Dagens ridning

Red ut Curre först idag och han var på tårna, antagligen för att han vilat två dagar. När vi skrittade iväg så var han ganska lugn, men precis när vi rider förbi en lada så startar någon en traktor där inne. Samtidigt så blir hästen i hagen bredvid rädd och galopperar iväg i alla världens fart! Inte nog med det så kommer det två cyklande barn bakom oss...

Curre får såklart värsta dampet och far iväg och när jag fått stopp på honom så springer han i sidled, taktar osv. Detta gjorde att han var sjukt taggad och töntade för i princip allt! Han är inte ett dugg för saker i vanliga fall, men när han är taggad så som han var idag så överreagerar han på allt. Bra knäslut och lite vänsterställning, eller iaf stadig kontakt på vänster tygel (han slänger sig bara åt höger) gjorde att jag satt kvar på min damphäst idag. Som var ganska så tossig! Egentligen så var jag dum som red runt byn där det händer saker hela tiden, men jag orkade verkligen inte rida upp i skogen, haha.

Eddie fick ridas ut en längre tur i skogen idag. Fortsatte att jobba med tempoväxlingar som han lyssnar ganska bra på nu. I galoppen blev han dock väldigt stark, och när jag försökte ta ihop honom samtidigt som jag ville ha honom rak så bara böt han galopp hela tiden! Men andra gången vi galopperade så lyssnade han lite bättre. I skritten så jobbade jag med att ha honom rak i kroppen och lite ställd i nacken, samt rakrikta. I början var han lite stel, så som han varit ett tag nu. Men tillslut så lossnade han och blev väldigt fin! Avslutade med att klättra i vår klätterbacke. Den blir prefekt att klättra lite i innan vi tar någon backe i Kungsberget ;)

Kommentarer
Postat av: Isabelle Carstensen

sv: Okej, vad kul! :D Hur många hästar har du då? :)

2010-06-06 @ 19:22:07
URL: http://carstensen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0