Tävling


Eddie och jag efter 90n.

Japp, tävling idag då. Det gick väl... Lite blandat ska jag väl säga. Inte super och inte åt helvetet faktiskt.

I 90 var han väldigt taggad på framridningen och hoppade bra inne på framhoppningen. Även om han var grymt pigg och stark. Inne på banan skötte han sig kanon! Blev stark och var lite vinglig, särskillt mellan ettan och tvåan. Men det flöt på och han hoppade Toyota hindret utan att blinka! Kom ur sväng så han hann inte se det tror jag ;) Vi var felfri fram till sista, sprang iväg lite mellan nästa sista och sista. Jag blev aldrig riktigt klar så kom aningens nära och han peta. Hade jag hållt ut bågen lite så hade vi fått mera plats, men det där petet gör absolut ingenting! Han var superduktig!

Till 1m var han pigg, men inte lika pigg på framridningen som till 90n. På framhoppningen var det dock full fräs ;) På banan så började det med att jag fattade galopp, men i svängen så blir han spänd och byter till korsgalopp. Jag försöker rätta till det, vi hamnar i obalans och jag hinner inte blir klar i tid. Kommer nära på första där han hoppar till, sedan ner till tvån på rakt spår där jag heller inte får riktig ordning. Dock hoppar han av här. Tar tillbaka och får honom i balans till trean. Toyota, (fast med den vita baksidan) på diagonalen.

Eftersom det är en ganska lång anridning så får Eddie syn på den. Han hinner antagligen tänka både en och två gånger innan han bestämmer sig för att det var alldeles för riskabelt att hoppa den. Kastar sig åt vänster. Jag rider an igen, mer vänsterskänkel och ramar in ordentligt. Kastar sig igen. Rider an igen, kommer på i anridningen att jag borde ha spöt i vänster handen istället. Men försent att andra så jag trycker in vänsterskänkeln ännu mer, då kastar han sig ännu värre! Ute.

Då blir jag förbannad och vänder upp snävt istället. Då hoppar han. Så det känndes jävligt surt. Särskillt när det började dåligt och när jag äntligen får ordning så ska han inte hoppa! Grrr. Blir att hoppa mycket tittsaker, dessutom så ska jag börja ha spöt i vänsterhanden. För han slänger sig alltid åt vänster. Ahja, bara att jobba på tills GFRK om tre veckor.

Hade inga höga förväntningar alls idag, så jag tyckte ändå att han skötte sig bra! Förutom att han var fuxig på Toyota. Men han är mitt projekt, så det är bara att kämpa på. Jag menar, jag har ju erfarenhet av knepiga hästar tycker jag nog. Curre är väl den enda som jag bara har kunnat gå in på banan och vetet att han kommer att hoppa. Men så är det. Jag är supernöjd över 90n iaf :)


Eddie vill nog hellst gå in i stallet och äta ;)

Det var ganska mörkt/dåligt ljus på morgonen, så bilderna blev inte jättebra.

Lägger nog upp film från 90n lite senare, så håll utkik!


Kommentarer
Postat av: CAROLINES HÄSTBLOGG

Hoppas det passar :-) Vet inte om det är just mitt eller om det bara är min pålle som det är lite litet på. Det kanske varierar?! Du får gärna säga, när du fått täcket, hur du tyckte det passade på din! :-)

2010-01-17 @ 16:35:13
URL: http://carrolu.blogg.se/
Postat av: Linda

Kul att det gick bra i 90n iallafall! :) Övning ger färdighet, så det kommer nog gå jättebra efter lite träning :)

2010-01-17 @ 17:18:55
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: caroline

härligt att tävlingssäsongen är igång. var det inte kallt? ser kallt ut:)

2010-01-17 @ 18:41:35
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: Elin

Fina bilder! :D

2010-01-17 @ 22:36:10
URL: http://iilan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0