Dagens ridning

Curre

Red honom runt byn idag, bara skritt och trav. Han var lite seg och tyckte att det var tråkigt att gå den rundan. Sådär småseg och omotiverad. Så han var inte jätterolig idag, haha. Han är en riktig humörhäst min Curre ;)

Eddie

Red ut honom en sväng först, kanske en halvtimme och red honom sedan en stund på banan. Bredvid banan så stod det någon och klyvde ved, vilket gjorde Eddie jättespänd. Sedan hade någon lagt ut några bommar på banan, och dom var jättefarliga åt ena hållet.... För han har ju aldrig sett bommar förut, åh nej. Så han var verkligen superspänd och skyggade för minsta lilla och vissa hörn eller ställen vid staketet var farligt. Så jag fick jobba en bra stund med att helt enkelt få honom avspänd.

Så jag travade först runt hela banan och förbi ställerna som var farliga, och även över bommarna. Tillslut så slutade han att skygga, men var fortfarande spänd och springig. Dessutom superkänslig! Men kunde faktiskt sätta ihop honom ganska mycket i galoppen och skänkelvikning i galopp gjorde han riktigt bra. Han känns faktiskt riktigt mjuk och fin nu, men det var just att han var så himla spänd och springig idag. Men efter att han galopperat av sig lite så blev han lite lugnare. Var hyfsat avspänd på slutet. Han blev dock lite orolig i munnen på slutet, men mycket bättre idag. Provade att rida med novabettet, och han kändes faktiskt lite mindre tjafsig med det :)

Men tänk var fin han kommer att bli om man lägger ner lite tid på honom, för han är verkligen superkänslig! När han väl börjar arbeta rätt och lyssnar på mig så behöver man bara rida med småsmå hjälper och jättemjuka händer. Riktigt trevlig är han när man kommer dit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0