Hoppträning

Var iväg till Valbo på hoppträning med Eddie igår, för Frida. Har inte ridit för henne på väldigt länge, så det var kul! Vi trimmade lite först och sedan blev det mycket styrkeövningar, vilket är precis vad Eddie behöver just nu. Travhoppade först ett räcke med två travbommar framför (kommer inte ihåg avstånden exakt), som tvingade honom att hoppa mer runt. Han vill nämligen gärna hoppa långt, vilket gör att högsta punkten i språnget blir efter hindret och han kommer då inte upp med bakbenen. Så denna övning var riktigt bra för honom, och det märktes! Han hoppade rakt igenom en gång och rev några gånger, men tillslut så jobbade han på bra och fick till några fina språng. Efter travhindret så varvade vi mellan att hoppa ett räcke och en oxer, båda på båge. 4 galoppsprång till oxern och 3 till räcket. 

Hoppade även en trekombenation med hjälphinder i form av små kubhinder mellan A och B och B och C. Även denna övning väldigt nyttig för Eddie då den tvingar honom att hoppa mer runt. Avslutade med att hoppa en liten bana, vilket gick bra. Han backade inte riktigt av i kombenationen, men efter att jag hoppat den någon gång med hjälpbom så backade han av lite mer själv. På slutet så låg B-hindret, oxern på närmare 120 tror jag. Men han hoppade fint min gosse!

Dock så behöver jag verkligen träna mina underskänklar... Speciellt när det blir lite högre så åker underskänklarna bak och överlivet fram, vilket gör att jag skjuter på Eddie. Så jag måste helt enkelt vara mer stilla och upprätt i språnget eftersom han skjuter på bra själv. Så det ska tränas! Sedan är det bara att fortsätta med dessa styrkeövningar för att få honom att hoppa mer runt. För när han är stark och hoppar mer runt, då kommer också bakbenen med. Vilket till 9/10 gånger är orsaken till alla riv, bakbensfel!

Duktig häst!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0