Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng först idag, och jobbade honom sedan en stund på banan. När vi red ut så fortsatte jag att jobba med tempoväxlingar i traven och även sidvärtsrörelser i skritten. På banan så red jag först bara runt fyrkanten där jag jobbade honom utåtställd på långsidorna och ställde igenom honom i hörnen. Han jobbade ganska bra efter ett tag, men känns fortfarande ganska spänd. Han vill inte riktigt slappna av, utan kikar på allt runt omkring istället. Satte mig sedan ner och i vänster varv på volt så slängde han bara ut baken, trots att jag ställde utåt och lurade honom att få in bakdelen och spåra. 

Tillslut så fattade jag galopp istället, och då gick det mycket lättare att få in bakdelen. Faktiskt så blev han riktigt fin efter ett tag och man kände verkligen hur han slappnade av, tog för sig med båda bakbenen och blev rund i överlinjen. Riktigt fin var han! Så är verkligen nöjd med hur han jobbade i galoppen, fick äntligen ut det jag ville. Så jag avslutade när det kändes bra. Han var inte riktigt lika fin när jag travade av, men ändå fin.

Känner dock att jag verkligen skulle behöva en träning nu, då han inte har blivit riktigt igenomriden på länge. Känner att jag skulle behöva hjälp där. Blev ingen träning förra veckan, och blir nog inget denna vecka heller då det är stundenten på fredag och allt annat i veckan. Vi får se hur det blir.

Curre fick tyvärr vila idag, hann helt enkelt inte... Har så himla dåligt samvete för att jag inte hunnit med honom ordentligt :( Denna vecka är det ju väldigt mycket, men snart så är det slut. Ska bli riktigt skönt!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0