5 saker du kanske inte visste...

5 saker du kanske inte visste om Curre;

  • Han är riktigt morgontrött! Oftast när man kommer ner tidigt på morgonen så ligger han och sover, blinkar trött med ögonen och stånkar! Brukar gå in till honom och sitta och gosa med honom i halmen :) Då börjar han pilla i kläderna, men har inga planer på att siga upp. Brukar oftast sluta med att man får locka honom med godis, mamma brukar dock sätta på honom grimman och dra upp honom typ ^^ Han är väldigt trött på morgonen!
  • Han blir aldeles lyrisk när man knäpper med en morot, han älskar nämligen morötter! Varför köpa dyrt hästgodis när dom är tokiga i morötter? ;)
  • Han som har tävlat Curre i Belgien, har också tävlat han mamma Uwenta I! Efter att vi köpt Curre så gick hon "Zwaar" och kom trea i typ ett mästerskap där nere. Han har en riktigt duktig mamma med andra ord. Dessutom väldigt roligt att vi genom internet har lyckats få reda på detta :)
  • Han visar alltid tydligt vilken humör han är på! Är han sur, för att vi tex har varit iväg och tränat med dom andra hästarna så är han verkligen ARG, medan när han är på bra humör så kan han vara riktigt gosig :) Men det pendlar ganska mycket! Dock är han aldrig elak, spelar bara tuffing ;) Han är helt enkelt ingen häst som man bara glömmer bort, han visar att han finns! ;)
  • Ju högre och mer spektakulära hindren är, ju mer taggad blir han! Han har helt enkelt en helt otroligt bra hopphuvud!Curre och jag, -08

5 saker du kanske inte visste om Eddie;

  • Han är verkligen en jättemysig häst som gillar att gosa! Går man in till honom i boxen så kommer han självmant fram och börjar nosa i ansiktet, händerna, på skorna, ja överallt ^^ Så man kan stå och gosa med honom en bra stund och han tycker bara att det är mysigt! Till skillnad från Curre som istället ska äta upp en ;)
  • Trots att han är närmare 170, så är han väldigt lättriden! Inte tekniskt då han är väldigt lite utbildad, utan han är väldigt lätt i typen och kräver ingen stor, stark ryttare. När han väl jobbar rätt så kan man rida med väldigt små och mjuka hjälper, så om man gämför med Curre så känns Eddie som en ponny med större steg ;) Har ridit små hästar och ponnyer som är betydligt jobbigare att rida än honom!
  • Han är verkligen 110% trafiksäker! Han blir ofta rädd och "skeptisk" för saker, eller tom folk efter vägen. Men fordon reagerar han inte ens på! Spelar ingen roll om det är bilar eller skogsmaskiner som rullar förbi, han bryr sig inte. Står dom stilla och är avstängda så kan han dock bli rädd för dom, haha! Men som sagt, fordon ute efter vägen bryr han sig aldrig om ;)
  • Liksom Curre så är han superenkel att lasta! Klampar bara på rakt in. Dock kan han stanna på luckan när Chino är bakom, för att han är rädd att han inte ska följa med. Men det är bara att smacka lite så går han in :)
  • Han är alltid positiv till arbete! Spelar ingen roll om det är hopp eller dressyrträning, jobb på banan eller uteritt. Han är alltid pigg och positiv! Har bara haft honom i 3 månader ännu, men har aldrig stött på att han har varit ovillig till något. Därför tror jag det bara är tränaträna som gäller angående tittigheten, för han är egentligen positiv till hoppning, och träning för övrigt :)Som ni kanske märker så är Curre och Eddie väldigt olika varandra! Både till uteséende och typ, personlighet och ridbarhet. För mig som ryttare tycker jag det är perfekt för min utveckling att ha två så olika hästar. Skrittar ju bara Curre nu, men det ska bli spännande att se hur jag ställer om mig på dessa två! Men det som dom har gemensamt är att jag älskar dom båda två!


Kommentarer
Postat av: Rosa

Haha, vad roligt att läsa :D alltid kul att få reda på nya saker liksom.

Det är ganska mysko att ha två så olika hästar. Som när jag tävlade Parris och Monithor samtidigt, det var knepigt i början.. Ponnyn försvann liksom när man startat Monne först och sen upp på Parris x) :)

2010-01-31 @ 21:41:57
URL: http://enrosagnu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0