Hoppträning

Var som sagt iväg till Säter och tränade för Erik idag, och det gick bra! I söndags var han ju jättestel i bogarna, stirrig och inte alls rolig att rida, men idag var han mycket finare. Han var lite spänd till en början och sprang och smågnäggade efter Chino (som inte bryr sig ett dugg som tur är!) som var med idag, men efter ett tag så slappnade han av och blev ganska fin. Vi började vi att galoppera över två små kubhinder där vi skulle ha 5 galoppsprång imellan. Dom första gångerna så blev han lite stark, men satte sig ihop sig bättre sen. Just denna övningen tyckte Erik att jag kunde köra på med hemma, just för att stärka bakbenen!

Hoppade sedan en bana med korta svängar, vilket gick bra. Han var hela tiden med på noterna och blev faktiskt inte så slingrig. Hoppade på slutet en bana med långa anridningar och en linje. På andra hindret så la jag mig lite fram då jag såg en tidig avsprångspunkt, vilket gjorde att han petade. Jag ska istället räta upp mig och rida fram till hindret. På sista hindret så petade han även där, jag gjorde inget direkt fel utan vi kom lite nära bara. 

Vi får ju fortfarande dom där "tråkiga" peten, men jag tycker ända att det blir bara bättre och bättre! Han börjar hoppa mer runt nu och man börja se lite teknik. Så ger jag honom bara mer tid så kommer också dom där peten att försvinna. Det är bara rutin och styrka som fattas! Så jag är verkligen nöjd med träningen, för han var fin min Eddie! 

Har inte riktigt lyckats att föra över filmerna från mobilen till datorn, men ska försöka att fixa det snarast! Kommer nämligen inte ihåg hur jag gjorde sist... Hmm, får försöka lite till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0