Dagens ridning

Red ut en lite längre sväng med Eddie idag. Himla tråkigt när man inte har tillgång till ridhus, blir lite samma sak varje dag. Känns även på Eddie i markarbetet att han inte rids igenom lika mycket...

Dom fick i alla fall springa av sig lite idag. Eddie var pigg, och Chino var riktigt pigg för syrran! Han springer på, och när hon bromsar så kickar han. Efter att hon åkt av en gång och hamnat på halsen en gång så blev jag trött på ponnyn och vi bytte hästar! Angelica är verkligen inte van att rida storhäst, defenetivt inte så stora som Eddie i alla fall ;) Men han är så snäll så det gick bra!

Jag fick tukta Chino lite, han bockade nån gång men gav nog upp när han insåg att jag satt kvar. Har ju en viss erfarenhet av bockande hästar nu, haha. Ett tips, ha inte rumpan i sadeln! Då skuts man iväg, stå i lätt sits istället. Då har man betydligt större chans att sitta kvar. Galopperade Chino först eftersom jag vet att Eddie är lugn när han går bakom.

Chino sprang, och jag fick ta tag i honom ganska ordentligt för att han inte skulle sticka ;) Efter lite tuktning så galopperade han i ett hyfsat lugnt och jämt tempo. Bytte tillbaka sen när vi skrittade hem. Kännde att det var lika bra att byta, eftersom Éddie är mer okomplicerad just när det gäller att vara pigg ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0