Dagens ridning

Curre

Red ut och hade tänkt att trimma igenom honom lite. Red efter vägarna och sedan en stund på en vändplan där det var plogat. Curre som var så himla fin i förrgår, var inte alls det idag. Stel och stum i munnen, jag blev omedvetet lite hård/stum i handen och då lägger han all tyngd i mina händer istället för att bära upp sig själv. Jobbade på en stor volt vid vändplanen och jobbade lite bogen in och mycket övergångar för att få mer tyngd på bakdelen. Det var mörkt så jag såg knappt var vi var, så det gick inget vidare. På hemvägen så gick vi in på banan och pulsade lite, men han var inte alls fin så gav upp det ganska snart.

Han är ju lite överbyggd bak,  så han kan lätt bli lite framtung om man inte hela tiden jobbar med framåtbjudningen. Idag var han dock värre än vanligt, men tror säkert att det beror på att han stod igår och att varken han eller jag hade någon bra dag idag helt enkelt. Jag blev frustrerad när jag inte riktigt fick ordning på det, så jag gav upp istället. Vi får helt enkelt jobba vidare imorgon och hoppas att vi båda har en bättre dag :)

Eddie

Skrittade honom en vända på ca 30min. När vi red iväg så ville han gärna vända hem till dom andra, men ju längre vi red desto piggare blev han! Travade en liten bit och han var pigg och låg på ganska mycket. Han har en förmåga att skritta väldigt fort, så när vi skrittade hemåt så jobbade jag på med halter för att han skulle lugna ner sig och lyssna lite bättre. Efter några upprepningar så blev han mycket lydigare och finare i munnen! Ställde inga större krav på honom alls, men han kändes fin på slutet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0