Dagens ridning

Curre

Har blivit dålig uppdatering på sistone, får helt enkelt bättra mig där. Idag så red jag ut Curre en sväng först och jobbade honom sedan en stund i snön på banan. Ställde inga större krav på honom när vi red på banan då han tyckte det var nog jobbigt att pulsa i snön! Speciellt längst upp där det är ganska djupt och han fick ta i lite. Ställde bara igenom honom i båda varven och jobbade hela tiden med halvhalter och tempoväxlingar för att få honom att bära sig själv lite bättre.

Dom senaste dagarna har han varit lite stum i munnen och gärna velat bli framtung. Han jobbar bra stundtals, men så blir han ibland så där tung igen. Vilket han inte får bli med tanke på att han varit skadad! Jobbade honom en stund när vi skrittade hem, mycket halter, tampoväxlingar och sidvärtsrörelser. Fick inte riktigt den där känslan jag vill ha förren jag gjorde något som min dressyrtränare kallar "överstrykning" om jag minns rätt, att man helt enkelt lägger fram händerna för att kolla att dom bär sig själva. Det fick honom att inte kunna hänga sig och han började äntligen tugga på bettet och ta ett lätt stöd. Så dom sista minuterna var han fin! 

Det är mycket styrka och kondition som saknas hos honom, så snöpulsning i lagom mängd är nog riktigt bra träning för honom just nu! Han tyckte det var riktigt jobbigt trots att vi inte red så länge i snön :)

Eddie kommer jag inte skriva om på ett par dagar, men uppdaterar mer sen när jag vet hur det blir. Så ni inte undrar om jag inte skriver något om honom.

Angelica och Chino i snön, jan -09

Kommentarer
Postat av: Linda Eriksson

Sv; Ja visst gjorde jag ? =D Det fanns en, och den hängde där hela söndagen utan prislapp, så när jag gick för att kolla en sista gång(Hade kollat på den hela dagen), så hängde den kvar ! Så jag frågade vad den kostade, och de sa 550:-, och att den brukar ligga på 2000:-. Tänkte inte ens, utan jag slog till direkt ! Hade först tänkt köpa en från Lyckås för typ 250:- ? Men de var så himla långa, så jag är jätte nöjd med mitt köp ! =)

2010-12-08 @ 16:24:27
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0