Dagens ridning

Cuwento

Red först runt byn och hade sedan tänkt pulsa lite på banan, men såg då att den var plogad! Så det blev lite ordentlig ridning där, vilket var ett tag sedan för Curre nu. Han var stel och blir då tung i handen istället för att balansera upp sig själv. Så det blev mycket jobb på åttvolt och fokuserade på att få honom att spåra ordentligt och bära upp sig själv. I skritt och trav så blir han väldigt framtung när han har såna här dagar, men i galoppen så blir han naturligt lättare i handen. I vänster varv så kändes han väldigt fin i galoppen, men i höger så blir han lite som en banan och skjuter ut bogen och springer på. Så jobbade mest utåtställd/rakställd i det varvet. Jobbade honom inte så länge, men han kändes iaf hyfsad på slutet.

Entiego


Red honom neråt idag, vilket han tyckte var väldigt kul! Travade lite mer och la även in en liten galopp idag. Red på hacket, vilket gjorde att han var lite stark och lyssnade inte så jättebra. Men han var pigg och glad iaf! När jag red hemåt så började det att skymma lite och precis innan jag red nedför sista backen innan man kommer ut på storavägen så såg man hela Kungsberget (skidanläggningen) lysa upp. Riktigt fint var det faktiskt :) Någon som varit där och åkt skidor iår? Jag bor ca 500m från anläggningen men åker nästan aldrig, haha. Högst en gång per år kanske. Men åkte dock mer förr.

Eddie och jag myser i halmen för någon dag sedan :)

Dagens ridning

Cuwento

Blev en ganska kort tur i mörkret. Jobbade även en liten stund på en volt i skritt och trav, mest för att känna och ställa igenom sidorna. Han var lite stel i sidorna och småtung i handen, kändes sådär hela turen idag. Han jobbar bra bitvis, men det är lite dålig energi och jag får inte riktigt den där lätta känslan. Blev dock inte ett så seriöst pass, mer att han skulle få komma ut och röra på sig.

Entiego

Red en bit längre idag och la även in några fler travsträckor. Igår var han jättefjantig och blev rädd för en mörk fläck i snön, och bestämde sig för att han inte skulle gå förbi. Stod på bakbenen och tjafsade, men man får vara hård på honom på rätt sätt och sedan ge mycket beröm så går det bra! Han var exakt likadan i början när jag hade honom (dock flera ggr per ridtur då), men han har nog inte gjort så en enda gång under hela sommaren/hösten. Så det är säkert för att han har vilat några veckor nu som han får lite hjärnspöken. Han är en häst som behöver uppdateras mycket. Men idag var det inget tjafs alls, utan han var duktig och gick fram överallt. Annars så kändes han fin, speciellt på slutet. Lyssnade bra och var lagom pigg.

Två ganska kassa mobilbilder på Eddie igår :)

Han har inte blivit klippt än då han har haft vintervila, 
men faktiskt så har han inte fått så mycket päls!
Curre hade en hel del innan snön ens hade kommit.
Årets hästiga julklapp

Detta är vad jag fick i hästväg iår;


Ett Equiline schabrak från deras höst och vinterkollektion 2010! GRYMT fint! Var tvungen att fota med blixt, så färgen är inte riktigt rättvis. Det är ganska mörkt blått och med två passpoiler i svart och guld. Har ett beige Equiline schabrak som jag vann i en tävling på Equalitylines facebook, som jag verkligen älskar! Grym passform och kvalité. Detta är lite lyxigare och kommer bara användas vid tävling. Definitivt min nya favorit bland schabraken!

Finns matchande luva till, men den går på drygt 600kr... Känns mycket då jag vanligtvis inte brukar ha luva på mina hästar. Men snygg är den :)

Dagens ridning

Cuwento

Han var verkligen superfin igår, och idag var det tvärtom! Men han var inte lika pigg som igår, och jag var nog lite slarvig med att verkligen se till att han går fram till handen. Red upp till vändplanen och jobbade på en volt en stund. Han var okoncentrerad och lite tung i handen, inte alls samma känsla som igår. Gjorde ganska mycket övergångar mellan galopp-skritt och han blev tillslut ganska fin i vänster varv. När vi red hemåt så blev det mycket sidvärts för att lossa bogarna, och efter en stund så började han bära sig själv och jag fick lite av den känslan vi hade igår. Inte lika lätt och fin, men har han väl börjat bli lite tung så är det svårt att jobba ur. Så jag är ändå nöjd med honom på slutet!

Entiego

Han har vilat två dagar, så idag var allt farligt! Han ryckte till för allt möjligt och var jättepigg. Travade några sträckor idag och fokuserade på att han skulle ta mina halvhalter och inte bära iväg. På slutet när han lugnat ner sig och började sänka sig så kändes han riktigt fin. Speciellt i sista traven :)
Dagens ridning, på Julafton

Började Julafton med en uteritt i skogen! Curre var verkligen superfin, lätt i handen och stadig form i stort sett hela turen! Drog inte iväg i galoppen, utan lyssnade på mina förhållningar och jobbade på med bakbenen. Lite stark på slutet bara, men annars jättefin! Vilken skillnad det blivit på honom bara den senaste månaden, så det ska bli intressant att se hur han är när träningarna sätter igång igen. Grymt härlig är han just nu! Vi var lite fula med tomteluva över hjälmen och Curre hade nosludd på tränset och glitter i svansen. Haha. Men det var en härlig tur såhär på Julafton :) Eddie fick vila, vilket han gjorde igår också... Men eftersom han inte är helt igång så är det inte hela världen, men imorgon så får han komma ut!

Annars så har min Julafton firats här hemma med massa god mat och godis! Ska visa imorgon vad jag fick i hästväg när klapparna öppnades. Något superfint!

Nu är Julafton över, men jag hoppas att ni andra har haft en riktigt God Jul!


Dagens ridning

Cuwento

Blev en ganska kort tur runt byn idag och avslutade med att rida lite på banan. Han kändes ganska fin faktiskt, och redan när jag travade fram honom så var han framme för skänkeln och började tänka framåt nedåt. På banan var det dock sjukt mycket snö, och på bortre kortsidan så gick snön upp till magen på Chino! (min systers D-ponny). Curre tyckte det var jobbigt och det märks att vi bara kunnat rida rakt fram efter vägarna nu ett tag. Han tyckte det var jobbigt i snön och blev lite tung, men annars så har han varit lätt och fin dom senaste passen! Red dock inte länge alls på banan, blev något varv på volten längst ner.

Entiego

Red en lite längre tur idag och travade några korta sträckor. Han kändes fin och stadig, inte så mycket tjafs med munnen. Pigg och glad!

Horseware


HORSEWARE
Fleecetäcke- Rambo Newmarket, 775kr
Groomingkit- Newmarket, ingen prisuppgift
Ländtäcke- Rambo Newmarket fleece, 520kr
Stalltäcke- Amigo Insulator medium/heavy, från 520kr
Grimma- Rambo Newmarket, 225kr

Det mesta från Horseware hittar du hos Stromsbergsgard.se

Jag älskar verkligen Horseware!
Stilrent, fina färgkombenationer, bra kvalité och passform. Dessutom så har dom inte bara täcken, utan mycket annat roligt också. På bilden ovanför har jag satt ihop lite saker som jag inte skulle tacka nej till. Ett tjockare stalltäcke och fleecetäcket står nog överst på önskelistan av dessa saker!

Har sedan tidigare ett rött stalltäcke från Amigo med 150g fyllning och ett Rambo Duo vintertäcke, är verkligen jättenöjd med båda täckena! Grym passform och än så länge så tycker jag att kvaltén har varit riktigt bra. Ett märke som jag verkligen gillar när det gäller täcken! Dessutom så finns dem i tre olika prisklasser, Amigo, Rhino och Rambo. Riktigt bra tycker jag :)


Dagens ridning

Cuwento

Pallrade mig ut och red honom en sväng, trots att jag nästan frös sönder... Usch, mina händer var som isbitar! Hur som helst så var Curre väldigt fin. Det märktes dock att han stod igår, men över lag så var han fin och jobbade bra. La fokuset på övergångar till galopp, där jag ville att han skulle gå kvar i samma balans och inte bara bära iväg. Han behöver lite mer styrka, men snart så! Fick till någon bra övergång, och han var annars fin idag :)

Entiego

Skritt ca 30min, travade en liten bit också. Han var pigg, speciellt när vi vänder hemåt. Då vill han hem till maten! Fortsatte att jobba vidare med halter och kände lite på honom. Tycker han kändes ganska fin och slappnade av bitvis.

Dagens ridning

Cuwento

Vila.

Entiego

Skritt ca 30min. Fortsatte att jobba med halter på hemvägen då han blir väldigt pigg, och han börjar lyssna riktigt bra nu. Han har varit lite tjafsig med munnen ett tag, säkert eftersom han hade problem med munnen ett tag. Provade idag att rida med novabettet, och han kändes faktiskt riktigt fin! Inte alls lika tjafsig, utan tog ett jämnt stöd. Travade även en kort bit, och han var pigg!

Dagens ridning

Cuwento

Red ut en ganska lagom runda idag, inte upp på skogen och inte bara i byn. Har snöat som sjutton hela dagen, men det lugnade faktiskt ner sig mot kvällen! Iaf så kändes Curre riktigt fin idag, kom igång och jobbade riktigt bra. Stadig form i traven, så jag passade på att jobba lite mer med tempoväxlingar. Även vanligt arbete med ställning och sidvärts. Han började få en tendens att bli aningens framtung mot slutet, men övergångar mellan just trav-galopp fick honom att sätta under sig riktigt bra. Dock får jag lite långa tyglar ibland, vilket inbjuder till att han går lägre med näsan. Så får bättra mig där! Blev inget hårt pass idag, men han var över lag riktigt fin och uppmärksam idag! :)

Tycker faktiskt att Curre börjar bli riktigt fin nu! Förut så har han mest lullat på när vi ridit ut, men jag har nu börjat rida honom mer aktivt. Hela tiden hålla honom sysselsatt och uppmärksam genom att rida tempoväxlingar, övergångar, jobba med ställning och flytta honom. Har jobbat honom så ett tag nu, och det börjar ge mer och mer resultat faktiskt. Så det är bara att fortsätta att köra på såhär :)

Entiego

Skrittade ut honom ca 20min. Han såg lite spöken och var riktigt pigg på hemvägen, men jag jobbade på med halter för så små hjälper som möjligt. Tycker att han lyssnade bra mot slutet :)

Bett och tyglar, men inget träns?

Kommer ni ihåg när jag skrev ett inlägg om en ryttare som bara red med bett+tyglar, men inget träns? HÄR har ni det inlägget.

Såg nu att Luciana Diniz hade ridit exakt såhär i London, alltså med bett och tyglar, men inget träns. Såg det inte själv på tv (har inte eourosport...), men såg filmen här nedan på youtube!Det ser minst sagt knepigt ut, och undrar hur pass bra det sitter? Men det blir garanterat inget tryck bakom öronen iaf ;)Dagens ridning

Cuwento

Red ut en längre tur i skogen idag, där han fick pulsa lite i snön uppe i skogen. Började med att känna igenom sidorna genom att flytta honom längs vägen och variera ställning. Allt eftersom så lossnade han och började jobba på riktigt bra i traven! Inte fullt lika lätt och fin som igår, men ändå väldigt fin. Travade och galopperade sedan i snön, där han fick trampa på lite. På slutet så kändes han faktiskt riktigt fin!

Entiego


Vila. Har varit full rulle här hemma, så hann inte rida honom idag. Grymt arg på mig själv för det, så resten av veckan blir det bättre planering!

Dagens ridning

Cuwento

Red ut honom en ganska lugn runda idag. Kollade av att han gick att ställa lika lätt åt båda hållen, samt flyttade honom lite. Han kändes faktiskt riktigt fin idag! Lagom bjudning och kändes mjuk och lyhörd för hjälperna. Inte alls sådär tung som han varit ett tag, utan lätt och fin i handen. På slutet så kändes han riktigt fin i traven, mjuk och satte under sig bra. En riktigt härlig känsla idag! Väldigt fin var han :)

Entiego


Skrittade ut honom ca 20min. Han var pigg och skrittade på ordentligt. Gjorde några halter för att känna att han tog mina hjälper och lyssnade, vilket jag tyckte att han gjorde bra efter ett tag. Kände lite på honom, och han kändes ganska fin :)

Fyra

Blev utmanad av Sara, så kör denna lista!

4 tv program jag ser på:

 • Julkalendern, dock på Svtplay.
 • Robinsson
 • Ung och bortskämd, iaf några avsnitt.
 • Idol, som iof har slutat nu.

4 saker jag gjort idag:

 • Klippt ponny
 • Fixat stallet
 • Varit i Gävle och kollat när syster tränat.
 • Gått in på Ica maxi med stallkläder.

4 saker jag avskyr:
 • Kyla och vinter.
 • Mjölk.
 • När saker och ting aldrig får vara bra.
 • Att jag är så dålig på att ta tag i saker...

4 saker på önskelistan (saker som jag skulle vilja ha snarare)

 • Blått Equiline schabrak med logga.
 • Animo kavaj.
 • Nytt objektiv till kameran.
 • Ny sadel till Eddie.

4 personer jag utmanar:

Är tråkig och säger att dom som vill får göra den ;)


Torrshampoo

Något som är jättesmart att använda på vintern, och speciellt om man inte har varmvatten och/eller duschspilta i stallet är torrshampoo! Speciellt när man som jag har en skimmel som alltid lyckas få bruna fläckar på halsen, vilket är mindre kul när man har bråttom och ska iväg på träning. Det som jag brukar använda då är Veredus Easy White. Jag sprayar bara på fläcken, väntar en minut och gnuggar bort. Vips är fläcken borta! Går jättesnabbt och enkelt, och man slipper blöta ner dem.

Jag har provat fler torrshampoon, men tycker att Veredus Easy White är bäst. Den är framtagen speciellt för vita och gråa hästar, men fungerar säkert lika bra till vita ben och ljusa hästar!

Finns bland annat hos Ryttarstugan.se och kostar 149kr.

Veredus easy white

Dagens ridning

Cuwento

Blev en ganska kravlös skrittur för honom idag. Mest skritt på långa tyglar, men blev lite trav också. Trodde att han skulle vara lite trött sen igår, men han var faktiskt pigg! Kände bara lite på honom och han kändes faktiskt ganska fin, även om jag inte krävde så mycket.

Entiego

Blev en skrittur på 15-20min. Han kändes pigg och fräsch, vilket var skönt! Han vrickade ju sig för ungefär en månad sedan, så han har fått lite extra vintervila. Men ska börja skritta igång honom nu :)

Var helt sjukligt kallt när jag red hästarna idag! Har tagit flera timmar för mina tår att tina upp... Men jag gav mig ut och trotsade kylan, men så speciellt kul är det inte när det blir såhär kallt. Brr...


En ovisad bild på Eddie och mig under ett pass hemma.
Hoppträning

Var in till Gävle och tränade med Curre imorse, som vi brukar göra på tisdagar alltså.Träningen började med att vi trimmade på volten, ställa åt båda hållen och se till att dom är lösgjord och eftergiven i båda sidor. Curre kändes sådär, lite småtung i handen och ville inte riktigt komma igenom i vänstersidan. Hans vänstra sida är lång medan dem högra är kort, vilket gör att när jag rider i höger varv så blir han gärna lite förböjd och skjuter ut bogen, medan han har svårt att stetcha ut yttersidan i vänster varv. Efter att vi jobbat på volten så red vi över bommar där vi red på rakt spår fram till bommarna och flyttade ut dem till spåret efter, och sedan tvärtom. Vi gjorde även klockan fast med fyra kuber och vi började räkna sprången när vi red förbi kuben. 

Började sedan att jobba med en övning med travhinder och travbommar, och la sedan till ett galopphinder. Han kändes lite dragig och var svår att reglera, men hoppade som vanligt bra och okomplicerat. Avslutade med att hoppa en bom, oxer, kub övning med två galoppsprång mellan bommen till hindret och från hindret till kuben. Hoppade den någon gång, vilket han gjorde bra. Drog lite åt höger, men annars gjorde han det bra. 

Över lag så kändes han lite småtung och ville inte riktigt sätta under sig hela passet, vilket också kändes i hoppningen. Han blir då lite dragig och man får inte den där "lätta" och rytmiska galoppen. Han var helt enkelt väldigt svår att komma åt idag. Leif trodde att han kanske är lite "mosig" (snyggt uttryck, haha) i kroppen eftersom han stått och inte varit igång på så pass länge, och nu börjat träna igen och använda muskler han inte använt på länge. Så jag tänkte att han får ta det lite lugnare nu i veckan, bara gå lite lättare och lösgörande pass. Alltså inte sätta för mycket press på honom. Så får musklena återhämta sig ordentligt :)
Dagens ridning

Cuwento

Hade tänkt att rida ut en lite lugnare tur idag då vi ska träna imorgon. Blev ingen träning förra veckan då vi inte kunde åka. Iaf så red jag honom ganska kravlöst först, checkade bara av att han lyssnade både fram och tillbaka genom tempoväxlingar. Red sedan in på banan en stund och travade i båda varven. I början så kändes han ganska fin, men sen började han lägga allt mer tyngd i mina händer... Ville inte jobba honom för mycket så gick ner i skritt och jobbade honom ett tag där. Mycket halter och försökte få honom att sätta under sig bättre. Dock kändes han som en betongklump ungefär och det blev inte ett dugg bättre... Ville inte sitta och nöta med honom så han är trött tills imorgon heller. Hädanefter så blir det mycket övergångar och tempoväxlingar i hans arbete, så han stärker bakkärran och börjar sätta under sig bättre!

Usch vad jag är avundsjuk på er som skriver "idag red jag i ridhuset"! Tänk vad underbart det hade varit och vad det hade underlättat arbetet. Men man får se till sina förutsättningar, vissa har hästar för flera miljoner och andra har inte ens råd att rida på ridskola. Så är livet och man får göra det bästa av sina egna förutsättningar antar jag. Men det är inte sällan jag blir frustrerad över att jag bor i skogen ;)TävlingsoutfitUngefär såhär skulle Curre och jag vilja se ut om vi kommer tillbaka på tävlingsbanan! Dock ska schabraket vara blått med guldpasspoal, hittade nämligen bara bild på det gråa. Eddie skulle såklart kunna ha samma outfit han med för den delen :)

Hjälm- GPA tone in tone
Kavaj- Animo
Stövlar- Veredus Guarnieri
Schabrak+ luva- Equiline octagon med "skölden" på loggan
Pannband- Swarovski
Skydd-Veredus Carbon gel

Jag har allt utom schabraket+ luvan och kavajen. Är väldigt sugen på schabraket då jag tror att speciellt Curre skulle vara väldigt snygg i det! Nästa kavaj blir nog en Animo, om de är tillräckligt långa i armarna bara... Tror att den blåa färgen skulle passa bra till min GPA hjälm och softshell materialet gillar jag verkligen. Bara att börja spara!Dagens ridning

Cuwento

Red honom till en vändplan och trimmade igenom honom lite. Vändplanen är plogad och stor som en 20m volt ungefär, så den är ett bra alternativ att rida på just nu! På vägen dit så jobbade jag med tempoväxlingar, övergångar och flyttade honom för att mjuka upp och få igång honom. På vändplanen jobbade jag igenom honom i båda varven och i alla gångarter. Försökte få honom att sätta under sig ordentligt och bli så liksidig som möjligt. Vi har ju kommit in i en svacka i träningen just nu, då han väldigt gärna vill bli lite tung i handen eller inte arbeta alls ;) Så jag fick jobba på ordentligt en stund med att ställa/forma och jobba med övergångar.

I galoppen kom jag åt honom och fick äntligen in det där högra bakbenet, och han fick den där bäriga galoppen och lättade i handen! Även när vi bröt av till trav så hade han samma fina form och bärighet. Men jag måste hela tiden vara på honom, annars fuskar han och blir tung igen. Jobbade honom dock inte länge på volten, men lite resultat fick vi iaf. På hemvägen så fortsatte jag med att få honom att sätta under sig lika fint igen, men vi fick inte lika bra resultat ;) Han gör verkligen inget gratis på marken, så jag får kämpa på en del då han är stor! Han var fin ett tag innan snön kom, men nu när vi nästan bara kunnat rida ut så har han fallit tillbaka. Men det är bara att kämpa på så gott det går :)

Januari -09, lite mindre snö då!

Fodertillskott

När det gäller fodertillskott så finns det många delade meningar. Vissa tycker att det är totalt onödigt, och andra ger både det ena och det andra till sina hästar. Själv tycker jag att lagom är bäst, och har några fodertillskott som jag brukar ge mina hästar.

Glucosamin- Började ge detta till Curre förra året i samband med att han blev satt på boxvila tror jag, och han har sedan dess fått det regelbundet. Någon period så har han varit utan, men i det stora hela så har han fått det nästan hela tiden. Det hjälper till att hålla lederna i trim kan man säga. Jag kan inte säga att jag känner eller har märkt någon skillnad på honom, men det tror jag inte att man gör heller. Jag tror snarare att det verkar i förebyggande syfte. Som sagt så kan jag inte svara på om det hjälper eller om det är pengarna i sjön, men Curre har sakta men säkert blivit bättre. Om det är tack vare tillskottet kan jag inte svara på, men jag vågar inte sluta att ge honom det! Han får det regelbundet och är också den enda i stallet som får det. För att han är den som mest behöver det helt enkelt.

Dock rekommenderar Svenska RF 96 timmars karens på bland annat Glucosamin från och med 1 augusti 2010, så man måste alltså sluta att ge det fyra dagar innan tävling. Jag är absolut emot doping, men jag tycker faktiskt att det börjar gå över gränsen. Jag tycker inte att  Glucosamin är prestationshöjande på något sätt, utan verkar bara i förebyggande syfte. Varför kan vi inte få hjälpa våra hästar att hålla sig friska? Det är inte ens dokumenterat att glucosamin ger någon effekt...

Magnesium- Började ge Eddie detta efter att vi blivit tipsad av vår massör. Det ska tydligen lugna nerverna hos hästar som är lite tittiga och på tårna. Faktiskt så tycker jag att Eddie blivit lugnare sedan vi började ge detta, och mamma märker direkt i hanteringen när det blivit slut ;) En bekant till pappa åt själv magnesiumtabletter, och sa att det faktiskt fungerar! Han blev mycket lugnare och inte lika stressad. En burk kostar 89kr och räcker minst 2 månader, så det är inte dyrt! Som sagt så är det bara Eddie som får detta. 

Equistros Super E- Mamma har gett detta till våra hästar väldigt länge, så länge jag kan minnas faktiskt. Det hjälper till att bygga muskler, vilket också har synts på våra hästar. Dock har vi inte gett detta på ett bra tag nu då det är ganska dyrt, vilket glucosaminen också är. Men när vi gett det så har alla hästar fått. På Equistros hemsida kan ni läsa lite mer om detta fodertillskott!

B-vitamin- Har både gett B-vitamin och Equistros Hemolytan vid pälsfällning/sättning. Vissa anser att det inte hjälper överhuvud taget att ge B-vitamin vid pälfällning osv, och jag har ingen aning faktiskt. Men vi har gett det iaf.

Salt- Alla hästar har såklart en saltsten i boxen, men på sommaren när det är varmt och dom svettats extra mycket så brukar jag ge lite extra salt i fodret. 

Lusern- Brukar ge Kraffts Lusern hackat strå på vintern om proteinet inte är tillräcklingt.

I övrigt så äter våra hästar Krafft Groov 125 och lite betfor. Vi har gett Kraffts foder väldigt länge till våra hästar, och det har fungerat bra! Dom har blivit runda och fina. Sen tar vi eget hö, vilket är väldigt skönt.

Att spendera massa pengar på fodertillskott tycker jag är onödigt, men något tillskott som man tycker kan vara bra för just sin häst tycker jag inte är fel att ge. Som tex Glucosamin till Curre och magnesium till Eddie, dom tillskotten tycker jag att det är värt och kan vara bra att ge mina hästar. Det är ju inget mirakeltillskott, men det kan hjälpa till på traven!

Det var iaf lite om mina tankar kring fodertillskott och vad jag brukar ge mina hästar :)

Dagens ridning

Cuwento

Red på morgonen, så det blev en tur i skogen. Ganska kravlöst, försökte bara att jobba med framåtbjudningen och flyttade honom lite. Galopperade i snön efter en väg som allt mer sluttar uppåt och där fick han ta i lite! Måste dock verkligen lägga fokuset på framåtbjudningen och mycket tempoväxlingar/övergångar för att få igång honom. Han blir lätt långsam och lite småtung i handen, så hädanefter så måste jag verkligen fokusera på detta och inte låta honom "lulla" på. Är riktigt, riktigt trött på att bara rida ut nu. På banan är snön ganska djup, så vill inte rida några längre stunder där. Blä, hatar vinter...

Efter jul så kan det bli vår!

Dagens köp

Blev fodertillskott på travshoppen och ett par vantar på Valbo Ridsport.Magnesium åt Eddie och Glucosamin till Curre. Curres tillskott är dock sjukt dyr, drygt 500kr för en burk som räcker knappt en månad... Säger tack till farfar som sponsrade denna gång och tyckte att Curre ska fortsätta att vara frisk :)♥Ridhandskar i nappa från Jacson, kostade 298kr tror jag. Har ett par sedan innan, som dock efter flitigt användande har gått sönder. Men helt klart sköna och prisvärda handskar! Inte jättevarma, men ganska smidiga att rida/jobba i när det inte är som kallast :)
Dagens ridning

Cuwento

Blev ett lite mer konditionsinriktat pass idag. Ingen riktigt galoppträning med intervaller och så, men vi höll igång och travade/galopperade längre sträckor. I början så fick han gå i en ganska öppen form och jag koncentrerade mig mest på framåtbjudningen och att hitta en mjuk kontakt. Allt eftersom så började han tugga på bettet och sätta under sig, och till slut så jobbade han riktigt bra! Inte sådär framtung, utan jag fick en mycket bättre känsla i handen och han kom igång med bakbenen. Pressade honom inget idag, utan ställde och flyttade honom lite längs vägen för att känna att han tar sidföranade hjälper. Varierade ganska mycket mellan att jobba honom i nedsittning och lättridning. I skritten kan han få en tendens att bli lite tung i handen, men jag är över lag jättenöjd med honom idag! Fick en liten aha-upplevelse om hur jag ska jobba honom :)

Bilder på hästarna

Tog några bilder på hästarna ute i hagen för någon dag sedan. Dock var det jättedåligt ljus, och att fota hästar i hagen brukar inte ge några speciellt intressanta bilder om dom inte busar eller är lite uppspelta. Med andra ord så har man alltid kameran i handen vid fel tillfällen, aldrig vid som där tillfällena som man skulle få perfekta bilder ;) Men jag kan lägga upp ett urval av bilderna, så får ni iaf se Curre i hans nya Rambotäcke! Som jag för övrigt är supernöjd med :)

Fick inte alls någon bra bild på Eddie, så det blev flest bilder på Curre. Som med sin skimmelfärg blev bäst på bild vid detta tillfälle!


Curris

Chino. 
Bara jag som tycker att fuxar är svåra att fota på vintern/i dåligt ljus?
Ofta blir färgen väldigt rödaktig. Eddie som är lite rödare blir det ännu tydligare än
med Chino som är mörkfux.


Någon som vill ha mat?


Traskar iväg...För att få sin lunchmat!SötenEddie som mumsar på sin mat


 


Dagens ridning

Curre

Har blivit dålig uppdatering på sistone, får helt enkelt bättra mig där. Idag så red jag ut Curre en sväng först och jobbade honom sedan en stund i snön på banan. Ställde inga större krav på honom när vi red på banan då han tyckte det var nog jobbigt att pulsa i snön! Speciellt längst upp där det är ganska djupt och han fick ta i lite. Ställde bara igenom honom i båda varven och jobbade hela tiden med halvhalter och tempoväxlingar för att få honom att bära sig själv lite bättre.

Dom senaste dagarna har han varit lite stum i munnen och gärna velat bli framtung. Han jobbar bra stundtals, men så blir han ibland så där tung igen. Vilket han inte får bli med tanke på att han varit skadad! Jobbade honom en stund när vi skrittade hem, mycket halter, tampoväxlingar och sidvärtsrörelser. Fick inte riktigt den där känslan jag vill ha förren jag gjorde något som min dressyrtränare kallar "överstrykning" om jag minns rätt, att man helt enkelt lägger fram händerna för att kolla att dom bär sig själva. Det fick honom att inte kunna hänga sig och han började äntligen tugga på bettet och ta ett lätt stöd. Så dom sista minuterna var han fin! 

Det är mycket styrka och kondition som saknas hos honom, så snöpulsning i lagom mängd är nog riktigt bra träning för honom just nu! Han tyckte det var riktigt jobbigt trots att vi inte red så länge i snön :)

Eddie kommer jag inte skriva om på ett par dagar, men uppdaterar mer sen när jag vet hur det blir. Så ni inte undrar om jag inte skriver något om honom.

Angelica och Chino i snön, jan -09

Spara innan du slänger!

Innan jag slänger trasiga täcken, grimmor osv så brukar jag alltid klippa av och spara spännen, karbinhakar och sånt som kan vara bra att ha. Jag har sedan lagt alla såna "bra att ha" saker i en låda i stallet, och när något gått sönder så har jag redan en uppsättning och kan byta ut eller laga med. Särskilt karbinhakar, eller såna där vanliga knäppen har jag bytt ut flera gånger när dom gått sönder på dom vanliga täckena. Dom är ganska dyra att köpa nya, så att plocka av dem från trasiga saker och spara är väldigt smart och bra tycker jag. Ett litet tips så ni inte slänger saker som faktiskt kan vara riktigt bra att ha! :)

Lånad bild

Curre då och nu

Den 23 december 2007 så hämtade vi hem Curre, vilket betyder att vi snart har haft honom i tre år. Han var 5 när han kom till oss och han kom då direkt från Belgien. En lång resa och det var en en liten bortkommen Curre vi hämtade i Örebro den där dagen. Men ändå klev han glatt in i vår transport när vi hämtade honom!

När jag tänker tillbaka på hur han var i början så tycker jag att det har blivit stor skillnad på honom, både i kroppen och hans personlighet! I början var han ganska tunn och det var mycket bäbis över honom, med stort huvud och grova ben. Även i ridningen var han lite valpig, även om han helt klart var välriden. I boxen var han ganska sur och gillade inte alls när man var där medan han åt.

Om jag ska gämföra med hur han är idag så kan man lugnt säga att han har biffat på sig rejält! Det är inte alls samma häst, utan nu ser kroppen ut att hänga ihop med både ben och huvud. Dessutom så gick han från strl 145 i täcken till 155, en storlek upp i sadelgjordar och även breddat sig över ryggen. Sen så har han blivit mycket ljusare med tiden och är inte lika grå som när han kom, vilket jag tycker är lite synd. Dock kommer han inte att bli kritvit då han börjar få allt fler bruna prickar, så i framtiden kommer han förmodligen att bli flugskimmel. Men jag hoppas att han får ha kvar sin svarta man så länge som möjligt!

Hans personlighet har alltid varit samma busiga Curre, men hans personlighet har bara växt med tiden. Kanske för att jag är lite daltig och låter honom hålla på, vilket han kanske inte alltid fick där han stod förut? ;) Han är mycket snällare i boxen och man kan mocka medan han äter, även om han kan tycka att jag är lite jobbig ibland. För mig betyder han otroligt mycket och jag är så glad att det var just Curre vi köpte, så jag kan inte annat än att tacka min tränare som provred och sa att det var honom vi skulle köpa. En finare häst hade jag aldrig kunnat få. Trots att jag missat mycket på tävlingsbanan när han varit skadad så ångrar jag ALDRIG att det var Curre vi köpte. Han är en sån häst man bara får en gång i livet♥
Curre i januari 2008, bara någon vecka efter att vi köpt honom.

Februari 2008, första tävlingen där vi var felfri i både 0,90m och 1m!

April 2008 under en uteritt.

Curre och jag i maj 2008, DIV 3 i Hudik.

NU


April 2010


Curre i juni 2010. Första månaden när han fick börja gå i stor gräshage och inte någon liten sjukhage!


Oktober 2010, första träningen sedan han blev skadad. Här hade vi inte åkt iväg och tränat sedan april 2009.

Oktober 2010


Oktober 2010

Jag tycker faktiskt att det blivit stor skillnad på honom om man gämför med dom första bilderna! Trots att han var konvalecent i över ett år så har han egentligen inte tappat så mycket muskler. Visst känns det att han har tappat styrka när man rider, men för att ha varit borta så pass länge så har han inte tappat mycket alls. Som vår veterinär sa, han är som stöpt i en och samma form!

Min bästa Curre :)♥


Dagens ridning

Curre

Red ut en längre tur på morgonen. Hade tänkt att rida lite mer galoppjobb idag, men Chino, min systers ponny fick värsta fnattet! Det gick bra halva turen, men sen började han bocka och fara runt. Så det slutade med att vi fick skritta hem pga trasigt träns. Curre var dock ganska fin idag! Lite stel i början av turen, men efter lite lösgörande arbete så mjuknade han och blev fin. Han hade någon liten tendens att bli framtung, men han kändes mycket bättre än igår! På hemvägen blev det mest skrittjobb, men gjorde några övergångar till trav för att träna på att hålla samma form och att han inte maskar in i övergången. Men han kändes riktigt fin på slutet och gjorde några bra övergångar :)

Red ut en liten sväng på Chino efter att vi kommit hem. Till en början så gick det bra, men när jag skulle galoppera på hemvägen så började han bocka igen. Jag tappade balansen och åkte av när han slog på med sina första bocksprång, haha. Men jag satte mig upp och galopperade upp för sammma lilla backe några gånger i ganska kort galopp och skrittade tillbaka. När han blir pigg och stark så börjar han studsa när man tar i honom, och då kommer det såna där jäkla bakutsparkar som inte är nådiga. Men försökte bara att få honom så lugn som möjligt och var noga med att lätta ur förhållningarna. Man kan inte bli arg på honom, utan jag tror att det gäller att försöka undvika att han blir sur och börjar. Man får helt enkelt vara lite smart och överlista honom!

Eddie

Vila. Hade tänkt rida ut honom på kvällen, men dom fick sin eftermiddagsmat så sent att jag lät bli att rida och han fick äta i lugn och ro istället. Hade ingen större lust att rida sent när han ändå bara ska skrittas, så han fick vila idag :)

Ponnyskrutten :)

Dagens ridning

Curre

Red ut och hade tänkt att trimma igenom honom lite. Red efter vägarna och sedan en stund på en vändplan där det var plogat. Curre som var så himla fin i förrgår, var inte alls det idag. Stel och stum i munnen, jag blev omedvetet lite hård/stum i handen och då lägger han all tyngd i mina händer istället för att bära upp sig själv. Jobbade på en stor volt vid vändplanen och jobbade lite bogen in och mycket övergångar för att få mer tyngd på bakdelen. Det var mörkt så jag såg knappt var vi var, så det gick inget vidare. På hemvägen så gick vi in på banan och pulsade lite, men han var inte alls fin så gav upp det ganska snart.

Han är ju lite överbyggd bak,  så han kan lätt bli lite framtung om man inte hela tiden jobbar med framåtbjudningen. Idag var han dock värre än vanligt, men tror säkert att det beror på att han stod igår och att varken han eller jag hade någon bra dag idag helt enkelt. Jag blev frustrerad när jag inte riktigt fick ordning på det, så jag gav upp istället. Vi får helt enkelt jobba vidare imorgon och hoppas att vi båda har en bättre dag :)

Eddie

Skrittade honom en vända på ca 30min. När vi red iväg så ville han gärna vända hem till dom andra, men ju längre vi red desto piggare blev han! Travade en liten bit och han var pigg och låg på ganska mycket. Han har en förmåga att skritta väldigt fort, så när vi skrittade hemåt så jobbade jag på med halter för att han skulle lugna ner sig och lyssna lite bättre. Efter några upprepningar så blev han mycket lydigare och finare i munnen! Ställde inga större krav på honom alls, men han kändes fin på slutet :)

Dagens ridning

Curre

Vila. Hade egentligen planerat in hans vilodag imorgon, men det var så satans kallt så han fick vila idag istället. Det skulle bli bättre imorgon, så vi får hoppas på det. Att rida i närmare -20 grader är inget vidare alls, speciellt inte för mina fingrar som fryser ihop totalt oavsett vilka handskar jag har. Det är nog det värsta med kylan.

Eddie

Skrittade ut honom ca 25min imorse. Var nästan -20 grader, så det var ruskigt kallt! Trots att jag hade så mycket kläder jag nästan bara kunde så frös jag, och mina kinder dog nästan. Usch, det är bara i början av december och termometern är redan uppe i -20 grader! Vill inte tänka på hur januari kommer att blir, brr... Men Eddie var iaf pigg i kylan och skrittade på :)

Jag vill ha sommar!

Dagens ridning

Curre

Blev en lugn uteritt för honom idag. Skrittade först längs asfaltsvägen och red botjärn hem där vi travade lite. När vi skrittade längs asfalten så lät jag honom bara skritta på med långa tyglar och kollade hela tiden av att han tog skänkeln och skrittade på ordentligt. När jag sedan kortade tyglarna och började trava så kändes han väldigt fin! Bara efter ett tag så började han sätta under sig och jag kunde jogga honom i en lägre form. Väldigt mjuk och ridbar var han! Kändes så tråkigt att vi bara skulle rida en lugn runda när han var så fin, haha. Men det kändes som att jag fick igenom något när jag tränade igår, så det var kul. Himla nöjd med honom iaf!

Eddie

Ska börja skritta igång honom nu, så jag skrittade honom en sväng på kanske 20min. Han var pigg och tittig, som vanligt alltså. Lite extra bara nu när han inte ridits på tre veckor. Stannade flera gånger när han såg människor som var ute på en gård och såg spöken lite här och var. Men annars var han snäll. Skrittade bara på långa tyglar med hackamoret :)

Kollade lite bland gamla bilder och hittade en sötful bild på Curre
efter att vi gjort vår 110 debut i Storvik, maj 2008 tror jag att det var. Haha, men han är bra söt :)


RSS 2.0