Curre då och nu

Den 23 december 2007 så hämtade vi hem Curre, vilket betyder att vi snart har haft honom i tre år. Han var 5 när han kom till oss och han kom då direkt från Belgien. En lång resa och det var en en liten bortkommen Curre vi hämtade i Örebro den där dagen. Men ändå klev han glatt in i vår transport när vi hämtade honom!

När jag tänker tillbaka på hur han var i början så tycker jag att det har blivit stor skillnad på honom, både i kroppen och hans personlighet! I början var han ganska tunn och det var mycket bäbis över honom, med stort huvud och grova ben. Även i ridningen var han lite valpig, även om han helt klart var välriden. I boxen var han ganska sur och gillade inte alls när man var där medan han åt.

Om jag ska gämföra med hur han är idag så kan man lugnt säga att han har biffat på sig rejält! Det är inte alls samma häst, utan nu ser kroppen ut att hänga ihop med både ben och huvud. Dessutom så gick han från strl 145 i täcken till 155, en storlek upp i sadelgjordar och även breddat sig över ryggen. Sen så har han blivit mycket ljusare med tiden och är inte lika grå som när han kom, vilket jag tycker är lite synd. Dock kommer han inte att bli kritvit då han börjar få allt fler bruna prickar, så i framtiden kommer han förmodligen att bli flugskimmel. Men jag hoppas att han får ha kvar sin svarta man så länge som möjligt!

Hans personlighet har alltid varit samma busiga Curre, men hans personlighet har bara växt med tiden. Kanske för att jag är lite daltig och låter honom hålla på, vilket han kanske inte alltid fick där han stod förut? ;) Han är mycket snällare i boxen och man kan mocka medan han äter, även om han kan tycka att jag är lite jobbig ibland. För mig betyder han otroligt mycket och jag är så glad att det var just Curre vi köpte, så jag kan inte annat än att tacka min tränare som provred och sa att det var honom vi skulle köpa. En finare häst hade jag aldrig kunnat få. Trots att jag missat mycket på tävlingsbanan när han varit skadad så ångrar jag ALDRIG att det var Curre vi köpte. Han är en sån häst man bara får en gång i livet♥
Curre i januari 2008, bara någon vecka efter att vi köpt honom.

Februari 2008, första tävlingen där vi var felfri i både 0,90m och 1m!

April 2008 under en uteritt.

Curre och jag i maj 2008, DIV 3 i Hudik.

NU


April 2010


Curre i juni 2010. Första månaden när han fick börja gå i stor gräshage och inte någon liten sjukhage!


Oktober 2010, första träningen sedan han blev skadad. Här hade vi inte åkt iväg och tränat sedan april 2009.

Oktober 2010


Oktober 2010

Jag tycker faktiskt att det blivit stor skillnad på honom om man gämför med dom första bilderna! Trots att han var konvalecent i över ett år så har han egentligen inte tappat så mycket muskler. Visst känns det att han har tappat styrka när man rider, men för att ha varit borta så pass länge så har han inte tappat mycket alls. Som vår veterinär sa, han är som stöpt i en och samma form!

Min bästa Curre :)♥


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättestor skillnad!!:D

2010-12-05 @ 17:48:58
Postat av: sanna

Jättestor skillnad!!! :D

2010-12-05 @ 17:49:31
URL: http://sannaaaaolsson.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Skulle du vara intresserad av en bloggträff i samband med GBG horse show?

Rösta på min blogg, är majoriteten av rösten: JA så

kanske jag personligen, genom kontakter o sponsring ordna en riktig bloggträff för oss ca 453 hästsportbloggare!/ Eleonor

2010-12-05 @ 19:16:59
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Elin

Hittade din blogg av en slump, mkt trevlig blogg! :D Och angånde din häst Curre så har du gjort ett superjobb!!!!! :D Syns jättestor skillnad på bilderna!

2010-12-06 @ 16:32:40
URL: http://enyholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0