Dagens ridning

Eddie

Tog fram bommar och red lite markarbete idag. Började med att ställa igenom honom i alla gångarter, gjorde även ganska mycket övergångar. Han var lite spänd och fortfarande lite tjafsig i munnen, men ville inte lägga för mycket fokus på marken. Hade ställt upp två små hinder i ett V, kanske 40-50cm bara? Det ena en bom med en matta över och det andra tre blåa dunkar i rad. Först så var dom såklart suuperläskiga, men tillslut så rullade vi på i en åtta och han kändes avspänd. Måste börja hoppa lite mer titthinder då han bli så jäkla töntig när man inte gör det regelbundet. Räcker egentligen bara att rida över så små hinder som jag gjorde idag, så kan man göra det ofta.

Hade även ställt upp en serie med fyra hinder, travbom in och kryss, räcke, kryss, räcke, med ett galoppsprång imellan. Han hoppar ju så sjukt långt så ville att han skulle backa av lite och börja hoppa mer runt i denna övning. Så red den några gånger åt bada hållen, men min kuse ville inte backa av alls, utan fick det riktigt trångt på slutet. Behöll serien låg, ville inte höja så mycket då han redan får så trångt. Viserligen så backar dom av lite om man höjer sista räcket, men han fick det riktigt trångt. Så ville inte göra det, utan hade hela serien på 80cm kanske? Ville bara rulla igenom den och låta honom lära sig. Dock när jag tänker efter så skulle jag kommit in i galopp istället, så han fick det lite trängre på första och hade kanske på så sätt backat av lite i resten av serien. Nu blev det lite långt på första och jättetrångt på slutet. Bra att man kommer på sånt efteråt, hehe.

Curre

Var lite besviken efter passet med Eddie, men efter att ha ridit Curre så blir man glad igen! Han blev rädd för fåglar som flög upp vid ån och gjorde en sån där helomvändning så matte satt löst i sadeln. Han blir himla trissad av sånt, men när han lugnat ner sig så red vi förbi det läskiga. Fåglar som flyger upp från ingenstans är sånt där som han får ryck av ;) Men resten av turen så var han fin! Fokuserade på att han var framme för skänkeln, red även lite tempoväxlingar som han lyssnade bra både fram och tillbaka. Ställde honom lite åt bada hållen och kan kändes mjuk och fin efter ett tag. Tog det ganska lugnt då vi ska in på återbesök imorgon. Vill inte riskera att det blir något annat tok. Bara att hålla tummarna för att min Curre är frisk! Börjar bli riktigt nervös över det här, för man vet ju aldrig. Återbesöket i Juli förra året vill jag inte vara med om igen...


Curre, juli förra åretKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0