Dagens ridning -Billig Curre

Curre

Ja, idag var den hästen billig. Jag lovar ;) Haha, nä men jag skulle rida ut på morgonen idag. Gjorde iordning honom och red iväg, allt kändes bra. Han kändes tom lite mindre taggad och explosiv än igår, så jag trodde att han fått springa av sig lite då. Men icke. Red förbi några arabhästar där han blev seg och ville väl helst stanna kvar vid dom, men vi red förbi. När vi skrittat några meter förbi hästarna så bara tvärvänder han och sticker åt andra hållet, helt från ingenstans! Han brukar göra så om det flyger upp fåglar ett något liknande, men inte ens det. Jag som var totalt oförberedd dimper såklart i backen...

Inte har jag en snäll häst som väntar på matte, nej man springer såklart raka vägen hem. Så jag får gå hela vägen hem (dock inte så långt som tur var), hoppandes att jag inte skulle hitta honom påkörd någonstans efter vägen. Hittar honom hemma ståendes vid hagen med hela munnen full av gräs! Jag går argt fram till honom, bänder upp munnen och sliter ut allt gräs ur käften på honom och sitter upp. Rider iväg SAMMA VÄG. Idiot häst! Sen kände han nog på sig att jag inte var på något gott humör, så då var det nog bäst att sköta sig. Gjorde inte en tendens till några dumheter.

Åååh, vad arg jag blir när han gör sådär! Jag sitter ALLTID kvar när han bockar och far runt, men när man skrittar och han helt plötsligt bara tvärvänder och sticker åt andra håller i full karriär, då är jag körd. Hela hästen försvinner och jag stannar kvar i luften. Då är han minsann inte det minsta lunsig ;) Så nu blir det korta tyglar och ordentligt knäslut ett tag framöver, tills jag antagligen börjar slappna av och dimper ner i backen igen. Ont i knät fick jag också efter att ha landat på den hårda grusvägen. Red in på banan och red något varv längs fyrkanten åt båda hållen, och där var han iaf fin. Han har sina perioder, ibland så kan han vara hur snäll som helst när man rider ut, och ibland gör han såhär. Överreagerar och flyger i luften för allt... På det planet föredrar jag Eddie, han är istället hur snäll som helst att rida ut med :)

Tur för Curre att jag tycker om honom ändå ;)<3Kommentarer
Postat av: Sara

Söt bild :)

trevlig blogg

2010-08-20 @ 21:22:49
URL: http://saraaandersson.devote.se
Postat av: Elinofcourse - Ridelev & hästskötare i Frankrike

Jag höll på att ramla av på exakt samma sätt igår, fast jag lyckades hålla mig kvar som tur var xD

2010-08-20 @ 22:24:35
URL: http://elinofcourse.blogg.se/
Postat av: Linda Eriksson

Precis så där gör Al också! Man blir tokig när dom gör så, omöjligt att sitta kvar också-.- Hoppas knät blir bra iaf!=)

2010-08-21 @ 23:04:40
URL: http://lindaaerikssoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0