Dressyrträning

Var iväg och tränade dressyr för Pernilla idag, riktigt kul att rida för henne igen! Har inte ridit för henne på hela sommaren. Normalt sett så brukar hon komma ca 1 gång i månaden. Har ridit för henne ända sedan jag red C-ponny, så det måste bli typ 6 år nu. Hon har hjälpt mig med alla mina hästar och vet dessutom vad jag haft för hästyper innan :)

Eddie var ganska spänd idag och gick nästan hela lektionen och spände sig för porten som var öppen. Jobbade hela lektionen med att få honom avslappnad och självmant söka sig neråt i en ärlig låg form. Han har varit så tjafsig och rycker med huvuder ibland, men det försvann gradvis. Fick jobba med supermjuka händer då Eddie är en så känslig häst, men tror att jag vet hur jag ska jobba vidare nu. Hon är verkligen super Pernilla, har världens tålamod med knepiga/spända hästar bara genom mjuk och harmonisk ridning. Inget slit här inte! Önskar bara att jag kunde rida för henne oftare :)

På slutet slappnade Eddie av iaf och blev väldigt fin stundtals. Jobbade bara med traven eftersom vi ville få igenom honom där. Funderade på om jag skulle stryka mig från Högbo imorgon och bara hoppa på söndag, men Pernilla tyckte att det inte skulle vara några problem att hoppa imorgon. Förmodligen är det nog bara bra då han är ordentligt igenomriden. Han brukar må bra av att jobbas lite dagen före. Dessutom så blir det bara en 1m, så det ska nog gå bra :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0