Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom en stund på banan idag, och han var väldigt fin! Han brukar kunna bli väldigt spänd och rädd för vissa hörn, ena långsidan och speciellt nere vid ingången där det står några stolar utanför. Dom gångerna så brukar hela passet gå åt till att få honom avspänd och inte springa på tvären förbi dessa ställen. Men idag var han avspänd och tittade bara till lite nere vid ingången någon gång, annars så var han inte alls tittig. Ställde igenom honom på olika stora volter och red ganska mycket övergångar i traven. I galoppen så var han inte alls lika stark som sist, utan väldigt fin! Hittade en riktigt bra galopp där han satte under sig ordentligt. Red även lite tempoväxlingar i galoppen där jag satte ihop honom på kortsidorna och red lite mera framåt på långsidorna, samtidigt som jag kollade av att han var riktigt rak. Ganska kravlöst pass, men han var väldigt fin!

Curre

Red ut en lite längre tur uppe i skogen idag. Han var grymt pigg och taggad, förmodligen för att han stod igår. Sådär "flyga i luften" laddad ;) Inte riktigt så, men nästan. Han slängde sig någon gång och började bocka så fort jag fattade galopp. Såna där riktiga bocksprång där man känner hela ryggen välver sig, haha. Men tillslut så kunde han galoppera någorlunda normalt, utan att bocka eller springa iväg.

Dock så är han ganska stel och har svårt för att spåra ordentligt i galoppen, utan vill gärna gå på dubbla spår. Sen så är det ganska svårt att få honom att hålla vänstergaloppen. Men det är bara att jobba på, har trots allt bara galopperat honom korta sträckor i några veckor bara. Han var lite lika i traven i början, men där är han mycket bättre nu. När vi red hemåt, efter att han fått rasta av sig lite så blev han lugnare och skrittade på snällt och fint :) Jobbade även lite sidvärtsrörelser där han flyttade bra. Såg två rådjur och en älg uppe i skogen gjorde vi också. Dom blev han dock inte rädd för, men fåglar. Dom är livsfarliga...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0