Dressyrträning

Idag var det alltså första dressyrträningen för Pernilla på väldigt länge! Så det var kul, hon är så sjukt nogrann med grunderna vilket alltid ger resultat i slutändan. Har faktiskt ridit dressyr för henne sedan jag red Tyson, så det måste vara 5-6 år nu eller något? Hon är väldigt bra iaf! :)

Träningen var ganska enkel, men ändå inte. Vi red en meter innanför spåret, rakställde på långsidorna och ställde hästarna som på en halv volt typ på kortsidan. När hästarna spände sig så ställde vi dom lite utåt. Gjorde samma sak i galoppen. Detta låter väldigt enkelt, men syftet är att få en rak häst som jobbar igenom kroppen, från baken fram till handen. Jobba korrekt med andra ord!

Eddie var lite spänd i början och ångade på ganska rejält i galoppen, men fick nu väldigt mycket tips på vad jag ska göra för att få honom balanserad. Han är lite svag och springer just nu ifrån arbetet i galoppen, men när han kommer tillbaka så blir han riktigt fin! När jag sedan travade av så jobbade han äntligen i en avspänd form där han bär sig själv och jobbar på med baken!

Det är fortfarande mycket att jobba med på marken, men jag tycker att det bara går framåt :) Allt arbete som jag kommer att lägga ner på marken kommer att visa sig i hoppningen sen, så det är bara att jobba vidare! Pernilla tyckte iallafall att Eddie var en väldigt fin och kapabel häst, det var roligt att höra! Blir han inte hoppålle, så får han kanske dressyra? ;) Haha, men vi satsar såklart på hoppningen! Dock är ju målet att få honom riktigt fin på marken (typ som Johns hästar ;)), så nån dressyr ska vi väl starta i framtiden också :)

Curre fick skritta ut sin vända idag. Han kom ju inte ut igår, så han var pigg idag! Försökte bocka nån gång i början av turen, sen så gick det bra och han var snäll :)
Eddie på tävlingsmorgonen den 17/2 :) Söthästen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0