Dagens ridning

Blev ett markarbetspass för Eddie idag. Började att rida fram med mycket övergångar, volter och serpentiner. Han var inte jättefin där, men slappnade av och blev ganska mjuk tillslut. Dock så var han lite tung i handen till en början, men efter lite övergångar och sidvärtsrörelser så blev det bättre.

Började med att hoppa ett räcke på volt, med en bom före och efter. Här ville jag att han ska bli lite rundare i språnget och inte hoppa så långt (landa långt bakom hindret), som Eddie gärna vill göra. Han knackade i någon gång och ville inte riktigt runda sig i början, men han blev finare i slutet. Hade även byggt upp två räcken längs långsidan med 21m mellan. Höll hindren väldigt låga, kanske 60cm eller något? Bara skuttade över och varierade mellan 6-7 galoppsprång. Hade kunnat rida på både 8 och 5 om jag hade velat, men ville inte pressa honom då jag jobbade mer med den andra övningen. Kollade bara av att han lyssnade.

Skrittade ut Curre sen, ganska sent faktiskt. Men jag har inget imot att rida sent, föredrar hellre det än att rida mitt på dagen när det är som varmast. Sprayade på honom ordentligt, så vi slapp alla äckliga flygfän. Nästa återbesök för Curre blir i slutet av Juli tror jag, och då ska han ridas lätt i alla gångarter. Så jag har planerat att börja galoppera honom i slutet av denna månaden, men vi var lite busiga och tog några steg galopp idag! Har räknat ut att det snart är precis ett år sedan jag galopperade på honom sist, och det kändes! Jag har blivit så van vid Eddie mjuka galopp, så det var jätteovant att galoppera Curre. Han har betydligt mer gung i steget! Men härligt var det. Fina Curre :)


Curre för någon dag sedan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0