Träning

Hoppträning idag, som vanligt på tisdagar med andra ord. Eddie var verkligen superfin! Redan under framridningen så känndes han avspänd och kom ner i formen ganska snabbt. Började med att rida fram lite gemensamt, en övning där vi red som på en fyrkantig åtta, flyttade i både skänkelvikning och öppna, samt galopp och in på en 10m volt. Efter ett tag blev han superfin där, jättenöjd med honom på marken!! Även galoppen var ihop, rund och fin! :D

Frida tipsade förra veckan om att jag kunde testa att hoppa honom med sporrar, så provade det idag. Bara 15mm ponnysporrar. Faktiskt så lyssnade han riktigt bra på dom! Eftersom vi hoppade bana så hade dom tagit ut mycket titthinder, och i början blev han vinglig och "tittig" när jag styrde imot första "titthindret". Men jag ramade bara in honom, vilket gick mycket bättre med ett par sporrar. Så han lyssnade och hoppade alla titthinder superfint! Tittade kanske till lite, men när jag bad honom att hoppa så tog han bara i :) Hoppade tom ett smalhinder med kuber under! ;) Så det var riktigt skönt! Hoppas bara att det funkar lika bra i fortsättningen också :)

Hoppade lite linjer och sedan en lägre bana. Fick ihop honom mellan varje hinder och hela rundan känndes rytmisk och fin! Säger som Frida, bästa rundan hitils :) SUPERFIN var han verkligen! Sedan skulle vi hoppa en lite anorlunda bana, höjde så det låg på 1m kanske? Då tappade jag istället all ridning, kom fel gång på gång. Började om, men hittade ändå aldrig ridningen och känslan, den var verkligen som bortblåst!! :( Kom fel flera gånger, trots att jag började om. Fattar verkligen inte vad som hände, viket gjorde mig frustrerad och förbannad på mig själv. Riktigt jävla dåligt red jag....

I grund och botten så tror jag att Eddie sprang iväg lite mer, och hade en "falsk bjudning". Jag skulle alltså ha haft ännu lite mera tryck i galoppen, istället för att backa in i hindren som jag gör i dessa lägen. Nej, fyy vad hemskt det var! :(

Så jag är fruktansvärt besviken på andra rundan;

1. Jag red jävla dåligt och tappade känslan för avstånd totalt!
2. Jag bröt mot min bok. Alltså inte bli arg och frustrerad. Kanske ska bläddra tillbaka till frustration och självförtroende?

Sånt här gör att jag tappar självförtroendet, säkert därför det blir fel gång på gång. Gaah vad jag hatar det!! Men det är bara att analysera, glömma och fokusera om till nästa vecka. Då funkar det. Men första delen av träningen så känndes allt SUPER, så jag får leva på det :) Snart sitter nog ridningen även på honom! Får inte glömma att jag faktiskt har väldigt dålig erfarenhet av hästar som Eddie, alltså lite pigga och "på" hela tiden.

Mina föräldrar fyndade lite roligt när dom var i stockholm idag, ska fota och lägga upp imorgon. Så håll utkik då :) Nu ska jag nog ta och fundera på att sova, och läsa lite i min mentala bok först. Det kan behövas.

 


Sååå nöjd och stolt över den här skithögen idag!
Är så duktig och hoppar allt, trots att piloten inte alltid kan rida. Duktiga häst!! :D


Kommentarer
Postat av: Josefin

Hejsan!tänkte höra om du ville hjälpa till med en bloggdesign, har du gjort din själv? :) maila gärna isåfall om du kunde tänka dig hjälpa till.

2010-01-27 @ 16:08:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0