Dagens ridning

Curre och Eddie

Red runt byn idag, jag på Curre och min syster på Eddie. Blev mest skritt, men även lite trav. Curre var verkligen SUPERFIN! Fattar inte hur han kan vara så fin när han i princip inte gör något? Älskade hästen<3 Han var lite stel i vänster i början, men ställde igenom lite lätt och han blev tillslut mjuk. Det ända jag gör är att jag leker lite med ställningen och ser till att han är framme för skänkeln när vi är ute och rider. Kanske flyttar något litet steg, men inte ofta.

Han var iaf superfin idag, och vi hittade en fin stadig form i traven. Helt ärligt, när han var som mest igång förra året så kunde jag inte rida honom stadigt i form i trav ute. Inte som han går nu iaf. Antingen så har han blivit väldigt arbetsvillig eller så har jag utvecklats ett snäpp i min ridning. Det har ju ändå gått 1 år och 3 mån. Hur som så är han GALET rolig att rida just nu! :D Dessutom så var Eddie super på marken på tävlingen, så bara att trimma på nu. Kul att något känns bra iaf :)

Vi längtar, både du och jag!
Svar;

Anonym

Varifrån hade du fått den beiga västen från svenska ridsportsförbundet? :)

Svar: Jag fick den när jag blev uttagen till Gävleborgs utbecklingsteam förra året. Det är en helt vanlig väst tror jag (inget speciellt märke iaf) som dom broderad deras och sponsorernas logga, samt mitt namn. Så man kan alltså inte köpa den, utan den var för dom i teamet. Men den är verkligen superskön och väldigt snygg, älskar den verkligen! :) Dessutom så matchar den flera av mina schabrak som har beige passpoal och/eller kantband ;)


Både fram och bakifrån
(Har säkerthetsväst under på båda bilderna, därför det ser lite knasigt ut ;))


En bättre bild, utan väst under. Chino och jag på bilden :)Hemma från Ovansjö

Kom hem från Ovansjö för ett tag sen, blev där hela dagen! Träffade underbara Lady och hennes ägare, och det var verkligen kul! Vackraste Lady. Har pussat på henne och tagit en hel del bilder som jag ska ladda in och börja redigera senare. Kommer troligen upp några bilder ikväll, om jag hinner. Lady och Matilda var förresten felfri i LD, men i LCn så blev fröken Lady lite tjurig och stannade. Hon såg väldigt fin ut i LDn iaf, pigg och glad. Men lite seg till andra klassen. Vi får hoppas att hon piggnar till och går bra imorgon :) Ska nog dit då också!

Nu ska jag gå ut till mina pållar. Angelica rider nog Eddie idag, och jag tar Curre :)Lady och Matilda i Svärdsjö förra året!

Tävling Avesta RK

Skrev aldrig om tävlingen igår, orkade helt enkelt inte. Lika bra jag gör det nu istället, så slipper det bli ännu mera skit för att jag var besviken. För det hade det garanterat blivit.

1m: 12 fel

Han var superfin på framridningen, verkligen! När jag började rida fram så var han lite spänd, men jag var bara lugn och fokuserade på att ha riktigt mjuka händer. Efter en stund blev han väldigt avslappnad och jobbade riktigt bra! Kunde båda korta och länga både traven och galoppen, och han gick kvar i en stadig form. Tom galoppombyten (som vi inte ens tränat!) satt! Även på framhoppningen så var han fin.

På banan så tyckte jag att vi fick ett ganska bra flyt, åtminstonde så fick JAG en bra känsla. Vi fick tre ganska tråkiga pet, men jag var nöjd ändå. Han petade en oxer i framkant då han blev lite flack och hoppade inte upp sig alls. Petade ett räcke, gav honom kanske lite för lite plats? Sedan kom vi nära och fick inte plats i kombenationen, och rev då B-himdret. Visst hade jag kunnat rida bättre, men tycker ändå att han kan vara lite mera rädd om sig faktiskt...  


1,05m: Ute

Vi kom runt hela banan men fick så mycket fel att vi blev uteslutna. Oh no, fyfan...  (bara Elin fattar det där). Tror fan inte jag fått så mycket fel nån gång. En häst som varken hoppar upp sig eller har respekt för bommarna och en pilot som gör två fetingmissar är ingen bra kombenation. Inte alls... 1-2 går bra, vi river dock tvåan. Får inte tillbaka honom i tid, utan han blir tjafsig till trean som ligger på linje. Istället för att rida på så börjar jag måtta och blir inte klar i tid, desutom så tar han något travsteg vilket gör att vi tappar rytmen totalt. Detta gör att vi kommer helt fel, nit rakt in i hindret. Stackars häst, verkligen inte hans fel :( Blir grymt arg på mig själv för att jag gör en sån miss IGEN (precis som i Romme) och ger mig fan på att resten ska gå bra.

Hoppar trean igen, och min snälla häst hoppar som ingenting! Fortsätter på fyran, kommer lite stort på femman vilket gör att vi får trångt på fem galoppsprång till sexan, och vi kommer nära oxern. Men denna gången så hoppar han till och klara det fint. Kommer lite för stort in i kombenationen och river då B, igen...  En ganska skarp tillbakasväng till sista där jag gör nästa miss, rider iväg honom... Ligger helt fel och han stannar rakt in i hindret... Tar om, ser inget avstånd och börjar backa. Kommer nära och han tar med sig bommen på räcket.

En riktig skitrunda men andra ord, fan. Jag bölade efteråt, jag erkänner det. För att det jämt går piss och för att jag inte kan rida. Sånt där gör man inte, det är fan pinsamt. Han var så sjukt fin på framridningen och framhoppningen, och så går det åt helvete på banan. Men han är så snäll Eddie, försöker verkligen när han kan och hoppar glatt fast han nyss brakat in i samma hindret... Men det är inte lätt när man kommer helfel, och han har inte rutin att kunna lösa såna saker som en äldre och mer rutinerad häst kan göra.

Tror att ni förstår varför jag INTE tänker lägga ut filmen från denna rundan. Den ska glömmas.

Det är tungt när det jämt går skit, för det gör det verkligen. Jag vill tävla för att det är roligt, inte gå in och bli utesluten för att vi får så mycket fel. Då är det inte kul. Men som alltid, det är bara att träna vidare. Eddie behöver mycket styrka för att kunna få en bättre språngkurva och starkare galopp. Det jag har att trösta mig med är att han har en sån trevlig inställning, och det är mycket värt. För dom kan ha hur mycket kapacitet som helst, men vill dom inte så vill dom inte. 

 

Lady Stardust

Ska strax åka till Ovansjös Lokala ponnytävlingar och titta, för min gamla ponny ska nämligen dit! Har inte sett henne på över ett år, så det ska bli roligt. Hon bor ju i Rättvik nu, så när dom ska tävla här så är det klart man måste åka och titta! Hoppas att det går bra för dem :) När jag kommer hem så ska jag skriva om hur det gick på tävlingen igår, men tycker faktiskt inte att det är så brottom med det, eh... Eddie skötte sig iaf, nu är det bara träning som gäller. Massor av styrka och lydnad, sen skulle piloten behöva byta hjärna. ;) Nej, men ni ska iaf få film från första rundan. Där var jag faktiskt nöjd :)


Lady och jag i Högbo 2007

<3

Dagens ridning

Curre & Eddie

Båda skrittades ut, så min syster fick rida Eddie. Tror att Curre tyckte att det var trevligt med lite sällskap :) Han har ju varit så stel i vänstersidan, men idag kändes han faktiskt mycket mjukare! Eller iaf bättre måste jag säga. Tror att det gett lite resultat att jag försökt få igenom den sidan så gott det går. För övrigt så var han fin idag. Han är ju så rolig :)

Sen när vi kom hem så provade jag något som jag aldrig gjort på honom förut (trots att jag haft honom i 2,5 år), att rida barbacka! Okej, jag skrittade runt lite bara ;) Har inte velat rida honom barbacka förut då han är som han är, slänger sig, bockar och har sig. Så bra balans att jag sitter kvar utan sadel har jag nog inte, haha. Men har undrat hur han skulle kännas att sitta på då han har en platt rygg och en bred, låg manke. Så jag var tvungen att testa idag, och han kändes som en soffa! Ingen spetsig manke här inte. Hur skön som helst att sitta på :) Synd bara att han har sina hyss för sig... ;)

En ny favorit!

Red med mitt nya schabrak igår på träningen, och måste säga att jag ÄLSKAR det! Eddie var riktigt fin i färgen och passformen är super. Ordentligt skuret för manken, ligger still och knölar sig inte det minsta då det är så pass tjockt. Eller inte tjockt, utan mer "kompakt" eller vad jag ska säga. Ni som känt på schabraken vet vad jag menar. Tror nog att dom håller sig bra i tvätten också. Kommer definitivt att köpa fler schabrak från Equiline! Dessutom är dom stilrena och riktigt snygga tycker jag. Finns i en mängd olika färger och kombinationer, som man kan välja själv! Absolut en ny favorit när det gäller schabrak :) Deras matchande huva är även den fin och har bra passform!

Står såhär hos Ryttarstugan om schabraket;
"Tiilverkas i Italien. Håller högsta kvalitet och ligger perfekt under sadeln. Kan tvättas och användas år efter år utan att det ändrar sig. Octagon är stötdämpande och transporterar bort fukt."

Equiline Octagon schabrak, Kostar från 515kr hos Ryttarstugan.se
Finns i dressyr, allround och amerikanskt. Ponny och full.

 Dagens ridning

Curre

Red ut en sväng idag, som vanligt med andra ord. På ett ställe där vi brukar rida hade dom släppt ut kor i hagen bredvid vägen, och dom var mycket läskiga där dom gömde sig bakom buskarna. Kor har vi bara på gården. Men eftersom dom aldrig varit där förut så var det väl en liten chock. Han fjantade och skulle inte gå förbi, men säger man åt honom så brukar han alltid gå. Han är nog inte så rädd egentligen ;) Sen fick vi med oss en hel flugsvärm från korna, shit! Dom hängde med ett tag och irriterade oss båda, men försvann tillslut.

Curre kändes ganska fin idag faktiskt. Trallade på i en trevlig form ett tag, och satte verkligen under sig när vi saktade av. Väldigt fin är han för att inte ha blivit ordentligt riden på över ett år! Skulle galoppera lite på en åker, och då blev det krut i honom! Han pep iväg i full galopp, haha. Busen! Längtar verkligen tills han får ridas ordentligt igen. Om han nu får göras det... Men han är så rolig och arbetsvillig nu. Åh, vad jag saknar det! Håller alla tummar och tår jag har för att han ska bli frisk igen. :)

Eddie
hopptränade som sagt idag!

Hoppträning

Var hem till Frida och hopptränade idag, och det gick bra. Vi trimmade först lite på marken, och Eddie var fin! Mjuk, avslappnad och jobbade i en riktigt bra form. Något Frida också tyckte! Hoppade sedan lite enstaka hinder och Eddie var även där fin, och jag fick en bra känsla! Hittade en bra galopp och det kändes så enkelt att rida på hinder! Älskar den känslan, nog därför jag blev lite missnöjd när vi hoppade bana tror jag...

Iaf så hoppade vi bana sen, och det gick sådär. Det är mycket kvar att jobba med, och det vet jag. Han hoppar till ganska mycket och drar sedan iväg efter hindren. Detta gör att jag inte riktigt får tillbaka honom, vilket i sin tur leder till att jag inte blir klar till nästa hinder. Men vi fick några bra språng och Eddie var positiv.

Visst åker det några bommar (nästan alltid bakbensfel), men som Frida säger, vi jobbar inte för att vara felfri idag utan i framtiden. Men förhoppningsvis så kommer det att kännas lättare på tävlingen, då Fridas bana är väldigt liten. Får vi lite mer plats så ska det nog gå bra :) Sedan så ska jag köra på med styrkeövningar hemma, så som studs, travhoppning mm. Både för att han ska bli kvickare och få mer styrka :)

Men jag är nöjd med honom idag! Vi gör små framsteg för varje gång tycker jag :)Dagens ridning

Eddie

Red honom en stund på ridbanan idag, inte så länge då vi ska hoppträna imorgon. Kanske 25-30min. Han var faktiskt avslappnad och väldigt fin idag! I lördags när jag skulle trimma igenom honom så var han däremot superspänd och bara gick emot vad jag än gjorde. Så verkligen skönt att han var avspänd idag! Ställde bara igenom honom och jobbade med lite övergångar, och han var fin :)

Curre


Red ut en sväng som vanligt. Red upp till sandvägen och galopperade lite längre idag, vilket Curre tyckte var kul. Han var faktiskt väldigt pigg idag, inte sådär explosiv utan mer positiv och framåt. Väldigt rolig att rida var han! Han känns faktiskt (pepparpeppar!) väldigt fräch nu, så jag hoppas verkligen att han är det på nästa återbesök nu. Blir troligen om några veckor. Då får vi hålla tummarna. Blir så glad av att sitta på hans rygg. Jag blir så glad av den hästen! Han är verkligen något speciellt, min Curre. Älskade häst<3Världens bästa Curre<3

Måste se till att ta lite nya bilder snart :)


Hoppträning imorgon!

Ska till Valbo och hoppträna för Frida imorgon, ska bli riktigt kul! Är himla hoppsugen, haha. Vi skulle hoppa bana, och det kan nog vara bra inför tävlingen på Fredag. Funderar även på om jag ska be min syster att filma lite, skulle det vara uppskattat? Så vet jag om det är värt att jag laddar upp filmerna osv. Känns som att det var ett tag sedan jag la upp en film, men vill ni det så kan jag göra det :)

Red Eddie imorse, och han var fin. Skriver mer om det ikväll när jag ridit Curre. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, men det löser sig. Man blir lite isolerad när man bor där jag gör ;) Körkort skulle vara bra att ta...Dagens ridning

Curre

Hade tänkt att skippa rida hästarna då det varit så himla dåligt väder idag, men beslutade mig för att rida ut Curre en kort runda iaf. Jag hade inget att göra och var väldigt rastlös, haha. Så jag red ut Curre ca 30min kanske, i skritt och trav. Ställde igenom honom lite i båda sidor, bara lite lätt i nacken. Han är himla stel nu eftersom han bara får gå på raka spår, men blev ganska fin på slutet. Han är ju dock låångt ifrån så fin som när han var i toppform, men det är inte så konstigt. Men vi ska långsamt tillbaka nu :) Red ganska sent och på hemvägen så bara öste regnet ner, så vi var genomblöta när vi kom hem. Curre var väl inte jätteglad när vi red iväg i blåsten, men det gick bra. Trodde att han skulle sura ihop och vägra gå, men han var duktig. Putsade all utrustning efter turen, känner mig väldigt duktig att jag putsat vardagsutrustningen direkt! Så nu slipper vi sandpapper till läder imorgon. Tävlings/träning grejjorna är jag dock pedant med ;)

Eddie


Fick vila idag. Han behöver ändå en vilodag innan tävlingen på fredag, så det passade väl ändå bra nu.

Regn, regn, regn..

Hade tänkt att rida Eddie imorse, men regnet bara vräkte ner. Så jag får helt enkelt vänta och se om vädret ger sig. Hästarna fick komma ut lite senare då det regnade så hemskt mycket! Curre är den som är mest kräsen och gillar inte alls när det är dåligt väder. Så dom får nog komma in ganska tidigt idag om det fortsätter såhär. Mockade och fixade klart i stallet efter att vi släppt ut hästarna, har även putsat ett träns och städat lite i sadelkammaren. Funderar just nu på vad man ska göra? Kanske försöka fixa till designen på bloggen. Behöver ändra rubrikerna och sånt, men är inte så jätteduktig på det där med koder. Men jag ska försöka ;)

Dagens ridning

Curre & Eddie

Red ut en tur tillsammans med min syster som red Eddie, och jag på Curre såklart. Red en runda uppe i skogen som är ganska rolig med mycket olika underlag och hästarna var fina. Dock så hoppade det fram ett rådjur precis i början av ridturen och bägge hästarna tog fram sina flyktinstinkter, vände och drog! Haha, men jag fick stopp på curre efter några meter, och Eddie lyckades faktiskt sedan gå förbi där rådjuret hoppat fram. Han trodde väl snarare att det var en tiger, björn eller något liknande. Sen bor det ju spöken och troll i alla soptunnor, det vet väl alla? Så han fick nosa på alla vi passerade, och faktiskt så var dom inte så farliga...

Curre som varit ganska seg ett tag, var riktigt pigg idag! Bockade flera gånger och var pigg och framåt, riktigt rolig att rida var han idag! Samtidigt så jobbade han fint. Red även till en åker som vi putsat nyss, och den var riktigt fin att rida på. Så nu har jag en bra rid-åker att rida på, perfekt! Där hästarna eller korna gått så är det ganska knöligt, men denna verkade bra :)


Dagens ridning

Eddie

Red ut en längre tur i skogen idag, med lite galopp och klättring! Red till en sandväg där vi kunde ligga på och galoppera en bit, lät honom även gå på lite vilket nog var uppskattat! Detta är nog faktiskt den enda väg som man kan galoppera lite längre på just nu, annars är det bara korta bitar som är mjuka. Resten är mest hård grusväg eller så är det för stenigt. Men det är verkligen en härlig väg, som sluttar lite lagomt uppåt!

Red även till en ganska brant backe där Eddie fick klättra lite. Eddie själv tyckte dock att det var lite onördigt då vi lika gärna kunde ha gått hem istället, men han var duktig och klättrade på. Får se om vi tar backarna i Kungsberget snart! För övrigt så kändes han ganska mjuk och fin idag. Tittränade både före och efter ridturen idag genom att kliva över en matta. Det gick bra! Ledde honom över först och red sedan över uppsuttet. Duktig häst. En betongtrappa var dock väldigt farlig idag, och den har aldrig funnits där förut. Aldrig ;)

Curre

Red ut en vanlig tur. Han var faktiskt ganska pigg idag, bockade tom! Skönt med "gamla" vanliga Curre igen :) Gick sedan in på ridbanan och galopperade någon långsida eftersom det var ganska hårt där vi red. Men han var duktig :)

Tävlingsplanering

Har suttit och kikat in lite tävlingar som verkar intressanta nu framöver. Just nu är det bara Avesta som är bestämt, sedan får vi se om det blir Torsåker eller Österfärnebo. Högbo är jag ganska säker på att jag ska till, och tänker inte tävla 3 helger i rad. Så vi får se vilken jag väljer.

Har faktiskt kommit på att det är väldigt smidigt att söka tävlingar genom tävlingsdatabasen. Har tidigare bara använt mig av den när jag ska anmäla till tävlingar, alltså inte undersökt den speciellt. Så nu när jag kikat in den lite mer så har jag märkt att det faktiskt är hur smidigt som helst att söka tävlingar, och man kan även gå in och kika vilka som redan har anmält sig. Känns som att jag är sist med att ha upptäckt detta, haha! Men det är väldigt smart :) Dock så kan det vara bra att kolla tävlingsterminen också, för några tävlingar var inte med på TDB.

Har nu gjort en liten preliminär tävlingsplanering på tävlingar som verkar intressanta för Eddie och mig. Har dock som ni ser inte riktigt bestämt mig för vilken tävling jag åker på när det gäller några tävlingar. Men det som gäller för Eddie och mig just nu är att bara åka ut på mindre tävlingar för att få rutin. Vi rider inte för placering, utan för att få jämna och rytmiska rundor! Så vi i framtiden kan hoppa lite större klasser hoppas jag :)

Juli

30 Lokal 1m & 1,05m Avesta Ridklubb -Anmäld

Augusti

14 Lok 0,90m & 1m, alt bara 1m Torsåkers Hästintresseförening -Antingen denna eller Österfänebo

20-22 Lok/Reg Högbo Ridklubb -Inte bestämt klasser ännu

28 Lok 1m & 1,05m Österfärnebo Ryttarsällskap -Antingen denna eller Torsåker

September

11 Lok 1m & 1m Tierps Ryttarklubb -Antingen denna eller Bollnäs

12 Lok Bollnäs Ridsällskap -Antingen denna eller Tierp

19 Lok 0,90m & 1m Säterbygdens Ridklubb

Oktober

2 Lok 0,95m & 1m Storvik Ovansjö Ridklubb

9 Lok Ockelbo Ryttarförening

Så s
er det ut just nu!


R.I.P Okidoki

Som de flesta redan har skrivit så har ju topphästen Okidoki gått bort. Helt overkligt att han nu är borta :(

Såg denna filmen och blev väldigt rörd...

Synd att man inte förstår språket bara. Måste vara hemskt att först sälja en häst som sedan går bort. Särskilt en häst som Okidoki...

Dagens ridning

Curre

Red ut en lite längre sväng uppe i skogen idag, för att kunna rida på lite mjukare underlag. När det är såhär torrt och varmt ute så blir det väldigt hårt på grusvägarna, så vill helst inte trava eller ännu mindre galoppera på dom nu. Men det var lite mjukare på skogsvägarna, så det blev någon kort galopp där. Han känns fortfarande väldigt "otränad" i galoppen, men tycker att det blir bättre för varje gång :) Dessutom så var han lite piggare idag och blev ganska stark när vi skulle galoppera. Positivt tycker jag, då han varit så himla seg ett tag :)

Eddie


Fick sin vilodag idag!
Min vinst kom idag!

När vi var in på Ica i Järbo idag så såg jag (eller rättare sagt min syster..) ett paket med Equalitylines tejp, och det var såklart mitt paket som kommit! Det som kommit, och som jag väntat på var schabraket som jag vann i facebooktävlingen. Lite spännande då jag inte riktigt visste vad det var för ett schabrak jag fått. När jag väl öppnat paketet så var det ett beige Equiline schabrak som fanns där! Hade kanske hellre velat ha ett blått eller ett brunt, men detta beiga schabrak kommer nog bli fint till Eddie :) Har faktiskt inget schabrak i den färgen, så det kan vara kul med en ny färg. Har just nu mest brunt och blått. Har faktiskt länge velat ha just ett Equiline schabrak då dom har så bra kvalité och passform, men inte köpt något då dom går på över 600kr. Men nu fick jag ett, gratis! :DGlad!

Dagens ridning

Eddie

Trimmade igenom honom på banan idag. Märks att jag trimmat honom lite mer, för han var mjukare och sökte sig neråt redan från start idag! Dock så är han fortfarande lite ojämn i sidorna och vill gärna slänga ut rumpan i vänster varv, speciellt när jag sitter ner. Kunde i princip inte sitta ner i trav på en volt utan att han sprang på tvären? Flyttade jag in rumpan eller ställde honom utåt så ville han bara smågaloppera och så fort jag pressade honom det minsta så ställde han sig på bakbenen. Gav upp efter en stund och jobbade med galoppen istället, tror att det är lättare att jobba ur detta problem därifrån, så slipper det bli konflikt mellan oss. Han var fortfarande lite ojämn på slutet, men iaf bättre. I söndags när vi tränade så gick det hur bra som hellst att sitta ner i vänster varv, så han kanske hade lite träningsvärk fortfarande? Hur som helst så är det bara att jobba vidare :)

Curre

Fick vila idag. När vi tog in dem så var både Curre och Eddie svettiga och lite flåsiga, och efter att dom stått inne ett tag så blev båda helt igenomsvettiga! Fick tom ta ut och svampa av Curre för att han var så svettig. Så dom måste ha kutat runt en hel del innan vi kom? Motionerat har iaf Curre gjort idag, på egen hand ;)

Dagens ridning

Curre & Eddie

Båda reds ut, jag på Curre och min syster på Eddie. Funkar ganska bra när Eddie bara ska ta det lugnt, så slipper jag rida ut båda. Blev ganska lugnt idag eftersom Eddie hopptränade igår, men gick in en stund på ridbanan med Curre. Får ju bara rida honom på rakt spår än så länge, så skrittade bara runt på fyrkanten och travade lite på långsidorna. Tror att han tyckte det var lite kul!

Curre som har varit grymt explosiv (var tom tvungen att ge honom lugnande i vintras!) under igångsättningen, har nu blivit riktigt seg att rida! Han blev det precis efter att vi släppt honom i större hage med bete och sedan värmen på det. Så nu har han blivit riktigt lat, haha. Nä, men han är ganska pigg så fort vi börjar trava. Mest i skritten som han är seg. Det finns inget mellanting på den hästen, antingen är han lat eller så är han en tickande bomb ;) Eddie är däremot alltid pigg. Har faktiskt inte varit med om att han varit seg någon gång eller extremt pigg, utan han är pigg och glad jämt :)


Inte lika mycket bus nu ;)

Tror faktiskt att det är gräset som påverkar honom mest. Brukar era hästar bli slöare när dom går på bete? Om dom går på bete medan dom rids dvs. Eddie blir däremot inte påverkad alls, utan mår bara gott av det. Han har dock mycket fullblod i sig och blir inte ett dugg tjock, mår bara bra av att äta mycket!
Hoppträning

Var iväg till Valbo på hoppträning med Eddie igår, för Frida. Har inte ridit för henne på väldigt länge, så det var kul! Vi trimmade lite först och sedan blev det mycket styrkeövningar, vilket är precis vad Eddie behöver just nu. Travhoppade först ett räcke med två travbommar framför (kommer inte ihåg avstånden exakt), som tvingade honom att hoppa mer runt. Han vill nämligen gärna hoppa långt, vilket gör att högsta punkten i språnget blir efter hindret och han kommer då inte upp med bakbenen. Så denna övning var riktigt bra för honom, och det märktes! Han hoppade rakt igenom en gång och rev några gånger, men tillslut så jobbade han på bra och fick till några fina språng. Efter travhindret så varvade vi mellan att hoppa ett räcke och en oxer, båda på båge. 4 galoppsprång till oxern och 3 till räcket. 

Hoppade även en trekombenation med hjälphinder i form av små kubhinder mellan A och B och B och C. Även denna övning väldigt nyttig för Eddie då den tvingar honom att hoppa mer runt. Avslutade med att hoppa en liten bana, vilket gick bra. Han backade inte riktigt av i kombenationen, men efter att jag hoppat den någon gång med hjälpbom så backade han av lite mer själv. På slutet så låg B-hindret, oxern på närmare 120 tror jag. Men han hoppade fint min gosse!

Dock så behöver jag verkligen träna mina underskänklar... Speciellt när det blir lite högre så åker underskänklarna bak och överlivet fram, vilket gör att jag skjuter på Eddie. Så jag måste helt enkelt vara mer stilla och upprätt i språnget eftersom han skjuter på bra själv. Så det ska tränas! Sedan är det bara att fortsätta med dessa styrkeövningar för att få honom att hoppa mer runt. För när han är stark och hoppar mer runt, då kommer också bakbenen med. Vilket till 9/10 gånger är orsaken till alla riv, bakbensfel!

Duktig häst!Shoppat i Falsterbo

Det blev som sagt inte så mycket shoppat i Falsterbo, men det jag köpte blev jag väldigt nöjd med! Det som fick följa med hem var ett swarovski pannband från Skara Hästsport. Eftersom jag inte kan ha vanliga pannband på mitt Dyónträns (det har tre remmar= bredare nackstycke) så köpte jag ett för rundsydda träns, som är bredare där man trär igenom nackstycket. Har hört att dom ska passa bra till Dyóns träns, och det passade perfekt! Stod i valet och kvalet om ett i guld+silver eller ett i guld, och som ni ser så fick det bli ett helt i guld! Eddie var riktigt snygg i det, och tror nog att det passar Curre med :)

Har länge velat ha ett swarovski pannband, och slog till nu när jag hittade ett för rundsydda träns, och när det dessutom var 10% rabatt.

Swarovski pannband, 719kr. Ord. pris, 799kr, Skara Hästsport.

Lite missvisande bild då det är mer "guldigt" egentligen, men ni vet säkert hur det ser ut ;)
Dagens ridning

Curre & Eddie

Fick båda ridas ut idag, jag red Curre och min syster Eddie. Blev en längre runda uppe i skogen som tog över en timme då det blir ganska mycket skritt när Curre är med. Dock så var det mycket flugor och framförallt bromsar som gjorde båda hästarna irriterade! Så Curre var inte jätterolig idag, lite småseg och irriterad på alla bromsar... Men så fort vi börjar trava så piggnar han till :)

Imorgon ska jag och Eddie på hoppträning,
ska bli riktigt kul! Sist vi hoppade var på tävlingen i Romme, för 3 veckor sedan. Så det ska bli kul :)

Tips

Ha en flaska vatten bredvid ridbanan medan du rider! Man glömmer lätt bort att dricka ordentligt nu när det är såhär varmt, och det första som försämras när man inte dricker ordentligt är just koncentrationen. Inte minst under tävlingar är det viktigt. Att be någon att bjuda dig medan du rider fram kan vara bra då man som sagt lätt glömmer det själv :) Jag själv brukar lätt göra det!

Dagens ridning

Curre

Red ut honom en sväng på morgonen. Red som vanligt i skritt och trav, men la även till en liten galopp idag. Han blev så glad att han bockade till i galoppfattningen, söthästen! Det märks att han har tappat mycket kondition och styrka (även om han faktiskt inte tappat så mycket muskler), men det börjar sakta men säkert komma tillbaka. Han orkar inte riktigt hålla ihop sig ordentligt i galoppen, men han har ju inte heller galopperats under ryttare på mer än ett år nu. Har var lite lika i traven i början, men den känns fin nu :)

Eddie

Red ett pass på banan idag igen. Fortsatte bara med lösgörande arbete genom att ställa igenom honom på olika stora volter och serpentiner. Ganska basic, men han blev fin tillslut! Galoppen var mycket finare idag än igår, och på slutet så kändes han avslappnad och stadig. Han är fortfarande lite stel i sidorna, så det är bara att jobba vidare. Tycker faktiskt att det  funkar mycket bättre mellan mej och Eddie efter vår semester, och det är riktigt roligt att rida igen! :D


Lycklig Curre, en av dom första dagarna i stor gräshage!

Dagens ridning

Eddie

Red upp till banan idag, red kanske 30-35min. Detta var första riktiga passet efter hans semester (dock så har han hållt igång genom att galoppera runt, runt i hagen. Han älskar att springa den knasen!) så red mest lösgörande arbete och inte så hårt eller krävande. Mest i skritt och trav, men även lite galopparbete. Han var lite stel till en början, men lossnade och blev väldigt fin på slutet. Avslappnad och tog ett jämnt stöd. I galoppen så blev han spänd när jag försökte samla honom, så lät honom galoppera på lite en stund för att sedan ta ihop honom, vilket hjälpte då det inte blev någon konflikt mellan oss! Han var inte superfin i galoppen, men det kommer med mer lösgörande arbete :)

Tränade att gå över den röda filten idag, viket gick klockrent! Vi har tränat på den i 3-4 dagar nu, och från att ha varit rädd och vägrat att gå över den så går han nu avslappnat och lugnt rakt över. Kul att det gett resultat :) Imorgon blir det något nytt.

Curre

Han fick vila idag. Kom hem sent idag då vi varit borta under dagen, så valde att bara rida Eddie. Curre får komma ut imorgon bitti ist!Tycker falstiskt att jag själv har utvecklats "mentalt" och fått mycket inspiration när jag varit nere i Falsterbo. Läste dessutom en artikel om Marcos Ehning (en av mina största förebilder!) i nyaste Hippson, där han sa  "Att rida är mycket lättare än vad folk tror". Det stämmer nog, man gör det nog ibland svårare för sig själv än vad det faktiskt är. Iaf jag gör nog det. Men idag kändes det som att jag var mer harmonisk och avslappnad i min ridning, så jag hoppas att det håller i sig nu. Detta break och resan till Falsterbo har bara varit bra känner jag!

Dagens ridning

Curre & Eddie

Red en sväng runt byn idag. Jag red Curre och Angelica red Eddie, precis som igår alltså. Förutom alla äckliga knott och bromsar som hästarna blev irriterad på så gick det bra. Skrittade och travade lite. Hade feber och mådde riktigt dåligt igår, men eftersom jag mådde lite bättre idag så red jag ändå. Blev faktiskt lite piggare efter det, haha.

Har efter varje ridtur börjar träna tittiga saker med Eddie eftrsom har är så extremt tittig ibland. Blir typ rädd för allt. Så idag fick han gå fram och titta på ALLA soptunnor när vi red, och efter ridturen så la jag ut en filt som han skulle gå över. Har tränat några dagar med filten nu, och han gick på nästan direkt idag :) Låter han kliva/nosa på "farliga" saker, viftar och drar plast/handdukar på huvudet mm. Bara för att han ska vänja sig och bli trygg. Ska jobba med detta varje dag, så får vi se om det hjälper. Provade med Curre idag, och säger bara HAHA. Han tyckte jag var löjlig. Älskar verkligen hans psyke! Men det är lite kul med två så olika hästar faktiskt. Man får jobba på helt olika saker :)

Jag vann!

Var med i en tävling på Equalitylines facebook om en Equiline schabrak för ett tag sedan. Det man skulle göra var att skicka in sin bästa actionbild med Equalityline produkter. Så jag skickade denna bild och text;

"Jag och min häst iförd Chales owen hjälm, Veredus stövlar, Dyón träns, GG förbygel, GG magplatta och Veredus skydd!"

Så gick jag in på min mejl idag och såg att jag VUNNIT tävlingen! Tjoho, jag som aldrig vinner något! Svarade lite sent då jag varit i Falsterbo, men hoppas på att det kommer ett fint i schabrak på posten :) Måste säga att det var min vän Elin som sa att Equalityline skulle ha en tävling, så jag engagerade mig och var med för en gångs skull. Så ja, tack Elin! :)

Hemma från Falsterbo!

Vill först och främst be om ursäkt för dålig uppdatering. I måndags orkade jag helt enkelt inte, och igår mådde jag riktigt dåligt. Feber och mådde allmänt pyton hela kvällen... Idag mår jag dock bättre, men känner mig fortfarande sliten och tung i kroppen. Men tänkte skriva lite om Falsterbo nu, bättre sent än aldrig ;)


Klockan fem i måndags så anlände lastbilen till Westgate farm i Björklinge.
Elin och jag blev sedan hämtade vi 11-tiden av mina föräldrar. Sov några timmar i lastbilen hem, men var ändå ganska sliten efter veckan och nattens dåliga sömn. Men så rolig och inspirerade denna vecka har varit!

Det började med att vi åkte ner till John och Karro förra torsdagen. Vi hjälptes åt att fixa och packa in allt i lastbilen, jag blev även uppskickad att rida fram Wille åt John. Älskar verkligen den hästen, så himla underbar! Sov sedan kvar hos dom och på morgonen packades det lite, hästarna gjordes iordning och lastades. Åkte 8 på morgonen och resan ner tog 11 timmar, inklusive pauser. Var alltså nere i Falsterbo vid 7-tiden. Väl nere så lastades hästarna och grejjorna ur och vi satte upp vårt tält.

Sedan har veckan bara rullat på! Verken Toppe (Top of the Hill) eller Camomill gick till final, vilket var tråkigt. Toppe hade bara ett tråkigt pet och Camo var inte riktigt på topp. Men annars så var hästarna fina! Dock så fick vi nu mer tid till annat, men det hade varit roligare att se hästarna i final. Ian gick barbacka hoppning på söndagen, som han och John vann tsm med Pontus W och Linda H. Höjden slutade på 1,80cm, sedan kunde dom inte höja mer. Ian hoppade lite nonchalant till en början, men sedan vaknade han till och sista språnget var klockrent! Så nog hade dem kunnat hoppa högre, något som John ville. Haha ;)

Eftersom jag var med som hästskötare, eller groom så har mina dagarna ungefär sett ut som så att vi först har fodrat, fyllt vatten och mockat, sedan har John trimmat hästarna. Efter det så har vi putsat, fodrat och promenerat med hästarna. Sen har vi ju såklart gjort iordning hästarna och varit på framhoppningen dom dagar de tävlat. Finns alltid saker som ska göras. Där i mellan så har vi kikat på hoppning, ätit, gått runt på mässområdet mm. Vissa dagar var det mer att göra, och några dagar så hade vi inga hästar som tävlade. De dagarna blev såklart lite lugnare. Fick bara en sak köpt, ska visa sen vad. Men det gick så sjukt mycket pengar på mat och att leva där nere (trots tält) så jag ville inte spendera för mycket pengar så prylar....

Några korta anmärkningar om veckan;

- Vi tittade inte så mycket på själva arenan, utan den mesta tiden spenderade på framhoppningen! Sjukt inspirerade att sitta och titta på när proffsen trimmar sina hästar och hoppar fram. Känner mig väldigt taggat just nu! Otroligt duktiga ryttare och fina hästar.

- Kul att se alla proffsen i verkligheten! Många verkar faktiskt riktigt ödmjuka och trevliga. Har tex av någon anladning inte riktigt gillat Helena Lundbäck, varför vet jag inte. Men har verkligen helt ändrat uppfattning om henne, för hon verkar himla trevlig! Hon stod tex och pratade om sin hund med oss, bara sådär allmänt.

-Maten var inget vidare, och det var sjukt dyrt! 25 spänn för en halvliter cola och 75kr för en liten portion mat... Det gick åt nästan 3000kr på mat för mig att leva där nere, iof inklusive när vi stannade och åt på vägen ner/upp, och när vi åt pizza i "samhället". 

-Mässan var bra, men hittade faktiskt inget superroligt. Fast det kanske berodde på att jag egentligen inte har något jag direkt behöver? Soft up stigbyglarna är jag dock riktigt sugen på. Blir nog ett par när Eddie får en ny sadel! Passade på att kikade lite på dem, men funderar fortfarande på vilken färg man isf ska ta. Hmm...

- Blir tyvärr inga bilder från veckan, ville inte släpa med min systemkamera och den kompaktkamera jag äger är trasig... Så inget fotat :P

-Första gången jag var nere i Falsterbo, och det var riktigt fint där nere! Det ända negativa var maten (och priset!) och att man var tvungen att ha en läktarbiljett eller dom mer "speciella" banden för att kunna sitta på läktaren. Det räckte alltså inte med ett band man kunde komma in på området med hela veckan. 

Veckan har varit väldigt rolig och inspirerande, var ju som sagt första gången jag var nere i Falsterbo! Har ju en bra bit ner dit :P Men Jag vill tacka John och Karro för att jag fick följa med dem ner, och till Elin som gjort det möjligt! Vi har haft sjukt kul :D Mycket händelser som inte kan beskrivas här, utan som bara vi fattar. Haha ;) 

Så nu ska jag rida igång mina hästar som haft semester under tiden jag varit borta. I måndags skrittade jag ut Eddie (Curre hade tappat en sko) och igår så red jag Curre och min syster red Eddie en lugnare tur i skogen. 


Falsterbo 2010!Falsterbo!

Japp, alldeles strax åker jag ner till Elin för att sedan fortsätta ner till Björklinge. Imorgon bär det sedan av till Falsterbo! Blir många timmar i lastbilen och det blir många dagar där nere också. Kommer hem på måndagen den 12 tror jag att det blir :) Så det blir ingen uppdatering under den tiden som ni kanske förstår. Möjligtvis någon mobilbloggning kanske :)

Men nu ska jag snart åka, ha det så bra!
Jag är med och tävlar...Klicka här för att komma till tävlingen!RSS 2.0