Nu åker jag!

Alldeles strax åker jag iväg till Björklinge, uppdaterar om helgen sen när jag kommer hem på måndag! Blir troligtvis ingen uppdatering  innan dess, men man vet ju aldrig :)Dagens ridning

Var som sagt ledig från skolan idag, så tog en tur på morgonen med Eddie! Red en längre tur upp till skogen, eftersom det går att rida där när det är ljust. Fokuserade mest på lösgörande arbete, ställde, flyttade honom osv. Han blev faktiskt väldigt fin efter ett tag! Ville inte riktigt lossna i traven, men på slutet slappnade han av även där. I sista traven kom han ner och jobbade avspänt i en lägre form. Han var väldigt fin helt enkelt! Nästan lite synd att jag åker bort nu i helgen, så kan jag inte underhålla det ;) Även övergångarna i traven lyssnade han helt okej på, och i galoppen sprang han inte iväg lika mycket. Utan vi kunde ligga och rulla på i ett jämnt tempo :) Väldigt nöjd med honom idag!


Dagens ridning

Slutade före lunch idag, så hann rida när det var ljust! Väldigt skönt måste jag säga :) Blev en lite längre tur neråt skidanläggningen, som Eddie alltid tycker är så spännande ;) Blev lite mer fokus på kondition idag, låg på och travade/galopperade lite längre sträckor nu när vi hade möjlighet till det. Eddie kändes väldigt fin idag och trots att han låg på ganska mycket så fick jag ändå ihop honom. Han var som vanligt lite tittig för allt möjligt, men tycker ändå att han har blivit mer avspänd nu än vad han var i början av veckan. Då känndes han väldigt spänd och tittig, men nu har det blivit bättre :)
-
Curre fick komma ut sen, och även han var duktig! Lite mer busig idag än igår, men egentligen inte alls farligt. Han skrittade på snällt utan att flyga i luften eller hitta på något annat tok :) Han var duktig!
-
(Ber om ursäkt för konstig styckeindelning, men NÅGON här i huset har pysslat med internet, så endast google chrome fungerar...  Av någon konstig anledning så åker texten ihop när jag sparar eller publicerar ett inlägg i just google chrome. Så därför ser det helt stört ut...)
Måste ta lite nya bilder snart känner jag!

Åker bort imorgon!

Tänkte faktiskt ta och berätta vad jag ska göra i helgen! Ska nämligen åka ner till Westgate farm, John (Hickey) och Karros gård :D Dom är nere på Göteborg Horse Show, och den ena av dom som skulle ta hand om gården hoppade av. Så John Ringde min vän Elin och frågade om vi kunde komma ner och hjälpa till att ta hand om gården. Självklart så kunde vi inte säga nej, haha. Så vi ska ner dit imorgon och blir där tills på måndag.
--
Sist jag var där nere så tog vi också hand om gården, fast då var det bara Elin och jag som hade ansvaret för hästarna i fyra dagar. Det var väldigt mycket att göra, speciellt när man var två pers som inte kunde rutinerna riktigt. Denna gången blir vi tre, så det blir nog bra. Ska bli väldigt kul iallafall! Alltid kul där nere :) Är ledig från skolan imorgon, så ska rida Eddie på morgonen. Sedan får han vila lör-sön, eller om mamma eller syster min gör något med honom. Rider honom sedan när jag kommer hem på måndag :)
--
Har packat och grejjat hela kvällen, så nu är jag taggad! Måste även se till att gå och lägga mig i tid, något jag inte är så duktig på... Annars blir allt förskjutet, inte bra.
--
Blir förmodligen ingen uppdatering under dessa dagar, men har ni mej via bloglovin så ser ni ifall det skulle komma upp ett inlägg! Bloglovin är en väldigt bra grej tycker jag :) Nej, nu måste jag sätta lite fart!
--
(Ber om ursäkt för konstig styckeindelning, men NÅGON här i huset har pysslat med internet, så endast google chrome fungerar...  Av någon konstig anledning så åker texten ihop när jag sparar eller publicerar ett inlägg i just google chrome. Så därför ser det helt stört ut...)

Varför drabbas plötsligt 7 åringarna?

JUST NU GILLAR JAG INTE SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET OCH DERAS TÄVLINGSREGLEMENTE!

Som de flesta vet så har det kommit en ny regel gällande bakbensskydd i hoppning för unghästar, skrev ett inlägg om det HÄR. Jag läste TR i början av året och tänkte " gud vad skönt, Eddie är ju 7 iår så jag slipper bry mig om det där". Men icke, nu har dom plötsligt ÄNDRAT till 7 år! VARFÖR? Som ni kan se i inlägget så har jag skrivit att det gäller hästar tom 6 år. Jag kopierade reglerna direkt från TR, så dom har nu alltså ändrat bara sådär!

Sånt gör mig så grymt irriterad...

1. Dom ÄNDRAR reglera bara sådär! Varför inte bestämma sig från första början? Tänk om jag hade gått och köpt värsta teknikskydden för 1500kr eftersom "min 7 åring får tävlas med sånna nu" (nu skulle jag inte göra det, men om...) Då har jag köpt dessa dyra skydd, men får inte rida med dom för att dom plötsligt ändrat reglerna!

2. 7 åringar ränknas inte som unghästar, VARFÖR ska då regeln drabba dessa hästar?

Så bara för att Eddie är 7 iår så måste jag byta ut mina carbon gel bakskydd eftersom dom "inte håller måttet". Alltså måste jag köpa ett par nya, som jag ändå inte kommer att ha användning för nästa år. Bara för att jag ska ut och hoppa lite lokalt. Känns himla meningslöst. Okej att dom förbjuder teknikskydd, men nu finns det enligt tidningen Ridsport TVÅ godkända skydd som dom har hittat. Och varför 7 åringarna? Jag förstår mig inte på de där minniskorna som betämmer reglerna...

Får nog bli ett par young jump, då jag vill matcha med mina Veredus framskydd...


Scapa schabrakShockemoehle.net har just nu rea på den gamla modellen av Scapa schabraket! Kostar nu 39 Euro istället för nypriset 59 Euro. Färgerna som finns kvar är dom på bilden, "chocolate" och "pistage".

Blev själv nästan lite sugen på ett, men ni som är ute efter ett kan passa på att fynda! :)


Dagens ridning

Red ut Eddie den vanliga rundan. Han känndes faktiskt lugnare och mindre spänd idag! Känndes också som att det gett resultat att jag jobbade honom lite mer igår, då han var mjukare och mer avslappnad idag. Dock känndes turen lite "ostrukturerad" hade ingen riktigt plan, så därför blev det därefter. Han låg på och var ganska seg tillbaka, annars var han fin :) Ska dock planera lite bättre och ha en plan över morgondagens pass. Har jag inte det så fukuserar jag lätt på andra saker :P

Curre fick komma ut sin sväng, och han var jättesnäll och fin! Skrittade avslappnat med en lite lägre nacke, och var bara riktigt härlig att rida! Inga busigheter, utan var bara lugn och fin men ändå framåt. Även fast vi bara skrittar, så är han härlig! Passade på att flytta honom något steg, vilket han gjorde jättebra! Det är så roligt, för han blir så glad när han får göra något :)

När jag suttit av framför stallet så började Curre köra runt nosen och sedan stoppa ner hela huvudet i en snöhög! Sedan började han krafsa med framfötterna, samtidigt som han körde ner hela huvudet i hålet lite då och då. Så stod han och grävde tills jag fick säga till honom att vi var tvungna att gå in i stallet och göra kväll. Han är ju bara för söt den hästen!Finaste!

 


Ändrad planering

Som ni säkert inte har missat så har jag tjatat om att nästa tävling inte är förren den 28 mars, ett tag kvar alltså. Men eftersom omg 2 av Toyota cup blev inställd så har jag hållt koll på deras hemsida om den omgången skulle få ett nytt datum. Men icke, där har det varit dött.

Men igår fick jag för mig att kika in på GFRKs hemsida, arrangören som skulle ha haft omgången som blev inställd. Där fanns nämligen ett nytt datum, och sista anmälningsdag är på lördag! Snacka om att jag har missat detta :O Tävlingen är alltså redan nästa helg, den 6 mars. Men varför har inte detta lagts in i tävlingsterminen eller på Toyota cups hemsida? Jag förstår inte... Men även om jag är lite sur på dem, så är jag glad! Men nog blev det lite konstigt nu när jag var inställd på den 28 mars, men så är det ;)

Planeringen ser just nu ut såhär;

2/3 Träningstävling, 1m
6/3 Lokal Gävle Fältrittklubb, 90cm & 1m.
28/3 Lok/reg Gävle Ryttarsällskap, 1m

Anledningen till att jag hoppar träningstävlingen är att det inte har varit någon träning denna vecka, och inte nästa vecka heller då det är lov. Så hoppar träningstävlingen istället. Vill inte åka ut och tävla när vi inte hoppat på 2 veckor, känns inte så bra det.   
Nu känner vi oss taggade!

 


Roligtroligt!

Fick reda på en väldigt rolig sak idag! Som jag ska göra fre-mån troligtvis :D Ska berätta sen när jag vet lite mer, haha ;)

Men nu måste jag byta om och gå ner och hjälpa min syster i stallet!


Träns fynd!

Mamma fyndade ett träns på rea när dom var till Stockholm idag, ett Globus för 145kr! Har bara två träns att ha här hemma i strl full, så ett nytt "hemmaträns" var välbehövligt. Tror faktiskt att det var en liten protest mot mitt ÖB träns jag köpte i måndags, HAHA. Det var så satans billigt att jag var tvungen att köpa ett, eftersom flera andra också köpt det. Dock får mitt endast bli skritta ut träns, litar inte riktigt på kvalitén för att använda det på tex Curre ;)


Globustränset, på en Eddie som inte riktigt ville posa idag...

Ska smörja upp det ordentligt så att det blir mjukt! Älskar att smörja in nya träns, haha :) 


Dagens ridning

Red ut Eddie som vanligt idag. Finns ju inte så mycket annat att göra... Men för variationens skull så red vi in på en stig (hade åkt skotrar där, så gick ganska bra att rida!) och efter en väg där det inte finns några gatulysen, bara några hus där det lyste. Men snön gjorde att det blev ganska ljust! Jobbade Eddie i skritten, ställde höger/vänster och var noga med att han inte slängde ut baken, utan trampade under sig.

Jobbade även lite sidvärtsrörelser när han började slappna av. Han var väldigt fin, slappnade av och jobbade bra! Han tom började söka sig neråt i traven, i vanliga fall så brukar han bara springa iväg och kika på allt annat när vi rider ut. Red även lite tempoväxlingar i traven, vilket han lyssnade bättre på idag! Han brukar ofta ligga på ganska mycket, så fokuserade på att ha en låg, mjuk hand och använda sitsen mer. Efter ett tag så lyssnade han bättre, vilket är väldigt positivt då jag vill ta i honom så lite som möjligt :) I måndags så känndes han väldigt spänd, så är väldigt nöjd mer hur han gick idag!

Curre fick tyvärr inte komma ut idag... Mina föräldrar har varit borta, så hann inte med honom :( Ska bli riktigt skönt med lov nästa vecka, så jag hinner med dom båda! Hatar när jag inte hinner. Är svårt när man kommer hem efter fyra och ska fodra, mocka, ta in hästarna och sedan rida båda... Men planerar man lite bättre så hinner man, så är det alltid. Ska bli lite bättre på det!

Nej, nu ska jag nog ta och kika in Ponnyakutens senaste avsnitt som jag inte har hunnit se ännu!
Ryttarlicens

Fick för lite mer än en månad sedan min licensbricka för 2010. För första gången en röd, vilket innebär Seniorlicens. Känner mig nästan lite "gammal", haha. Nu blir ju licensen dyrare dessutom. 900kr istället för 600kr.

Licenspriser;
Juniorlicens: 600kr
Seniorlicens: 900kr
Lokallicens: 200kr
Lektionsryttarlicens: 200kr 
Internationell licens: 2000kr

Ridsport.se

Sa nyss till mamma, "Nån gång ska jag ha internationell licens!!". Jag lovar, då skulle jag betala den med GLÄDJE! Haha. 


Mina licensbrickor från 2003-2009

Faktiskt så har jag sparat alla mina licensbrickor genom åren!
Från 2003 då jag började tävla lokalt, och fram till nu. Som ni ser på bilden har jag två brickor från -05, en lokal och en junior. Men annars är det lätt att räkna hur många år jag tävlat, haha. Men jag tycker faktiskt att det är lite roligt, har inte hjärta att slänga dem :)

Hur brukar ni göra med era gamla licensbrickor? Spara eller sopkorgen?


Dagens ridning

Blev bara Curre som fick komma ut på en tur idag, dom andra fick faktiskt vila. Känns så värdelöst att rida ut samma gamla väg och bara frysa en massa... Dessutom är träningen inställd imorgon då dom måste skotta taket. Ganska klokt, det har ju rasat in på en del ställen i landet :S Men det är ju såklart tråkigt att det inte blir någon träning, det är det ju alltid. Så det kändes inte nödvändigt att rida idag, inget "måste" som det hade varit om vi skulle iväg och träna imorgon. Eddie mår nog inte dåligt av en lite lugnare vecka :)

Curre var iallafall ganska snäll idag. Försökte busa och hoppa i luften någon gång, men annars gick det bra. Dock känner man att han är väldigt laddad. Men skulle tro att det går över om han får komma ut mer regelbundet. Så nu får vädret vara snällt! :)

Pysslade om Curre lite extra nu när jag hade tid, det tror jag att han uppskattade. Började klia honom på halsen med piggborsten, vilket han tyckte var väldigt skönt! Kliade så hårt att borsten gick sönder, haha. Men han börjar fälla päls nu, så det var nog skönt. Han brukar bara gilla att bli kliad då, eller när han får bett på sommaren. Annars är han inte så förtjust i det. Men att se Curre börja fälla päls gör att jag faktiskt börjar se ett litet slut på denna vinter! Våren känns dock långt borta, men varje dag är ju ett steg närmare :)Ge mej sommar, värme och en lagom snäll Curre!

Haha, söta Chino!

Sen får vi avsluta dessa sommriga bilder med en bild på Lady! Denna bilden tog jag i maj förra året, när jag träffade Lady och hennes nya ägare/ryttare på en tävling i Svärdsjö :')

 

Dagens ridning

Curre fick komma ut först idag. Han har ju inte fått komma ut på två dagar nu pga det dåliga vädret, så idag var han laddad! Mamma fick leda honom från första början, och förutom några försök till bus så var han snäll :) Lite pigg, men bättre än väntat!

Red ut Eddie en sväng, och avslutade på banan. Eddie var som vanligt pigg, men väldigt spänd! Red byn hem och försökte jobba honom i skritten. Ställa höger/vänster, sidförande mm, men han ville inte slappna av en sekund! I vanliga fall brukar han mjukna och slappna av efter ett tag, men idag gick han bara och kollade på precis allt annat, bet sig fast och var bara hård i munnen och jobbig! Precis som han blir när han blir spänd, lyssnar inte alls på hjälperna. En otrolig skillnad mot när han är avslappnad, då krävs det bara små mjuka hjälper.

Banan blev ju plogad förra veckan, så det var inte så farligt med snö där idag. Jobbade honom ganska mycket i skritten, sedan en stund i traven. Han var inte riktigt mellan skänklarna, sköt ut bogen och ville inte riktigt runda sig för innerskänkeln i höger varv. Var dessutom lite tyngre i handen än vad han brukar. Men på slutet blev han finare, så fin som han kunde bli idag. Så är ändå ganska nöjd, trodde att han bara skulle vara jättespänd. Han har inte blivit ordentligt riden eller jobbad i veckan, så troligen därför han inte känndes så fin. Men det är bara att fortsätta jobba, så blir det bättre :)


Ponnytävling i Högbo

Ber först och främst om ursäkt för dålig uppdatering. Tidigare idag blev det inget skrivande, och nu på kvällen har internet varit sjukt segt! Men nu värkar det funka iallafall.

Var som sagt på tävling i Högbo med Angelica och Chino idag. Dom skulle bara hoppa en LC eftersom det är första tävlingen för året, och dessutom var lägsta klassen. Var sjukt kallt och blåste som sjutton när hon skulle rida sin klass! Halva startfältet var strukna, så det gick ganska fort. Chino såg fin ut på framhoppningen, men på banan gick det inget vidare för dom. Angelica började i lite dålig galopp, kom nära på första, hoppade andra och sedan tvärvägra Chino flera meter före trean! Han ställde sig och rodeobockade flera meter före och ville inte alls den skitponnyn. Så rolig var den tävlingen, två hinder ;)

Nej, men jag tror hela grejen var att han inte var riktigt igång. Han är ju som han är vår Chino, gränsen mellan en bra ritt och en dålig är hårsfin när det gäller honom! Det är antingen felfritt eller ute, haha ;) Dom hade dålig galopp redan från början, och då passade det tydligen inte herrn. Så nästa gång blir det mycket övergångar skritt/galopp och tempoväxlingar så han vaknar till liv och blir lite rappare! Idag var han fin, men hade inget riktigt tryck. Men så är det, vi vet ju hur han är. Nästa gång kan han lika gärna gå och vinna, bara Angelica rider korrekt så det passar honom ;) Han bjussar inte på något den ponnyn, haha. Men något positivt i det hela var att Angelica satt kvar när han bockade! Det är ju inga små bocksprång han gör, så det var bra gjort :)

Kom hem vid halv ett ungefär, så blev en kort dag! Dessutom så stannade vi kvar och kollade på nästan hela LBn, så det var inte mycket starter alls idag. Blev mycket finare väder när vi kom hem, så hästarna fick komma ut idag :)

Blev själv väldigt tävlingssugen, så det känns surt att min nästa tävling inte är förren den 28 mars... Blir troligen en träningstävling i Ockelbo på sportlovet, men det är inte alls samma sak som tävling. Men så är det, tråkigt nog! :/


Dagens ridning

Red ut en sväng på morgonen idag, och det var ingen särskillt trevligt ridtur... Blåste som sjutton när vi red iväg, och på hemvägen känndes det som att vi skulle blåsa bort! Blåste så mycket att man fick svårt att andas, tom Eddie frustade flera gången och skrittade på riktigt ordentligt. Han ville nog hem och in i stallet skulle jag tro! Så det blev ingen seriös ridtur. Red upp på skogen där det inte blåste lika mycket. Jobbade honom lite på en vändplan,  men vi gav upp då blåsten+kylan inte var så trevlig. Har varit snöblåst hela dagen, så hästarma fick faktiskt stå inne idag. Tror inte att dom ville ut heller... Usch!

Vi har ett hus som som vi hyr ut till skidgäster, och dom som är här nu hade två hästintresserade tjejer i sjuårsåldern. Dom kom och hälsade på hästarna, ville borsta, sopa, mocka, ja ALLT! Haha, lite roligt med sånna barn :) Curre och Eddie var stora, så Chino blev favoriten. Vi sa att vi skulle ut till hästarna vid 8-tiden, och direkt var dom där! Imorgon ska Angelica och Chino iväg och tävla och eftersom dom skulle åka hem imorgon så ville dom ut i stallet innan vi åker iväg och tävlar. Så vi får se om dom dyker upp vid 7-tiden för att få borsta lite. Haha, så sött :)

Men nu ska jag ladda filmkameran och fixa iordning alla kläder tills imorgon. Uppdaterar efter tävlingen :)


Curres stam

Flera andra bloggare har ju "släktforskat" i deras hästars stammar, så jag har faktiskt också gjort det med Curre! Eftersom han har ganska många kända hingstar i sin stam så visste jag en del sedan innan, dessutom så har vi hittat information om Curres mamma sedan förut. Men jag hittade även lite nytt nu när jag sökte, bland annat bilder på vissa hingstar och även namnen på stona ännu längre ner i ledet på Curres mammas sida. Som ni ser här nedan så heter stona bakom Uwenta ganska lika varandra! 


Men vi börjar med att presentera hästarna som närmast ligger bakom Curre.

Curres pappa;


Parco
Darco-Attack Z
*1992
Skimmel, 170cm

Parco tävlades framgångsrikt av Ludo Philipparets. Var bland annat 5a individuellt och 6a med det Belgiska laget vid OS i Athen 2006. Hittade en jättebra sida med bilder, resultat, avkommor och två jättefina filmer på Parco! HÄR hittar ni hemsidan.

Stod även att Parco lämnar avkommor med "cool and easy temperaments", så det jag trott fick jag nu bekräftat! Har nämligen fått den uppfattningen, att hans avkommor har ett väldigt bra teperament. Det är bara att titta på Curre, som har ett otroligt bra psyke. Han är inte rädd för något, och otroligt modig! Tycker själv att Curre är väldigt lik sin far, både till sättet och utséende, (Pontus Westergren tyckte faktiskt också att han var lik honom, haha). Sen är ju Parco en RIKTIGT fin hingst tycker jag! Skulle inte tacka nej till ännu en avkomma efter honom ;)

Curres mamma;


Uwenta I
Jokinal de Bornival-Hercos
*1997
Skimmel

Det här tycker jag faktiskt är mest kul! Hur många lyckas hitta stoet efter en häst som importerats, i detta fall från Belgien? Ett ovanligt namn och lite sökning på internet gav resultat! Enligt dom uppgifter vi hittat så har hon tävlats av samma kille som tävlade Curre. Hon tävlade då samma klasser samtidigt som honom, alltså "midden" som det heter där nere. Vi har följt hennes tävlande, och hon tävlade upp till "zwaar", (har ingen riktig koll på höjderna). Det sista resultatet vi hittade efter henne var när hon kom trea i något form av mästerskap där nere, och även BILDER! Helt sjukt roligt :D Sedan hittade vi inget mer, så jag undrar vad som hände. Såld? Avelsboxen? Skulle vara roligt att veta.

Curres farfar;


Darco

Lugano van Laroche-Codex
*1980
Brun, 166cm

Den mest kända hästen i Curres stam! Även han reds till många framgångar med Ludo Philippaerts.
"Darco leder just nu världsrankningen för hopphingstar med mest presterande avkommor. Darco har lämnat världshästar som Parco, Ottorongo, Jolly Boy, King Darco mfl"
Här har vi en hingst som har lämnat massor med fantastiska avkommor!

Curres morfar;


Jokinal de Bornival
Alme Z-Rigoletto
*1986

Jokinal de Bornival har även han tävlats framgångsrikt av Ludo Phillippaerts. Om jag inte minnst fel så har han också ridit WC hoppningar mm :)Alme Z, hingsten som Jokinal de Bornival är efter.Ibrahim, som Alme Z är efter.Nimmerdor
, som finns längre bak i stammen på Uwenta.Rigoletto, även han finns längre bak i stammen på Uwenta.Lugano van Laroche, som Darco är efter.

Kollade även Paardenfokken.nl där jag hittade Fowenta. Alltså Curres "gammelmormor". Såg då att Curres mormor, Owenta har en helsyster som heter Powenta! Alltså hade dom betäckt Fowenta med samma hingst igen, dock vet jag inte inte vem som är äldst av Owenta och Powenta. Men iom att jag hittade Fowenta på Paardenfokken så såg jag även hennes stam, och hittade då fler ston som slutar på "wenta".

Så om man börjar med Curre och går neråt från Uwenta så har alla stona i 6 led liknande namn;

Cuwento
Uwenta I
Rowenta
Owenta
Fowenta
Bowenta
Nowenta

Nowenta är alltså den första att sluta på "wenta". Ganska roligt att dom gjort så, kanske är samma uppfödare på dem alla? Mycket troligt. Så hade Curre blivit ett sto så hade han kanske fått heta "Cuwenta". Haha, man vet ju aldrig. Men samtidigt när jag kollar Stammen på Jokinal de Bornival, stona bakom honom heter också nästan likadant. Så det kanske är vanligt att göra så i Belgien? Jag har ingen aning.
Men som ni ser så finns det bara hopphästar rakt igenom på min Curre! Inte konstigt att det bara finns hoppa i skallen på honom, haha. Min fina Curre :)

 


Detta var alltså lite fakta om Curres stam,
ska forska lite mer i Eddies också hade jag tänkt. Kommer upp ett inlägg om honom sedan! Ska bli väldigt roligt, för om honom vet jag inte så mycket! :)


Vinterland?

Dagen har varit riktigt seg. Gick i skolan från halv nio till halv fyra, sen var bussen en halvtimme försenad så jag nästan frös ihjäl. När jag gick till busshållsplatsen så höll en annan buss på att preja ner mig, så att jag fick hoppa in i en massa snö. X-trafik och vinter ligger just nu på min dissarlista ;)

Pga vädret, blåst och snö, så blev det ingen ridning på nån av pållarna... Trots att Eddie vilade igår. Men han dör nog inte, han får komma ut imorgon bitti istället. Bara att klä på sig, när det är ljust ute så brukar det kännas bättre iaf! Det värsta jag vet är nog att ändra på hur jag planerat ridningen! Värst är nog att lägga in en vilodag fast jag inte planerat det. Jag gillar det inte alls, och brukar sällan göra det! Men idag blev det så, och jag har faktiskt inga skuldkänslor över det heller. Varken häst eller jag hade gillat att ge oss ut idag skulle jag tro ;)

Eddie var väldigt söt när jag mockade idag! Hästarna kom in ganska tidigt pga vädret, så mockade vid kvällsfodringen också. Han nosade och pillade, sedan bet han tag och drog av mig mössan! Så gjorde han 2-3 gånger, haha. Sötisen! Han gör allt mer försiktigt, gemfört med Curre som biter tag, sliter sönder eller äter upp. Men det är roligt att man mer och mer börjar se Eddies personlighet. Curre är ju en sådan häst som verkligen har en stor personlighet och kräver uppmärksamhet. Honom känner jag verkligen utan och innan! Han visar alltid vilket humör han är på och vad han tycker om saker. Eddie är det däremot svårare med, men han börjar mer visa sin personlighet han också. Förutom att vara på tårna och harig för allt, så finns det en söt och nyfiken häst där under. Haha, låter lite roligt. Men jag tror att man måste komma sin häst nära för att få det att fungera. Hästar är levande varelser och inga maskiner som ska skapa en framgång. Jag älskar mina hästar, och det kommer man långt med!

Nej, nu måste jag sova så jag orkar att kliva upp imorgon! Blev ett lite blandat inlägg, men jag behövde skriva av mig lite! 

Dagens ridning

Slutade sent idag och kom hem efter fem. Brukar vanligtvis vara hemma vid halv två på torsdagar, men vi hade träff med special idrotten. Ganska segt.

Curre fick änligen gå ut en sväng, och han firade det genom att vara lite crazy. Bockade och for runt nån gång innan mamma fick leda honom. Haha, men hellre det än att jag flyger av och han tar sig en egen tur ;) Som, eh, inte skulle hålla sig till lugna gångarter eller normala rörelser... Blåste ganska mycket och var isande kallt, så han var på tårna nästan hela tiden. Men det gick ändå ganska bra.

Eddie fick en vänförtjänt vilodag! Tur det, annars hade jag nog frusit ihjäl. Usch! All denna snö kan jag ta, men kylan tar snart kål på mig. Snön är man ganska van vid nu, och det skottas bra här. Men när det blir över -10 blir det bara för mycket! Mina händer frös nästan sönder idag, så jag tom fick ont i dom. Känns inte bra. Men det är bara att tänka positivt, "snart" börjar vi  faktiskt närma oss våren. Även om det känns som att den är långt borta just nu... Förresten så fyller jag snart, 9 mars och CURRE den 8e! Jag tror nog det är meningen att vi ska höra ihop, vi säger så. Haha ;)


En av hagarna förra vintern.


Dressyrövning

 

Gjorde en halvful bild på övningen som vi gjorde för Pernilla i söndags. En ganska enkel övning som innehåller alla gångarter, böjda spår, rakriktning och sidförande arbete.

Ska förklara övningen lite mer ingående;

M-C: Hörnpassering i trav.
C-"blocken": Rid en halv 10m volt, sedan övergång till skritt mellan blocken eller konerna (dom blåa fyrkanterna).
Blocken-blocken: Skritt på rakt spår fram till punkterna, där gör man som en kvarts framdelsvändning så man byter riktning. Rakrikta och gör samma sak vid nästa punkt.
Block- A: Övergång till trav och rid den halva 10m volten.
A-F: Hörnpassering i trav.
F-M: Galoppfattning och galoppera långsidan ner. Övergång till trav vid M, sedan börjar övningen om.

Som sagt, en enkel men bra övning som får hästarna både raka och mjuka. Sedan får man inte glömma att byta varv och rida den åt andra hållet också ;)


Dagens ridning

Red bara ut en lite lugnare runda med Eddie idag. Mest skritt, men även lite trav. Han var pigg som vanligt, gjorde några övergångar som han lyssnade bra på efter ett tag. Red annars ganska kravlöst. Hann inte ut med Curre av olika anledningar... Men eftersom jag planerat in en volidag för Eddie imorgon så vet jag att jag hinner med honom då iaf! Om inte annat så SKA han ut då.

Blev ett lite snabbt inlägg, men eftersom denna blogg även är som min riddagbok så skriver jag varje dag :)
Eddie!


Filmer från träningen!

Nu har jag äntligen fått upp filmerna från träningen igår! Eftersom dom inte funkar att redigera och klippa ihop i moviemaker så får det blir tre mindre klipp. Som ni ser så drar Eddie iväg lite, får inte riktigt plats i linjerna osv. Jag är mycket väl medveten om vad vi måste jobba med! Men jag tycker ändå att han har utvecklats :) Han är ju som sagt väldigt oruttinerad i hoppningen.


Här kommer vi stort in i kombenationen, men jag tycker ändå att han räddade det bra :)


Hoppar om en liten slinga.

Japp, det var några klipp :) Har inga från framridningsövningen, pappa tror nämligen att det är själva hoppningen som är det viktigaste... ;) Haha. Men hans filmning var mycket bättre nu än sist! Tummen upp :D


Svar;

Eftersom du lämnade varken blogg eller mejladress så svarar jag här!

Tack så mycket för informationen!
Tyvärr så har jag nära till varken Edsbyn, Bollnäs eller Hudik... Men hittar jag ingen annan tävling eller om Toyota inte kommer ut med sin andra omgång så kan det vara ett alternativ :)

Såg att Bollnäs hade datumen 21 Fabruari och 21 mars för sina Pay and jump. Nu på söndag ska min syster tävla, men den 21 mars skulle isf passa. Men vi får se!


Hoppträning

Var som sagt iväg på hoppträning med Eddie idag, han var väldigt fin! Redan under framridningen så sökte han sig neråt och arbetade i en avslappnad form. Mycket finare och mer avslappnad idag än igår! Dessutom var han inte rädd för varken dörren eller hörnen, mycket positivt! Har nämligen kommit på att man inte får pressa honom det minsta. Det räcker med att jag vänder imot det "farliga" och trycker till bestämt med skänkeln så är det kört. Så nu är det bara att ignorara, så slutar han :)

Började med att trimma lite på en linje med tre kryss, och mellan kryssen gjorde vi en volt. Eddie vill ju gärna springa ifrån lite, men han satte sig på baken ganska bra några gånger. Fick ett superfint språng där han var i form och balans hela volten och även över krysset. Då får man rätt effekt av övningen, då han arbetar med ryggen! Vi fick ett sånt supersprång, men med tiden så kommer det nog fler sånna :)

Hoppade sedan linjen utan volterna, där vi bara skulle hitta rytmen och rida på jämna galoppsprång. Sedan hoppade vi en liten bana med kluriga linjer. Hade även eldplanket framme för första gången. Trots att jag ramade in ordentligt så skulle han ändå tjafsa! Bara prejar/kastar sig åt vänster. Men jag vände bara på så han fick hoppade det stillastående. Så pass lågt var det. Hoppade det sedan tills han slappnade av.

När vi hoppade banan så känndes det väldigt bra! Visst, han springer iväg lite, hoppar inte upp sig ordentligt när vi kommer lite nära osv. Vi har alltså mycket kvar att jobba med, men detta känndes som att vi är på rätt väg :) Fick ett hyfsat fint flyt. Han hoppade stort in i kombenationen, men rättade sig fint. Han behöver ju massor av rutin för att bli snabbtänkt och rappare. Så det är egentligen bra att man inte kommer perfekt och serverar för hästen alla gånger. Då lär dom sig inte att hantera svårare lägen.

Pappa filmade lite, så ska lägga in filmerna imorgon. Kameran laddas nu, dessutom orkar jag inte att ladda in dem nu. Men imorgon så lovar jag att det kommer film! :)
Duktiga Eddie!


Tisdag

Tråkig skoldag, som vanligt på tisdagar. Träning med Eddie ikväll iaf, det ska ju såklart bli roligt! Tänkte filma förra veckan, men hittade inte kameran i stressen. Men nu har jag koll på den, så ska be någon filma ikväll tänkte jag. Om det blir någon bra filmsnutt så lägger jag upp det här sen!

Men nu ska jag nog kila tror jag allt :)

 

 


Gårdagens ridning, 15/2

Blogg.se krånglade rejält igår kväll, så kunde inte ens komma in. Värkade som att det krånglat för flera andra, så denna gången kan jag nog inte beskylla min dator. Haha! Men jag skriver gårdagens ridning nu istället;

Eddie fick ridas ut en sväng, och avsluta en stund på banan. Han var pigg, men lyssnade ändå ganska bra både fram och tillbaka. Dock var han ganska spänd och tittade till för allt möjligt. Jobbade honom en del i skritten, men han ville ändå inte riktigt slappna av. Avslutade med att trava lite på banan. Det var samma sak här också, att han inte riktigt ville slappna av. Som jag nämt tidigare så blir han spänd och tittig på den nedre kortsidan, men efter att vi jobbat lite på volten där nere så blev det bättre :) Jobbade lite i skritt på serpentiner, och efter det så slappnade han äntligen av och blev fin! Travade då ett varv på volten, och då var han riktigt fin! Så vi gav oss efter det :)

Skrittade ut Curre sen. Mamma följde med denna gången, och då var det inga problem. Haha! Min stora buse, igår passade han på ;) För då var han explosiv vill jag lova! Han var snäll och skrittade på, lite pigg bara :) Provade att flytta honom några steg, även lite öppna. Han har ju tappat nästan alla muskler vi byggt upp, och var även lite stel. Men han gjorde det ändå bra! Tror han tyckte det var kul att aktiveras och göra något. Ni kan bara gissa vad jag (säkert Curre också!) längtar tills vi får börja komma ingång lite mer! Bara hålla tumarna att han håller och att det går åt rätt håll också :) Men härnäst är det hagen som gäller. Så snart som möjligt så ska vi prova att släppa ut honom någon timme. Är så krångligt nu när jag går i skolan och mina föräldrar jobbar, men det ska nog lösa sig :)

 Hittade en namnskylt som jag gjort här i skolan :)

 


Pessoabett

Var nyss in på Hööks.se och skulle kika lite på bett. Som de flesta kanske vet så kan man välja hur man vill se produkterna. I detta fall visades dom i popularitionsordning, och om det stämmer så ligger pessoabettet före tredelat tränsbett :S För en gångs skull så hoppas jag att det där med popularitionsordning inte fungerar. Annars blir jag lite rädd. I vilket fall som hellst så värkar pessoat vara ett väldigt vanligt bett, vilket jag inte alls tycker är bra. Väldigt få, om någon går bra på just pessoa...


Tävlingsterminen

Har suttit och kollat igenom tävlingsterminen, och såhär ser det ut från februari-juni. Dom tävlingar jag har hittat och skulle kunna åka på;

Fabruari
Inga

Mars
13. Lok Falu RK, 90cm & 1m
28. Lok/reg Gävle RS, 1m. Kan endast rida en klass.

April
24. Lokal Älvkarleby RK, Div 3 omg 1. 90cm, 1m & 1m lag.


Maj
9. Lokal Hudiksvalls RPK
15. Lokal Tierps RK
13-15. Lok/reg Älvkarleby RK "Laxhoppet"
22-23. Lokal Ovansjö RS
28-30 Lokal Storvik Ovansjö RK, Div 3 omg 2.

Juni
6. Lok Rengsjöhästen
12. Lokal Svärdsjö RK

Som ni ser så är det väldigt fattigt i feb-apr, medan det är smetfullt i Maj. Här måste jag välja vilka tävlingar jag ska åka på. Sen undrar jag, varför lägga tre meeting i rad? Veckorna efter varandra? Ibland undrar man. Hade varit bra med en tävling i början av april och gärna en till i mars. Vill nämligen egentligen inte åka till Falun då det är framhoppning utomhus och jag gillar inte alls det ridhuset. "Läskig" port, hög läktare och allmänt knepigt ridhus. Så det känns inte lockande som första bortatävlingen med Eddie.

Men det finns inte så många andra alternativ. I Gävle kan jag bara hoppa en klass och sen är nästa i slutet av april. Jättetråkigt! Vi har heller inga Pay´n jump som många andra distrikt värkar ha. Här har jag inte sett en enda. 

Så det är alltså såhär tävlingsterminen ser ut nu, och då har jag inte ens kollat om någon av tävlingarna krockar med något annat. Tex min systers ponnytävlingar. Nä, jag gillar inte alls första halvåret av 2010 tävlingstermin :/ Fast det kanske är jag som blivit bortskämd med regionala och Nationella tävlingar? Då finns det betydligt fler och roligare tävlingar!
 
Hur ser det ut i övriga landet med Lokala hästhoppningar?
Själv bor jag ju i Gävleborg som ni kanske vet :)
Pannbandet, KLART!Klickbara bilder

 

Fick mitt pannband klart idag, blev ganska nöjd faktiskt! Bilderna blev lite mörka då ljuset inte var det bästa, men äsch. Det är bilder ;) Färgerna matchar perfekt till Scarpati schabraket, vilket var tanken :) Dessa pannband är lite kluriga att göra i början, men väldigt roliga pyssla med! Får se vad det blir för färg nästa gång? Tror nog att jag ska göra ett i cob storlek till Chino denna gång, så förmodligen blir det i samma färger som något av hans schabrak. Men det tråkiga med mina pannband är att jag inte kan ha dem på Dyón tränset, för brett nackstycke. Så isf blir det på det andra, tråkigt nog. Men så är det :)


Ponnyakuten

Ska snart knappa in Svtplay och kika Ponnyakutens senste avsnitt hade jag tänkt! Det visas ju inte överdrivet mycket häst på tv, och det här programmet är ganska roligt att se på :) Som de flesta redan vet så kommer det ut nya avsnitt på svtplay varje söndag. Det föregående går på tv, och veckans nya kommer ut på hemsidan. Ett trevligt program tycker jag :)Brukar ni se ponnyakuten?


Dagens ridning

Red ut Eddie på morgonen idag. Blev mestadels skritt, men även några trav och galoppsträckor. Inget krävande alls, bara en kravlös uteritt. Eddie var inte fullt lika pigg som han brukar på bortvägen, så jag tror nog att han hade lite träningsvärk sedan dressyrträningen igår! Men han var duktig, inte lika tittig idag faktiskt :)

Curre var inte alls rolig idag. Usch! Mamma kännde sig dålig, så pappa fick gå med istället. Han är ju inte lika hästvan, så jag vet inte om det var därför eller om det bara var en tillfällighet att han var crazy idag. När vi hade skrittat ut från våran gård och kom ut efter vägen så gjorde han världens bocksprång! Det vill säga att han hoppar upp i luften och sparkar bakut. Det är tur att jag är van och sitter kvar. Men varje gång så tror jag att jag ska åka i backen, så det är väldigt läskigt då han gör det med en sån kraft!

Resten av turen var han på tårna, så pappa fick leda honom. Såhär har han faktiskt inte varit på nån månad! Jag vet inte om han har mer respekt för mamma, eller om det var en tillfällighet. Men roligt var det inte! :S Just nu önskar jag att jag kunde skicka iväg honom till John och Karro. Där det finns skrittband! Synd att sånna är så fruktansvärt dyra, för det skulle vara perfekt för honom nu. Då kan han gå på rakt spår desutom, till skillnad från skrittmaskin.Bild från lilla-langared.se
Denna skulle vara perfekt nu! Då kan han gå två gånger om dagen,
och förmodligen bli ganska nöjd.
Bloglovin och Melodifestivalen

Ni som inte följer min blogg via bloglovin få gärna göra det! Bloglovin är ett superenkelt sätt att hålla koll på sina favoritbloggar, och man ser direkt när nya inlägg kommer upp. Numera läsar jag endast bloggar via bloglovin!


bloglovin


Har även skaffat en ikon som ni kan se i min meny :)


Kollade faktiskt på Melodifestivalen tidigare ikväll. Brukar inte vara så insatt och kolla på det, men eftersom det var från Sandviken idag så var jag ju tvungen att kolla. Haha. Min kommun och allt ju! Dom nämde Hammargymnasiet, som en av artisterna hade gått på (vet inte vad hon heter). Min gamla skola! Gick där två år innan den lades ner och vi fick flytta till Bessemer. Men personligen tyckte jag mycket bättre om Hammar! När vi var på konsthallen i måndags så gick vi in i lokalerna på Hammar, allt såg så tomt och kalt ut. Alla saker var borta förutom skåpen som stod huller om buller. Målningarna på väggarna. Så ledsamt...


Nej, nu ska jag nog fortsätta med ett inlägg tror jag nog :)


Dressyrträning

På förmiddagen var det dressyrträning för Pernilla, med Eddie. Hon brukar komma ungefär en gång i månaden, och hon är verkligen jättebra! Eddie var som vanligt lite tittig och spänd, men gick igenom det fruktande hörnet, haha. Men idag ver det två polkagrisrandiga tunnor vid öppningne till den andra sidan som var farliga. Där skyggade han varje gång, och i slutet av lektionen så skvätte han upp sand på tonnorna och vilken reaktion han fick! Flög iväg i världens språng, vilket gjorde att han körde upp mankammen rak på mig tand. Ajaj. Även idag höll jag på att flyga av, så Ja. Säkerhetsväst även under dressyrträningar är det som gäller ;)

Men idag började han söka sig neråt tidigare av passet, och bitvis var han riktigt fin! Vill dock att han ska slappna av lite mer, men det kommer nog med tiden. Gjorde en jättebra övning, som jag kan lägga upp här sen. Den innehöll både "halv 10m volt", en liten framdelvändning och rakriktning i skritt, samt galopp längs långsidan. Det var en bra övning, och i vänster varv var han riktigt fin ett tag! Galoppen var avslappnad och man kände riktigt hur han jobbade och tog för sig. När han slappnar av så blir han otroligt känslig och vill bara ha små mjuka hjälper. Något som Pernilla påpekade, och sa att han är väldig välutbildad så! Han behöver bara lära sig att spänna av, stärkas och få mer muskler så kommer han bli väldigt fin! Hon tyckte att han var fin idag, och att vi är på rätt väg. Även att jag red honom bra idag, parerade honom bra typ. Men det är skönt att vi börjar gå åt rätt håll, bara att fortsätta att jobba på! :)

 


Kom på att jag faktiskt kan ta bilder från mitt galleri här på bloggen!


Gårdagens ridning, 13/2

Hade halva inlägget i utkast igår, och hann inte skriva klart och publicera det. Så gårdagens ridning får bli publicerat nu istället!

Red Eddie runt byn idag.
Var en sån där tråkig ridtur idag, men man ska väl ha sånna också. Började med att Eddie blev jätterädd för något i stallgången, man hörde hur hjärtat dunkade i honom! Gick ut och kunde inte se något, men Eddie såg ut som om han sett ett spöke ;) När jag tog ut honom och skulle sitta upp så var han jättestirrig, och när jag väl kom upp så såg jag att min kusin stod och skottade snö. Haha.

Resten av ridturen var han pigg, spänd och tittig. Han blir då lite "blockerad" och inte alls särskillt rolig att rida. Tvärnitade när vi galopperade, så jag var nära på att flyga av! Skulle sedan jobba honom lite i skritten, sidförande mm. Men mina händer frööös, sedan mötte vi både en timmerbil och en lastbil efter vägen, så det gick inte så bra. Avslutade med att trava några varv på ridbanan. Han var inte jättefin eftersom jag inte hann jobba honom så mycket i skritten, och ville inte sitta och nöta med honom. Speciellt inte eftersom vi ska på dressyrträning imorgon. Men han kändes ändå ganska okej :)

Curre skrittades ut som vanligt. Han var hur kelig och gosig som hellst idag! :O Istället för att vara sur medan vi mockade så vill han bara stoppa huvudet i famnen, pilla och dra i dragkedjor mm. Han var bara jättegosig! Höll inte på att öppna dörren och tjura när jag gjorde iordning honom heller. Dock försöker han bitas när man går under halsen på honom, och "spelar tuff". Men det är ju bara hans personlighet, så är han alltid ;) Men bits gör han aldrig (förutom i kläder), han bara spelar. Haha. Turen gick iallafall jättebra och han skrittade snällt och fint!

Kommer tyvärr inte att lägga upp några bilder på ett tag, då mitt pucko till dator plötsligt inte tar imot min externa hårddisk. Där jag har ALLA bilder, filmer och annat viktigt. Jäkligt trist. Men jag ska försöka fixa det, tills dess blir det tyvärr bildfattigt...

 

Idomin, hästsalva?

 

I alla tider så har vi kört på Helosansalva till våra hästar, på småsår och allt möjligt. Så när Eddie började få lite mugg och hårda skorpor på bakebenen i karlederna så började vi smörja med just Helosan. Smörjde flera gånger om dagen, men skorporna blev aldrig riktigt mjuka och sprack tom upp när man red.

Provade då Idomin istället, och den funkar faktiskt superbra! Den är mycket fetare än Helosanen och håller skorporna mjuka. Dessutom är den mer vattenavstötande än Helosanen, viket jag tror gör ganska mycket nu när dom går runt i snön. När vi smörjde med Helosanen så försvann den efter att dom varit ute i hagen en dag, Idominen sitter kvar även när dom kommer in om man smort ordentligt. Så jag kan varmt rekomendera Idominsalvan, särskillt nu under vintern för att hålla sårskorpor mjuka :)

Brukar ni använda Idominsalva till hästarna?


Dagens ridning

Jobbade Eddie på banan idag, första gången på ett tag nu! Den har ju blivit plogad, så nu funkar det mycket bättre att rida. Eddie var lite spänd i början och kikade på allt annat, men efter hand så slappnade han av och mjuknade. Red inte så krävande, utan försökte bara få honom att slappna av, hitta takten och ställde igenom honom lite. Red lite sidförande i skritten för att få igång baken och lossa bogarna, och efter det började han komma igång och söka sig neråt och höja ryggen.

Efter ett tag blev han väldigt fin! Jobbade avslappnat i den form jag vill ha honom i nu. I galoppen har han en tendens att springa ifrån eftersom han inte riktigt orkar, men idag satte han ihop sig ganska bra. På slutet kom han ihop sig bättre, så det var roligt! Travade av honom med ganska långa tyglar och han sökte sig självmant ner i en väldigt lång och djup form, så han sträckte ut ryggen ordentligt. Han var väldigt fin för att inte ha jobbats ordentligt på ett tag :) Han får ta det lite lugnare imorgon, och på lördag är det drssyrträning för Pernilla. Ska bli kul att se om det blivit någon skillnad sedan sist!

Curre har helt galen när jag mockade... Har ju inte kunnat skritta honom på två dagar, så han var riktigt crazy! Dessutom så var han grinig för att dom andra hästarna inte kom in till honom, så han hoppade runt och sparkade bakut ganska så rejält i boxen. Känndes lite spännande att ta ut honom, men han var jättesnäll! Skrittade lugt och fint och gjorde inget mer än ett litet busryck. Så det var skönt :)

 


Dagens ridning

Skrittade ut en runda med Eddie idag, joggade honom även lite. Red igenom byn och såg att banan blivit plogad, JIPPIE! Det gör så mycket att bara kunna rida in där och känna lite på honom. Har varit så himla mycket snö där så jag har inte velat rida då underlaget inte blir det bästa efter att man ridit ett tag. Så nu känner jag mig lite glad :)

Eddie var som vanligt pigg, men lyssnade ganska bra tillbaka ändå! Syrran red med på Chino, och åkte av. Haha. Han har ju bara skrittats eftersom han sparkade på sig för två veckor sedan, HÄR står det mer om det. Så han blev lite piggelin för henne, och han är ju grymt speciell och allt ska vara på hans villkor. Så när hon tog lite för mycket i honom så bockade han av henne! Inte nog med det så kutade han iväg också! 

Eddie blev lite frustrerad där ett tag, men han var duktig och lydde när vi vände och red åt andra hållet. Då kommer ponnyn efter. Det gäller att vara smart ;) Efter det så känndes det som att Eddie käkat raketbränsle! Han var riktigt pigg! Som jag nämt tidigare så skrittar han grymt fort, vilket han gjorde även idag ;)

Skulle på födelsedagsfirande på kvällen, så han inte ut med Curre... :( Mina föräldrar var dessutom borta, och jag vill inte skritta ut honom själv då han kan vara så knäpp. Låter värsta töntigt, men han kan bli rent av farlig nu när han står på box. Rätt som det är så kan han balla ur, och då är det inte så roligt att vara själv. Har nämligen provat det tills det inte känndes så kul längre. Han blev för övrigt lika sur och grining som vanligt när vi kom hem från träningen med Eddie igår. Stackarn! Iallafall så ska jag se till att han kommer ut imorgon. Hatar när jag inte hinner med :( Menmen, så är det. Imogon så ska han få komma ut iallafall :)


Slänger in några bilder på Chino och syrran som jag tog i sommras! Dom var trea i förklassen LC och red sedan finalen i Div 2 som gick i LC+. Dock gick det inte så bra där. Han är ju som sagt speciell ;) Hoppa hus kan han, och vända runt som en vessla i omhoppningar utan att det ser ut att gå fort! Så han är en kanonponny när allt stämmer och är som han vill, annars kan han vara en riktig liten jäkel ;)Gillar verkligen den första och sista bilden!


Knepiga datorer?

Dom två senaste dagarna så har Blogg.se varit helt stört på min dator! Går inte att komma in, poppar upp rutor och "sidan kan inte visas", och så är det hela tiden! Så det tar hur lång tid som hellst att skriva ett inlägg (om det ens går), måste kopiera texten eftersom allt fövinner ibland osv. jättedrygt är det! Iof så är min dator ganska seg och puckad, men att det just är problem med Blogg.se tycker jag är lite konstigt?

På skolans datorer, då menar jag ALLA så är Bloglovin istället konstigt? Klickar man ner ett inlägg så släcks hela internet ned. Jättekostigt! Blogg.se funkar dock hur bra som hellst här. 

Får se om Blogg.se funkar hemma idag, annars så har ni förklaringen till varför det kanske inte kom upp något inlägg. Så ni vet menar jag!

Någon annan som har problem med Blogg.se eller Bloglovin, eller är det bara jag? Träning

Idag var det alltså träning med Eddie i Ockelbo. Gick ganska bra faktiskt! Dock började det med att han var jättetittig. Satt förmodligen i sen igår, blir han stressad så brukar det sitta i några dagar efteråt. Han skyggade iallafall för hörnen, porten mm. Försökte bara vara lugn och inte fokusera så mycket på det, klappa och berömma när han väl gick förbi. Red fram lite självstädigt och han var ganska fin!

Skulle sedan börja trimma gemensamt och han VÄGRAR gå i närheten av ena hörnet. Fast jag vet att jag inte får bli irriterad, så blev jag ju såklart det ändå när han betedde sig så puckat... När han känner detta så blir det bara ännu värre och han var riktigt jävlig! Stregrade nästan över och skulle inte ens gå i närheten. Det är svårt att vara helt lugn när dom betér sig på det viset... Något jag verkligen håller på att träna, mitt tålamod ;) Så missade halva framridningen i vänster varv för att han var så knäpp. I höger varv gick det bättre och han gick igenom det där hörnet utan problem? Var faktiskt ganska fin och jobbade i en lägre form där han bar sig själv och jobbade med ryggen/buken. Väldigt fin var han ett tag!

Hoppade sedan ganska mycket styrkeövningar, och han var fin! Tror det gett resultat att jag tagit det lite lugnare i veckan och jobbat mycket på lydigheten, för han var mer ihop av sig själv och sprang inte iväg lika mycket idag. Hoppade en övning som var typ som en 5 och halva, fast med två galoppsprång och hjälpbom i mitten. På slutet låg oxern på närmare 120 kanske? Han hoppade till ganska ordentligt! Så min sits var ju inte den allra bästa ;) Måste jobba mer på den känner jag!

Hoppade även en riktigt bred oxer, låg gröna tunnor under så Eddie gjorde världen skutt över första gången! Men sen så hoppade han den fint :) Hoppade även en studs och några linjer. Satte ihop allt till en liten bana sen, och det flöt på ganska fint. Han hoppar iväg och drar på lite väl mycket ibland, men det är ju sådant som vi jobbar med hela tiden. Det blir liksom inte bättre på en träning, utan man måste bara låta det få ta sin tid. Men man känner en svag förbättring för varje vecka, och det är positivt :) Om man inte låter det få ta sin tid så leder det oftaste bara till prestationsångers hos en själv. Har själv fått inse att jag faktiskt inte rider sämre eller plötsligt inte kan lägga hästen ordentligt på hinder. Utan det är faktiskt ganska svårt när hästen drar iväg och far åt alla håll, så det är bara att jobba på så kommer det tillslut att kännas enkelt :)

Men jag är ganska nöjd med träningen! Förutom att han var knäpp i början så var han fin min Eddie! En klar förbättring mot dom två senaste träingarna, så det var kul :)

Min duktiga, fina pucko-häst :)<3


Ovärd skola?

Kom till skolan vid halv 11 ungefär, kunde inte ta en senare buss eftersom jag inte hade någon sjkuts till Järbo... Hade ovärd mentorstid 12:40 och nu "projektarbetstid" som spenderars i bildsalen genom att inte göra så mycket. Den enda viktiga lektionen börjar kl tre, Samhällskunskap som håller på tills kvart över fyra. Känns som en värd dag va? Den är värdelös även när jag kommer hit efter tolv som jag brukar göra...

Ikväll är det träning som vanligt, det ska bli roligt iallafall! Kanske ska be någon filma? Kommer formodligen uppdatering ikväll och om det filmas så kommer det upp imorgon.

Bara en halvtimme kvar tills lektionen, så jag får väl fortsätta att göra "ingenting" tills den börjar ;) 


Dagens ridning

Red ut Eddie en lite kortare tur idag. Fortsatte att jobba med övergångar, och han lyssnare mycket bättre på dom nu! Kom även en timmerbil precis när jag skulle trava honom, så vi gick åt sidan. Kom sedan en mötande bil så vi fick stå på sidan av vägen innan timmerbilen äntligen kom förbi! Så himla typiskt att den skulle komma precis, åker ALDRIG timmerbilar annars efter den vägen? Dock brydde sig inte Eddie ett dugg om den megastora lastbilen, den hästen är lite knasig ^^ Dock blev jag irriterad på detta krånglande, och det kännner Eddie direkt. Så han var lite spänd och tittig resten av turen. Men han var ändå ganska fin :)

Curre skrittades ut som vanligt sen, och han var lugn och fin idag! Inget krångel alls med honom, han gick på snällt och fint. Det var skönt :)

Nu ska jag knappa in Svtplay och kika Ponnyakutens senaste avsnitt som jag inte har hunnit se än :)


Dagens ridning

Eddie gick ut en runda idag igen, som vanligt alltså. Usch vad jag har tröttnat på att rida ut nu! Känns lagomt kul att det är såhär minst två månader till... Eddie var iallafall väldigt pigg idag, som vanligt där också. Gjorde även idag väldigt mycket övergångar i traven, för att få honom att lyssna bättre. På senaste tiden så har han varit lite seg för hjälperna tillbaka, så det ska vi nöta på med nu :) I sista galoppen så kunde vi rulla på i ett relativt lugt och samlat tempo. Det är alltid ett litet framsteg! Red förbi skidanläggningen, så han var lite spänd. Men på hemvägen var han väldigt fin, kunde tom trava honom i en lägre och avslappnad form :)

Curre skrittades ut sen, han var lite stökig även idag. På bortvägen försökte han bocka och busa till det några gånger, men på hemvägen var han lugnare. Har inte så mycket mer att säga om det :P


Nästa tävling?

 
Kikade in på Toyotacups hemsida, Toyotacup.se igår och såg att dom ändrat datumet för den sista omgången av hästhoppningen. Istället för den 14 mars så har dom nu bytt till den 28 mars. Så om dom inte lägger omgång 2, som skulle ha varit nu i helgen före den sista omgången så blir jag väldigt ledsen. Annars är det nästan 2 månader till nästa tävling!

Man tycker ju att dom borde lägga den före, men då kan man ju börja fundera på varför dom inte laggt ut den i terminen än. Usch, jag som vill planera! Så nu får dom faktiskt ta och lägga ut ett datum för omgång 2 så man kan planera lite tycker jag allt. Är annars grymt dåligt med tävlingar nu i februari, mars och april. Väldigt tråkigt... Eddie som verkligen skulle behöva komma ut på lite lokala för att få rutin! Sen är jag grymt tävlingssugen också ;)


Dagens ridning

Red ut Eddie en sväng på morgonen idag. Eftersom jag kunde rida när det var ljust idag så fick han gå en lite längre runda! Han var som vanligt väldigt pigg, så jobbade ganska mycket övergångar i traven. Trav/skritt/trav osv. Efter ett tag accepterade han och lyssnade på mina hjälper, och övergångarna blev också mjukare. Så när vi kom till galoppen så kunde vi rulla på i ett jämt tempo, eftersom han lyssnade bättre.

Kom upp till en vändplan på skogen där dom hade plogat så det blev som en stor plan volt. Lika stor som stora mittvolten ungefär. Travade runt och ställde igenom honom några varv åt båda hållen. Han var fin och jobbade ganska bra! På hemvägen fortsatte vi att jobba lite tempoväxlingar, och jobbade honom lite i skritten på hemvägen. Flyttade lite i både skänkelvikning, öppna/sluta, ställa åt båda hållen och rakrikta. När han väl slappnade av och inte tittade så mycket på allt runt omkring så var han väldigt fin :)

Curre skrittades som vanligt ut på kvällen. Då är det tystare och händer inte så mycket. Han var faktiskt ganska stökig idag! Försökte bocka flera gånger och hela han var på exploderings, bus humör ;) Men på hemvägen så var han faktiskt snällare :)

Måste ta lite nya bilder snart känner jag!


Var rädd om ditt team!

När jag var på Kick-off med Gävleborgs utvecklingsteam för ganska precis ett år sedan nu, så hade vi bland annat en föreläsning med Johan Fyrberg. Har för mig att han hette så, men han var iallafall mental coach, hade även landslaget om jag minns rätt. Har pratade om mental träning, målsättning och även att man ska vara rädd om sitt team man har runt omkring sig.

Just det här med team tyckte jag var väldigt intressant! Alla har vi ett team runt omkring oss för att vi ska kunna träna, tävla och hålla på som vi gör med hästarna.Mitt team ser tex ut såhär;
Föräldrar
Tränare
Veterinär
Hovslagare
Massör/kilopraktor

Ett team kan även innehålla;
Hästskötare
Hästägare
Sponsor  
mm

Det som Johan Fyrberg menade var att vi skulle vara rädda om vårat team, för det är just dessa människor som gör det möjligt för oss hålla på. Utan dom så skulle vi inte komma särskillt långt, om inte komma någon stans alls! Är man snäll och trevlig och visar att man är seriös så får man så mycket tillbaka. Sin tränare kanske tar dig på extra allvar om du visar att du är seriös och målmetveten, och får kanske några extra ord som hjälper. Att överhuvudtaget ha bra realtion till sin tränare tycker jag är viktigt för att utvecklas!

Det här med hovslagare tycker jag också är väldigt viktigt. För står hästen med en tappsko dagen innan träning eller tävling så kanske din hovslagare tar sig tid att komma ut och slå på skon, eller på annat sätt fixa det. Kommer ihåg förra året när Curre drog av sig en massa skor, bland annat samma dag som vi hade träning. Då kunde vi åka förbi vår hovslagare så han kunde slå på tappskon! Vilket gjorde att jag kunde träna den dagen.

Föräldrar är nog den största delen som står bakom ditt team. Utan dom så skulle man inte komma särskillt långt. Det är dom som i mitt fall har stått bakom ALLT. Utan dom så skulle jag inte ens ha kunnat hålla på med den här sporten som har givit mej så mycket. Så att vara snäll mot sina föräldrar får man inte glömma! Det är svårt när man är missnöjd och besviken, men man får faktiskt inte glömma att det är dom som står bakom att du ens har din häst och/eller kan hålla på med din sport!John Hickey som jag har jobbat hos en del i sommar tycker jag är väldigt bra på att uppmärksamma sitt team! När jag och Elin tex var med som hästskötare i Hammarö förra året så gick det väldigt bra, och efter det så fick vi alla en tröja med texten "Winning team SM Hammarö 2009". Vi hästskötare fick en sån, såg även att hovslagaren fått en sådan tröja. Säkert alla andra som stod bakom också. Det tycker jag var väldigt shysst gjort! För utan oss i teamet så skulle det inte fungera för honom och Karro. Teamet är alltså en del man ska vara väldigt rädd om, så dom ställer upp för dig när det behövs. 

Man får inte heller glömma glädjen i sporten, vilket du med större sanorlikhet kommar att känna om du har en bra realation och visar att du uppskattar ditt team!

Vad jag vill komma fram till är att man helt enkelt ska vara rädd om sitt team, för det är grunden till att du ska kunna utvecklas. För på egen hand kommer man inte långt! 


Ingen ridning idag

Båda hästarna har faktiskt vilat idag. Eddie hade en planerad vilodag, och Curre fick faktiskt stå över. Så det har inte varit någon ridning alls idag!

Kom förresten på att det snart är ett år sedan Curre och jag gjorde våran 120 debut, den 22 februari tror jag att det var! Den dagen glömmer jag alldrig :) Var först dubbelnolla och placerad i 110 och sedan gick vi in och dubbelnollade 120 debuten! Jag lovar, det var riktigt stort för mig! På ponny provade jag någon LA som jag aldrig kom runt, så detta var verkligen extra stort!

Andra 120 starten vi gjorde var vi även där dubbelnolla och faktiskt placerad. Så redan andra tävlingen var vi på pappret kvalad till 130 :) Sedan den nationella i april, där jag gjorde min bästa runda i 120 med 8 fel. Sedan stannade han nästa dag, vilket inte var likt honom. Det var då vi upptäckte hans skada. Så han har varit konvalicent sedan dess. Snart ett år nu! Så synd att det slutade så, annars hade nog 2009 blivit ett riktgt bra år. För redan på våren gick det otroligt bra trots att han tydligen inte var fräsh. Man kan inte låta bli att längta tillbaka, men det är bara att ta nya tag och blicka framåt nu :)

Curres och min 120 debut.


Måste försöka få in den nationella 120 rundan i datorn, är lite krångel där. För även fast vi hade två ner (vilket är MYCKET förståligt såhär i efterhand) så är det min bästa runda rent ridmässigt! Som jag hade bäst känsla i :) Så man ska inte alltid gå efter reultat och placeringar, en 4 eller tom 8 fels runda kan faktiskt vara bättre än en felfri!

Så nu fick ni, om ni inte visste det reda på lite om Curre och mig! Haha, känns som att jag tjatat om detta förut. Kanske för att dom tre månaderna 2009 är mina livs bästa både ridmässigt och resultatmässigt. Några fjuttiga månader har betytt så otroligt mycket. Så jag HOPPAS verkligen Curre kan komma tillbaka, hur underbart vore inte det? Det är sånt här som får en att kämpa på trots motgångar, önskan att få uppleva något ännu en gång :)


Underbara Curre!


Dagens ridning

Red ut Eddie en lite halvlugn sväng idag. Han var som vanligt pigg! Men faktiskt lite lugnare och både traven och galoppen, låg inte på så fruktansvärt som han har gjort i veckan. Skrittjobbade honom lite på hemvägen och han var fin :)

Red ut Curre tillsammans med Chino sen. Han var snäll och skrittade lugnt och fint. Han är så duktig min Curre! När vi var hemma så lät jag honom nosa lite i den djupa pudersnön, och han stack ner hela nosen och körde runt! Sen började han krafsa runt med framfötterna ;) Sötisen. Förhoppningsvis så ska vi försökte släppa ut honom i lilla sjukhagen någon timme i helgen. Hoppas att det går bra!

 


Curre i sin sjukhage i början, alltså i april förra året.
När jag ser denna bilden så påminns jag om hur jäkla tjock han faktiskt är nu :O :(
Här var han ju smaal!


Han kunde roa sig ganska bra iallafall ;)


Haha


Ridstövlar

Har bestämt mig för att börja spara till ett par ridstövlar! Har ju aldrig ägt ett par utan kört på med jodpurs och stövelskaft, just för att jag har haft så svårt att hitta några som passar mina långa och smala vader. De flesta har helt enkelt blivit för breda och korta. För några år sedan var det väldigt svårt att hitta, men på senaste tiden så tycker jag faktiskt att allt fler modeller finns i storlekar som skulle kunna passa mig. Så nu ska jag faktiskt ha ett par snygga stövlar!

Men då kommer man till den där svåra frågan, vilken stövel vill jag ha? Finns ju en del på marknaden!

Ett urval;Pioneer

2495kr, Hedmanshast.se

Har provat dessa stövlar, och skulle nog kunna ha dom i rätt storlek. Men samtidigt värkar dom lite hala och hellst hade jag velat ha snörning. Men ändå ganska snygga för det priset!


Tretorn Advance

2999kr, Ryttarstugan.se

Stövlen alla har. Haha, nä men väldigt många har denna. När den kom så tyckte jag den var grymt ful, men nu har man vant sig. Har hört att dom gått sönder för många? Finns i extra hög, men har aldrig provat dessa i rätt storlek. Så jag vet inte ifall jag skulle kunna ha dem. Men näe, jag vet inte...
Supreme high rider, Mountain Horse

3799kr, Ryttarstugan.se

Har provat dessa och dom finns i en storlek som passar mej. Dock tycker jag att dom var för tunna! Dom var tunnare än mina Dyón chaps och blev nästan lite knöliga. Så dom faller nog bort..Tretorn Falsterbi GTX

4999kr, lanseras i Februari 2010

Tretorns nyaste modell, som jag faktiskt nästan tycker är snyggare än advance! Skulle vara roligt att se dom på riktigt, är så svårt att avgöra bara på bild.Veredus Guarnieri

6995kr, Ryttarstugan.se

Robotstöveln, haha. Säkert jättesmart och sköna, men snygga... Jag tycker iallafall inte det.
Parlanti

790 Euro, toprider.se

Finns flera olika modeller, och man kan även designa själv hur man vill ha sin stövel. Lackkant, bling mm. Hade jag haft nästan 8000kr att lägga på ett par stövlar så hade det LÄTT blivit ett par måttbestälda Parlanti! Men så är tyvärr inte fallet ;)

Jag vet faktiskt inte alls vad jag vill ha för stövlar! Iallafall inte som jag kan köpa, för ett par Parlanti hade jag ju gärna velat ha... Haha, det är svårt det här ;)

Ni som rider med stövlar, vad har ni? Vilken stövel skulle ni rekomendera? Ge gärna förslag på andra märken än dom jag givit som exempel!


FAN, FAN, FAN

Varför är man så jävla dum och håller på med sånt som man egentligen inte ska hålla på med? Eller varför inte bara vara försiktigare?

Satt i kodmallen och pillade, skulle lägga in en bloglovin grej. Såklart orkar jag inte läsa igenom ordetligt hur man lägger in den, utan provar lite på "egen hand". Nu har jag lyckats ta bort min profilbild, hur vet jag inte. Koden för bilden finns där, men ingen bild i menyn. VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL? Sånt här gör mej verkligen galen! För jag har ingen aning om hur jag ska få tillbaka den. Verkligen inte.   

Om någon vet/kan hjälpa mig så skulle jag blir väldigt glad! Men risken är nog tyvärr inte särskillt stor. Min blogg får nog leva utan profilbild resten av sitt liv. Buhu...

UPPDATERING: Jag lyckades fixa tillbaka profilbilden med lite hjälp av designadinblogg.se!!! Hade råkat tagit bort några koder, MEN NU ÄR DET FIXAT! :D Men jag kommer att vara försiktigare i framtiden, jag lovar ;)
Dagens ridning

Eddie fick skritta ut en sväng idag. Fast han hade nog missuppfattat det här med lugn skrittur, powerwalk skulle jag snarare kalla det. Shit vad den hästen kan skritta fort! Vi red runt byn på en halvtimme, som normalt tar 40-45min kanske? Men på dom två sträckorna vi travade lite så var han faktiskt ganska lugn :) Denna veckan ska iaf Eddie få ta det lite lugnare, eftersom han inte varit så fin dom senaste träningarna. Antagligen är han inne i någon period eller har lite träningsvärk eller något. Men han får gå lite lugnare pass iaf!

Curre skrittades ut tillsammans med Chino. Var lite tveksam till att ta ut honom eftersom det blåste så pass mycket. Men han var faktiskt ovanligt lugn! Skrittade en liten bit längre idag, eftersom vi ska öka på turerna lite. Men han känndes avslappnad och lugn idag, det är alltid positivt!
Ingen tävling på söndag...

Läste detta på GFRK´s hemsida idag, "På grund av misstänkt sjukdom måste vi tyvärr ställa in vår tävling 7/2-10"

Usch vad tråkigt :( Fast med tänke på hur det känndes på träningen igår så var det kanske lika bra. Men ändå jäkligt trist! Nästa är ju om mer än en månad, 14 mars. Men eftersom Toyota cup ska ha tre omgångar av varje gren för ponny och häst så kan man ju hoppas att dom lägger omg 2, alltså den som skulle ha varit i helgen före den 14 mars. Man kan ju alltid hoppas!

Hade för övrigt studiedag idag! Var in till Gävle och köpte band till pannbanden jag gör. Har börjat fläta ett i blått, vitt och brunt som ska matcha mitt Scarpati schabrak hade jag tänkt! Har ju gjort ett i blå, vit och röd för ett tag sen, som ni kan se HÄR.

Har faktiskt funderat på att kanske börja sälja sånna här pannband, tror ni att det kan vara en idé? Någon som skulle vilja köpa? Men först måste jag hitta lite mer material till bättre priser, dessa jag gör nu är till mitt projektarbete i skolan :)
Pannbandet som jag håller på med just nu! Har flätat klart själva pannbandet, och ska nog börja med rosetterna imorgon. När/om jag kunnat låna hem limpistolen från skolan ;)Träning

Träningen gick tyvärr inte alls bra idag. Önskar att jag kunde skriva att det gick bra istället för att vara så negativ, men jag kan inte ljuga liksom. När vi red fram självständigt så känndes Eddie ganska fin, men när vi skulle rida fram gemensamt så var han jättespänd! I grund och botten så var han ganska mjuk, men när han blir spänd så blir han "blockerad". Vi jobbade på ett tag, men han ville aldrig riktigt slappna av ordetligt. Det enda positiva var att han flyttade undan fint för skänkeln i traven och höll den förvända galoppen efter ett tag.

Hoppade sedan lite övningar som en kombenation med hjälpbommar före och i mitten, 5 och halva, oxer med upphöjd hjälpbom och två räcken på en knepig linje. Det gick ganska okej, även om han ångade på lite efteråt. Sedan fick vi som ska tävla i helgen hoppa en liten bana med enkelhinder. Känndes precis som förra träningen. Skit. Hittade aldrig några bra lägen och kom fel flera gånger. Jag brukar aldrig missbedöma så, därför blev jag bara mer och mer stressad och arg. När man liksom utan problem har hoppat banor på 120  och nu inte ens kan lägga hästen ordentligt på ett hinder på 90-1m då känns det ruttet. Jag som var så taggad inför söndagen är det inte alls just nu... :(

Fan, känner jag bara. När jag red Curre så visste jag precis hur jag skulle göra. Ordentlig galopp, sätta ihop och få lite tryck och känna ett "sug", då sitter allt kanon! Men Eddie vet jag inte alls hur jag ska rida. Antingen blir det undertempo eller så ångar han bara på. Så det är ju bara massor träning som gäller för att hitta känslan, men det känns ändå ruttet. För såhär dåligt har det faktiskt inte kännts på länge :(

Bara att ta nya tag. Så lätt att säga, men så svårt i praktiken. Usch vad jag hatar att skriva negativa inlägg! Måste verkligen rycka upp mej och komma ur denna svacka. Finns inga andra alternativ, ridningen kommer inte från bar himmel. Man måste kämpa för att nå den. Nu ska jag glömma detta, andas och faktiskt intala mig själv att jag inte är så dålig som jag var idag. Jag kan så mycket bättre. Det vet jag. Nej, nu avslutar vi detta NEGATIVA inlägg! På söndag kommer det gå KANON! :)
Duktig häst som reder ut det matte klantar med :)


Lättad!

Förra tisdagen när vi skulle ta in hästarna och åka iväg på träning så var Chino, syrrans ponny jättehalt på höger fram! När vi kom in så kände vi igenom benet och kunde känna en liten svullnad vid senan. Vad tänker man på då? Jo senskada, det man verkligen INTE vill råka ut för. Vi lindade honom och lät honom vila för att se om det blev bättre. Nästa dag var han så gott som ohalt, men svullnaden var större! För några dagar sedan var han helt ohalt men väldigt svullen, och i förrgår och igår hade svullnaden nästan helt gått ner. 

Men för att vara på den säkra sidan så åkte mina föräldrar in med honom till Mats (veterinären) idag, och det var INGEN senskada! Han var bara lite svullen mellan två senor, men hade jättefina senor! Troligen så har han sparkat sig själv eller trampat snett i snön, det var svårt att avgöra. För att vara på den säkra sidan så ska han nu skrittas i två veckor. Men det var skönt att det inte var något allvarligt! Hade ju varit typiskt om vi hade fått ännu en skadad häst. Hua! Trodde ett tag att oturen från 2009 hade följt med även till detta år, men nu kan vi ju hoppas på att 2010 blir ett bra år :)


Chino ponnyn då!


Dagens ridning

Curre fick skritta ut sin runda tillsammans med Eddie idag. Fick göra nästan allt i stallet när jag kom hem, vilket tog lite tid och tiden rann iväg. Insåg då att jag bara skulle hinna rida en häst om jag inte ville rida ut vid 9-tiden typ, (Curre får lugnande minst en halvtimme innan ridning). Hade dessutom ont i huvudet och var allmänt opepp..

Bestämde mig för att Curre var tvungen att komma ut, eftersom han bockade runt när jag mockade! Dom andra hästarna kom in för sent enligt honom... ;) Men eftersom jag inte ville att Eddie skulle vila helt så fick min syster skritta honom tillsammans med Curre. Funkade riktigt bra och Curre var ovanligt lugn faktiskt! Tror att han tyckte det var lite spännande att gå med Eddie, han har ju inte gjort det förut. Han var väldigt duktig, och Eddie var tydligen pigg och klev på med stora steg!


Curres mamma Uwenta I får stå för bilden! Innan jag såg bilder på henne så sa jag att hon måste vara flugskimmel eftersom Curre så smått börjar bli det, och jag hade rätt! Men visst är hon väl fin? :D Helt sjukt att vi (pappa) lyckades hitta bilder på henne! Sånt tycker jag är roligt :) Men nog är väl Curre lik sin mamma allt, lite iaf ;)


Träningsschema v.5

Eddie
Måndag Skritt (ej planerat)
Tisdag Hoppträning
Onsdag Lugnare uteritt. Skritt/jogging
Torsdag Uteritt med avslutning på banan. Fokus på lösgjordhet, rakriktning och övergångar.
Fredag Vila
Lördag Uteritt med fokus på lösgjordhet, och övergångar/tempoväxlingar.
Söndag Tävling

Curre
Alla dagar: Skritt 20-25min.


RSS 2.0