Dagens ridning

Red ut en lite längre tur ganska lugnt med skritt och trav idag, eftersom det var hoppträning igår. Har varit borta idag så kom hem ganska sent, så för att alla hästarna skulle få komma ut och röra på sig så red jag Curre, Angelica Eddie och min kusin Johanna (vi bor grannar när hon är hos sin pappa) på Chino. Det gick bra och alla hästarna var snälla! Curre har dock blivit ganska seg nu när han fått börja gå på gräs och dessutom kan röra på sig mer, haha. Men när han kommer på ställen där vi inte ridit på ett tag, eller om Eddie går före så blir det fart på honom, annars så är han ganska så lat nu i värmen. Har man en Curre så har man två hästar i en och samma pålle ;) Är det något som är kul eller om han inte fått röra på sig ordentligt så kan kan vara som en tickande bomb som trippar, bockar och sticker när han får syn på något. Sen kan han vara ganska seg och loj också, om det är varmt och/eller om han inte är så intresserad. Skulle jag dock åka iväg på en träning med honom nu, då jäklar skulle där där segproppen vara som bortblåst! Haha, jag lovar. Jag känner min buse  ;)

Hoppträningen med Eddie igår gick inte jättebra. På framridningen så var han ganska fin, gjorde övningarna bra och jag red hyfsat. När vi skulle hoppa bana så började jag backa lite, vilket gör att Eddie skjuter på så jäkla mycket och hoppar långt, vilket gör att vi inte får plats på linjerna. Sen så blev han rädd för vattenmattan som låg under B-hindret i kombenationen. När han smet ut en andra gång så blev dumhuvudet till jag arg, vilket bara gjorde Eddie stressad. Så han hoppade spänt och långt, vilket gjorde att han inte fick plats och blev ännu mera stressad. När jag tillslut fick honom att hoppa igenom kombenationen så fortsatte vi banan, som han gjorde bra! Dock så gick han iväg för mycket, men han bjöd och hoppade. Tog sedan kombenationen igen, när han hoppat några andra hinder och lugnat ner sig. Då hoppade han den fint! :) Hade ju inte hopptränat på nästan en månad innan Erik-träningen förrra veckan, så han har inte hoppat några titthinder alls. Något som han behöver göra kontinuerligt för att vara avslappnad och hålla hjänspökerna i shack :) 

Åker ner till John och Karro på torsdag eftermiddag och på fredag bär det av till Falsterbo! Så Eddie och Curre kommer att få lite semester medan jag är borta, till den 12 juli (tror jag) då vi kommer hem :)

Kommentarer
Postat av: Olivia

kommer du och tävlar på våran gräsbana iår? :)

2010-06-30 @ 15:27:18
URL: http://oliviasahlins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0