Var rädd om ditt team!

När jag var på Kick-off med Gävleborgs utvecklingsteam för ganska precis ett år sedan nu, så hade vi bland annat en föreläsning med Johan Fyrberg. Har för mig att han hette så, men han var iallafall mental coach, hade även landslaget om jag minns rätt. Har pratade om mental träning, målsättning och även att man ska vara rädd om sitt team man har runt omkring sig.

Just det här med team tyckte jag var väldigt intressant! Alla har vi ett team runt omkring oss för att vi ska kunna träna, tävla och hålla på som vi gör med hästarna.Mitt team ser tex ut såhär;
Föräldrar
Tränare
Veterinär
Hovslagare
Massör/kilopraktor

Ett team kan även innehålla;
Hästskötare
Hästägare
Sponsor  
mm

Det som Johan Fyrberg menade var att vi skulle vara rädda om vårat team, för det är just dessa människor som gör det möjligt för oss hålla på. Utan dom så skulle vi inte komma särskillt långt, om inte komma någon stans alls! Är man snäll och trevlig och visar att man är seriös så får man så mycket tillbaka. Sin tränare kanske tar dig på extra allvar om du visar att du är seriös och målmetveten, och får kanske några extra ord som hjälper. Att överhuvudtaget ha bra realtion till sin tränare tycker jag är viktigt för att utvecklas!

Det här med hovslagare tycker jag också är väldigt viktigt. För står hästen med en tappsko dagen innan träning eller tävling så kanske din hovslagare tar sig tid att komma ut och slå på skon, eller på annat sätt fixa det. Kommer ihåg förra året när Curre drog av sig en massa skor, bland annat samma dag som vi hade träning. Då kunde vi åka förbi vår hovslagare så han kunde slå på tappskon! Vilket gjorde att jag kunde träna den dagen.

Föräldrar är nog den största delen som står bakom ditt team. Utan dom så skulle man inte komma särskillt långt. Det är dom som i mitt fall har stått bakom ALLT. Utan dom så skulle jag inte ens ha kunnat hålla på med den här sporten som har givit mej så mycket. Så att vara snäll mot sina föräldrar får man inte glömma! Det är svårt när man är missnöjd och besviken, men man får faktiskt inte glömma att det är dom som står bakom att du ens har din häst och/eller kan hålla på med din sport!John Hickey som jag har jobbat hos en del i sommar tycker jag är väldigt bra på att uppmärksamma sitt team! När jag och Elin tex var med som hästskötare i Hammarö förra året så gick det väldigt bra, och efter det så fick vi alla en tröja med texten "Winning team SM Hammarö 2009". Vi hästskötare fick en sån, såg även att hovslagaren fått en sådan tröja. Säkert alla andra som stod bakom också. Det tycker jag var väldigt shysst gjort! För utan oss i teamet så skulle det inte fungera för honom och Karro. Teamet är alltså en del man ska vara väldigt rädd om, så dom ställer upp för dig när det behövs. 

Man får inte heller glömma glädjen i sporten, vilket du med större sanorlikhet kommar att känna om du har en bra realation och visar att du uppskattar ditt team!

Vad jag vill komma fram till är att man helt enkelt ska vara rädd om sitt team, för det är grunden till att du ska kunna utvecklas. För på egen hand kommer man inte långt! 


Kommentarer
Postat av: Erica

Mycket bra skrivet =) Man ska vara tacksam för alla man har omkring sig =)

MVH / Erica

2010-02-06 @ 19:38:17
URL: http://ericasjostrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0