Återbesök

Idag har vi alltså varit iväg med Curre till Falun på återbesök hos veterinären. Tog ledigt från skolan, då jag verkligen inte ville ville sitta i skolen och vara orolig! Nej, jag skulle vara med. Min mentor hade full förståelse för det, "Åh, ska in med Curre?" Hon tycker faktiskt synd om honom ^^

Iallafall så åkte vi in med honom. Han blev jätteglad när jag började klä på honom "åka bort" kläderna och klampade ivrigt på transporten! Väl där så började vi med böjprov. Helt ren på vänster fram, som har varit värst och var 1,5 grad halt på förra gången. Knappt en halv grad på höger fram. Men det ska man ta med en nypa salt då det inte behöver vara något dåligt alls. Han har ju trots allt stått på boxvila i 3 månader med endast skrittpromenader. Dessutom har många hästar en halv grad på böjprov, så Curre var så gott som haltfri på börjprov! Kan även tillägga att Mats, veterinären är väldigt nogrann!

Sedan skulle vi longera honom på volten, då blev Curre glaaad! Istället för att trava så for han runt i galopp och bockade som tusan! Men jag tror att det var bra att vi gjorde böjprovet först, annars hade han nog varit ännu värre ;) Även på longeringen var han helt ren! Så min Curre har alltså blivit mycket bättre! Veterinären tyckte att det var mycket bättre nu än förra gången då han såg stabilare ut nu :) Syntes också då han verkligen tog för sig och trampade på i traven!

Men pga den skadan han haft så kan han inte friskförklaras ännu, då vi inte vet hur han kommer att hålla. Därför ska han sakta och långsamt sättas igång. Ska tillbaka för koll om ca 2 månader, då ska vi vara uppe i 45min skrittpromenader. Så nu ska vi sakta öka på promenaderna :) Angående hage så ska vi försiktigt prova. Vill inte släppa ut honom nu när igen är hemma på dagarna, utan prova att ha honom ute någon timme under "bevakning". Han är trots allt väldigt livlig just nu. Med tanke på hur han reagerade på longeringen så skulle han bli helt crazy om vi bara släppte ut honom nu ;) Vi får se hur det blir.

Men det viktigaste av allt är att han är så gott som bra nu! Vilket är otroligt skönt! Men för att han ska hålla så gäller det att vara försiktig igång. Som veterinären sa, vi hade lätt fått honom utdömd om vi hade velat när han var som värst. Så pass illa var det. Men jag har inte brottom, han ska få den tid han behöver!!


Finaste vackraste hästen i världen, min Cuwento!<3


Kommentarer
Postat av: Sofia

Vad skönt att höra. Hoppas allt går vägen nu och att ni snart är tillbaka igen :)

2010-01-27 @ 19:01:44
URL: http://eliinsofiia.webblogg.se/
Postat av: Tove's Hästblogg

Gud vad skönt, hoppas verkligen att han friskförklaras sen :)

2010-01-27 @ 20:10:52
URL: http://sunnysolvej.blogg.se/
Postat av: Linda

Gud vad kul! Tur att han inte är ponny för då får det ta sin tid och läka ordentligt! Men i alla fall, super kul att han är bättre!=)

2010-01-27 @ 22:17:00
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/
Postat av: emma

åååååååååh vad roligt!!! jag blir nästan tårögd :´) Fina hästen :)

2010-01-27 @ 22:20:29
URL: http://newtonochjag.blogg.se/
Postat av: Rosa

Åh vad kul! :D Blir så glad för er skull att han är bättre! :)

2010-01-27 @ 22:47:49
URL: http://enrosagnu.blogg.se/
Postat av: Sofia

nej vad härligt! hoppas han blir frisk nu!

han får inte springa i hagen eller?

2010-01-29 @ 13:24:16
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

Åh vad kul att höra! Hoppas verkligen att han blir helt bra så småning om :)

2010-01-30 @ 10:00:46
URL: http://jennystoa.blogg.se/
Postat av: Warnmark -bloggen för dig & din häst

Åh jag rös när jag läste texten. Är så glad för er skull :D

2010-01-30 @ 21:50:36
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0