Tävling Avesta RK

Skrev aldrig om tävlingen igår, orkade helt enkelt inte. Lika bra jag gör det nu istället, så slipper det bli ännu mera skit för att jag var besviken. För det hade det garanterat blivit.

1m: 12 fel

Han var superfin på framridningen, verkligen! När jag började rida fram så var han lite spänd, men jag var bara lugn och fokuserade på att ha riktigt mjuka händer. Efter en stund blev han väldigt avslappnad och jobbade riktigt bra! Kunde båda korta och länga både traven och galoppen, och han gick kvar i en stadig form. Tom galoppombyten (som vi inte ens tränat!) satt! Även på framhoppningen så var han fin.

På banan så tyckte jag att vi fick ett ganska bra flyt, åtminstonde så fick JAG en bra känsla. Vi fick tre ganska tråkiga pet, men jag var nöjd ändå. Han petade en oxer i framkant då han blev lite flack och hoppade inte upp sig alls. Petade ett räcke, gav honom kanske lite för lite plats? Sedan kom vi nära och fick inte plats i kombenationen, och rev då B-himdret. Visst hade jag kunnat rida bättre, men tycker ändå att han kan vara lite mera rädd om sig faktiskt...  


1,05m: Ute

Vi kom runt hela banan men fick så mycket fel att vi blev uteslutna. Oh no, fyfan...  (bara Elin fattar det där). Tror fan inte jag fått så mycket fel nån gång. En häst som varken hoppar upp sig eller har respekt för bommarna och en pilot som gör två fetingmissar är ingen bra kombenation. Inte alls... 1-2 går bra, vi river dock tvåan. Får inte tillbaka honom i tid, utan han blir tjafsig till trean som ligger på linje. Istället för att rida på så börjar jag måtta och blir inte klar i tid, desutom så tar han något travsteg vilket gör att vi tappar rytmen totalt. Detta gör att vi kommer helt fel, nit rakt in i hindret. Stackars häst, verkligen inte hans fel :( Blir grymt arg på mig själv för att jag gör en sån miss IGEN (precis som i Romme) och ger mig fan på att resten ska gå bra.

Hoppar trean igen, och min snälla häst hoppar som ingenting! Fortsätter på fyran, kommer lite stort på femman vilket gör att vi får trångt på fem galoppsprång till sexan, och vi kommer nära oxern. Men denna gången så hoppar han till och klara det fint. Kommer lite för stort in i kombenationen och river då B, igen...  En ganska skarp tillbakasväng till sista där jag gör nästa miss, rider iväg honom... Ligger helt fel och han stannar rakt in i hindret... Tar om, ser inget avstånd och börjar backa. Kommer nära och han tar med sig bommen på räcket.

En riktig skitrunda men andra ord, fan. Jag bölade efteråt, jag erkänner det. För att det jämt går piss och för att jag inte kan rida. Sånt där gör man inte, det är fan pinsamt. Han var så sjukt fin på framridningen och framhoppningen, och så går det åt helvete på banan. Men han är så snäll Eddie, försöker verkligen när han kan och hoppar glatt fast han nyss brakat in i samma hindret... Men det är inte lätt när man kommer helfel, och han har inte rutin att kunna lösa såna saker som en äldre och mer rutinerad häst kan göra.

Tror att ni förstår varför jag INTE tänker lägga ut filmen från denna rundan. Den ska glömmas.

Det är tungt när det jämt går skit, för det gör det verkligen. Jag vill tävla för att det är roligt, inte gå in och bli utesluten för att vi får så mycket fel. Då är det inte kul. Men som alltid, det är bara att träna vidare. Eddie behöver mycket styrka för att kunna få en bättre språngkurva och starkare galopp. Det jag har att trösta mig med är att han har en sån trevlig inställning, och det är mycket värt. För dom kan ha hur mycket kapacitet som helst, men vill dom inte så vill dom inte. 

 

Kommentarer
Postat av: josse

efter regn så kommer sol...;)

2010-07-31 @ 17:46:52
Postat av: Anna Helgezon

Urch, så tråkigt när det inte går bra! :(

Men du har en riktigt fin häst iallafall!

Super fin bild! :)

2010-08-01 @ 21:00:14
URL: http://absolutavnna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0