Tävling i Högbo

Kom hem från Högbo för ett tag sen, blev en kort dag idag! Var hemma runt 10 tror jag. Tävlingen började 8.00 och jag red bara en klass, plus att det är nära att åka. Men jag är väldigt nöjd med dagen :)

1m: 8 fel

Han kändes inte jättefin på framridningen, lite stark och satte inte under sig ordentligt. Kanske lite träningsvärk sedan igår, jag vet inte. På framhoppningen så fokuserade jag bara på att slappna av och RIDA. Rida hela vägen fram till hindret. Han kändes fin där, fortfarande lite stark men hoppade bra. Fick ett stopp på oxern där jag helt enkelt slutade rida, och det är då det blir så. Han vågar inte hoppa när jag överger honom. Red bättre andra gången och då hoppade han fint. Har varit så den senaste tiden att jag helt enkelt inte vågar lita på mig själv, utan bara slutar rida framför hindren ibland för att jag är rädd för att komma fel. Låter sjukt, men så är det.

Så när jag gick in på banan så låg bara fokuset på att hitta en bra rytm och rida hela banan igenom, fram till varje hinder. Vilket jag gjorde också! Vi rev dock ettan, han blev lite flack och hoppade inte upp sig och rev då med bak. Rev även trean, ett räcke som han petade med fram! Han som nästan aldrig river med fram. Kom även lite nära så han klonkade i oxern efter kombanationen, men den låg för en gångs skull kvar. Men resten flöt på, och jag hittade äntligen en positiv och självsäker ridning igen. Vilket var väldigt skönt! Visst fick vi något lite flackt språng och vi tog bort ett språng på någon linje, men jag är ända nöjd. Tror nog att både Eddie och jag gick ut från banan positiva idag :) Känns lite roligt att man är nöjd med en 8 fels runda, haha. Men han var duktig Eddie :)

Han har ganska ojämna språng fortfarande, släpper ryggen och river med bak, hinner inte upp och river med fram och ibland får han till dom där fina sprången. Tror att han helt enkelt inte riktigt hittat sig själv i hoppningen, så det är bara att träna på så lär han sig nog :)

Kommentarer
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare =)

ser ändå bra ut tycker jag =)Jag är med i en tävling och hade varit glad om du ville rösta på mig :) bild nr 3 =D

http://hastbloggeen.blogg.se/2010/august/roligaste-uttryck-2.html#commentJag har även en tävling på bloggen "värsta/pinsammaste bilden" heter den och just nu är det dressyr som temat:

http://satilaryttaren.blogg.se/category/veckans-tavlingsbild.html

Hade varit kul om du vill vara med :)

Tack :)

2010-08-21 @ 17:47:40
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0