Året 2009

Många har ju gjort olika resumeér av 2009, så jag ska väl göra en jag också! Dock blir det 1 Januari 2010 istället för 2009, men den får komma en dag sent ;)

Januari
*Skickade in en ansökan till Gävleborgs utvecklingsteam och fick mönstra i december -08, och i början av januari fick jag beskedet att vi kommit med som Wild card!
*Träningarna började igen efter vinteruppehållet. Curre och jag började verkligen hitta ett flyt nu!
*I slutet av månaden hade vi första kick-offen med utv-teamet på Njutångersgården, med föreläsning om självkänsla, mental träning mm.


Ridning & fotografering hemma på åkern.

Februari
*Första tävlingen för året, Toyota cup omg.1 den 1 februari. Startade bara 1,10m och vi var dubbelnolla! Dock var det sjukt kallt så mina händer blev alldeles stela pga kylan, så när jag kortade tyglarna i omhoppningen så tappade jag dom! Fick stanna upp då vi höll på att rida in i ett hinder= tappade gymt med tid.  
*22 var det dags för 120 debut! Dubbelnolla och 18:e placerad i 1,10m, och dubbelnolla i 120m debuten! Någon utanför placering, men jag var grymt glad!!
*Sista helgen i månaden hade vi den första utv-team träningen. En tvådagars för Pontus Westergren, vilket var väldigt roligt och lärorikt!

Mars
*9 mars, min födelsedag och 18 årsdag!
*Fick mitt Dyón träns i samband med min födelsedag!
*14e mars, regional i Sveden. Hade ett slarvpet (från min sida) i 1,10, och dubbelnolla i 120m! Blev 7e placerad av 15 placeringar. En stor klass med många duktiga med. Kvalade här till 130, efter två 120 starter ;)
*27-28, andra utv-team träningen. Denna gång för Helena Persson. Fick höra att jag red bra och hade en "riktigt fin häst". En träning jag verkligen inte glömmer!


Bild 1. Sveden. Bild 2. 120 placeringen!

April
*Angelica åkte av och skadade knät, så jag fick hålla igång Chino.
*Debuterade nationellt. Hade 8 fel i första dagens 120, men egentligen en riktigt bra runda. Dock var det inte likt Curre att ha sånna nedslag. I andra dagens 120 stannade han, vilket han aldrig gör.
*Åkte direkt in till klinik, där dom konstaterade och bahandlade honom för kotledsinflamation. Alla var vi chockade, då han gått så otroligt bra :(
*Angelica var fortfarande inte bra, så jag fick rycka in och hoppa Chino i Div 2. Två stopp i förklassen LC, och felfri i lagklassens LC. Dock nöjd då jag ridit honom i två veckor och hoppat honom endast en gång. Laget slutade som 5a med 4fel om jag minns rätt.


Curre och jag i början av april. 

Maj
*Följde med Elin och hjälpte John Hickey med hans hästar under Högbospelen. Lärde mig väldigt mycket fast jag bara var där två dagar!
*Red Chino ganska mycket och debuterade lokal dressyr! 58% i en LB:1, nöjd för att vara både häst och ryttares lokala dressyrdebut ;)
*Startade bloggen den 17e!
*I slutet av månaden när Angelica och Chino tävlade i Svärdjö så fick jag träffa Lady! Min ponny som jag sålt och inte träffat på över ett halvår. En återträff man inte glömmer :')
*Fick klartecken att börja rida igång Curre lite smått.


Bild 1. Chino och jag hemma. Bild 2. Dressyrdebut.

Juni
*Började rida igång Curre lite mer.
*Åkte till Tyskland, besökte bla. Schockemöhles anläggning och jättestora butik!
*Dom vi hade Curre hos märkte att han inte var riktigt fräch.
*Åkte in till veterinären där vi konstarerade att det var betydligt värre än vad vi trott. Här bestämde vi att det var låång vila som gäller.


Bild 1. Schockemöhles affär. Bild 2. Försäljningsstall i Holland.


Juli
*Följde med Elin ner till Westgate farm, hos John och Karro. Var där en vecka och lärde mog otroligt mycket!! Hade väldigt kul också :)
*Elin och jag följde med John och Karro till SM i Hammarö som hästskötare. En väldigt rolig vecka som jag inte glömmer!! Hände mycket roligt där :)
*Provred en häst I Norrköping, men den var aldeles för lite utbildad.


Hammarö

Augusti
*Hjälpte John och Karro på Gävle Horse Show, 13-16 augusti. Elin och jag själva med typ 6-7 hästar? Var där hela helgen och bodde i min brors husvagn. Även denna helg var rolig och lärorik!
*Skolan börjar igen.
*Leter för fullt efter en ny häst.
Träningarna börjar, och jag börjar då rida ridskolehästen Baloo.

September
*Chino hade krånglat med Angelica en tid, så jag hoppade honom en lokal i Älvkarleby den 6e. Hade en stopp i LC och var felfri fram till näst sista i LC+5, men tvärstannar flera meter framför hinder och börjar tokbocka! Så jag glider tillsut av. Finns filmer på youtube.
*Nästa helg hoppar vi in i Div 2 dressyrlaget. Rider en LB:1 på 60%, laget slutar som 3a. Dock utanför plac.
*Fortsätter leta häst.
*Rider bara på tisdagar, då det var träning.

Bild 1. LC+5. Bild 2. Framridning hoppningen. Bild 3. Framridning Dressyen.


Oktober
*Åker till Skara och provrider Eddie. Bestämde oss samma dag för att köpa honom!
*Elin och jag åker till Westgate farm och sköter hela gården själva i 4 dagar, medan John tävlade Ian i Finland och världs cupen! Skötte alla, ca 30 hästar? som stod på box. Red 2-5 hästar varje dag. Vi var slut efter det xD Svårast var nog att vi inte hade rutinerna ;) Men så kul vi hade!
*22 oktober anländer Entiego "Eddie" till Gävle där vi hämtade honom!
*Tar det lugnt och rider in mej på Eddie under hästlovet.


Eddies första dag hemma hos oss!


November
*Eddie får börja följa med på tisdags träningarna.
*Järbo är med i programmet Grannfejden, haha.
*Globen Horse Show! Elin följde med detta år :)

December
*Börjar verkligen känna att det går framåt med Eddie! Han utvecklas enormt i hoppningen :)
*Julafton!
*Eddie och jag är med på en hoppkurs 28-29e.
*29 december har Curre stått i 6 månader. Alltså ett halvår efter att vi bestämt att det är lång vila som gäller.
*31 december, nyårsafton och ett nytt år inväntas!


Bild 1. Eddie i stallet. Bild 2. Curre på Julafton.

Nu är alltså år 2009 förbi! Det har väl inte varit något höjdar år på tävlingsfronten för min del precis. Men att jag varit så mycket hos John och Karro har nog betytt mer än vad jag tror! Jag har fått kunskap som jag kommer att ha nytta av 2010. För detta ska bli ett bra år på tävlingsfronten har jag bestämt!

Ett stort tack till Elin som tog med mej till Westgate farm, och tack till John och Karro för att allt! Utan er hade 2009 blivit ett riktigt dåligt år på hästfronten. Men nu har det varit ett ganska okej år!

Kommentarer
Postat av: Elin

Tack själv, det har varit grymt nice att vi kommit varandra så nära i år! :D

<3

2010-01-01 @ 16:54:40
URL: http://iilan.blogg.se/
Postat av: Emelie Nordström- träning/ tävlings blogg och lite allt möjligt

Sv: Okej, ja han är verkligen helt fantastisk! tack för tipset, de ska jag bättra mig med då:)

Gott nytt år!2010-01-01 @ 19:33:08
URL: http://emeelien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0