Vidskeplig?

När jag var i skolan idag så började vi prata om olika saker man har för sig. Sånna där småsaker man har för sig och bara måste göra! En i min klass ville tex alltid sitta på jämna nummer på tex en bio, alltid lägga ifrån sig mobilen när klockan visar ett jämt nummer osv. Tänkte efter själv och tyckte att jag nog inte hade så många sånna saker för mig. Men har funderat lite och kommit fram till att det har jag nog visst ;)

Tar några saker som jag har för mig i ridningen;

*Jag måste alltid putsa och göra iordning utrustningen flera dagar innan tävling, inte bara av praktiska skäl. Jag måste bara göra det, annars blir jag stressad ^^

*Tyglarna får INTE ha märket uppochner! Dessutom så måste flärpen där man knäpper ihop tyglarna alltid peka åt vänster! Men pekar den åt andra hållet när märket sitter rätt, då får den sitta så ;) Men gramanen och tyglar som inte har något märke så MÅSTE flärpen peka åt vänster ^^

*Pannbanden får inte hellar ha märket uppochner!

* Tygeländen måste vara på vänster sida om halsen!

*Jag har en speciell hårsnodd när jag tränar/tävlar. Dock har det varit olika hårsnoddar i perioder, haha.


Vet att många ryttare på den högre nivån kan vara väldigt vidskepliga och har vissa saker för sig. Även idrottare i allmänhet. Någon speciell grej man alltid måste göra innan tex start eller nån tursak man måste rida med. Vet någon toppryttare som har en "turklocka" som h*n alltid måste rida med, och någon som var tvungen att rida med två klockor eftersom det hade gått bra nån tävling när h*n råkat rida med det. Det finns många exempel!

Men har just du något speciellt för dej eller någon turak du bara måste ha?

Haha, tycker sånt här är lite roligt faktiskt ;)Kommentarer
Postat av: Victoria

mina tygelflärpar MÅSTE sitta åt höger sida! helt omöjligt annars :)

2010-01-13 @ 10:15:09
URL: http://queenmeya.devote.se
Postat av: Warnmark - Tävling på bloggen -bloggen för dig och din häst

Jag har massa sånna saker för mig +tvångstankar xD. Men är också sån som måste ha märket åt rätt håll och tyglarna på ena sidan, fast i mitt fall är det höger ;)

2010-01-13 @ 16:43:59
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Rosa

Jag har en rad sådana där grejer! Fast tillslut gick det överstyr, så jag var tvungen att tvinga mig själv att sluta med mina ritualer, haha! Malin Baryard sadlar väl om precis innan start och rider med en 50öring i ena ridstövlen tror jag? :)

2010-01-14 @ 00:01:50
URL: http://enrosagnu.blogg.se/
Postat av: annie

var lite sådär förr men nu är jag mest att allt måste vara rent och snyggt :)

2010-01-14 @ 18:19:19
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0