förutom första hindret, där jag la honom riktigt dåligt! Han slog i väggen, och jag glömde benen... Då river han direkt, men det förstår jag :) Sen glömde jag bort banan till tvåan, därför inte rider an så snyggt ;)

90cm;


1m;


Tävlingsdagen i bilder

Eddie och jag skrittar fram inför 90n

Dagens outfit;
CO wellington classic hjälm
Roekl handskar+flecée vantar
Pikeur kavaj
Racesafe väst
Kingsland jacka
Pikeur ridbyxor
Dyón chaps
Montar skor

Dyón träns
GG förbygel
GG magplatta
Ideal hoppsadel
Sprenger Bow balance stigbyglar
Schockemöhle schabrak
Mias RS ländtäcke i ull
Veredus carbon gel framskydd
Eskadron bakskydd (pga reglerna,
brukar annars ha Veredus bakskydden)Inne på framhoppningen.Hoppar fram, fortfarande inför 90n.

Felfritt! Eddie posar med sin första rosett ;) 

Fina hästen!<3


Eddie laddar inför 1m. Synd på nosremmen. Btw så blir den ALLTID sådär när jag rider honom! Vad gör han egentligen? Kliar? Haha, jag vet inte ;)


Tävling på Gävle Fältrittklubb

Idag var det alltså tävling på "fältis", första bortatävlingen för Eddie! Måste faktiskt säga att jag är riktigt nöjd med honom :D Dock var h an lite stissig och gnäggade så jag trodde jag skulle bli döv... Men han skötte sig på banan, och det är ju det viktigaste :)

Till 90n så var han väldigt spänd på framridningen. Inte alls så mjuk och fin som på framridningen till träningstävlingen, men det förstår jag! Det var en himla liten och stökig framhoppning, folk red i vägen, höll inte höger, rev gång på gång så man inte hann hoppa fram ordentligt pga att banpersonalen inte var direkt snabba att bygga upp... Så som det brukar vara på små framhoppningar inomhus helt enkelt ;) Eddie stackarn fick väl en chock, och sprang runt utan att lyssna något vidare. Tvärnita när jag skulle hoppa lilla räcket (dom hade bara två framhoppningshinder) för att han inte fattade. Men på banan var han kanon! Han var dock stark och lyssnade inte så bra, men hoppade ändå fint. Var inte alls tittig, utan hoppade Toyota hindret som vi hade problem med förra tävlingen. Det blev en felfri ritt och vår första rosett! Haha, min första rosett på snart ett år! Sist var med Curre den 14 mars 2009 och då en placering i 120 ;)

Till 1m var han lika stissig på framhoppningen, men inte fullt lika stark faktiskt. Dock var framhoppningen ännu stökigare här! Kom fel flera gånger pga folk som red  ivägen, stackars Eddie... Precis när jag skulle gå in på banan så fick jag hjärnsläpp och glömde banan! Fick lite smått panik, men kom sedan på och memorerade den. Till första hindret som låg på diagonalen så dunkar Eddie in i väggen när vi rundar ett hinder och rider an ettan. Han vinglar till, vilket resulterar i att jag tappar rytmen och kommer in i botten på första... Han river i framkant, och till andra hindret så har jag totalt glömt bort banan! Letar efter det andra hindret och kommer sedan på vilket det är. Så det blev en ganska taskig väg mot Toyota, men Eddie var duktig och hoppade!

Trean kommer vi aningens nära, men inte alls särskillt dåligt. Ändå river han både i fram och bak på oxern :O Fyran lägger jag honom lite för stort, och han river. Kombenationen hoppade han fint, men river näst sista hindret. Trots att vi inte alls kommer fel? Sista hindet som hade några tittsaker under hoppade han fint! Resultatet blev hela 16 fel :O Helt sjukt! Men jag tror att det var en kombenation av att han var lite trött och ofokuserad. Han hoppade inte upp sig ordentligt helt enkelt, och då rök bommarna. För två av hindren borde han faktiskt inte ha rivit. Men så är det, bara att jobba vidare så han får mer rutin och lär sig var han har tassarna :) 

Men jag är ändå väldigt nöjd med dagen! Han var positiv och gick in på banan med spetsade öron och hoppade allt, även titthindrena! Dessutom satte vi den första nollan idag, så det var kul :) Andra klassens sjuka 16 fel i riv (har nog aldrig fått så mycket fel nån gång!), var faktiskt inte en så dålig runda som resultatet. Så vi får se om jag laddar upp den filmen, vet inte om jag har någon vidare lust ^^ Men denna gången kom vi runt, det gjorde vi inte förra gången. Haha ;) Det är fortfarande lite flängigt, går för fort och han lyssnar inte riktigt tillbaka. Men det är otroligt mycket bättre än för nån månad sedan! Så förhoppningsvis så ska det gå åt rätt håll nu :)

Ska ladda upp några bilder från dagen snart, och filmer kommer förmodligen imorgon. Det återstår att se om 1m filmen läggs upp, haha. Vill ni se den? ;)


Gårdagens ridning, 5/3

Vill först och främst be om ursäkt för den dåliga uppdatering... Men jag har haft datorproblem, den har bla. kraschat när min bror höll på att installera något. Då är det bra att man har alla bilder och viktiga saker i den externa hårddisken ;) Men nu är den omformaterad och funkar. Dessutom har jag ÄNTLIGEN photoshop igen :D Överlycklig, haha.

Red ut Eddie neråt skidanläggningen, och han låg på ganska mycket. Red på novabettet, och tycker faktiskt att han lyssnar lite bättre på det. Kanske för att det är rakt? Fast jag kan lika gärna ha inbillat mig det ;) Men jag märker väl hur han går på det när jag har använt det lite mer! Fortsatte med övergångar, och på slutet så kunde vi faktiskt ligga och rulla på i galoppen i ett jämt tempo. Trots att han låg på och var pigg! Red inte lika långt som vi brukar efter den vägen, och red heller inte på lika mycket eftersom vi ska tävla. På hemvägen jobbade vi lite sidförande, och han var fin! Han känns mer jämn i sidorna, och flyttar jämnare nu än för nån vecka sedan. Det är bra! :)

Curre fick skritta ut sin vända, och han var snäll. Skrittade på friskt, men hittade inte på något bus mer än det lilla han gjorde i början. Annars gick det bra :)


Planering mars

Såhär ser planeringen ut för denna månad;

6/3
Lokal hoppning Gävle Fältrittklubb

8/3 Curre fyller 8 år
9/3 Jag fyller 19 år ;)
12/3 Massören kommer till Eddie och Chino.
28/3 Lok/reg hoppning Gävle Ryttarsällskap
29-30/3 Träning

Som ni ser så är det både tävling och träning i slutet av månaden. Kommer inte både tävla och träna, utan det blir antingen eller. Har anmält mig som reserv till träningen, så kommer jag med så skippar jag tävlingen. Känns som att dom två dagarnas träning kommer att ge Eddie och mig mer än att åka till GRS och hoppa en 1m klass. Kommer isf träna för en tränare jag ridit för några gånger förut, det var dock väldigt länge sedan nu. Tror det blir markarbete första dagen hoppning nästa, så har det varit förut iaf. Men kommer jag med så ska det bli väldigt roligt! Ska berätta mer sen, om det blir träningen :)Kass bild, men jag och Eddie på framridningen i Ockelbo. Våran tävlingsdebut!

 


Dagens ridning

Red ut Eddie en längre sväng på morgonen idag. Det blåste ganska mycket, vilket gjorde att han blev lite spänd. Men vi jobbade vidare med lite lösgörande och övergångar/tempoväxlingar. Fortfarande så är han lite dragig och vill inte riktigt lyssna tillbaka. Men det blir bättre, så det är bara att fortsätta i samma spår! I galoppen kunde vi iallafall rulla på i ett jämnt tempo, utan att han låg på för mycket. Det är ett steg i rätt riktning! 

I sista traven, på samma ställe som igår så var han väldigt fin. Kanske inte är så mycket att titta på där, så det är därför han slappnar av just efter den biten? Jag har ingen aning ;) Tre gånger fick han värsta ruset och for plötsligt iväg i full galopp! Vad han blev rädd för har jag dock ingen aning om. Jag säger bara fuxar, haha! Behöver jag säga att Chino är likadan? Han är också fux ;)

På lördag ska jag be min syster att fota! Så kommer det äntligen lite nya bilder :)Svar;Svar: Hej! Nej, jag vet tyvärr inte om det finns kvar. Köpte det för en månad sedan ungefär, och det var då mina föräldrar som köpte det. Men eftersom det var så pass billigt så har jag svårt att tro att det finns kvar. Om jag inte minns fel så fanns det bara två-tre täcken kvar, så tyvärr så finns det nog inte kvar... Men det kanske är fler butiker som säljer ut Born to Roll täcket? Du kan ju alltid kika runt så kanske du dyker på ett :)


Eddies Born to Roll täcke.
Shopping!

Var som sagt iväg till Borlänge igår, och då stannar man ju såklart till på Aubiose! Dom hade ganska mycket rea, men hittade faktiskt inget jag ville ha på rea. Hittade dock ett par Pikeur Lugana på halva priset, dom ridbyxorna som jag verkligen älskar! Dock fanns dom bara i olika rutiga färger, och ingen av dom föll mig tyvärr i smaken... Även om det är 50% så blir det ändå runt 800kr, och det vill jag inte betala om jag inte gillar färgen. Men det blev lite småsaker iaf! På hemvägen stannade vi till på Granngården i Kungsgården och där blev det också lite köpt :) 

Detta inhandlades;

Aubiose
*Glycerintvål Stubben, 98kr
*Novabett, 249kr
*Grimma till Curre, 120kr

Granngården
*Pälsglans Equistar, 149kr
*Stalltäcke Amigo, 529kr
*Krafft Groov
*Krafft Lusern hackat strå

Tog lite bilder på inköpen, inte maten dock. Men det är väl inte så mycket att se, haha!

Grimman, sadeltvålen, pälsglanset och bettet. Var tvungen att köpa x-full på Curres grimma, han är stor min grabb ;)

Curre i nya täcket;
Klickbara bilder

Curre har vuxit ur sitt Mark Todd stalltäcke som jag köpte alldeles i början när jag hade honom, så jag har länge velat ha ett nytt till honom. Eddie behövede ändå ett tunnare stalltäcke, så då passade det bra att Curre skulle få ett nytt. Så kunde Eddie ta hans MT täcket som sitter bra på honom! Kikade runt på Aubiose, men hittade inget jag riktigt ville ha, trots rea. Men så hittade jag detta Amigo täcke när vi var in på Granngården! Fanns ett i 155cm, så då tog jag det! Det kommer förmodligen inte vara rött och fint länge, men det är fint så länge det varar. Haha. Men jag tycker att han blev fin i det iaf :) Vet inte riktigt hur tjockt det är, men 150g kanske? Ganska tunt iaf, vilket passar bra till honom nu :)


Curre i sin nya grimma. Som han hellre ville äta upp... Som med allt annat då ;)

Det blev lite småsaker, men ändå bara sånt som jag verkligen behövde! Täcket var dock lite inpulsköp, men det var egentligen också något som behövdes. Dessutom ville Curre ha något nytt han också! ;)


Dagens ridning

Red ut Eddie en liten sväng efter att jag kom hem från Borlänge idag. Provade nova bettet som jag köpte, och kunde väl inte märka någon större skillnad faktiskt. Men det kan nog vara bra att variera med :) Red inte hårt alls, utan blev en lite lugnare tur. I början var han lite spänd och pigg, men lyssnade faktiskt bättre tillbaka idag och övergångarna blev jämnare. Jobbade lite sidförande i skritten, och på slutet slappnade han av. I sista traven så kom han ner i en lägre, stadig form och var jättefin! Så jag är nöjd med slutet av turen :)

Efter Eddies tur så firade vi min kusin som fyller år idag, så jag hann inte med Curre :( Stackarn... Men ska se till att han kommer ut imorgon, oavsett vad! Skulle helst vilja prova att släppa ut honom en stund i hagen, men det är så satans mycket snö där! Dom andra hästarna har ju trampat upp sina hagar, men i hans är det bara tung och djup snö. Känns inte bra att släppa honom där...

Imorgon kommer det iaf ett inlägg med bilder på vad jag köpte idag! Orkar inte fixa klart det inlägget idag, så imorgon dyker det upp ;)

Men nu måste jag verkligen gå och lägga mig
!
Har varit på språng hela dagen och såklart så blir det att man sitter här sent... Måste bli lite ändring där känner jag.


Dagens ridning

Efter att Eddie varit iväg på träningstävlingen så fick Curre skrittas ut sin vända. Han var väldigt snäll! Skrittade på ordentligt, men det var en lugn och avslappnad skritt. Så det kändes bra :) Innan turen så lyckades han rycka sönder grimman medan jag pratade i mobilen... Så nu är alla hans tre grimmor trasiga! Han stod och bet och grejjade med dörren som vanligt (min häst är inte väluppfostrad, jag vet ;)) när jag borstade honom, så lyckades han givetvis fastna och ryckte till. Så det får införskaffas en ny när vi åker till Aubiose imorgon! :)

Tror nog att jag ska kika in SVTplay och Ponnyakuten nu! Har missat två avnsnitt nämligen. Först så fungerade inte ljudet på datorn, sen så har jag varit borta i helgen. Så jag ska kika dom avsnittet nu hade jag tänkt. Sen måste jag försöka få upp ett inlägg om helgen också :) Det dyker nog snart upp!

Aubiose!

 Träningstävling

Var iväg och hoppade en träningstävling i Ockelbo med Eddie tidigare idag, och det gick väl inte så jättebra resultatmässigt. Framridningen var väldigt stökig med mycket hästar, men trots det så var Eddie väldigt fin! Riktigt fin faktiskt :D Han har varit fin flera dagar när jag ridit hemma efter vägarna, där det är ganska svårt att jobba dom ordentligt. Men idag när vi var i ridhus så behövde jag bara korta tyglarna och sluta om med skänkeln så började han söka sig neråt. Han trallade runt i en avspänd fin form, trots allt stök runt omkring. Även galoppen var fin! Började hoppa fram sedan och även där kändes det balanserat och fint. Supernöjd med framridningen!!

På banan blev det däremot andra bullar, haha. Eddie tyckte det var superskoj när han såg alla hinder, så full rulle tyckte han! Han låg på väldigt mycket, hoppade iväg så mycket att han hoppade mej ur sadeln, drog iväg efter hindren mm, viket resulterade att jag inte riktigt hann tillbaka efter hindren. Kan verkligen inte påstå att rundan var snygg, då Eddie sprang och hoppade iväg, och jag hade ingen vidare kontroll. Petade tvåan och sista, men det var inga grova rivningar. "Unghäst rivningar" skulle jag kalla det. Han har ingen riktig koll på benen än ;)

Eftersom det inte kändes något vidare så bestämde jag mig för att hoppa en till 1m runda. Denna blev bättre, han lyssnade lite bättre och jag hade lite mer kontroll. Men den kändes dock inte heller speciellt bra. Men jag gräver inte ner mig för detta. Eddie var superfin på framridningen och var positiv till hoppningen! Trots att vi kom lite galet ibland då finns det ingen tanke på att stanna, han försöker alltid! Det är just detta som jag vill vara rädd om :) Det som vi har problem med just nu ligger bara i MARKARBETET! Så det är bara träning som gäller för att han ska få rutin, bli lydig och muskla sig för att orka! 

Jag brukar ofta bli besviken efter sånna här rundor, men jag har börjat tänka om där. Jag vet liksom att det inte är jag som plötsligt blivit dålig, utan att Eddie faktiskt inte är en "färdig" häst ännu. Det är inte lika lätt med en outbildad häst som far iväg, vinglar osv. Så jag blev faktiskt inte besviken alls idag! Jag vet vad jag måste träna/tänka på, och han var som sagt väldigt fin när vi red fram. Snart ska vi kunna ta med oss det in på banan också!

Så fram till tävlingen på söndag så ska det tränas övergångar! Både igår och idag har han legat på alldeles för mycket och inte lyssnat tillräckligt bra tillbaka. Så förhoppningsvis så ska jag ha lite bättre kontroll på söndag hoppas jag ;) Men vi tar det som träning! Det tar kanske ett tag innan vi sätter nollan, men jag har inte brottom. Det får ta den tid det tar!

Duktiga hästen!

Blev tyvärr bara filmat med pappas mobilkamera, och dom filmerna kan jag inte lägga in i datorn ännu. Måste ha ett speciellt program. Men det var kanske lika bra, så snygg vet jag inte om rundan var ;) Svar;


Svar:
Jag använder skydd både fram och bak av säkerhetsskäl, jag vill inte få några onödiga spark/trampskador pga att jag inte använt skydd. Så NEJ, jag använder inte bakskydd för syns skull! Hur du nu kan tro det? Jag använder alltid skydd runt om, spelar ingen roll om jag rider ut i skogen eller tävlar. Rider jag i djupare snö så sätter jag även på boots, för att undvika att dom trampar sig med broddarna. Sen kan jag tycka att bakskydd inte är lika viktiga som framskydd, då dom oftast bara stryker sig på bakbenen medan dom kan sparka på senan på frambenen. Men personligen väljer jag att även ha bakskydd, för jag tycker det är säkrast! Curre går dock utan nu eftersom han bara skrittas. Men annars är dom alltid på, för att undvika skador. Inget annat.
Svar: Det är faktiskt så att jag inte köpt dessa dekorationer, utan fått dom! Min farfar hade en hel påse med blommor som sitter ihop i varandra, så det är någon typ av dekoration från början skulle jag tro. Han hade iallafall en sådan påse liggandes hemma, och där hade den legat i måånga år! Köpt utomlands någonstans. Så han frågade om jag ville ha dem, eftersom han visste att jag höll på med dessa pannband. Så tyvärr går dom inte att köpa, vilket jag tycker är väldigt synd. När mina tar slut så finns det inga fler :/ Innan jag fick dessa så letade jag länge för att hitta lämpliga dekorationer, men hittade inga riktigt bra! Men letar man lite så brukar man tillslut hitta något som fungerar bra :)Mitt senaste pannband.

Dagens ridning

Red ut Eddie en kortare sväng efter att jag kom hem idag. Han var väldigt pigg, som jag kan förstå med tanke på att han inte har blivit riden på två dagar. Men trots att han var pigg och lite okoncentrerad så kändes han väldigt mjuk. När han ångade på i traven så gjorde vi halt, efter halt som sedan övergick i övergångar till skritt när han började blir mer uppmärksam. Efter ett tag så lugnade han ner sig och började lyssna lite bättre. Så i slutet slappna av och började jobba ordentligt. I sista traven så var han väldigt fin och jobbade bra! Så jag är väldigt nöjd med honom! Hade förväntat mig en pigg och spänd Eddie, så det var roligt att han kändes din :)

Curre fick skritta ut sen, och trots att han inte har varit ut medan jag varit borta så var han snäll och fin! Fick ett litet ryck i början, men sen så gick det bra. Min gosiga nallebjörn som förövrigt börjar fälla sin vinterpäls! Skimmel+pälsfällning=Vita hår ÖVERALLT. Haha, men jag älskar skimmlar ändå ;) 
Hemma igen!

Kom hem från Björklinge och Westgate farm för ett tag sedan. Jag, Elin och en till tjej har ju skött John och Karros gård medan dom var på Göteborgs Horse Show. 24 hästar på box, så vi hade en del att göra! När man inte har rutinerna så tar det dessutom betydligt längre tid än vad det borde göra. Men vi har haft väldigt roligt! En del skrattanfall, snubblingar i gödselhögen och en med vattenhinken blev det för min del... HAHA! Men har ridit några fina hästar också, det är alltid kul :)

Trots att jag känner mig ganska så död efter dessa dagar så ska jag ut och rida Eddie nu... Han vilade i lördags och mamma promenerade med honom igår, så idag ska han ridas. Ska iväg till Ockelbo och hoppa en träningstävling imorgon, så han måste komma ut idag. Hoppar nog en 1m bana kulle jag tro, bara för att checka av inför helgen eftersom vi inte hopptränade förra veckan och det inte inte blir någon träning denna vecka. 

Ska skriva lite mer om dagarna senare, just nu måste jag sätta lite fart känner jag! Död är jag, men hästen måste ridas :)


RSS 2.0