Hoppträning

Var iväg på hoppträning med Eddie imorse, vilket gick bra tycker jag. Vi trimmade igenom dom lite först utan stigbyglar. Mycket sidförande där vi flyttade in framdelen på volten och såg till att dom verkligen flyttade undan för innerskänkeln, samt red många övergångar. Eddie var lite ostadig i traven, men jobbade på riktigt bra efter en stund. I galoppen så var han väldigt fin! Fattar verkligen inte varför han inte kan jobba så bra när jag trimmar hemma? Då är han jättespänd, medan han slappnar av och blir riktigt ridbar när vi åker iväg och rider. Får helt enkelt jobba på med att sysselsätta honom, så han lägger fokuset på mig istället. För det handlar inte om att han inte kan eller orkar, han är helt enkelt spänd och "okontaktbar" när det inte fungerar hemma. För ibland är det vekligen som att rida två helt olika hästar. 

Iaf så hoppade vi sedan fram på volt, ett räcke med bom framför och bakom. Fick en ganska bra känsla på slutet, dock inte riktigt 100. Vet att jag kan bättre i just såna övningar. Hoppade fram på några linjer och hoppade sedan bana. Tycker att vi fick ett bra flyt och jag hade bra tryck i honom. Blev dock ett missförstånd in i kombinationen där jag trodde att han skulle hoppa av stort och gav inte tillräckligt med stöd, så det blev krasch. Men när vi tog om det sen så hoppade han glatt, grymt positiv är han! Sedan så gick vi på ett galoppsprång mer och ett mindre på någon linje, men tog sedan om det så vi fick in rätt antal galoppsprång.

Det största problemet just nu är att han inte backar av själv och drar sedan iväg efter hindren, vilket gör att det blir svårt att komma tillbaka och få ordning på allt. Det är sånt vi jobbar med hela tiden. Men förutom dom missar jag gjorde så är jag nöjd. Gick betydligt bättre än förra träningen! Nu är det bara ännu mera styrka och lydnad som krävs för att det ska bli jämnare. Leif tyckte iaf att det var stor skillnad mot för förra gången, så det var kul :) Hans starka sida är ju att han hela tiden är så positiv och försöker. Sen är inte sprången alltid på topp, men det kommer nog efter hand. För när jag ridit för Erik och han varit sådär avslappnad, då har han fått till riktigt fina språng. Så dom finns där, bara man väntar lite. Han har ju ingen fantastiskt teknik, men hoppa bättre än vad han gör nu, det kan han.

När jag travade av så var han jättefin, stadig och mjuk :)
Kommentarer
Postat av: Sara

sv; Jaa men de var det!:D De hade mycket saker ju och jag hittade några små saker där ;) Kommer absolut åka dit flera gånger sen när jag ska shoppa häst saker ;) (dock ska jag försöka låta bli det nu ett tag haha). Men tack för hjälpen!:D Kul att vi bor så pass nära varandra endå!:)

2010-09-01 @ 22:26:09
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: vendela

vilken fin & bra blogg du hade :)!ska vi följa varann via Bloglovin? eller jag har redan lagt till dej men ändå haha xD

2010-09-02 @ 10:26:45
URL: http://ponnyproffsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0