Återbesök med Curre

Idag var det dags för återbesök hos veterinären med Curre. Sist vi var dit var i maj, och han reagerade då liiite på vf när vi longerade på liten volt på hårt underlag. Han var i övrigt bra då, utan vi fick pressa fram denna lilla markering. Men vi valde då att ge en behadling i förebyggande syfte. Helt enkelt för att hjälpa honom lite på traven att bli ännu bättre. Under den tiden skrittades han bara.  

Nu rids han i både skritt, trav och lite galopp och det var dags för nästa återbesök. Som gick riktigt bra! Först böjprov, sedan longering och tillslut longering på hårt underlag. Han var helt ren och såg riktigt bra ut! Inget att anmärka på alls. Så nu gäller det att gradvis öka på träningen ännu lite till. Även lättare markabete så som bommar och upphöjda bommar, samt börja rida lite på böjda spår. Var riktigt nervös inför just detta återbesök, eftersom det skulle visa sig om han klarar den belastning vi utför nu. Så jag är riktigt glad! :D

Jag vet ju fortfarande inte om han kommer att hålla för hoppning och tävling i framtiden, men nu är ändå odsen högre. Så vi ska bara fortsätta att lugnt komma igång igen, för att långsamt vänja muskler och leder vid belastning igen. Det är bara att jobba på i samma spår nu, och hoppas att allt går bra. Han ska verkligen få en chans att bli helt återställd, det är han värd. För i slutändan så är det ändå det bästa, antingen så blir han bra eller så har jag gett honom en värdig chans. Men just nu ser hans framtid klart ljusare ut :) 

Behöver jag ens säga att det var underbart att sätta på honom lädergrimman, göra iordning honom och lasta? Med spetsade öron klev han rakt in, som alltid. Supertaggad och full av iver. Han älskar verkligen att åka bort! Älskade Currehästen.

Under kategorin "Cuwentos konvalicens" kan ni läsa mer om den tid han varit konvalicent, återbesök osv .

You are my everything
<3


Kommentarer
Postat av: bitte

Hej jag länkar till alla som röstar på min sko i Nellys designa sko tävling.Min sko klättrar på listorna och vinner jag är det er jag delar vinsten med.

http://blogg.veckorevyn.com/pinsamt/2010/08/01/lankar/kram Bitte

Postat av: Sara Jansson

sv; Jaha jag trodde det fanns spännen? :p men det kanske det inte kommer göra. ^^

2010-08-12 @ 22:46:13
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: caroline

skönt att det går åt rätt håll:)

2010-08-16 @ 22:40:51
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästblogg

Åh vad roligt att höra :D

Måste bara fråga vilken behandling ni kör med på honom? Kortison +tuppkam eller den "nya" där dom tar blod och blandar ihop med det medlet eller kör ni något annat? :)

2010-08-17 @ 13:35:54
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0