Dagens ridning

Båda hästarna gick bra idag!

Eddie fick ridas ut en längre sväng idag.
Bestämde mig för att bara fokusera på att vara mjuk i handen och se till att han lyssnar både framåt, bakåt och åt sidan. Har blivit så den senaste tiden att jag har satt lite för mycket press på honom när han varit spänd, och då har det bara blivit värre. Med honom så gäller det bara att få honom avspänd, är han inte det så fungerar INGET. Han blir bara blockerad och rädd för allt. Red ganska mycket tempoväxlingar som han lyssnade bra på, blev lite stark i galoppen dock. Jobbade sedan med skänkelvikningar i både skritt och trav, och tillslut så blev han väldigt fin faktiskt! Gick in på banan en liten stund när vi ändå red förbi, för att känna lite på honom. Han var fin även där.  Lite tung i handen bara, men efter att jag ridit lite mer framåt så blev det bättre. Men han var avslappnad och stadig, och det var mitt mål för idag! Imorgon blir det dressyrträning, så vi får se hur han är då.

Curre var lite bråkig till en början, haha. Han har varit jättenäll och inte varit istadig alls sedan jag var tvungen att gå på honom så mycket, och det var säkert två månader sedan! Men sist jag red så blev han sur och började krångla och skulle inte gå framåt, men tillslut så lyssnade han. Idag så stod först min morbror och klyvde ved, OCH dessutom grannen med! Första gången så vill han inte riktigt gå förbi, och när han väl gjorde det så sprang han upp i trädgården...

Vid grannen så bestämde han sig för att här vill jag INTE gå förbi, och börjar då springa baklänges flera meter, bocka osv. Min lilla tjurskalle, haha! Men när han slutat att studsa så fick han lite smisk, sedan kunde vi gå förbi utan problem. Sedan var det läskiga hundar vid en gård där han inte heller ville gå förbi, men det gick bättre då vi redan gjort upp vem som bestämmer av oss två. Resten av turen så var han jättesnäll och jättefin! Kunde trava lite mer nu när det regnat och vägen blivit mjuk. Ställde honom i skitten och flyttade något steg, och han var fin. Blev väldigt lätt och fin i handen! Dock så är han ganska stel i vänstersidan, men det är inte så konstigt. Dessutom så är det ganska svårt att få igenom sidan när han bara får ridas rakt fram. Men det börjar bli bättre!

Min buse!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0