Dagens ridning

Red ut Eddie en lite längre sväng idag. Först genom Botjärn, skrittade sedan på en mysig stig med en massa snö, upp en sväng på skogen där vi vände och avslutade med att skrittade storavägen hem :) Han var väldigt pigg som vanligt, men lyssnare mycket bättre än igår. Konstigt nog så är alla hästar superpigga när man rider just där vi red igår?! Måste vara något speciellt ;) Jobbade lite tempoväxlingar i traven, som han faktiskt lyssnade på riktigt bra!

Vi låg på och galopperade i ett jämt tempo uppe på skogen när Eddie plötsligt tvärnita för att det rasade lite snö från en gran. Men med några klappar och lugna ord så gick han förbi. Den hästen måste verkligen ha koll på ALLT ;) Skrittjobbade honom lite på hemvägen, och han var fin!

Curre skrittades ut på kvällen, även han var pigg! Kanske för att det var typ -24 grader? Mycket möjligt. Han försökte bocka några gånger, men annars så gick det bra :)5 saker du kanske inte visste...

5 saker du kanske inte visste om Curre;

 • Han är riktigt morgontrött! Oftast när man kommer ner tidigt på morgonen så ligger han och sover, blinkar trött med ögonen och stånkar! Brukar gå in till honom och sitta och gosa med honom i halmen :) Då börjar han pilla i kläderna, men har inga planer på att siga upp. Brukar oftast sluta med att man får locka honom med godis, mamma brukar dock sätta på honom grimman och dra upp honom typ ^^ Han är väldigt trött på morgonen!
 • Han blir aldeles lyrisk när man knäpper med en morot, han älskar nämligen morötter! Varför köpa dyrt hästgodis när dom är tokiga i morötter? ;)
 • Han som har tävlat Curre i Belgien, har också tävlat han mamma Uwenta I! Efter att vi köpt Curre så gick hon "Zwaar" och kom trea i typ ett mästerskap där nere. Han har en riktigt duktig mamma med andra ord. Dessutom väldigt roligt att vi genom internet har lyckats få reda på detta :)
 • Han visar alltid tydligt vilken humör han är på! Är han sur, för att vi tex har varit iväg och tränat med dom andra hästarna så är han verkligen ARG, medan när han är på bra humör så kan han vara riktigt gosig :) Men det pendlar ganska mycket! Dock är han aldrig elak, spelar bara tuffing ;) Han är helt enkelt ingen häst som man bara glömmer bort, han visar att han finns! ;)
 • Ju högre och mer spektakulära hindren är, ju mer taggad blir han! Han har helt enkelt en helt otroligt bra hopphuvud!Curre och jag, -08

5 saker du kanske inte visste om Eddie;

 • Han är verkligen en jättemysig häst som gillar att gosa! Går man in till honom i boxen så kommer han självmant fram och börjar nosa i ansiktet, händerna, på skorna, ja överallt ^^ Så man kan stå och gosa med honom en bra stund och han tycker bara att det är mysigt! Till skillnad från Curre som istället ska äta upp en ;)
 • Trots att han är närmare 170, så är han väldigt lättriden! Inte tekniskt då han är väldigt lite utbildad, utan han är väldigt lätt i typen och kräver ingen stor, stark ryttare. När han väl jobbar rätt så kan man rida med väldigt små och mjuka hjälper, så om man gämför med Curre så känns Eddie som en ponny med större steg ;) Har ridit små hästar och ponnyer som är betydligt jobbigare att rida än honom!
 • Han är verkligen 110% trafiksäker! Han blir ofta rädd och "skeptisk" för saker, eller tom folk efter vägen. Men fordon reagerar han inte ens på! Spelar ingen roll om det är bilar eller skogsmaskiner som rullar förbi, han bryr sig inte. Står dom stilla och är avstängda så kan han dock bli rädd för dom, haha! Men som sagt, fordon ute efter vägen bryr han sig aldrig om ;)
 • Liksom Curre så är han superenkel att lasta! Klampar bara på rakt in. Dock kan han stanna på luckan när Chino är bakom, för att han är rädd att han inte ska följa med. Men det är bara att smacka lite så går han in :)
 • Han är alltid positiv till arbete! Spelar ingen roll om det är hopp eller dressyrträning, jobb på banan eller uteritt. Han är alltid pigg och positiv! Har bara haft honom i 3 månader ännu, men har aldrig stött på att han har varit ovillig till något. Därför tror jag det bara är tränaträna som gäller angående tittigheten, för han är egentligen positiv till hoppning, och träning för övrigt :)Som ni kanske märker så är Curre och Eddie väldigt olika varandra! Både till uteséende och typ, personlighet och ridbarhet. För mig som ryttare tycker jag det är perfekt för min utveckling att ha två så olika hästar. Skrittar ju bara Curre nu, men det ska bli spännande att se hur jag ställer om mig på dessa två! Men det som dom har gemensamt är att jag älskar dom båda två!


Dagens ridning

Eddie fick ridas ut en lite längre sväng på morgonen idag. Så himla skönt att rida när det är ljust! Vi red ner förbi skidanläggningen, vilket Eddie som vanligt tyckte var lite läskigt ;) Han är nog väldigt fundersam över varför det är så mycket folk och rörelse där nere. Mycket konstigt sa Eddie ;) Han var grymt pigg och låg på hela tiden idag, så vi jobbade ganska mycket övergångar. I sista galoppen på hemvägen så lyssnade han lite bättre :) Jobbade som vanligt på med sidvärtsrörelser, och på hemvägen när han lugnat ner sg lite så var han väldigt fin!

Curre fick skrittas ut sin vanliga runda, han var snäll! Inget krångel alls, och har inte varit det på kanske två veckor nu! Duktig Curre :)

 


Vad ful(söt) min Curre kan vara ibland, haha!


TävlingsplaneringIgår gick anmälningstiden ut till GFRK, och vi är såklart anmäld och taggad inför nästa tävling som äger rum den 7e! Alltså nästa söndag. Ska bli riktigt kul, och jag känner mig väldigt taggad :) Känns mycket bättre nu än förra tävlingen. Dels så har vi ju såklart tränat, och Eddie utvecklas för varje gång och jag börjar mer och mer hitta ridningen på honom. Sen, det bästa av allt är att vi har fått lite ordning på tittigheten. Det var just det som sket sig förra tävlingen. Som jag tidigare nämt så provade vi med sporrar på träningen i tisdags, och han blir då mycket enklare att rama in vilket resulterar att han hoppar det "läskiga". Så nu får vi bara hoppas på att han sköter sig och att jag kan rida ordentligt ;)

För övrigt så ser planeringen ut såhär just nu;

7/1 Lokal hoppning Gävle FRK, Toyota cup omg 2. 90cm & 1m.
14/3 Lokal hoppning Gävle RS Toyota cup omg 3. 1m
 24/4 Lokal hoppning Älvkarleby RK. Div 3 omg 1.

Brukar planera ungefär 3 tävlingar i taget, just för att Eddie är så oruttinerad. Jag vet inte hur han har utvecklats om 3 månader och det blir då svårt att veta vilka klasser man ska rida eller hur pass långt man vill åka tex. Men såhär ser den ut just nu! Som ni ser så skippar vi Falun, med tanke på all den här snön så vill jag inte ha dom framridningsmöjligheterna. Men väldigt trist att det är så lite lokala! Kan ju endast starta 2 inomhus innan det är dags för ute... Men det är väl bara att lägga fokusen på träningen istället :)
Dagens ridning

Red Eddie "runt byn" först idag, och avslutade en stund på banan. Jobbade lite tempoväxlingar när vi red ut, samt skrittjobbade honom mycket för sidförande, öppna/sluta mm. Han känndes fin idag! Banan var plogad för några dagar sedan, men nu har det ju snöat en hel del. Dock är det inte lika mycket snö som det varit, så det gick i alla fall att rida!

Fortsatte att jobba som vi gjorde i onsdags, alltså jobbade vidare med det vi gjorde för Pernilla. Så som banan ser ut nu så är det perfekt för det! Han var inte lika fin som i onsdags, men han var fin! Jag kunde rida avslappnat, och han jobbade riktigt fint! Slappnade av och kom ner i en rund form där han trampar på och använder ryggen! Dessutom blir han väldigt rak av att ridas "innanför spåret", vilket Frida faktiskt tyckte när vi tränade i Tisdags.

I galoppen tyckte han det var lite jobbigt i snön, så han sprang iväg lite. Men han var ändå fin! Bara att jobba vidare, så han stärks :) Mums vad fin han kommer att bli då! Jobbade på ett tag, och både häst och jag blev lite svettiga! Men han var väldigt fin idag, nöjd med honom!

Curre kom inte ut idag, av olika anledningar... :( Men men, imorgon så ska han ut iaf. Är så svårt att hinna när man kommer hem sent på vardagarna, men så är det! Tror att han bockade av sig lite hos Mats i onsdags, för han har varit lugn och snäll nu :) Men ni skulle ha sett hur lycklig han var i den där longervolten, nästan så man blev tårögd... Att åka till veterinären måste ju nästan vara höjdpunkten i hans liv just nu, då är det tragiskt kan jag tycka.

 
Gamla bilder!

Sitter och kollar runt på lite på gamla bilder, från bla ponnytiden! Kan lägga upp några här :)


Tyson, min C-ponny som jag började tävlingskarriären med :) Tror detta är 2004.


Tyson och jag, meeting i Storbyn 2005. Våran sista tävling och placering. (Vi i mitten)


Jag och min D-ponny Lady startdust, 2005. Året då jag köpte henne. Åhh, vad jag saknar! Allt var så mycket enklare då. Nu har jag inte varit på en prisutdelning på över 1 år... Inte vunnit en tävling på 4år.


Vinst i vår andra LB start, i Bällinge 2005!


Detta måste vara väldigt längesen, 2005 kanske?Vår bästa runda! Dubbelnolla i en LB A:1a och blev tvåa :) 2006.Lady och jag, tvåa i Div 1 med Ockelbo RF 2007. Dock ska jag inte ta åt mig äran då vi var uteslutna. Red omkull och fick en beckenfraktur i mars, kunde inte rida på 3mån det året. Hade innan denna tävlingen startat en lokal, så vi var väl inte riktigt klar för Reg LB sådär på en gång egentligen.


Andra omgången av Div 1, hade här endast ett pet :) Reg LB.


Alldeles på slutet när jag hade Lady, sommaren 2008<3 i Augusti blev hon såld till Rättvik, där hon har det bra :)En film som jag gjorde för ganska längesen, många bilder och lite filmsnuttar på Lady!

Är så roligt att kolla på gamla bilder! Blir lätt att man längtar tillbaka lite, allt var liksom lite enklare då. Man hade inte så stora krav, det rullade på och var vanligare att komma hem med en en bra placering. Dock har jag större framgångar med Curre, men ponnytiden var ju ändå något speciellt :) Men framförallt så saknar jag min fina Lady! Hon var speciell, men jag saknar henne. Väldigt mycket... :)
Dagens ridning

Skrittade en vända med Curre, han var snäll! Inget bock eller annat bus, skrittade bara på som vanligt :)

Eddie fick vila idag! Han har varit jättefin flera dagar i rad, så det förtjänade han :)

Har inte så mycket mer att tillägga faktiskt, så laddar upp två bilder på Curre från i somras, för att liva upp inlägget lite!Fina hästen!


Dagens ridning

Eddie fick gå ut en lite lugnare runda idag, eftersom vi tränade igår. Red "runt byn" där vi mest skrittade och travade lite. Jobbade honom lite i skritten, för sidförande hjälper och lite som vi gjorde för Pernilla i söndags. Att rakställa och ställa lite åt höger/vänster. Avslutade en stund på banan, 10min kanske? Eddie var iallafall väldigt fin! Riktigt fin i vänster varv, i höger var han också fin men inte riktigt lika fin som i vänster.

Banan är just nu plogad och har snövallar på sidorna, vilket gör att man inte har hjälp av någon vägg eller staket. Bra träning med endra ord. Så vi jobbade lite med rakställning och lite på mittvolten. Han var fin! Han har för övrigt varit riktigt fin sen vi red för Pernilla i söndags. Har faktiskt kommit på att jag har världens bästa tränare, Pernilla och Frida, båda Karlsson ;) Haha, sammanträffande egentligen. Pernilla är super på marken och Frida super i hoppningen! Det känns riktigt bra :)

Kikade in på Westgate farms nya hemsida, http://johnhickey.se. Om ni kikar in HÄR så är faktiskt jag och Elin omnämd! Har bara hjälpt dem under förra året, men ganska mycket. Så det var roligt :D Såg även att en av hästarna John har haft (gick 150) är efter Espri, som Eddie faktiskt har som farfar! Inte så tokigt :) Gå in HÄR och bläddra ner till I Robot.

Tog lite bilder i stallet, efter ridningen;


Fina Eddie!


Naken Eddie. Självklart så har han täcke på sig, men har här nyss plockat av honom grejjorna efter ridningen ;)HAHA, fick inte en enda bra bild på min viting! Antingen så var han sur, eller så skulle han äta kameran. Eller bara vara allmänt knasig! Curre då ;)


Shopping fynd!

Mina föräldrar var ju till stockholm i igår som jag skrev, och dom fyndade ett täcke på rea!

Ett WeatherBeeta "Born to Roll" täcke, hade kostat 1690kr och nu strax under 500kr! Det tyckte jag var ett riktigt kap! Täcket har 220g fyllning och har WheatherBeetas "freestyle-system, vilket gör att det har extra hög rörelsefrihet. Fanns kvar i 145, så det var Eddie som fick det :) Hans vintertäcke är också ett WeatherBeeta Freestyle täcke, som vi också har fyndat på rea! Tror att det var 2007 kanske? Var då deras "värsting täcke" och hade kostat nästan 3000kr, men var nedsatt till halva priset. Riktigt tjockt med bra passform :) Så det nya täcket satt som ett smäck på Eddie, och nu har han ett tjockt och ett lite tunnare vintertäcke!


Eddies tjocka vintertäcke. Täcket går ut lite på båda sidor så det täcker magen när man knäpper gjordarna som inte är kryssgjordar, utan dom knäpps som på bilden.


Eddie i nya täcket!

Eddie poosar i täcket. Ursäktar för osopad stallgång... Den blev sopad efter ridningen ;)


Ordentligt stjärtlapp, vilket jag gillar hos WeatherBeetas täcken!


Lite rolig design faktiskt! Dock är det nog bara såhär snyggt innan han hunnit rulla sig ;)

Det roliga är att min syster har kollat på detta täcke flera gånger och sagt "ååh vad snyggt, detta skulle jag vilja ha!" och jag "Nää, så snyggt var det inte". Haha, så var det min häst som fick det! Dock var det ganska snyggt i grå/svart. Det jag såg var i typ röd eller lila. Hon blev lite avis iaf ^^


Återbesök

Idag har vi alltså varit iväg med Curre till Falun på återbesök hos veterinären. Tog ledigt från skolan, då jag verkligen inte ville ville sitta i skolen och vara orolig! Nej, jag skulle vara med. Min mentor hade full förståelse för det, "Åh, ska in med Curre?" Hon tycker faktiskt synd om honom ^^

Iallafall så åkte vi in med honom. Han blev jätteglad när jag började klä på honom "åka bort" kläderna och klampade ivrigt på transporten! Väl där så började vi med böjprov. Helt ren på vänster fram, som har varit värst och var 1,5 grad halt på förra gången. Knappt en halv grad på höger fram. Men det ska man ta med en nypa salt då det inte behöver vara något dåligt alls. Han har ju trots allt stått på boxvila i 3 månader med endast skrittpromenader. Dessutom har många hästar en halv grad på böjprov, så Curre var så gott som haltfri på börjprov! Kan även tillägga att Mats, veterinären är väldigt nogrann!

Sedan skulle vi longera honom på volten, då blev Curre glaaad! Istället för att trava så for han runt i galopp och bockade som tusan! Men jag tror att det var bra att vi gjorde böjprovet först, annars hade han nog varit ännu värre ;) Även på longeringen var han helt ren! Så min Curre har alltså blivit mycket bättre! Veterinären tyckte att det var mycket bättre nu än förra gången då han såg stabilare ut nu :) Syntes också då han verkligen tog för sig och trampade på i traven!

Men pga den skadan han haft så kan han inte friskförklaras ännu, då vi inte vet hur han kommer att hålla. Därför ska han sakta och långsamt sättas igång. Ska tillbaka för koll om ca 2 månader, då ska vi vara uppe i 45min skrittpromenader. Så nu ska vi sakta öka på promenaderna :) Angående hage så ska vi försiktigt prova. Vill inte släppa ut honom nu när igen är hemma på dagarna, utan prova att ha honom ute någon timme under "bevakning". Han är trots allt väldigt livlig just nu. Med tanke på hur han reagerade på longeringen så skulle han bli helt crazy om vi bara släppte ut honom nu ;) Vi får se hur det blir.

Men det viktigaste av allt är att han är så gott som bra nu! Vilket är otroligt skönt! Men för att han ska hålla så gäller det att vara försiktig igång. Som veterinären sa, vi hade lätt fått honom utdömd om vi hade velat när han var som värst. Så pass illa var det. Men jag har inte brottom, han ska få den tid han behöver!!


Finaste vackraste hästen i världen, min Cuwento!<3


Träning

Hoppträning idag, som vanligt på tisdagar med andra ord. Eddie var verkligen superfin! Redan under framridningen så känndes han avspänd och kom ner i formen ganska snabbt. Började med att rida fram lite gemensamt, en övning där vi red som på en fyrkantig åtta, flyttade i både skänkelvikning och öppna, samt galopp och in på en 10m volt. Efter ett tag blev han superfin där, jättenöjd med honom på marken!! Även galoppen var ihop, rund och fin! :D

Frida tipsade förra veckan om att jag kunde testa att hoppa honom med sporrar, så provade det idag. Bara 15mm ponnysporrar. Faktiskt så lyssnade han riktigt bra på dom! Eftersom vi hoppade bana så hade dom tagit ut mycket titthinder, och i början blev han vinglig och "tittig" när jag styrde imot första "titthindret". Men jag ramade bara in honom, vilket gick mycket bättre med ett par sporrar. Så han lyssnade och hoppade alla titthinder superfint! Tittade kanske till lite, men när jag bad honom att hoppa så tog han bara i :) Hoppade tom ett smalhinder med kuber under! ;) Så det var riktigt skönt! Hoppas bara att det funkar lika bra i fortsättningen också :)

Hoppade lite linjer och sedan en lägre bana. Fick ihop honom mellan varje hinder och hela rundan känndes rytmisk och fin! Säger som Frida, bästa rundan hitils :) SUPERFIN var han verkligen! Sedan skulle vi hoppa en lite anorlunda bana, höjde så det låg på 1m kanske? Då tappade jag istället all ridning, kom fel gång på gång. Började om, men hittade ändå aldrig ridningen och känslan, den var verkligen som bortblåst!! :( Kom fel flera gånger, trots att jag började om. Fattar verkligen inte vad som hände, viket gjorde mig frustrerad och förbannad på mig själv. Riktigt jävla dåligt red jag....

I grund och botten så tror jag att Eddie sprang iväg lite mer, och hade en "falsk bjudning". Jag skulle alltså ha haft ännu lite mera tryck i galoppen, istället för att backa in i hindren som jag gör i dessa lägen. Nej, fyy vad hemskt det var! :(

Så jag är fruktansvärt besviken på andra rundan;

1. Jag red jävla dåligt och tappade känslan för avstånd totalt!
2. Jag bröt mot min bok. Alltså inte bli arg och frustrerad. Kanske ska bläddra tillbaka till frustration och självförtroende?

Sånt här gör att jag tappar självförtroendet, säkert därför det blir fel gång på gång. Gaah vad jag hatar det!! Men det är bara att analysera, glömma och fokusera om till nästa vecka. Då funkar det. Men första delen av träningen så känndes allt SUPER, så jag får leva på det :) Snart sitter nog ridningen även på honom! Får inte glömma att jag faktiskt har väldigt dålig erfarenhet av hästar som Eddie, alltså lite pigga och "på" hela tiden.

Mina föräldrar fyndade lite roligt när dom var i stockholm idag, ska fota och lägga upp imorgon. Så håll utkik då :) Nu ska jag nog ta och fundera på att sova, och läsa lite i min mentala bok först. Det kan behövas.

 


Sååå nöjd och stolt över den här skithögen idag!
Är så duktig och hoppar allt, trots att piloten inte alltid kan rida. Duktiga häst!! :D


Dagens ridning

Red ut Eddie en lite kortare och lugnare tur idag, eftersom vi tränade dressyr igår och ska hoppträna imorgon. Eddie var grymt pigg och låg på ganska ordentligt! Var i och med det ganska tittig och fjantig ;) Jobbade honom lite i skritten, en stund på en volt och lite för sidförande hjälper efter vägen. Han var som sagt lite spänd och pigg idag, men slappnade trots det av ganska fint och jobbade bra. Fick ha lite tålamod, men på slutet var han fin :)

Curre fick skritta ut sen. Han var lugn och fin, inget krångel alls :) Hinner inte ut med honom imorgon, då jag kommer hem från skolan kvart över 5 och 6 åker vi på träning. Kommer hem sent, så hinner inte efter heller... Men funderar på att ta ut honom på onsdag morgon istället, innan vi åker till vet. Vi får se :)

 


Finaste<3

 


Dressyrträning

Idag var det alltså första dressyrträningen för Pernilla på väldigt länge! Så det var kul, hon är så sjukt nogrann med grunderna vilket alltid ger resultat i slutändan. Har faktiskt ridit dressyr för henne sedan jag red Tyson, så det måste vara 5-6 år nu eller något? Hon är väldigt bra iaf! :)

Träningen var ganska enkel, men ändå inte. Vi red en meter innanför spåret, rakställde på långsidorna och ställde hästarna som på en halv volt typ på kortsidan. När hästarna spände sig så ställde vi dom lite utåt. Gjorde samma sak i galoppen. Detta låter väldigt enkelt, men syftet är att få en rak häst som jobbar igenom kroppen, från baken fram till handen. Jobba korrekt med andra ord!

Eddie var lite spänd i början och ångade på ganska rejält i galoppen, men fick nu väldigt mycket tips på vad jag ska göra för att få honom balanserad. Han är lite svag och springer just nu ifrån arbetet i galoppen, men när han kommer tillbaka så blir han riktigt fin! När jag sedan travade av så jobbade han äntligen i en avspänd form där han bär sig själv och jobbar på med baken!

Det är fortfarande mycket att jobba med på marken, men jag tycker att det bara går framåt :) Allt arbete som jag kommer att lägga ner på marken kommer att visa sig i hoppningen sen, så det är bara att jobba vidare! Pernilla tyckte iallafall att Eddie var en väldigt fin och kapabel häst, det var roligt att höra! Blir han inte hoppålle, så får han kanske dressyra? ;) Haha, men vi satsar såklart på hoppningen! Dock är ju målet att få honom riktigt fin på marken (typ som Johns hästar ;)), så nån dressyr ska vi väl starta i framtiden också :)

Curre fick skritta ut sin vända idag. Han kom ju inte ut igår, så han var pigg idag! Försökte bocka nån gång i början av turen, sen så gick det bra och han var snäll :)
Eddie på tävlingsmorgonen den 17/2 :) Söthästen!


Dagens ridning

Red ut en sväng med Eddie idag. Fokuserade och tänkte mycket på vad jag läst i boken jag köpte. Man förändras ju inte och PANG så rider man bättre för att jag läst lite om mental träning, för det gör man inte. Men faktiskt så har passen blivit bättre och jag har blivit mer nöjd dom senaste dagarna. Just för att jag sakta men säkert börjar lära mig själv att acceptera och hitta lösningar istället för att bli frustrerad när det inte blir som jag vill/tänkt. Kanske ska skriva ett enkillt inlägg om mina tankar kring detta? Vi får se.

Jobbade iallafall mycket med att hitta rytmen först, att både jag och Eddie var avslappnad. Sedan jobbade vi lite tempoväxlingar och skänkelvikningar i traven. Han var väldigt fin :) Rullade bara på i galoppen och försökte göra lite tempoväxlingar även här. Han är inte lika lätt att reglera i galoppen, men lite är ett steg i rätt riktning :) På hemvägen blev han riktigt stark i traven, satte honom då på rumpan ordentligt två gånger. Efter det så lyssnade han fint och låg inte på som han gjorde innan. Jobbade honom lite i skritten på hemvägen, mycket för sidförande hjälper och han var fin! Ska bli riktigt kul med dressyrträning imorgon :)

Av olika anledningar så blev det ingen skrittur med Curre, men imorgon så ska han givetvis ut!


Hiss och DissBoken Bäst till häst -Tänk rätt och rid bättre! Har börjat läsa lite och den verkar sjukt bra! Står precis sånt som jag behöver tänka och fokusera på. Även om jag bara läst några kapitel så rekomenderar jag den :) Ska verkligen satsa på mental träning detta året, för jag tror att det kan göra väldigt mycket för både mig och mina prestationer. Bara man tänker rätt så blir allt så mycket enklare!


Att vi kommer läsa Fotografisk bild A  i skolan! Ska faktiskt bli riktigt roligt :) Eller det ska väl förhoppningvis bli det, man vet ju aldrig ;) Går som ni kanske vet Estet bild och form, och detta är alltså en av kuserna vi kommer att läsa på vårterminen.Att Curre ska tillbaka till veterinären på onsdag. Har redan nämt detta ett flertal gånger, kanske för att jag är nervös och vill ha det överstökat? Sak samma, det ska ändå bli skönt att få veta hur det ligger till med honom.HL täcket jag beställde! Haha, jag fick ju fel och allt. MEN jag är faktiskt mer nöjd med detta än det jag egentligen beställde! Sjukt fint och sitter som ett smäck på Eddie :) Dessutom har kryssgjordarna speciella knäppen som nästintill är omöjligt att dom åker upp. Jag älskar verkligen täcket!


Att det är för året första dressyrträningen för Pernilla imorgon! Har haft Eddie i tre månader nu, och bara tränat för henne en gång. Vilket betyder att det var ett tag sen nu! Ska bli kul att få lite nya tips på vad vi ska jobba vidare med :)
Att det är jättedåligt med tävlingar i mars och april häromkring... Eddie behöver komma ut och hoppa massor av 90, 1m för att få rutin. Hade åtminstonde velat ha en, hellst två till tävlingar under denna perioden. Just nu finns det bara en i mars och en i april, varav tävlingen i mars bara har en klass jag kan rida. Riktigt tråkigt!!


Vintern. Vem vill inte att den ska försvinna? Jag vill ha vår, varmt och bar mark! Fast ska jag erkänna så är vintern ganska ok just nu, inte för kallt och inget slask. Men det hjälper faktiskt inte ^^
Sadlar med med karborre på klossarna!  Ni vet, när det är karborre på klossarna så dom blir flyttbara. Dom får en FET diss! Bakklossarna på min sadel har nämligen karborre och har suttit bra när jag red Curre. Men nu när jag har Eddie som hoppar lite stort osv, så min sits inte blir den bästa. Då flyger dom av! Händer hela tiden, och jag har varit nära att tappa bort dom flera gånger. Så nu har jag tagit av dom och rider utan tills att vi har lämnat in sadeln till en sadelmakare som syr fast dom där klossarna! Aldrig mer en sadel med karborreklossar, då ska dom sys fast isf.


Mitt nya schema för vårterminen. Gillar det inte alls... Slutar så jag måste ta halv 5 bussen TVÅ gånger i veckan, jag har inte ens behövt ta den bussen någon gång förra terminen! Detta betyder att jag är hemma ca kvart över 5... Dessutom har vi en viktig lektion på tisdagar, klockan tre! Före det har vi mentorstid 12.40 som är helt värdelös, sedan projektarbetstid som jag ändå kan göra hemma. Börjar dock sent, men måste ändå åka hemifrån vid halv 11 och dessutom tränar jag tisdagar, vilket betyder att jag inte kan rida på morgonen. Nä usch på detta schema! Börjar hellre tidigt och slutar tidigt...

 
Tittiga hästar. Haha, nu var jag elak! Nä, men det är så himla jobbigt att hela tiden behöva oroa sig för att dom ska bli tittiga och stanna på tävling, och att man ska behöva träna stenhårt med tittsaker. Är inte heller så kul när man står i lätt sits, rullar på i galopp och hästen tvärstannar för att den får syn på något ;) Har haft en tittig häst och man kunde aldrig åka till en tävling och känna sig självsäker. Därför känns det lite jobbigt med Eddie, men han har väldigt lite rutin. Så det går nog förhoppningsvis att träna då han inte är omöjlig :) Men tacka vet jag Curre! Han är inte rädd för döden ens.Dagens ridning

Curre fick skritta ut som vanligt idag, han skrittade på lugnt och fint :) Busade till en gång (ruskar på huvudet och skjuter rygg typ), men annars gick det bra :) Känns skönt att det (pepperpeppar) går bra att skritta honom nu!  Den 27e, alltså på onsdag nästa vecka så är det dags för återbesök... Bara hoppas att han är bättre då, och att han förhoppningsvis får börja gå i hagen. Vi får se.

Dom andra hade som sagt vilodag idag :)


Curre och jag i Högbo, augusti -08


Bloggtorka?

Åååh, jag har värsta bloggtorkan! Vet inte alls vad jag ska skriva om, och min blogg känns jättetråkig... :( Så nu får NI läsare komma med förslag! Vad ska jag skriva om? Skulle vara roligt att veta, så kanske tankarna börjar snurra igång..

Hästarna har iallafall vilodag idag, bara Curre som ska skrittas ut. Så jag ska snart ta och pallra mig ut tror jag!

 


CuwentoKommer vi någonsin att vara tillbaka? Jag hoppas verkligen det. För din skull


Dagens ridning

Eddie fick jobba lite i snön på åkern idag! Det tyckte han var grymt jobbigt ;) Jobbade lite på åttvolter och serpentiner och fokuserade bara på att han skulle vänta och inte springa iväg. Efter ett tag blev han mjukare och började slappna av :)

I galoppen tyckte han dock att det var väldigt jobbigt i snön, så han sprang iväg istället för att sätta under sig. Jobbade inte så mycket i galoppen, men i vänstergaloppen fick jag ihop honom ett tag! När jag sedan travade av så slappnade han äntligen av ordentligt och jobbade i en lång och låg form. Där var han verkligen jättefin! Han blev tom lite svettig på halsen, så jag tror att han tyckte det var jobbigt att springa i snön. 

Curre fick gå sin vanliga skrittrunda, och han var lugn och fin! hittade inte på något bus, utan skrittade bara på med öronen framåt :) Min duktiga, bästa Curre!


Borlänge

Var ju som sagt till Borlänge idag, och var bland annat in på Aubiose :) Bytte mina ridbyxor och kikade runt lite. I sista stund kom jag på att Aubiose brukar sälja lite olika hästböcker, så jag kikade in i den hörnan där jag hittade boken jag sökte! Blev väldigt glad när jag hittade den, så jag slog till ;) En bok om mental träning för ryttare. Läst nått kapitel och den värkar riktigt bra! Tror att jag har mycket att lära av den boken, för jag känner verkligen igen mig. Ska bli kul att läsa den :)Den inre ryttaren -Tänk rätt och rid bättre, skriven av Cecilia Löfgren.
Kostade 229kr på Aubiose.


Dagens ridning

Var som sagt till Borlänge på dagen, så det blev ganska sent med hästarna. Kom inte ut förren 7 med Eddie och nio med Curre! Hann inte skritta Curre igår, och plikttrogen som jag är så var det bara att ta ut honom ;)

Eddie var iallafall väldigt fin idag! Red "runt byn" där jag först jobbade lite tempoväxlingar och rakriktning i traven. Sedan lite sidvärtsrörelser i skritten. Efter ett tag slappnade han av och började mjukna. Red sedan in på banan en stund, som förresten har blivit plogad! Grymt skönt :) Jobbade en liten stund där, och Eddie var riktigt fin! Jobbade honom i en lång och låg form där han arbetade avspännt med ryggen. Även lite galopp där han var fin! Fokuserade på att rida honom i ett lugnare tempo, alltså att han inte bara får bära iväg. Väldigt nöjd med honom!

Sedan var det bara att ta ut Curre. Han var supersnäll och skrittade lugnt och fint :) Kom tom en bil, och han gjorde inget! Mamma går fortfarande med, och det har funkat riktigt bra hitils. Då kan hon ta tag i honom om det skulle bli något :) Men det är skönt att han har lugnat ner sig lite, bara hoppas att det håller i sig! Är bara en vecka kvar innan återbesöket nu.


Träning

Idag var det alltså träning. Eddie fick åka i sitt nya HL täcke, sitter faktiskt riktigt bra på honom! Ärligt talat så är jag nästan mer nöjd med detta än det andra ;) Haha.

Träningen gick sådär. I grund och botten så tror jag Eddie var lite trött sen tävlingen, men han visar det inte genom att vara trött. Nej, han springer på istället och när jag tar tillbaka honom och kommer åt bakbenen så bryter han av. Lite oärlig var han. Så ibörjan sprang han mest, och spelade skiträdd för ena hörnet? När han lugnat ner sig lite så var det dock inga problem alls att rida  igenom hörnet...

Hoppade en studs, på volt och några linjer. Eddie låg på väldigt mycket och det var svårt att få en bra och jämn rytm när han bröt av när jag väl kom åt honom. Men tillslut så funkade övningarna ganska bra :) På marken var han lite spänd först, men mjuknade och fick en rätt så fin form på slutet. Men denna veckan ska det trimmas! Dessutom är det dressyrträning på söndag, så tills nästa vecka ska det vara mera ordning på honom. Är himla svårt att rida ordentligt nu, men det ska gå.

Curre var superdunder ARG när vi kom hem! Ojoj vad han bockade :O For runt som en galning i boxen! Skulle bitas och man såg hur det bara lyste ilska i ögonen på honom. Bara för att han inte får följa med och hoppa! Han är ALDRIG annars såhär, utan bara när vi varit iväg och tränat med dom andra hästarna. Stackarn :( Han vill inte vara hemma, han vill ju också följa med och hoppa... Tycker grymt synd om min häst just nu :(

Imorgon är jag leedig, vilket känns grymt skönt! Har inte börjat på det nya schemat än, så eftersom svenskan är slut så har vi endast samhällskunskap. Men där skulle vi jobba självständigt imorgon, vilket betyder noll lektioner! 

Mina föräldrar skulle till Borlänge just imorgon, så tänkte följa med då. Bland annat passa på att gå in på Aubiose! Ska byta mina Pikeur ridbyxor jag köpte sist, köpte nämligen en storlek förstor ;) Sen är det alltid roligt att bara gå och kika runt där.

Men nu måste jag nog sova snart!

Ha det bra!
Jag blev veckans blogg!

Jag blev veckans blogg hos warnmark.blogg.se! Det tyckte jag var roligt :) Jag brukar aldrig vinna i sånna typer av "lottningar", hehe ;) 

Juste, till höger har vi länken ;)

Men nu måste jag fixa iordning mig själv och hästen, för att sedan dra iväg till Ockelbo på träning! Inlägg om träningen kommer ikväll :)

Ha det bra!


Dagens ridning

Curre var först ut idag. Skrittade sin vanliga runda, och han var snäll! Inget bus alls faktiskt.

Eddie fick skritta runt byn, tog ca 40min. Som jag nästan alltid brukar göra efter tävling, dessutom så ska han ju träna imorgon också. Travade en liten bit, och han var grym pigg! Ska bli kul att se hur hur han kommer att bli i sommarvärmen, för nu är han pigg oavsett vad! Kul med en sådan häst ;)

Har börjat träna mycket tittsaker med Eddie nu. La bland annat fram en höpåse på vägen, samt hängde upp en i en buske. För det är precis sånt han kan reagera på! Så när jag tog in honom från hagen så gick vi lugnt fram till dom där tydligen "läskiga" sakerna. Han tittade med stora ögon, men gick fram och nosade. När jag red sen så var han också lite tittig, men gick fram när jag lugnt och sansat bad honom om det! Det är bara att fortsätta så ska han nog vänja sig tycker jag :) Åtminstonde lära sig att lita på mig.


Knasen!


Spännande paket!


Idag kunde vi äntligen (!) hämta ut ett stort paket på posten!


Vad kunde dölja sig i detta stora paket? Jo, mitt HL täcke! r />


Jag öppnade paketet och såg det fina täcket. Öppnar påsen och börjar ta ur täcket. Det första jag tänker på är att det är glansigt tyg, viket det inte ska vara? vecklar ut det och ser att det inte har någon halvhals, alltså fel täcke! Läser på påsen där det står stable rug, jag hade beställt ett under rug.


Under rug, som jag beställde.


Stable rug, som jag fick!

Går till datorn och knappar in Hlequipment.com. Jo visst, det är ett stalltäcke jag fått istället! Men täcket var fint, passade Eddie och var dessutom dyrare än det jag beställde! Dock är det redan betalt ;) Finns inga direkta priser, men enligt en norsk sida som säljer HL täcken så ska detta jag fått vara dyrare. Såg även att detta täcke var 400g tjockt, och det jag beställde bara 300g!

Så jag är inte direkt missnöjd, för det jag fick var väldigt fint! Liknar mer JW täcket faktiskt. Bara tacka och ta imot eller? xD

Eddie i täcket! Hade ett lakan under när jag provade det, därav det vita som sticker fram ;)Klickbara bilder

Så det kan bli! Hur skulle ni ha gjort? Bytt eller behållt? ;)


Träningschema v. 3


Eddie

Måndag Skritt
Tisdag Hoppträning
Onsdag Skritt, även lite trav
Torsdag Lösgörande på åkern, ca 35min
Fredag vila
Lördag Uteritt, avslutning på banan.
Söndag Dressyrträning

Curre

Skrittur på ca 20min varje dag.Dagens ridning


Skrittade ut Curre en sväng när vi kom hem från tävlingen.
Han bockade runt och slog bakut i boxen när vi kom hem! Så han var lite taggad min pojke. Gav honom lite extra lugnande, så det gick bra att skritta honom :) Dock hoppade han i luften och gjorde ett bocksprång när vi nästan var vid stallet, varför vet jag inte! Han fick väl antagligen för sig något som vanligt. Men en sak säger jag bara, graman är bra att ha! Annars hade jag typ varit död vid det här laget.


Film!Lovade ju film, och här är den! Från 90cm alltså :)

Ha i åtanke att Eddie är väldigt lite utbildad, har svårt att sätta ihop sig, blir lite vinglig osv. Jag vet mycket väl att han blir flack och hoppar av stort, men det är något vi jobbar med hela tiden :) Men som Frida sa, när vi tävlar så ska jag inte sitta och backa. På träningar så jobbar vi hela tiden med att få honom att komma tillbaka efter varje hinder! Men jag tycker att det har blivit stor skillnad på honom under dom här två månaderna :) Det är roligt!


Tävling


Eddie och jag efter 90n.

Japp, tävling idag då. Det gick väl... Lite blandat ska jag väl säga. Inte super och inte åt helvetet faktiskt.

I 90 var han väldigt taggad på framridningen och hoppade bra inne på framhoppningen. Även om han var grymt pigg och stark. Inne på banan skötte han sig kanon! Blev stark och var lite vinglig, särskillt mellan ettan och tvåan. Men det flöt på och han hoppade Toyota hindret utan att blinka! Kom ur sväng så han hann inte se det tror jag ;) Vi var felfri fram till sista, sprang iväg lite mellan nästa sista och sista. Jag blev aldrig riktigt klar så kom aningens nära och han peta. Hade jag hållt ut bågen lite så hade vi fått mera plats, men det där petet gör absolut ingenting! Han var superduktig!

Till 1m var han pigg, men inte lika pigg på framridningen som till 90n. På framhoppningen var det dock full fräs ;) På banan så började det med att jag fattade galopp, men i svängen så blir han spänd och byter till korsgalopp. Jag försöker rätta till det, vi hamnar i obalans och jag hinner inte blir klar i tid. Kommer nära på första där han hoppar till, sedan ner till tvån på rakt spår där jag heller inte får riktig ordning. Dock hoppar han av här. Tar tillbaka och får honom i balans till trean. Toyota, (fast med den vita baksidan) på diagonalen.

Eftersom det är en ganska lång anridning så får Eddie syn på den. Han hinner antagligen tänka både en och två gånger innan han bestämmer sig för att det var alldeles för riskabelt att hoppa den. Kastar sig åt vänster. Jag rider an igen, mer vänsterskänkel och ramar in ordentligt. Kastar sig igen. Rider an igen, kommer på i anridningen att jag borde ha spöt i vänster handen istället. Men försent att andra så jag trycker in vänsterskänkeln ännu mer, då kastar han sig ännu värre! Ute.

Då blir jag förbannad och vänder upp snävt istället. Då hoppar han. Så det känndes jävligt surt. Särskillt när det började dåligt och när jag äntligen får ordning så ska han inte hoppa! Grrr. Blir att hoppa mycket tittsaker, dessutom så ska jag börja ha spöt i vänsterhanden. För han slänger sig alltid åt vänster. Ahja, bara att jobba på tills GFRK om tre veckor.

Hade inga höga förväntningar alls idag, så jag tyckte ändå att han skötte sig bra! Förutom att han var fuxig på Toyota. Men han är mitt projekt, så det är bara att kämpa på. Jag menar, jag har ju erfarenhet av knepiga hästar tycker jag nog. Curre är väl den enda som jag bara har kunnat gå in på banan och vetet att han kommer att hoppa. Men så är det. Jag är supernöjd över 90n iaf :)


Eddie vill nog hellst gå in i stallet och äta ;)

Det var ganska mörkt/dåligt ljus på morgonen, så bilderna blev inte jättebra.

Lägger nog upp film från 90n lite senare, så håll utkik!


Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng på morgonen idag, den turen var... Lite speciell ;) När jag tänker efter så tror jag att vi bara har ridit neråt Kungsberget när skidanläggningen varit stängd. Men idag var det fullt av folk, liv och rörelse! Eddie blev lite förskräck och stirrade länge på anläggnigen ;) Han taktade och tyckte det var mycket konstigt. Haha! Han var även grymt pigg idag, så för att han inte ska vara dunderpigg imorgon så fick han springa av sig lite idag.

Mötte några som var ute och gick med stavar, dom var tydligen farliga. Så farliga att man måste ställa sig på bakbenen, och när man väl går förbi så måste man hoppa ner i diket. Jobbade lite sidvärtsrörelser och han flyttade jätte enkelt! På hemvägen slappnade han av och jobbade fint :)

Sen fick jag för mig att gå förbi stallet och rida uppåt en sväng för att sedan vända. När Eddie får syn på en hög med ensilageplast så bestämmer han sig för att inte alls gå förbi. Börjar resa sig osv. Jag daskar till honom och han går fram. Sen tjafsar han lite till och reser sig riktigt högt, nästan så han slår över! Men jag var så grymt förbannad så jag blev inte ett dugg rädd, talade bara om att jag tyckte han var grymt dum i huvudet! xD

Min envishet kom fram och vi red förbi och fram till den där högen flera gånger. När han väl går fram till den så är han ju inte ett dugg rädd, utan bara står där utan att ens titta på den! Bara dumheter han har för sig helt enkelt. Så när han accepterade och gick fram när jag bad honom utan problem så fick han mycket beröm och vi gick till stallet :) 

Så det ska bli intressant att se hur han är på tävlingen imorgon. Känns som att han antingen kommer att gå bra, eller vara rädd för allt. Blir spännande det här ;) Men han har inte testat såhär på ett tag, så jag hoppas att vi gjorde upp det idag.

Var upp till Ockelbo och byggde banan, samt fixade lite på kvällen. Så hann inte med Curre :( Men efter tävlingen så får han komma ut! Har även packat klart sadelskåpet. Ska nämligen ha boxplats eftersom det är på hemmaklubben, då är det praktiskt med sadelskåp! Köpte det egentligen för att Curre och jag skulle åka på meeting förra året. Men han blev skadad en månad efter. Trist, men det är ändå ganska bra att ha :)

Blev ett lite rörigt inlägg känner jag, men så får det vara ;) Ska fixa lite med mina egna saker, duscha och lägga mig i tid idag. Så jag ska skynda nu!

Ha det bra!Dagen innan tävling

Hur vi rider våra hästar dagen innan tävling brukar variera ganska mycket. Tänkte därför själv skriva lite hur jag brukar göra och se på det :)

Det jag framförallt brukar tänka på är att inte rida för länge eller hårt, oavsett häst. Dom ska helt enkelt var fit for fight när det gäller! Curre brukar tex ge mycket mer när han är pigg och vaken. Då får han väldigt sällan dom där önödiga peten eftersom han brukar anstränga sig lite extra än när han är lite lojare. Men hästar som har mycket energi kan behöva jobba lite mer dagen innan för att vara lugn och koncentrerad på tävlingsdagen, och då kan det vara klokt att jobba dom lite mer.

Men vad jag brukar göra varierar väldigt från häst till häst! Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för just din häst. När brukar min häst gå som bäst? Hur har jag ridit dagen/dagarna innan? Att föra tränings- eller riddagbok brukar vara bra för att hitta det bästa för just sin häst.

Min ponny som jag hade gick bäst när hon tog det lugnt innan tävling. Henne skrittade jag bara, eller ibland tom lät vila dagen före! Då gick hon som bäst. Curre brukade jag också ta det lite lugt med, även kolla av på banan. Inget krävande, bara kolla att allt funkar.

Eddie har jag inte haft så länge, och aldrig tävlat. Men eftersom han är en häst med mycker energi så kommer jag nog att rida honom en liten stund på bana. Kravlöst och bara kolla av att allt sitter. Alltså inte nöta på något som kanske inte fungerar så bra, utan bara kolla av. Sen efter hand så ser jag vad som fungerar bäst för just honom! Så det gäller att se enskillt efter individen :)Sen ska man tänka på om det är en, två eller tredagars tävling. Ska man bara på en endagars så kan man rida dom lite mer dagen före, medans man kanske bara bör skritta före en tredagars om dom ska kunna prestera bra hela meetinget.

Detta är mina åsikter och hur jag tänker när jag rider dagen innan hopptävling. Tävlar normalt sett inte dressyr, men då jag har gjort det så brukar jag rida lite anorlunda. Inte så mycket, utan ändå lite enligt dessa principer :)


Falun eller Gävle?


Tävlingsplaneringen ser ut såhär just nu;

17/1 Lokal hoppning Ockelbo Ryttarförening, Toyota cup omg 1
7/2 Lokal hoppning Gävle fältrittklubb, Toyota cup omg 2

Alt. 1: 13/3 Lokal hoppning Falu Ridklubb
Alt. 2: 14/3 Lokal hoppning Gävle Ryttarsällskap, Toyota cup omg 3

24/4 Lokal hoppning Älvkarleby Ridklubb, Div 3 omg 1

Så nu har jag ett "problem", Falun eller Gävle?

Gävle RS

Fördelar
*Stort ridhus, 60x22.
*Framridning inomhus, 22x22
*Billigare startavgift då det är Toyota cup.
*Nära

Nackdelar
*Kan endast hoppa en klass, och då 1m.

Falu RK

Fördelar
* Kan hoppa två klasser då det finns 90, 1m, 1m och 1,10.
*Kan hoppa två 1m om jag skulle vilja det.

Nackdelar
*Framridning utomhus.
*Litet ridhus
* "Läskig"  dörr på ridhuset. (Sån där man rullar uppåt).
*Längre att åka än Gävle

När man ser det såhär så ser valet ganska enkelt ut, då Gävle framförallt har bättre framridningsmöjligheter och större ridhus. Men grejen är att jag hellst vill hoppa två klasser! Särskillt med tanke på att nästa tävling är i slutet av april. Men jag har ett tag att fundera, så vå får se hur det blir. Är det lika mycket snö i mars så känns inte framridningsmöjligheterna i Falun särskillt kul. Två klasser i Gävle hade varit perfekt, men Eddie är inte redo för 1,10 i då. Men vi får som sagt se vad det blir :P


Dagens ridning


Skrittade ut en sväng på kvällningen med Curre, dom andra fick vila.
Curre var iallafall snäll idag! Mamma och Chino gick med även idag, och det gick bra. Han gjorde något litet busryck i början av turen, men sen var det inga problem. Speciellt på hemvägen var han lugn och fin. Så det var skönt! :)

Fick inte täcket idag, så det kommer antagligen på måndag. Alltså kan jag inte ha det på tävlingen, buhu :( Men vi har ju många andra tävlingar detta året ;)

 


Jag och Angelica förra vintern!

 


Dagens ridning

Eddie var först ut idag, och han fick jobba lite på åkern! Eller vi red i den andra hagen, där vi inte har några hästar just nu. Så snön var orörd och fin, och var faktiskt inte så djup som jag trodde. Dessutom har vi gatulysen brevid hagen, vilket var bra nu när det var lite mörkt :) Dock lutar hagen den lite, så det blev lite jobbigt för som tror jag!

Eddie var iallafall väldigt pigg idag! Lite spänd först, men efter ett tag så slappnade han av och började arbeta. Vi red på lite åttvolter och försökte bara att hitta en jämn takt och rytm. Fick ta ganska mycket halvhalter då han var riktigt pigg. I galoppen låg han på grymt mycket, men var fin när jag väl fick ihop honom. När jag travade av sen så var han jättefin! Så det var kul:)

Sen var det dags för Curre. Känndes inte alls kul med tanke på hur det var igår. Men mamma ringde veterinären imorse och bokade tid för återbesök, så hon pratade lite med honom och han tyckte att det skulle vara bäst om Curre stod inne tills återbesöket, om ca två veckor. Så vi gav honom lite mer lugnande idag, tog med oss Chino och så gick mamma med. Så hon skulle kunna hålla i honom om han skulle få för sig något ;)

Men det gick väldigt bra! Han ruskade på huvudet och sköt upp ryggen lite, men på hemvägen var han riktigt lugn, vilket var OTROLIGT skönt! Han skrittade på normalt, fick tom driva honom lite. Så det var inte ett dugg läskigt att sitta på honom idag. Duktig Curre! :)

Så idag känner jag mig faktiskt glad, vilket jag inte gjort på länge! Skolan var inte jobbig och jag slutade halv 12. Både hästarna gick bra. Så det har varit en bra dag idag! :) 

 Curre och jag förra vintern!


TävlingKlicka på bilden för att komma till tävlingen!
Dagens ridning

Eddie fick skritta en ganska lång tur idag, lite trav också. Men hade han själv fått bestämma så hade vi nog galopptränat eller något liknande ;) Han var verkligen grymt pigg och låg på som sjutton i traven, fick verkligen ta ordentliga förhållningar för att han inte bara skulle bära iväg. Skrittade på så Chino inte alls hängde med ;) Så Eddie pojken ska få jobba lite mer imorgon! Eller iallafall röra sig lite mer. Ska göra ett försök att rida på banan igen. Sist vi red där var den väldigt knöligt dock, men vi får se.

Skrittade ut Curre innan Eddie, och han var inte speciellt rolig... Trots att han får lugnande så är han inte ett dugg "lugn". Försökte bocka flera gånger och var på helspänn  hela tiden. Känns som att han ska flyga i luften när som hellst. Verkligen inte roligt :( Visserligen kom han inte ut igår, men jag tycker ändå att det bara blir värre och värre.

Har aldrig varit rädd när jag ridit honom förut fast han bockat och hållt på, eller överhuvud taget varit rädd när jag ridit. Jag brukar typ skratta åt Eddie när han börjar ställa sig på bakbenen eller kasta sig för saker. Chino kan jag lugnt sitta upp på om han börjar bocka så Angelica flyger av. Men Curre är jag rent att rädd att sitta upp och rida nu, då kan ni tänka er att det inte är särskillt kul :/ Allt med honom känns tungt och jobbigt och man hittar aldrig några bra lösningar... Nä, det är inte alls roligt :(

Täcket kom inte idag iallafall, får se om det dyker upp imorgon kanske. När allt annat känns jobbigt så får man tröstshoppa, så känns det lite bättre för stunden ;)

 


Jag hoppas att det är värt allt slit och alla tårar. 
För jag vill inte ge upp, jag vill inte det.
<3 


Beställt!

Skrev ju förut att jag var på jakt efter ett åkaborttäcke till Eddie, och det var då JW och HL jag var mest intresserad av. Inlägget kan ni läsa HÄR. Iaf så blev det HL täcket, som är beställt!

Vi gick in på Hlequipment.com och ringde återförsäljarna i Sverige. Täcket kostade 950kr, och 200kr i frakt tillkom. Så det blev billage än JW täcket, även om det helt klart är snäppet värre. Men jag är nöjd och Eddie kommer nog att bli snygg i det! Beställde stl 145, så hoppas att Eddie kan ha det. Annars blir jag väldigt ledesn.

Täcket kommer förmodligen idag eller imorgon :)


Tror att han kommer bli väldigt fin i det!


Vidskeplig?

När jag var i skolan idag så började vi prata om olika saker man har för sig. Sånna där småsaker man har för sig och bara måste göra! En i min klass ville tex alltid sitta på jämna nummer på tex en bio, alltid lägga ifrån sig mobilen när klockan visar ett jämt nummer osv. Tänkte efter själv och tyckte att jag nog inte hade så många sånna saker för mig. Men har funderat lite och kommit fram till att det har jag nog visst ;)

Tar några saker som jag har för mig i ridningen;

*Jag måste alltid putsa och göra iordning utrustningen flera dagar innan tävling, inte bara av praktiska skäl. Jag måste bara göra det, annars blir jag stressad ^^

*Tyglarna får INTE ha märket uppochner! Dessutom så måste flärpen där man knäpper ihop tyglarna alltid peka åt vänster! Men pekar den åt andra hållet när märket sitter rätt, då får den sitta så ;) Men gramanen och tyglar som inte har något märke så MÅSTE flärpen peka åt vänster ^^

*Pannbanden får inte hellar ha märket uppochner!

* Tygeländen måste vara på vänster sida om halsen!

*Jag har en speciell hårsnodd när jag tränar/tävlar. Dock har det varit olika hårsnoddar i perioder, haha.


Vet att många ryttare på den högre nivån kan vara väldigt vidskepliga och har vissa saker för sig. Även idrottare i allmänhet. Någon speciell grej man alltid måste göra innan tex start eller nån tursak man måste rida med. Vet någon toppryttare som har en "turklocka" som h*n alltid måste rida med, och någon som var tvungen att rida med två klockor eftersom det hade gått bra nån tävling när h*n råkat rida med det. Det finns många exempel!

Men har just du något speciellt för dej eller någon turak du bara måste ha?

Haha, tycker sånt här är lite roligt faktiskt ;)Träning

Ikväll var det alltså träning med Eddie! Helt grymt skönt att rida i ridhus, efter att ha ridit ute två veckor :) Så Eddie var grymt pigg, verkligen jättepigg! När vi red fram var han mest pigg och spänd, men efter att vi börjat hoppa lite så blev han jättefin! Han jobbade avslappnat i den form jag vill ha honom i och var stadig även i övergångarna. Han ver helt enkelt jättefin på marken, blev faktiskt lite förvånad :P Men han är himla rolig att rida när han är sån, för man kan verkligen rida avslappnat med små mjuka hjälper :)

Hoppade bana idag, och Eddie var som sagt riktigt pigg. Låg på nästan hela tiden, vilket resulterade att jag alldrig riktigt kom till ridning och blev "klar". Så jag var inte alls nöjd med min ridning, fick inte dom där framåtlägena som jag vill ha. Fick dock ett bra språng på en oxer där Eddie verkligen stampade till!

Åkte av idag också, det var ju mindre kul. Min tönthäst tyckte tydligen att grinden var farlig, och när han kastade sig så hängde jag på sidan. Hängde så ett tag tills det kändes som han skulle tippa över mig, då släppte jag och klev av ;) Blir så sjukt irriterad när han ska fjanta sådär! För han hoppar alltid andra gången, det är positivt iallafall. Så det är bara att hoppa massor av titthinder så blir han tillslut van. Har nämligen inte hoppat överdrivet mycket sånt. Med tiden och när han fått komma ut på lite tävlingarn så vänjer han sig förmodligen. Han är som tur är ingen omöjlig häst :P

Pappa filmade lite, genom glasrutan i fiket. Som dessutom har galler...  Eftersom jag inte heller är nöjd så blir det tyvärr ingen film upplagt, haha. Men på söndag så kommer Angelica att filma, så om det inte ser helt fördjävligt ut så lägger jag upp film här :)

Är inte alls nöjd med min ridning idag, men det är bara att ladda om och tänka positivt till tävlingen på söndag! Har inga höga förväntningar alls, utan vi ska dit för att få rutin. Det är inte hela världen om det blir nån bom ner eller ett tittstopp. Han behöver massor av rutin, och det är det vi är ute efter :) 

 


Knashästen själv :)


Sitter i skolan

Sitter just nu i skolan, började 12:40 idag (som alltid) och slutar om en kvart kanske.  Haft bild hela dagen, så tisdag är en ganska så okej dag :) När jag kommer hem blir det att ta in hästar, äta och förhoppningsvis hinna skritta Curre en sväng innan vi drar iväg på träning med Eddie och Chino!

Egentligen så skulle jag rida gruppen efter syrran, men det blev ändrat så vi nu rider i samma grupp... Jag som ville att hon skulle filma! Men jag får väl ge tydliga instruktioner och be någon av mina föräldrar att filma lite ;) Vi får se!

Så det blir förmodligen uppdatering efter att vi kommit hem från träningen, och imorgon kanske det kommer upp en film. Aja, nu ska jag packa ihop mina saker och börja fundera på att dra mig till bussen!

Ha det bra!
Finaste Curre!<3

Angående Curres skada

Tänkte att det är lika bra att göra ett ordentligt inlägg om detta, många undrar ju varför jag ger honom lugnade tex.

För det första så är Curre en väldigt livlig häst, redan innan skadad. Alltså en häst med mycket bus och energi :) Sen har han nu varit skadad och konvalicent i drygt 9 månader. I början gick det bra, men när månaderna rullade på så samlade han på sig allt mer energi. Han bockade och for runt i sjukhagen, vilket inte direkt är bra för hans kotleder... Så den 6 oktober bestämde vi tillsammans med veterinären att han skulle få stå på boxvila istället, eftersom han inte varit tillräckligt bra vid återbesöken. Han hade alltså rört sig för mycket i hagen.

Nästa steg var nu boxvila och 20 min promenader två gånger om dagen. I början gick det bra och var inga problem alls med prommenaderna. Hade man kedja så gick det hur bra som hellst :) Efter 1,5 månad åkte vi in igen, och han var nu betydligt bättre. Vilket var ett resultat av att boxvilan faktiskt hjälpt!

Så vi fortsatte med boxvila och promenader, men allt eftersom så blev Curre bara livligare och livligare. Tillslut inte alls särskillt rolig att gå med! Sen lyckades han rycka omkull mamma, så hon åkte omkull och blev sparkad... Efter detta pratade vi med veterinären och kam fram till att vi skulle ge honom lugnande, och att jag skulle skritta honom uppsuttet istället.

Det har gått bra fram tills nu, då han är riktigt "livlig". Flyger i luften för princip ingenting. Själv tycker jag verkligen INTE om att jag ska behöva ge honom lugnande, så jag provade att minska ner och ibland rida utan. Det gick bra ett par gånger, tills han var riktigt jävlig med mej för någon vecka sedan. Så galen har han nog aldrig varit :S Så nu får han lugnande, och är ändå pigg.

Kan även tala om att han nu stått på boxvila i drygt 3 månader och i slutet av denna månaden blir det troligen återbesök igen. Då får vi se om tre månaders boxivila har varit värt allt besvär och hur vi ska fortsätta. Just nu vet jag faktiskt inte hur det blir... För han är som sagt ingen lätt häst när han inte får jobba och göra av med energi :/

Hoppas ni fått en lite större inblick i allt detta krångel som varit med Curre. Hade det tex varit Eddie som varit konvalicent så hade han säkert lätt kunnat gå i sjukhage. Men Curre är ingen häst som bara kan "koppla av", utan han hittar på saker själv. Därför har det blivit boxvila, som han egentligen inte skulle ha behövt om han bara varit som en "normal häst". Men så är det, och jag hoppas innerligt att han är bättre vid nästa återbesök!

 


Min fina knäppa häst!<3


Dagens ridning

Curre var först ut idag. Han var pigg och gjorde ett litet skutt! Trots att han får lugnande, så utan vill jag inte ens veta hur han skulle vara. Men annars så gick det bra :)

Eddie fick gå ut en sväng sen, han var riktigt pigg idag! Försökte skrittjobba honom lite, men han var aldeles för pigg och ivrig. Ville inte rida honom hårdare eftersom han ska träna imorgon heller. Så turen var väl inte så värst givande, men han fick komma ut och röra på sig iallafall.

Är för övrigt grymt trött på att rida ut efter samma vägar hela tiden! Ridbanan har kasst underlag och åkrarna har grymt mycket snö. Varje tur är i princip likadan och jag märker varken att det går framåt eller bakåt i utvecklingen. Det händer nada. Blää för vintern!

Så det ska bli GRYMT kul att träna imorgon! Skönt att äntligen komma iväg till ridhus :) Ska försöka tjata lite så vi kan åka upp en till gång nästa vecka, förutom träningen alltså. Vi får se.

Skulle vara trevligt om man kunde spola fram en sådär 2-3 månader, men det är bara att härda ut. Det var faktiskt bara runt -5 idag, och hör och häpna! Jag frös (nästan) INTE om händerna! :D Det var sjukt skönt att äntligen inte behöva frysa om just händerna! Dom senaste veckorna har det ju varit ruskigt kallt.

Haha, kände att det blev ett lite för gnälligt inlägg idag, men vad gör man när man även känner sig som världens gnällspik? ;)

Dagens ridning

Eddie fick gå ut en lite längre tur idag. Jobbade mycket tempoväxlingar i traven, och han lyssnade fint både fram och tillbaka :) Brukar rida just mycket tempoväxlingar veckan innan tävling, så man vet att dom funkar både fram och tillbaka. På hemvägen skulle vi galoppera en bit, och Chino blev sur och bockade nästan av Angelica! Hon satt framför sadeln ;) Han blir så när han blir taggad och inte får kuta iväg, då bockar han. Rejält också.

Sen skulle hon rida först, då sticker han nästan för henne. Vilken häst behöver lydnadsträning? Eddie blev lite brydd när han stack iväg, för man får väl inte bara springa iväg sådär? Men hon fick stopp på ponnyn. Vet inte varför, men just efter den vägen blir hästarna verkligen jättepigga! Speciellt Chino. Skrittjobbade Eddie lite på hemvägen, han var fin. Dock kunde jag inte jobba honom så länge, eftersom mina händer nästan förfrös. GE MIG EL-UPPVÄRMDA VANTAR! Annars dör jag. Sånna kostar typ 2000kr, iaf på travshopen...

Med Curre blev det ingen tur :( Var tvungen att fixa och krånga med höet som vi inte hade uppe vid stallet. Tog tid och mina fötter var som isbitar :S Sen blev klockan mycket och jag frös... Men han blev nog lite glad av att står och kika ut igenom dörren när jag mockade på kvällen, det gillar han alltid! Sen fick han mysa i boxen med sina BoT stallbandage :) Fast lite dåligt samvete har jag... Men imorgon så! 

På tisdag så börjar träningarna igen! Äntligen ridhus! Angelica rider i gruppen före mig nu, så ska be henne filma ;) Hon är ju nåågot bättre på det än mina kära föräldrar. Så på tisdag kväll, eller antagligen onsdag så kanske det dyker upp film från träningen :) Om det inte ser helt förjäkligt ut!

 


Visste du att...


Från och med 2010 är det nya regler gällande bakbensskydd för hästar tom 6 år i hoppning.
Följade gäller för bakskydden;

*Varje skydd får väga max 200g
*Skyddet måste täcka kotleden
*Högsta höjd på skyddets insida är 15cm
*Lägsta höjd på skyddets utsida är 5cm
*Insidan av skyddet måste vara mjukt
*Rem/remmar, oelastisk/oelastiska dvs. ej töjbar/töjbara, för knäppning är tillåten och ska knäppas på utsidan.

Källa: TR III

Vet att ungefär detta har gällt under unghäst championat, men nu gäller det tydligen för allt tävlade för hästar tom 6 år. Alltså, reglerna gäller för 6åriga hästar, när dom är 7 gäller detta inte längre. Faktiskt ganska skönt att Eddie är 7 iår, så slipper jag byta ut mina carbon gel bakskydd ;)

Men är det bara jag som tycker att reglerna är lite luddiga? (som allt i TR..) det står tex att oelastiska remmar är tillåtna, men inte att elastiska remmar INTE får användas. Även om jag tror att det är så dom menar. Varför kan dom inte skriva tydligt i TR egentligen? För man kan ju inte påstår att dom är särskillt tydliga, även om jag kan tycka att dom blivit bättre när det tex gäller bett för ponny. Veredus "young jump" är designad enligt reglerna och håller måttet!


Dagens ridning

 

Eddie fick gå samma runda idag som igår. Dock var det väldigt knöligt på ridbanan, så red bara något varv innan jag gav upp. Har blivit ganska mycket snö där nu, och när man ridit några gånger på samma ställe så blir det ihoptrampat och inte alls roligt att rida på.. Så ridturen gav väl inte så värst mycket, men Eddie fick komma ut iaf :) Gjorde lite tempoväxlingar i traven när vi red ut, och han lyssnade bra trots att han var pigg. Kallt var det också, som vanligt alltså.

Curre fick skritta ut sen, tillsammans med Chino. Han var snäll, något pigg bara. Men det gick bra :)

Haha, måste bara berätta en rolig sak som hände när vi skulle ta in hästarna idag! Eddie fick något fnatt och började kuta runt i hagen. Han brukar göra så ibland när vi ska ta in dom, fråga mig inte varför. Iallafall så börjar han kuta fram och tillbaka, med svansen rätt upp. Ställer sig och kollar på något och sen i full fart iväg. När han sedan ska dra i full galopp igenom djupsnön så ramlar han omkull! Hela hästan försvann, och sedan kom han upp igen!

Tillslut så kommer han fram så jag kan ta honom, snöig i hela huvudet ;) Men så kul det såg ut när han ramlade omkull! Hur lyckas hästen liksom? På två månader har han ramlat omkull tre gånger! Första gången så kliade han sig mot väggen och benen försvann under honom, pang låg hela hästen ner ;) Sen slet han ju sig så hela han ramla omkull, och nu det här! Känns lovande att rida den hästen ;) Han hade trampat sig på ena bakbenet så han fick ett litet sår, annars gjorde han sig inte illa alls när han for omkull idag. Men roligt var det! Min klantiga lilla Eddie :)


Startlista!

Startlistan inför tävlingen nästa helg har kommit upp! Kikade in på Ockelbos hemsida och såg att den kommit alldeles nyss :) Anmälningstiden gick ut kl 18.00 idag, och att startlistan nu är uppe tycker jag är bra jobbat av min klubb! Alltid kul när klubbarna är snabb med sånt :)

Klickbara bilder             

         
 0,90m                            1m


Eddie och jag startar som nr 11 av 30 starter i 90 och 30 av 32 i 1m. Brukar inte bry mig så mycket om startnummer, men jag tycker nog att de är bra starter jag fått :) Känns bara så kul att se mig själv i en startlista! Haha, det var ett tag sen nu ;) Men det ska bli kul, och jag längtar! Bara hoppas på att min knas Eddie sköter sig! det vore ju trevligt ;)


Dagens ridning


Eddie fick gå ut själv idag,
eftersom Chino blivit vaccinerad och ska ta det lite lugnt. Men det gick hur bra som hellst! Man märker inte på Eddie om han går själv eller inte, han knatar på likadant. Väldigt skönt! På hemvägen kom bussen bakom oss, och jag med mina öronmuffar hörde inget. När den var bakom oss trodde jag att det bara var en bil, men så var det ju inte. Men min lilla Eddie bryr sig inget alls om bussar eller andra fordon! Duktig han :) Dock är skuggor, höpåsar på fel plats, soptunnor (!) mm detsto farligare. Knasig häst? Bara lite ;)

Åter till ridturen så var Eddie väldigt pigg idag! Red mycket tempoväxlingar i traven som han lyssnade bra på. Dock var han väldigt okoncentrerad och ville inte riktigt slappna av och jobba ordentligt, trots mycket sidvärtsrörelser och halter för att få honom koncentrerad. Avslutade med att rida lite i snön på ridbanan. Trots mycket snö och dåligt underlag så var Eddie väldigt fin! Jobbade på i låg rund form och jobbade bra :) Dock hade han gått ännu bättre om det varit på ett bättre underlag. Men djupsnö är bra träning det med!

Idag fick även Curre komma ut på en skrittur! Har varit slut på hans lugnande och varit ett jäkla krångel att få nytt, dom hade inte hemma osv. Provade att rida utan en gång och det var en nära döden upplevelse, så nej tack till att rida utan. Dom dagar han inte fått komma ut så har han bockat och sparkat bakut i boxen :O Skojar verkligen inte! Chino fick följa med, och med lite lugnande så var Curre snäll :) Tror han tyckte det var skönt att äntligen få komma ut! 


Torsdag+dagens ridning

 

Skulle ju egentligen ha varit på hoppträning för Cissi Hansson ikväll, men den blev tyvärr inställd, eller flyttad pga kylan. Verkligen jättetråkigt då jag hade sett fram imot den, men samtidigt så hade man nog inte fått ut så mycket av träningen i den här kylan. Frusna händer och fötter, nä det var nog bättre att den blev flyttad :) Så vi får se när kylan ger med sig och vilket datum som träningen blir istället.

Var faktiskt "bara" runt -12 grader när vi red ut idag! Haha, det känns nästan som rena värmen ;) Dock frös jag endå, men det gör jag ju jämt. Har varit borta under dagen så det blev att  rida ut på kvällen. En lite kortare och lugnare runda där jag mest fokuserade på skrittarbetet. Faktiskt så var Eddie väldigt fin idag! Något som jag blev väldigt glad över var att han flyttade superfint för skänkeln i traven! Bara för lätta fina hjälper och satte under sig fint :) Känns som att skrittarbetet har gett resultat där, så det var kul! 

Började frisera Eddie lite efter turen. Hans man blir ganska ful när man klipper den, så började tunna ur den med min solocomb istället. Använder den istället för att rycka, då han inte alls gillar det. Ska fortsätta imorgon, men han blev snyggare i "ryckt" man :) Svansen får dock vara (toppar den dock såklart), då dom har klippt den grymt kort! Usch. Måste ju börja fixa till han lite, om drygt 1,5 vecka ska vi ju tävla! Behöver jag säga att jag längtar grymt mycket? 8 månader sen jag tävlade Curre, så svaret är JA ;) 


Solocomb


Älskade Curre! Han är mitt allt, och han måste bli frisk. Jag gör verkligen vad som hellst :(<3

Hissa & DissaAtt första tävlingen för året är om mindre än 2 veckor! Faktiskt bara 1,5 vecka kvar nu :) Även att tävlingssessången börjar dra igång!Att jag beställt HL täcket! Skriver mer om det sen :)

Att min blogg hade besöksrekord för ett tag sen och fått många fina kommentarer :) Det är verkligen jätteroligt!
Matchat!
Matchar man på rätt sätt så är det himla snyggt! Helt klart snyggare med ett välmatchat ekipage som kanske inte har dom allra dyraste sakerna än ett ekipage med snordyr utrustning som inte matchar för fem öre ;)Att Curre snart ska på återbesök. Troligtvis i slutet av månaden. Vet väl inte om detta är hissa eller dissa, haha. Men det ska ändå bli skönt att se hur han är och hur det blir! Bara att hålla tummarna att han är bättre :) 
 

Kylan! Som tydligen ska sitta i hela veckan... Helt seriöst, jag pallar inte närmare -20 minus hela veckan!! :S Frusna händer och fötter, uuusch! 
Att det inte finns något ridhus i närheten för min del. Är sjukt trött på att rida ute, vill åtminstonde kunna rida igenom Eddie ordentligt nån gång i veckan iaf. 


 

Folk som inte har ordentliga stycke indelningar i deras texter. Det är verkligen svårt att läsa en lång text som inte är indelad i stycken, tappar alltid bort mig och orkar sällan läsa igenom allt... Väldigt synd, då det oftast är bra skrivet annars. Så tänk på det! :) Kanske ingen riktigt diss, men hoppas ni fattar vad jag menar ;)Att skolan snart börjar. Nästa vecka är det dax för skolan igen, och jag vill inte! Orkar verkligen inte... Men bara att hålla ut, endast EN termin kvar nu! Sen Är skolan slutslut!
Min dator! Haha! Men den är dum, seg och vill inte göra som jag vill med filmer, bilder och redigering ;) När den nån gång blir "frisk" (eller om det blir en ny?), då blir det ett lyft för bloggen vill jag lova! Men min får just nu en fet diss! ;)


Det var hissa & dissa, lite blandat denna gången :)


Dagens ridning

 

Öronmuffar+hjälm
tshirt+tröja+flecéetröja+väst+dunjacka
"handwarmers"+BoT vantar+3-fingers vantar
långkalsonger+mysbyxor+täckbyxor
vanliga strumpor+sockor+raggsockor+vinterskor
Ylleländtäcke+flecéefodrat ländtäcke.

Över -20 grader visade termometern imorse när vi gav oss ut med hästarna, det var KALLT! Typ 3 st frågade oss när vi var ute och red, "nu är ni duktiga som är ute och rider nu!" eller "Usch, är det inte kallt att rida nu?". Det VAR kallt och jag frös som sjutton! Provade mina "handwarmers" som jag glömt bort att jag hade, haha. Så jag var varm om handen, men mina jäkla fingrar blir ju iskall -som vanligt då. Brukar inte frysa om fötterna, men även det gjorde jag idag :S

Så det blev ingen "seriös" ridtur, rastade mest av dom. Eddie var dock väldigt pigg i kylan ;) Skulle tydligen bli lika kallt, om inte kallare (!) resten av veckan. Inget jag ser fram imot direkt... Ge oss sommar istället! Eller åtminstonde mellan -5-0, så skulle jag vara skapligt nöjd. Nä, usch för denna vintern! Visst är det fint med all snö istället för slask. Men -25? Nej tack, då tar jag nästan hellre nollgradigt och slask!Faktiskt exakt sånna här!


Mål 2010

Tänkte skriva ut några punkter som jag vill uppnå detta år :) Vill inte sätta för höga/svåra mål, just för att man aldrig vet vad som kan hända. Men att ha lite riktlinjer är alltid bra, så man vet vad man vill och har något att kämpa för :)

Hade väldigt höga mål och förväntningar förra året med Curre, bli stadig och få en massa rutin i 120 klasser både regionalt och nationellt, DM, Lamicell cup mm. Så dessa mål känns lite fjuttiga nu, haha. Men jag vill utvecklas med Eddie, sen vad det är för nivå spelar ingen roll :) Bara vi känner att vi tar oss framåt! Mitt mål är att kunna utbilda honom till en trevlig och välriden häst!

Mål 2010, jag och Entiego

 • Fortsätta att utbilda Eddie så han blir mer välriden på marken och får mer rutin i hoppningen.
   
 • Komma ut och tävla lokalt med säkra och jämna nollor som resultat.
   
 • Nån gång under året debutera 1,10m, när/om vi känns redo.
   
 • Att Eddie får ett förtroende och litar på mig i lägen då han blir tittig.
    
 • Att jag hittar tillbaka till ridningen, känslan och självförtroendet som jag hade vinten/våren -09. Fram tills att Curre blev skadad.

Cuwento

 • Hoppas på att Curres läkning ser bra ut, och isf långsamt sätta igång honom.

Det var väl målen som jag har för detta år :) Sen får vi ju se hur det blir, dom kanske ändras efter hand. Man vet ju inte. Går Eddie som en klocka på tävling kanske vi kommer att nå högre, medan om han är osäker/tittig så gäller det att bara hoppa småklasser tills han känns säker. Just nu vet jag inte alls hur han reagerar, så det är lite svårt att sätta mål just nu. 

Men jag är taggad på 2010 och hoppas på att det blir ett bra år på tävlingsfronten! :)


Curre och jag 2008

Bilder

Har varit helt sjukt kallt idag! Ca 18 minus imorse och -23 nu... Brrr! Igår vilade hästarna, skulle ha ridit idag men nu blev det inte så. För kallt, kommer ändå inte få ut något av ridningen... Tror inte Eddie vill ut heller ;) Imorgon bitti ska vi dock ge oss ut, och då skiter jag i hur kallt det är! Massa kläder och dubbla ländtäcken? Det visar sig.

Skulle vara bra om man kunde spola fram tills våren, när det är varmt och banan har tinat! Så slipper man frysa och kan träna mer seriöst. Nu är det alldeles för mycket snö, så man kan bara rida på vägarna. Dessutom är det så jävla kallt att jag ändå inte får ut så mycket av ridningen då mina händer blir stelfrusna, tappar känseln och tillslut gör det ont. Tja, inte så roligt. Så nu tycker jag faktiskt att det får ta och bli lite "varmare". Över -10 är för mycket! Hua.

Tog lite bilder på Eddie i hagen idag :) Var sjukt kallt, så att pilla med manuella inställningar var inte att tänka på. Min dator klarar inte av photoshop heller, men laddar upp några bilder jag tog idag :)  


Eddie
Puss?
Fina Eddie :)
Självklart så måsta man ju rulla sig, även om termometern visar -18 grader ;)
Lite bus!


Fina Eddie pojken :)
Tävlingklicka på bilden för att komma till tävlingen!
Tyson

Var upp och hälsade på Tyson igår! För er som inte vet, så är han utlånad som sällskap till en shettis lite längre upp i byn. Vi har nämligen bara tre boxplatser, så när Eddie kom så lånade vi ut Tyson. Sen när vi byggt ut stallet så kommer han att få flytta hem igen :) Men som det ser ut så värkar han ha det bra!

Några lite snabbt tagna bilder. Hade för högt ISO såg jag nu..


Tyson


Angelica och Tyson :)


Angelica och Tyson, igen :)


Stallkompisen, vet inte vad den heter faktiskt ^^


Finaste Tyson!<3Så många minnen jag har med den ponnyn! Från våra galna uteritter till våra första tävlingar :) Han var, (eller är!) en väldigt speciell ponny som har lärt mig otroligt mycket! Min första tid på tävlingsbanan var inte rosett efter varje tävling, nej jag fick kämpa! När jag red ordentligt, då hoppade han också (för det mesta ;)). Såhär i efterhand så var han nog en väldigt nyttig ponny :) Han kommer att vara i vår ägo tills hans sista dag, fina Tyson<3

 


Stalltäcke!

Har kikat runt lite efter ett nytt "åkabort", eller fintäcke till Eddie. Eller rättare sagt, han har inget just nu! Egentligen skulle väl Curres också behöva ett, men han åker inte så mycket, plus att han har värsta pälsen nu ;) Så han får ett nytt till nästa vinter! I alla fall så har jag hittar två jag tycker är riktigt snygga!John whitaker stalltäcke

Blått med vit/röd kant.  300g fyllning.

1399kr hos Skarahastsport.seHL equipment stalltäcke, eller "undertäcke"

Blått med röd/vit kant. 300g fyllning.

Hittar ingen prisuppgift, men finns hos hlequipment.com

Täckena är ganska så lika, men båda riktigt snygga! JW täcket är dock riktigt dyrt för att vara ett stalltäcke och HL täcket vet jag inte alls vad det kostar, då jag som sagt inte hittar någon prisuppgift... Är det någon som vet vad det kostar? Skriv gärna! Annars får jag väl försöka ta reda på det ;)

Sen har jag ett till "problem", haha. Men ska jag köpa 145 så det passar till Eddie, eller 155 så det passar Curre? Köper jag 155 kan båda ha det, dock blir det ju lite stort till Eddie. Fördelen med JW är ju att man faktiskt kan ta 150 :) Haha, jag har ingen aning faktiskt. Just nu är det som sagt Eddie som ska ha det, men jag är inte hundra på vad han drar. Han har nämligen både 145, 150 och 155. Dock är nog 155 lite stort... Haha, nu blev det rörigt känner jag! Det löser sig väl, vet inte ens vad det blir för något heller ;)

Vilket tyckte ni var snyggast? JW eller HL?


Dagens ridning

Red ut Eddie på morgonen idag. Han fick ett lite mer lösgörande arbete med mycket sidvärtsrörelser. Dock är han väldigt spänd och har svårt att slappna av och jobba ordentligt när man rider ut. Hela tiden ser han nya saker och precis när han börjar slappna av så kommer det någon på spark, ute och går med en hund eller så tittar han till på soptunnor med mera.

Så det gäller att helt enkelt att ha väldigt bra tålamod och jobba vidare trots att han är spänd. På ridbana kan han vara lite spänd till en början, men eftersom man är på samma ställe hela tiden så brukar han slappna av efter ett tag. När man rider ut kommer det dock nya saker hela tiden!

Galopperade honom i ett väldigt lugnt och jämt tempo, då han ofta vill dra iväg lite för mycket. Men idag rullade han på så fint så! Då har jag även lättare att fokusera på min egen sits :) Jobbade honom även i en lite kortare trav, och skänkelvikningarna här blev då bättre då han blev mer lyhörd för hjälperna!

Sista biten på hemvägen slappnade han äntligen av ordentligt  och gick riktigt fint! I sista traven hade han en fin, avslappnad rund form. Så jag är nöjd med honom! :) Nån gång måste han ju lära sig att lyssna på mig istället för att titta på allt runt omkring. 


Eddies syn på soptunnor?

Man kan då åtminstonde tro det ibland ;)Mina "fin" schabrak!

Fick ett ryck och fotade mina "fin" schabrak när jag rotade runt i sadelkammaren idag. Alltså schabraken jag tränar/tävlar med :) Så jag plockade fram och fotade dem! Tänkte lägga ut här, kanske kan vara kul att se. Tänkte även skriva lite vad jag tycker om dom olika märkena!

Schockemöhle sports. Blått med beige passpoal och matchande luva till. Har dock inte använt luvan, fick den nämligen på köpet när jag köpte schabraket. Detta var från början Curres tävlings schabrak, men hann bara använda det en gång. Så Eddie har fått använda det nån gång ;) Älskar verkligen schockemöhle, bra passform, inte för dyra och riktigt fint!


Schockemöhle sports. Grått med orange passpoal, exakt likadant som det blåa. Detta är egentligen Angelicas schabrak, men jag brukar låna det ;) Curre är nämligen riktigt snygg i det!!


Anna scarpati. Blått med blå/brun/vit passpoal. Mitt senaste köp! Inhandlades på Globen i november. Ska bli Eddies tävlings schabrak hade jag väl tänkt. Har inte hunnit använda det ännu, men känns som att det är väldigt fin kvalté! Dock dyrt, ord pris ligger på ca 799kr. Köpte det dock för mässpris, 699kr. 


John Whitaker. Blått med röd/vit passpoal. Var från början Curres tävlingsschabrak som jag tävlat mycket i. Ganska små i storleken, men annars ett väldigt fint schabrak! Har även en matchande luva, som tyvärr inte blivit mycket använd.

Lamicell. Brunt med beige kantband och beigerandig passpoal. Som ni kanske redan gissat så fick jag detta när jag anmälde mig till Lamicell cup iår. På andra sidan har vi ett ljusblått Equalityline märke, ni kanske vet hur dom ser ut? Inte för tjockt och har hållt bra tycker jag. Helt klart värt dom 200kr som anmälningsavgiften till cupen var ;) En favorit på träningarna faktiskt, då det matchar fint till mina bruna ridbyxor!Lamicell Belgian equrestian. Grått med vit passpoal och loggor. Detta är Curres schabrak! Köpt på Tradera, just för att det är Belgiens landslags schabrak och eftersom Curre kommer från Belgien så tyckte jag det var kul! Dessutom har jag sett Curres pappa, Parco ha detta schabrak ;) Dock med en Belgiskt flagga på. Så jag var ju bara tvungen att lägga bud, och fick det! En av mina favoriter då det har en speciell anknytning till Curre och dessutom inte så vanligt här :) Fin kvalité och passform.


Lamicell "new wawe". Blått med ljusblå kantband och mörkblå/ljusblå/beige randig passpoal. Köpte detta 2007 till min dåvarande ponny. Fin kvalité och passform. Dock lite väl tjock kan jag tycka, men använder man inte fårskinnspadd så brukar det inte spela någon roll :) Finns matchade luva att köpa till.


HL equipment. Blått med beige kantband och blå/beige passpoal. Köpt på globen 2008. Fint schabrak, men inte superbra passform. I alla fall inte om man har en väldigt framskuren sadel. Sitter dock mycket bättre om man använder fårskinnspadd har jag märkt. Angelica har lånat och tävlat i det ganska mycket, sitter faktiskt riktigt bra på hennes sadel :) Finns matchande luva.


BR. Mörkbrunt med ljusblått kantband och passpoal, ingen logga. Väldigt, eller rättare sagt exakt lika passform som HL schabraket. Prisvärt då det går på under 300kr, mycket för pengarna då det håller en fin kvalité :) Hållt bra i tvätten för att vara ett så "billigt" schabrak. Finns i många olika färgkombenationer, även matchade luva finns att köpa.


BR. Brunt med beige/tegelbrun? passpoal, med logga. Likadant som det förra fast en nyare modell. Annorlunda quiltning, två passpoaler och logga. Egentligen Angelicas schabrak som hon köpte i veckan, men eftersom det är så pass nytt så tog jag med det ;) Riktigt fint det med! Kostar några kronor mer än det förra BR schabraket, gick på 298kr på Aubiose om jag minns rätt. Väldigt billigt för ett så fint schabrak! :)

Japp, detta var då mina finaste schabrak! Älskar verkligen schabrak och kan inte låta bli att köpa nya, haha. Man kan aldrig ha för många, det är mitt motto ;)

Om jag ska utse någon favorit så måste det nog bli Schockemöhle! Dom har fin passform, är lagom stort till min sadel iaf, håller en bra kvalité, inte allt för dyra och är riktigt snygga! Finns även i en rad snygga färger. Anna Scarpati har jag inte använt ännu, men är nog mitt finaste. Åtminstonde dyraste ;) Sen gillar jag Lamicell också, alltid bra kvalité och passform :)

Vilket märke föredrar ni när det gäller schabrak?

Hoppas ni gillade inlägget! :)


Dagens ridning

Skrittade ut Curre en sväng först. En dos lugnande och Chino med som sällskap så gick det bra! Han var ju helt tokig när jag red sist, men detta gick mycket bättre. Han var lugn och fin! :)

Eddie fick gå ut en lite lugnare runda idag, efter det som hände imorse. Dock var han riktigt pigg, så lät honom gå på lite mer än vad jag egentligen hade tänkt. Jobbade honom lite i skritten, och han var fin! Skulle dock behöva rida igenom honom ordentligt känner jag, men det är ju som det är. Har snöat som sjutton och jag kan bara tänka mig hur mycket snö det är på banan nu! Särskillt med tanke på hur mycket det är i hagarna :PSåhär mycket var det på bilflaket imorse!
Och det är endast det som snöat från igår kväll :S Misslyckad morgontur...


På bilden ser man hur det ser ut i stallgången.


Skulle egentligen ha ridit Eddie i morse,
men så blev det inte... Hade honom nämligen på stallgången och skulle göra iordning för en tur, och Eddie var ivrig och skrapade till med foten! Han gjorde det på ett så lustigt sätt så jag, mitt dumhuvud ska visa Angelica hur han gjorde. Så när jag skrapar till med foten i golvet så blir Eddie dörädd och försöker alltså slita sig.

Eftersom det hänt förut så har jag satt fast balsnören som ska gå av, men såklart så hade jag inte tänkt på att jag tagit sånna från halmbalarna. Alltså tjockare. Så Eddie får panik, och jag försöker lugna honom. MEN istället för att klappa honom på halsen så han blir lugn, så tar jag tag i grimskaftet... Eddie får ännu mer panik och balsnöret går av, sedan lossnar grimskaftet från väggen på andra sidan (sitter ganska dåligt, men kanske tur de..). Så när den släpper så far Eddie bak och landar på sidan typ :S

Såg riktigt läskigt ut, och jag blev skiträdd! Tror att Eddie också blev det, då han såg lite chockat ut sen. Men jag kollade och klämde igenom honom och kunde inte hitta annat än ett kalt märke på halsen. Pälsen hade alltså försvunnit, men huden var oskadd. Tog ut och travade honom lite, och han såg ut som vanligt! Men för säkerhetsskull så fick han gå ut i hagen istället. Han galopperade iväg när jag släppte honom, och när vi skulle ta in dom så sprang och bockade han rejält! Så det värkar inte vara någon fara med honom i alla fall :)

Så jag ska väl skynda mig ut och ta en liten tur på honom nu istället. Lite lugnt för säkerhets skull. Att få en genomkoll av kilopraktorn skulle nog inte sitta fel, så ska nog ringa om tid tror jag! :)


Dagens ridning

Red ut en lite längre sväng med Eddie idag. Himla tråkigt när man inte har tillgång till ridhus, blir lite samma sak varje dag. Känns även på Eddie i markarbetet att han inte rids igenom lika mycket...

Dom fick i alla fall springa av sig lite idag. Eddie var pigg, och Chino var riktigt pigg för syrran! Han springer på, och när hon bromsar så kickar han. Efter att hon åkt av en gång och hamnat på halsen en gång så blev jag trött på ponnyn och vi bytte hästar! Angelica är verkligen inte van att rida storhäst, defenetivt inte så stora som Eddie i alla fall ;) Men han är så snäll så det gick bra!

Jag fick tukta Chino lite, han bockade nån gång men gav nog upp när han insåg att jag satt kvar. Har ju en viss erfarenhet av bockande hästar nu, haha. Ett tips, ha inte rumpan i sadeln! Då skuts man iväg, stå i lätt sits istället. Då har man betydligt större chans att sitta kvar. Galopperade Chino först eftersom jag vet att Eddie är lugn när han går bakom.

Chino sprang, och jag fick ta tag i honom ganska ordentligt för att han inte skulle sticka ;) Efter lite tuktning så galopperade han i ett hyfsat lugnt och jämt tempo. Bytte tillbaka sen när vi skrittade hem. Kännde att det var lika bra att byta, eftersom Éddie är mer okomplicerad just när det gäller att vara pigg ;)


Anmäld och taggad för debut!


TOYOTA CUP 2010


Japp, nu är Eddie och jag anmäld till vår allra första tävling tillsammans! Första tävlingen för 2010, och även första storhästtävlingen sen april för min del. Har hoppat in och tävlat Chino två gånger efter det, men tog inte det så seriöst ;) Så nu är jag grymt taggad! Bara hoppas att det går bra och att Eddie sköter sig :)

Omg.1 för storhästhoppning av Toyota cup är det som gäller, går iår som lokal men stängd för klubbar utanför Gästrike alliansen. Som jag skrivit tidigare så kommer första omgången att gå på Ockelbo RF, min hemmaklubb! Känns väldigt bra att göra debut på hemmaplan måste jag säga :) Ska skutta runt 90 och 1m är det tänkt. Är bara ute efter att Eddie ska få rutin, så vi satsar på fina rundor för framtiden :)

Skulle även kunna skriva ut planeringen som den ser ut nu;

7:e januari, träning för Cissi Hansson
12:e januari, tisdagsträningarna kör igång. Alltså träning varje tisdag.
17:e januari, lokal hoppning Ockelbo ryttarförening

7:e februari, lokal hoppning Gävle fältrittklubb.

14:e mars, lok/reg hoppning Gävle ryttarsällskap (inte säker ännu då jag inte vet vilka klasser det blir)

Så ser det ut just nu :) Ska även se till att det blir lite tävlingsbilder fotade på Eddie och mej, har ju i princip inga bilder på oss!


Året 2009

Många har ju gjort olika resumeér av 2009, så jag ska väl göra en jag också! Dock blir det 1 Januari 2010 istället för 2009, men den får komma en dag sent ;)

Januari
*Skickade in en ansökan till Gävleborgs utvecklingsteam och fick mönstra i december -08, och i början av januari fick jag beskedet att vi kommit med som Wild card!
*Träningarna började igen efter vinteruppehållet. Curre och jag började verkligen hitta ett flyt nu!
*I slutet av månaden hade vi första kick-offen med utv-teamet på Njutångersgården, med föreläsning om självkänsla, mental träning mm.


Ridning & fotografering hemma på åkern.

Februari
*Första tävlingen för året, Toyota cup omg.1 den 1 februari. Startade bara 1,10m och vi var dubbelnolla! Dock var det sjukt kallt så mina händer blev alldeles stela pga kylan, så när jag kortade tyglarna i omhoppningen så tappade jag dom! Fick stanna upp då vi höll på att rida in i ett hinder= tappade gymt med tid.  
*22 var det dags för 120 debut! Dubbelnolla och 18:e placerad i 1,10m, och dubbelnolla i 120m debuten! Någon utanför placering, men jag var grymt glad!!
*Sista helgen i månaden hade vi den första utv-team träningen. En tvådagars för Pontus Westergren, vilket var väldigt roligt och lärorikt!

Mars
*9 mars, min födelsedag och 18 årsdag!
*Fick mitt Dyón träns i samband med min födelsedag!
*14e mars, regional i Sveden. Hade ett slarvpet (från min sida) i 1,10, och dubbelnolla i 120m! Blev 7e placerad av 15 placeringar. En stor klass med många duktiga med. Kvalade här till 130, efter två 120 starter ;)
*27-28, andra utv-team träningen. Denna gång för Helena Persson. Fick höra att jag red bra och hade en "riktigt fin häst". En träning jag verkligen inte glömmer!


Bild 1. Sveden. Bild 2. 120 placeringen!

April
*Angelica åkte av och skadade knät, så jag fick hålla igång Chino.
*Debuterade nationellt. Hade 8 fel i första dagens 120, men egentligen en riktigt bra runda. Dock var det inte likt Curre att ha sånna nedslag. I andra dagens 120 stannade han, vilket han aldrig gör.
*Åkte direkt in till klinik, där dom konstaterade och bahandlade honom för kotledsinflamation. Alla var vi chockade, då han gått så otroligt bra :(
*Angelica var fortfarande inte bra, så jag fick rycka in och hoppa Chino i Div 2. Två stopp i förklassen LC, och felfri i lagklassens LC. Dock nöjd då jag ridit honom i två veckor och hoppat honom endast en gång. Laget slutade som 5a med 4fel om jag minns rätt.


Curre och jag i början av april. 

Maj
*Följde med Elin och hjälpte John Hickey med hans hästar under Högbospelen. Lärde mig väldigt mycket fast jag bara var där två dagar!
*Red Chino ganska mycket och debuterade lokal dressyr! 58% i en LB:1, nöjd för att vara både häst och ryttares lokala dressyrdebut ;)
*Startade bloggen den 17e!
*I slutet av månaden när Angelica och Chino tävlade i Svärdjö så fick jag träffa Lady! Min ponny som jag sålt och inte träffat på över ett halvår. En återträff man inte glömmer :')
*Fick klartecken att börja rida igång Curre lite smått.


Bild 1. Chino och jag hemma. Bild 2. Dressyrdebut.

Juni
*Började rida igång Curre lite mer.
*Åkte till Tyskland, besökte bla. Schockemöhles anläggning och jättestora butik!
*Dom vi hade Curre hos märkte att han inte var riktigt fräch.
*Åkte in till veterinären där vi konstarerade att det var betydligt värre än vad vi trott. Här bestämde vi att det var låång vila som gäller.


Bild 1. Schockemöhles affär. Bild 2. Försäljningsstall i Holland.


Juli
*Följde med Elin ner till Westgate farm, hos John och Karro. Var där en vecka och lärde mog otroligt mycket!! Hade väldigt kul också :)
*Elin och jag följde med John och Karro till SM i Hammarö som hästskötare. En väldigt rolig vecka som jag inte glömmer!! Hände mycket roligt där :)
*Provred en häst I Norrköping, men den var aldeles för lite utbildad.


Hammarö

Augusti
*Hjälpte John och Karro på Gävle Horse Show, 13-16 augusti. Elin och jag själva med typ 6-7 hästar? Var där hela helgen och bodde i min brors husvagn. Även denna helg var rolig och lärorik!
*Skolan börjar igen.
*Leter för fullt efter en ny häst.
Träningarna börjar, och jag börjar då rida ridskolehästen Baloo.

September
*Chino hade krånglat med Angelica en tid, så jag hoppade honom en lokal i Älvkarleby den 6e. Hade en stopp i LC och var felfri fram till näst sista i LC+5, men tvärstannar flera meter framför hinder och börjar tokbocka! Så jag glider tillsut av. Finns filmer på youtube.
*Nästa helg hoppar vi in i Div 2 dressyrlaget. Rider en LB:1 på 60%, laget slutar som 3a. Dock utanför plac.
*Fortsätter leta häst.
*Rider bara på tisdagar, då det var träning.

Bild 1. LC+5. Bild 2. Framridning hoppningen. Bild 3. Framridning Dressyen.


Oktober
*Åker till Skara och provrider Eddie. Bestämde oss samma dag för att köpa honom!
*Elin och jag åker till Westgate farm och sköter hela gården själva i 4 dagar, medan John tävlade Ian i Finland och världs cupen! Skötte alla, ca 30 hästar? som stod på box. Red 2-5 hästar varje dag. Vi var slut efter det xD Svårast var nog att vi inte hade rutinerna ;) Men så kul vi hade!
*22 oktober anländer Entiego "Eddie" till Gävle där vi hämtade honom!
*Tar det lugnt och rider in mej på Eddie under hästlovet.


Eddies första dag hemma hos oss!


November
*Eddie får börja följa med på tisdags träningarna.
*Järbo är med i programmet Grannfejden, haha.
*Globen Horse Show! Elin följde med detta år :)

December
*Börjar verkligen känna att det går framåt med Eddie! Han utvecklas enormt i hoppningen :)
*Julafton!
*Eddie och jag är med på en hoppkurs 28-29e.
*29 december har Curre stått i 6 månader. Alltså ett halvår efter att vi bestämt att det är lång vila som gäller.
*31 december, nyårsafton och ett nytt år inväntas!


Bild 1. Eddie i stallet. Bild 2. Curre på Julafton.

Nu är alltså år 2009 förbi! Det har väl inte varit något höjdar år på tävlingsfronten för min del precis. Men att jag varit så mycket hos John och Karro har nog betytt mer än vad jag tror! Jag har fått kunskap som jag kommer att ha nytta av 2010. För detta ska bli ett bra år på tävlingsfronten har jag bestämt!

Ett stort tack till Elin som tog med mej till Westgate farm, och tack till John och Karro för att allt! Utan er hade 2009 blivit ett riktigt dåligt år på hästfronten. Men nu har det varit ett ganska okej år!

RSS 2.0