Misslyckad morgontur...


På bilden ser man hur det ser ut i stallgången.


Skulle egentligen ha ridit Eddie i morse,
men så blev det inte... Hade honom nämligen på stallgången och skulle göra iordning för en tur, och Eddie var ivrig och skrapade till med foten! Han gjorde det på ett så lustigt sätt så jag, mitt dumhuvud ska visa Angelica hur han gjorde. Så när jag skrapar till med foten i golvet så blir Eddie dörädd och försöker alltså slita sig.

Eftersom det hänt förut så har jag satt fast balsnören som ska gå av, men såklart så hade jag inte tänkt på att jag tagit sånna från halmbalarna. Alltså tjockare. Så Eddie får panik, och jag försöker lugna honom. MEN istället för att klappa honom på halsen så han blir lugn, så tar jag tag i grimskaftet... Eddie får ännu mer panik och balsnöret går av, sedan lossnar grimskaftet från väggen på andra sidan (sitter ganska dåligt, men kanske tur de..). Så när den släpper så far Eddie bak och landar på sidan typ :S

Såg riktigt läskigt ut, och jag blev skiträdd! Tror att Eddie också blev det, då han såg lite chockat ut sen. Men jag kollade och klämde igenom honom och kunde inte hitta annat än ett kalt märke på halsen. Pälsen hade alltså försvunnit, men huden var oskadd. Tog ut och travade honom lite, och han såg ut som vanligt! Men för säkerhetsskull så fick han gå ut i hagen istället. Han galopperade iväg när jag släppte honom, och när vi skulle ta in dom så sprang och bockade han rejält! Så det värkar inte vara någon fara med honom i alla fall :)

Så jag ska väl skynda mig ut och ta en liten tur på honom nu istället. Lite lugnt för säkerhets skull. Att få en genomkoll av kilopraktorn skulle nog inte sitta fel, så ska nog ringa om tid tror jag! :)


Kommentarer
Postat av: loisa

jättefin blogg och hästar du har! :)

2010-01-02 @ 19:05:04
URL: http://sorino.blogg.se/
Postat av: Linda

Det är alltid lika otäckt när dom gör så! Köp "panikhakar" ist, eller gummiband. Har sånna i dusch spiltan utifall dom skulle tycka det är otäckt med vattnet. Lätt att knäppa loss och sen kan dom backa ganska långt med gummibandet också!

Ha det bra! //Linda

2010-01-03 @ 00:08:40
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/
Postat av: Linda

Svar: Ja det var ju smart att ta balsnören=) Otto gjorde sådär en gång fast då drog han sönder båda grimskaften.

2010-01-03 @ 12:36:36
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0