Högbo dag 2

Åkte som sagt iväg till Högbo och hoppade en 1m idag, som gick bra!

1m:
4fel

Eddie var fin även idag, tycker faktiskt att han hoppade bättre än igår! Kändes fin på framridningen och hoppade även bra där. Hade samma tänk som igår, att ha en bra rytm och rida ända fram till hindret. Han måste verkligen ha 100% stöd från mig, annars blir han osäker. Han har helt enkelt inte rutin, utan behöver ganska mycket hjälp.

På banan så blev han ganska stark, vilket gjorde att jag inte riktigt fick tillbaka honom och fick några flacka språng. Kom lite stort in i kombenationen då jag inte fick tillbaka honom ordentligt, så vi rev ut. Sen till trean så bara tog han tag vänstertygeln och drog åt vänster! Men fick tillslut ordning på honom, därför vi kom ganska stort där. Men annars så var han jättefin! Bara jag rider ordentligt och stöttar honom så är han himla positiv. Stog inte imot på ett enda hinder, utan hoppade glatt allt jag styr på :) Att han rev B hindret i kombenationen är ganska förståligt då vi kom stort in, och han hoppar ganska långt vilket gör att han inte får plats. Det där med att backa av har han inte riktigt lärt sig än ;) Men det var inga slarvpet idag, vilket var skönt. Igår hade vi ju två ganska tråkiga pet.

Det gick lite fort och jag fick inte tillbaka honom ordentligt, men det positiva var att vi fick två jämna rundor den här helgen. Vilket var målet. Dom två senaste tävlingarna har jag strulat till det i andra klassen och börjat backa när jag inte hinner bli klar. Men den här helgen har jag bara försökt att lägga det bakom mig och rida. Har haft en bra känsla, och det är då det är roligt. När det känns enkelt att rida på hinder :) Dock är det mycket som behöver bli bättre, men vi är på god väg tror jag. Är iaf jättenöjd med helgen, duktiga Eddie!

1m klassen idag

Kommentarer
Postat av: EmbLeM

Fin runda :)

2010-08-23 @ 11:30:14
URL: http://emblems.blogg.se/hast

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0