Hoppträning

Var in till Gävle och tränade med Curre imorse, som vi brukar göra på tisdagar alltså.Träningen började med att vi trimmade på volten, ställa åt båda hållen och se till att dom är lösgjord och eftergiven i båda sidor. Curre kändes sådär, lite småtung i handen och ville inte riktigt komma igenom i vänstersidan. Hans vänstra sida är lång medan dem högra är kort, vilket gör att när jag rider i höger varv så blir han gärna lite förböjd och skjuter ut bogen, medan han har svårt att stetcha ut yttersidan i vänster varv. Efter att vi jobbat på volten så red vi över bommar där vi red på rakt spår fram till bommarna och flyttade ut dem till spåret efter, och sedan tvärtom. Vi gjorde även klockan fast med fyra kuber och vi började räkna sprången när vi red förbi kuben. 

Började sedan att jobba med en övning med travhinder och travbommar, och la sedan till ett galopphinder. Han kändes lite dragig och var svår att reglera, men hoppade som vanligt bra och okomplicerat. Avslutade med att hoppa en bom, oxer, kub övning med två galoppsprång mellan bommen till hindret och från hindret till kuben. Hoppade den någon gång, vilket han gjorde bra. Drog lite åt höger, men annars gjorde han det bra. 

Över lag så kändes han lite småtung och ville inte riktigt sätta under sig hela passet, vilket också kändes i hoppningen. Han blir då lite dragig och man får inte den där "lätta" och rytmiska galoppen. Han var helt enkelt väldigt svår att komma åt idag. Leif trodde att han kanske är lite "mosig" (snyggt uttryck, haha) i kroppen eftersom han stått och inte varit igång på så pass länge, och nu börjat träna igen och använda muskler han inte använt på länge. Så jag tänkte att han får ta det lite lugnare nu i veckan, bara gå lite lättare och lösgörande pass. Alltså inte sätta för mycket press på honom. Så får musklena återhämta sig ordentligt :)
Kommentarer
Postat av: sanna

han flyger på bilden ju ;P

2010-12-14 @ 21:59:17
URL: http://sannaaaaolsson.blogg.se/
Postat av: jossan kossan :D

hej hopp!:D

Ska vi följa varandra via bloglovin?;)

2010-12-15 @ 21:30:23
URL: http://josefineelovsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0