Dagens ridning

Eddie

Red ut en sväng idag. Började smådugga innan jag satt upp, så satte på mig en tröja som låg i stallet. Men efter att vi ridit en kvart kanske så började det pissregna... Både Eddie och jag blev dyngsura! Haha ;) Jobbade lite tempoväxlingar första delen av turen och sedan blev det mycket sidvärtsrörelser. Tycker att det är lättare att jobba det när man rider ut faktiskt. Dock så brukar Eddie alltid bli väldigt spänd när man rider ut, vilket gör att det tar ett bra tag innan han börjar slappna av.

Men Eddie var faktiskt väldigt fin idag! Lyssnade fint både fram och tillbaka, dessutom så flyttade han väldigt enkelt. Behövde bara använda småsmå mjuka hjälper, flyttade även fint i traven :) Dock så blev han sådär tjafsig i munnen på slutet, när han börjar bli lösgjord och komma ner i formen. Funderar om det är något med munnen som gör att han inte vill ta ordentligt stöd, eller kanske sadeln? Ska prova att rida med novabettet i morgon och se om det blir någon skillnad.

Curre


Skulle rida honom efter Eddie hade jag tänkt, men det ösregnade som sagt... Jag blev helt igenomsur efter att ha ridit Eddie och gick in och böt om, hade då tänkt att vänta för att se om regnet skulle ge sig. Men icke, det fortsatte att spöregna. Jag hade ingen lust att bli igenomsur en gång till och Curre hatar regn, så det fick bli en till vilodag. Lite sur på mig själv som inte red honom igår när det var bra väder, men det är inte så lätta att veta... Pysslade om honom ordentligt istället. Klippte och tunnade ur manen som hunnit bli grymt lång! Tvättade även svansen som inte var allt för mysig. Han skulle behöva en heldusch för att bli vit igen, så får ta mig tid till det någon dag. Men nu är han iaf fin i manen och svansen, alltid något :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0