Hoppträning

Var som sagt iväg på träning För Leif Hall idag, markarbete med mycket fokus på sits och inverkan. Började med att jag skulle ta in Eddie i regnet, vad gör då hästen? Precis när vi ska hämta in dom så lägger han sig i leran och rullar... Blöt, lerig häst som ska iväg om en sådär 30-35min. Inte kul. Men han blev ren, skapligt ren iaf!

Började träningen med att stå i lätt sits i alla gångarterna. Min högra vrist blev trött och foten vek sig inåt, vilket gjorde jäkligt ont. Kunde typ inte vinkla ut tån, så det var inte så kul. Sedan jobbade vi utan stigbylar, både på volt och ute efter fyrkanten. Flyttade i traven och ökande/minskade galoppsprången i galopparbetet. Så jag var ganska mör efter denna framridning, tror att Eddie var det också! Han var ganska grinig idag faktiskt. Ryckte i tyglarna och ville inte riktigt göra som jag ville. Blev väldigt sur när jag skulle sätta ihop honom ganska mycket i vänstergaloppen, där han gärna vill slänga ut rumpan. Men stundtals så var han väldigt fin :)

Började sedan med att travhoppa ett räcke, som vi sedan hoppade och fortsatte på 6 galoppsprång fram till en studs med fyra kubhinder. Trodde att han skulle riva hela skiten, men han var faktiskt jätteduktig! Rev inte en bom :) Hoppade sedan en serie med fyra kryss och till sist en oxer. Ett galoppsprång mellan varje hinder, och med hjälpbommar mellan. I den här serien så tvingas Eddie, speciellt på sista oxern att hoppa runt. Han hoppar ju inte optimalt, men tycker ändå att han gjorde det bra. Satte ihop allt till en liten slinga, och la även till en övning med upphöjd bom, ett galoppsprång till en oxer. Första gången vi hoppade oxern så gjorde jag en sån där jäkla miss där jag började backa, och det blev tvärstopp på oxern, -mitt fel. Kom igen med bättre galopp och rytm, då gick det galant.

Som jag sagt så många gånger förut så måste Eddie förbättra sin språngkurva, något Leif också påpekade. Men han tyckte att jag hade en bra sits iaf :) Är över lag nöjd med träningen. Eddie var dock inte superfin på marken, men jobbade ändå bra stundtals. Var en riktigt tuff träning, med lång framridning där vi först fick stå i lätt sits och sedan rida utan stigbylar. Får hoppas nu att Eddie orkar hoppa imorgon också, då det blir mer banhoppning :) Får hoppas att jag orkar rida ordentligt jag med ;)


En del av framridningen. Har inget program att klippa filmerna i,
så den är ganska lång. Men det kan kanske vara kul att se honom lite på marken :)Travhindret + studsen
Serien. Syns ganska tydligt att han inte riktigt vill hoppa runt på oxern.


Travhindet, studsen och 5 och halvan.

Kommentarer
Postat av: warnmark -hästblogg

Sv; Då tycker vi likadant :D

2010-08-05 @ 09:55:08
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0