Angående Curres skada

Tänkte att det är lika bra att göra ett ordentligt inlägg om detta, många undrar ju varför jag ger honom lugnade tex.

För det första så är Curre en väldigt livlig häst, redan innan skadad. Alltså en häst med mycket bus och energi :) Sen har han nu varit skadad och konvalicent i drygt 9 månader. I början gick det bra, men när månaderna rullade på så samlade han på sig allt mer energi. Han bockade och for runt i sjukhagen, vilket inte direkt är bra för hans kotleder... Så den 6 oktober bestämde vi tillsammans med veterinären att han skulle få stå på boxvila istället, eftersom han inte varit tillräckligt bra vid återbesöken. Han hade alltså rört sig för mycket i hagen.

Nästa steg var nu boxvila och 20 min promenader två gånger om dagen. I början gick det bra och var inga problem alls med prommenaderna. Hade man kedja så gick det hur bra som hellst :) Efter 1,5 månad åkte vi in igen, och han var nu betydligt bättre. Vilket var ett resultat av att boxvilan faktiskt hjälpt!

Så vi fortsatte med boxvila och promenader, men allt eftersom så blev Curre bara livligare och livligare. Tillslut inte alls särskillt rolig att gå med! Sen lyckades han rycka omkull mamma, så hon åkte omkull och blev sparkad... Efter detta pratade vi med veterinären och kam fram till att vi skulle ge honom lugnande, och att jag skulle skritta honom uppsuttet istället.

Det har gått bra fram tills nu, då han är riktigt "livlig". Flyger i luften för princip ingenting. Själv tycker jag verkligen INTE om att jag ska behöva ge honom lugnande, så jag provade att minska ner och ibland rida utan. Det gick bra ett par gånger, tills han var riktigt jävlig med mej för någon vecka sedan. Så galen har han nog aldrig varit :S Så nu får han lugnande, och är ändå pigg.

Kan även tala om att han nu stått på boxvila i drygt 3 månader och i slutet av denna månaden blir det troligen återbesök igen. Då får vi se om tre månaders boxivila har varit värt allt besvär och hur vi ska fortsätta. Just nu vet jag faktiskt inte hur det blir... För han är som sagt ingen lätt häst när han inte får jobba och göra av med energi :/

Hoppas ni fått en lite större inblick i allt detta krångel som varit med Curre. Hade det tex varit Eddie som varit konvalicent så hade han säkert lätt kunnat gå i sjukhage. Men Curre är ingen häst som bara kan "koppla av", utan han hittar på saker själv. Därför har det blivit boxvila, som han egentligen inte skulle ha behövt om han bara varit som en "normal häst". Men så är det, och jag hoppas innerligt att han är bättre vid nästa återbesök!

 


Min fina knäppa häst!<3


Kommentarer
Postat av: Tove's Hästblogg

Det förstår jag :) men usch vad jobbigt.. Hoppas att han är bättre!

2010-01-12 @ 16:09:57
URL: http://sunnysolvej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0