Dagen innan tävling

Hur vi rider våra hästar dagen innan tävling brukar variera ganska mycket. Tänkte därför själv skriva lite hur jag brukar göra och se på det :)

Det jag framförallt brukar tänka på är att inte rida för länge eller hårt, oavsett häst. Dom ska helt enkelt var fit for fight när det gäller! Curre brukar tex ge mycket mer när han är pigg och vaken. Då får han väldigt sällan dom där önödiga peten eftersom han brukar anstränga sig lite extra än när han är lite lojare. Men hästar som har mycket energi kan behöva jobba lite mer dagen innan för att vara lugn och koncentrerad på tävlingsdagen, och då kan det vara klokt att jobba dom lite mer.

Men vad jag brukar göra varierar väldigt från häst till häst! Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för just din häst. När brukar min häst gå som bäst? Hur har jag ridit dagen/dagarna innan? Att föra tränings- eller riddagbok brukar vara bra för att hitta det bästa för just sin häst.

Min ponny som jag hade gick bäst när hon tog det lugnt innan tävling. Henne skrittade jag bara, eller ibland tom lät vila dagen före! Då gick hon som bäst. Curre brukade jag också ta det lite lugt med, även kolla av på banan. Inget krävande, bara kolla att allt funkar.

Eddie har jag inte haft så länge, och aldrig tävlat. Men eftersom han är en häst med mycker energi så kommer jag nog att rida honom en liten stund på bana. Kravlöst och bara kolla av att allt sitter. Alltså inte nöta på något som kanske inte fungerar så bra, utan bara kolla av. Sen efter hand så ser jag vad som fungerar bäst för just honom! Så det gäller att se enskillt efter individen :)Sen ska man tänka på om det är en, två eller tredagars tävling. Ska man bara på en endagars så kan man rida dom lite mer dagen före, medans man kanske bara bör skritta före en tredagars om dom ska kunna prestera bra hela meetinget.

Detta är mina åsikter och hur jag tänker när jag rider dagen innan hopptävling. Tävlar normalt sett inte dressyr, men då jag har gjort det så brukar jag rida lite anorlunda. Inte så mycket, utan ändå lite enligt dessa principer :)


Kommentarer
Postat av: annie

mysig häst :)

2010-01-16 @ 18:20:11
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: linda

Jätte fin häst ! :))

2010-01-16 @ 19:33:16
URL: http://lindagustafssoon.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Tycker absolut att du ska köpa den, PÅ STÖRT! :P Den är SÅ himla bra! Du kan beställa den här: http://www.bokia.se/bok/9789153433019/den-inre-ryttaren-cecilia-lofgren/

2010-01-16 @ 21:43:03
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: jenny

hehe fick jobba massa med en av mina på framridning annars va hon så taggad att hon bara plöjde igenom hela banan utan att blinka :p

2010-01-16 @ 21:50:46
URL: http://jbostrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0