Hoppträning

Var iväg på hoppträning med Eddie imorse, vilket gick bra tycker jag. Vi trimmade igenom dom lite först utan stigbyglar. Mycket sidförande där vi flyttade in framdelen på volten och såg till att dom verkligen flyttade undan för innerskänkeln, samt red många övergångar. Eddie var lite ostadig i traven, men jobbade på riktigt bra efter en stund. I galoppen så var han väldigt fin! Fattar verkligen inte varför han inte kan jobba så bra när jag trimmar hemma? Då är han jättespänd, medan han slappnar av och blir riktigt ridbar när vi åker iväg och rider. Får helt enkelt jobba på med att sysselsätta honom, så han lägger fokuset på mig istället. För det handlar inte om att han inte kan eller orkar, han är helt enkelt spänd och "okontaktbar" när det inte fungerar hemma. För ibland är det vekligen som att rida två helt olika hästar. 

Iaf så hoppade vi sedan fram på volt, ett räcke med bom framför och bakom. Fick en ganska bra känsla på slutet, dock inte riktigt 100. Vet att jag kan bättre i just såna övningar. Hoppade fram på några linjer och hoppade sedan bana. Tycker att vi fick ett bra flyt och jag hade bra tryck i honom. Blev dock ett missförstånd in i kombinationen där jag trodde att han skulle hoppa av stort och gav inte tillräckligt med stöd, så det blev krasch. Men när vi tog om det sen så hoppade han glatt, grymt positiv är han! Sedan så gick vi på ett galoppsprång mer och ett mindre på någon linje, men tog sedan om det så vi fick in rätt antal galoppsprång.

Det största problemet just nu är att han inte backar av själv och drar sedan iväg efter hindren, vilket gör att det blir svårt att komma tillbaka och få ordning på allt. Det är sånt vi jobbar med hela tiden. Men förutom dom missar jag gjorde så är jag nöjd. Gick betydligt bättre än förra träningen! Nu är det bara ännu mera styrka och lydnad som krävs för att det ska bli jämnare. Leif tyckte iaf att det var stor skillnad mot för förra gången, så det var kul :) Hans starka sida är ju att han hela tiden är så positiv och försöker. Sen är inte sprången alltid på topp, men det kommer nog efter hand. För när jag ridit för Erik och han varit sådär avslappnad, då har han fått till riktigt fina språng. Så dom finns där, bara man väntar lite. Han har ju ingen fantastiskt teknik, men hoppa bättre än vad han gör nu, det kan han.

När jag travade av så var han jättefin, stadig och mjuk :)
Dagens ridning

Eddie

Red ut honom en lite längre tur i skogen, kanske en timme. Fokuserade på att inte falla fram, utan att sitta upprätt. Ordentligt med andra ord. Blev lite lättare att inverka då ;) Eddie tyckte iaf att det var väldigt kul att få komma ut i skogen, och var pigg och glad. Lite springig först, men blev sedan fin. Red honom på morgonen då vi ska träna tidigt imorgon bitti.

Curre

Red ut även honom. Han var ganska seg igår, så satte på mig sporrarna och fokuserade på att han var framme för skänkeln och hade lite tryck i steget. I början var han ganska stel i vänster och hängde lite i tygeln, men efter att vi galopperat så blev han fin! Precis när jag fattat galopp och galopperat några meter så prasslade det till i buskarna, vilket gjorde att Curre fick raketfart, haha! Sen lugnade han ner sig, men hade mer tryck i steget. Ställde igenom honom ordentligt och jobbade lite sidförande. Fick lite bättre tryck i honom på slutet, då var han väldigt fin!Hoppträning imorgon

Imorgon är det första träningen för terminen på GRS, äntligen! Har inte hopptränat på en månad nu, så det ska bli grymt kul. Har iof skuttat lite nån gång hemma och sen var jag ju till Högbo och tävlade, men någon riktig träning har det inte varit. Så nu är vi taggade!

Så hädanefter så kommer jag att börja träna för Leif på tisdagar kl. 8.00 på morgonen. Det blir att kliva upp tidigt, särskilt med tanke på att vi har en bit att åka. Tar typ 45min att åka, sen så ska man göra iordning och rida fram på det. Men och andra sidan så brukar alla tävlingar oftast börja tidigt, så det kanske bara är bra träning? ;) Ska bli väldigt roligt iaf!
Ännu ett youtubeklipp

På tal om youtubefilmen om den bockande ponnyn jag la upp igår, så bara måste ni se det här! Det är alltså samma ponny :) 

Kolla från 4.00

 

Så himla sött! Goood boy! Helt överlycklig och glad över att ha klarat ett kryss på knappt 30cm, utan att ponnyn bockat eller slängt av honom. Tänk om man själv kunde bli så glad för varje liten framgång ;)Gårdagens och dagens ridning

Gårdagens ridning

Eddie

Hade tänkt att rida på åkern för att Angelica skulle fota, men hittade först ett jordgetingbo och sedan andra sorkhål. Så jag skippade faktiskt att rida där, kändes inte riktigt bra ;) Så red på banan istället, vilket gick sådär. Bitvis så var han väldigt fin, men spände till imellanåt. Angelica fotade lite, och shit säger jag bara... Visst att det känns som att jag blir lite framåtlutad ibland, men jag trodde inte att det var SÅ illa... Ja, det är bra att se sig själv på bild ibland ;) Så nu är det en bättre och stadigare sits som gäller. Usch och fy, såna ovanor ska man inte lägga till med...

Curre

Red honom upp till sanvägen, och han var riktigt lugn och fin faktiskt. Fin i både vänster och höger galopp. Han börjar kännas mer och mer jämn nu :)

Dagens ridning

Curre

Red honom runt byn först och avslutade med att rida en stund på banan. Han var ganska seg och inte riktigt framme för hjälperna, blev även lite väl låg i formen. I högervarvet så var han ganska fin, men lite stel i vänster. Hade inga sporrar heller, vilket gör att jag inte riktigt kommer åt honom när han är sådär. Men gjorde ingen affär av det då han inte ska ridas så länge på bana och på böjda spår.


Eddie

Vilade


Elaka små ponnyer

Såg en film länkad på facebook och insåg att min första ponny var ganska snäll ändå. Hon kunde visserligen dra bockserier en hel långsida tills jag åkte av, sprang ut från banan och körde ner huvudet bland brännässlor, vilka jag ramlade rakt i, la sig ner och skulle rulla när jag satt på en gång ;) Men att rida ut var hon gudasnäll, och kunde gå bra på banan ibland också

Men riktigt såhär elak var hon dock inte, haha. Tuff unge!
Fotografering

Ska alldeles strax kila iväg ner till stallet och fixa klart där. Kanske städa sedelkammaren lite också? Tror att det behövs. Tycker att det är betydligt roligare att städa och plocka med saker i stallet än inne, haha.

Hade tänk att trimma Eddie lite på åkern senare idag, så har bett min syster att fota oss! Så om det inte blir för sent, börjar regna eller något så kanske det kommer upp lite nya bilder ikväll. Var länge sedan jag tog några nya bilder nu. Så innan jag går ner till stallet så måste jag först kolla att batteriet i kameran är fullt, annars får jag se till att lägga det på laddning. Skulle vara lite tråkigt annars, om batteriet var dött ;) 

Vi hörs!Curre och jag, april -09Dagens ridning

Eddie

Red ut honom nu på kvällningen. Blev en skritt/joggingrunda, och jobbade lite lösgörande i skritten. Lite spänd, men annars fin :)

Curre

Fick sin vilodag idag.

Eddie i våras

Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan idag med, fortsatte med arbetet igår. Faktiskt så var han mer avslappnad och snäppet finare idag! Tänker fortsätta att jobba så som jag red för Pernilla sist, att få honom avslappnad och jobba i en stadig låg form. Han är väldigt högställd naturligt och behöver arbete lågt för att stärka sig. Så jag tänker fortsatte att jobba såhär, då det redan gett resultat :) Fokuserar bara på att rida med mjuka händer, se till att han rundar sig ordentligt för innerskänkeln och rida mycket volter för att få honom att slappna av och börja tänka. Han blir ju väldigt spänd för saker runt omkring, men det var mycket bättre idag! Det var katter inne på banan och nån kom gåendes med ett skottkärra utan att Eddie flippade ur, duktig häst ♥

Curre

Red ut honom runt byn först och avslutade med att jobba en liten stund på banan. Red honom bara i en låg form runt fyrkanten och ställde igenom honom lite i hörnen. Han börjar bli mjukare nu, så kan snart börja göra riktiga hörnpasseringar. Vill inte sätta för högra krav då han är under i igångsättning, utan vi tar det lugnt för att kroppen ska vänja sig vid arbete och olika sorts belastning igen. Han kikade lite på annat nån gång, men var annars fin och jobbade bra!
Mästerverk?

Fick lust att rita när jag var i stallet här om dan, så jag började rita en häst på whiteboard tavlan i stallet. Jag har ju gått tre år på Estet bild och form, där vi haft flera timmar i veckan där vi ritat och sånt. Ritade även väldigt mycket när jag var mindre, särskilt  hästar. Men nu har jag inte ritat eller gjort något sånt på hela sommaren faktiskt. Man blir väl lite matt kanske ;) Så det blev en Chino på tavlan. Lite krångligt med tjocka whiteboard pennor, men det gick ^^

Var tvungen att ta kort på mitt mästerverk, som än finns kvar på tavlan ;)

Lite likt är det väl? ;)


Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan idag. Försökte bara få honom att slappna av och jobba i en låg rund form, fortsatte att jobba så som vi red för Pernilla sist. Stundtals så var han väldigt fin, men han blir så himla spänd. Banan ligger precis vid vägen, så det kommer bilar och åker förbi, folk som är ute och går, folk som cyklar, katter som springer in på banan osv. Så han måste hela tiden ha stenkoll på allt runt omkring istället för att slappna av och börja jobba. Fick honom dock att koncentrera sig ganska bra idag, nu behöver han bara bli ännu mera avslappnad. Det gäller att ha tålamod, för snart kommer han. Tappar man tålamodet och börjar ta för mycket i honom så blir han tjafsig, utan det gäller att vara mjuk och tålmodig med honom.

Curre

Red ut med honom idag igen. Red neråt idag, vilket inte är Curres favoritrunda... Antingen så kan vi rida uppåt byn eller så rider vi neråt mot skidanläggningen och upp i skogen där. Så Curre var riktigt seg till en början, fjantade vid korna,  segade, och när vi svänger vänster ner på en grusväg så slår han om och blir skittaggad? Jobbade honom ganska mycket i skritten för att han ska få något att tänka på istället för att slänga sig och dra. Uppe i skogen så gjorde han några dumma, ordentliga bakutsparkar och slängde sig. Blev förbannad på honom och tillslut så blev han snäll. Resten av turen gick bra. Han hatar att ridas ut själv, speciellt den vägen. Spelar rädd och slänger sig för allt... På banan vill han däremot vara, mycket roligare tycker Curre. Haha.  

Eddie på Gävle FRK, mars iår. Med sin första, och enda rosett ;)

Svar;

Anonym
hej!
Vilken klubb rider/tränar du för?? :)


Svar: Just nu tävlar jag för Ockelbo Ryttarförening, där jag också har ridit och tränat sedan jag var 6 år. Ska dock börja träna för Leif Hall på Gävle Ryttarsällskap nu i höst. Närmare bestämt så blir min första träning för terminen på tisdag nästa vecka!


Gårdagens ridning, 24/8

Curre och Eddie

Båda hästarna fick ridas ut, så min syster red Eddie igen och jag Curre. Tycker att det bara är bra för Eddie att få gå två lite kravlösa pass när han var så duktig i helgen! Red ut en längre tur upp i skogen, och Curre var väldigt fin! Bara på några dagars jobb så känns han betydligt mjukare och mer loss i hela kroppen, vilket gjorde att galoppen kändes riktigt bra idag. Även högergaloppen satt! Riktigt fin var han :)

Red på lite mer än vad jag brukar med honom idag, vilket behövdes tror jag. Han har varit himla pigg dom senaste dagarna, och det blev några bocksprång när vi galopperade. Ett riktigt högt skutt gjorde han också, haha. På hemvägen så blev han dock ganska seg, säkert för att vi travade och galopperade lite mer. Hans kondis är ju inte på topp ännu :) Men jag är verkligen glad att han har blivit så pass mjuk, för han har varit riktigt stel särskilt i galoppen. Haft svårt med högergaloppen, sprungit på dubbla spår och varit jättesvår att räta ut, men idag var han betydligt rakare och finare! Verkligen skönt att han börjar kännas som vanligt igen, som innan konvalescensen :)

Dagens ridning

Curre & Eddie

Eddie skulle bara skrittas ut idag, så min syster red honom och jag Curre. Så att dom fick lite sällskap av varandra. Jobbade Curre så som jag red för Pernilla med Eddie i fredags. Ledande tygeltag och väldigt mjuka, följsamma händer och att hästen formar sig ordentligt för innerskänkeln. Red sedan in på banan en stund och fortsatte att jobba likadant, och Curre var jättefin!

Red bara runt fyrkanten och rundar av kortsidan så att det blir som en oval ridbana typ. Rakrikta på långsidorna och formade honom lite på kortsidorna. Han får inte börja gå på volter än, utan ska längsamt börja ridas på lite böjda spår. Jobbade först lite i skritt och sedan i trav i båda varven. Curre som varit så himla stel i vänstersidan blev betydligt mjukar och jämnare, och jag kunde jobba honom i en låg och stadig form. När jag bröt av till skritt så riktigt kände man hur han satte under sig (han brukar bli lite dragig annars), jättefin var han :D

Världens bästa Curre

<3Högbo dag 2

Åkte som sagt iväg till Högbo och hoppade en 1m idag, som gick bra!

1m:
4fel

Eddie var fin även idag, tycker faktiskt att han hoppade bättre än igår! Kändes fin på framridningen och hoppade även bra där. Hade samma tänk som igår, att ha en bra rytm och rida ända fram till hindret. Han måste verkligen ha 100% stöd från mig, annars blir han osäker. Han har helt enkelt inte rutin, utan behöver ganska mycket hjälp.

På banan så blev han ganska stark, vilket gjorde att jag inte riktigt fick tillbaka honom och fick några flacka språng. Kom lite stort in i kombenationen då jag inte fick tillbaka honom ordentligt, så vi rev ut. Sen till trean så bara tog han tag vänstertygeln och drog åt vänster! Men fick tillslut ordning på honom, därför vi kom ganska stort där. Men annars så var han jättefin! Bara jag rider ordentligt och stöttar honom så är han himla positiv. Stog inte imot på ett enda hinder, utan hoppade glatt allt jag styr på :) Att han rev B hindret i kombenationen är ganska förståligt då vi kom stort in, och han hoppar ganska långt vilket gör att han inte får plats. Det där med att backa av har han inte riktigt lärt sig än ;) Men det var inga slarvpet idag, vilket var skönt. Igår hade vi ju två ganska tråkiga pet.

Det gick lite fort och jag fick inte tillbaka honom ordentligt, men det positiva var att vi fick två jämna rundor den här helgen. Vilket var målet. Dom två senaste tävlingarna har jag strulat till det i andra klassen och börjat backa när jag inte hinner bli klar. Men den här helgen har jag bara försökt att lägga det bakom mig och rida. Har haft en bra känsla, och det är då det är roligt. När det känns enkelt att rida på hinder :) Dock är det mycket som behöver bli bättre, men vi är på god väg tror jag. Är iaf jättenöjd med helgen, duktiga Eddie!

1m klassen idag

Shoppat

Var till Stockholm i måndags, och passade då på att besöka Stockholm Ridsport. Gick runt där och kikade en bra stund, finns så mycket fint! Hittade iaf en Piké från Schockemöhle som det var 10% på. Fanns i blått och grått kvar, men den blåa blev aningens för trång över axlarna. Så tog den gråa istället, som var en stl större. Men den var väldigt skön iaf, något speciellt material skulle det vara :)

Tror jag gav strax över 500kr, kommer inte ihåg exakt.

Tävling i Högbo

Kom hem från Högbo för ett tag sen, blev en kort dag idag! Var hemma runt 10 tror jag. Tävlingen började 8.00 och jag red bara en klass, plus att det är nära att åka. Men jag är väldigt nöjd med dagen :)

1m: 8 fel

Han kändes inte jättefin på framridningen, lite stark och satte inte under sig ordentligt. Kanske lite träningsvärk sedan igår, jag vet inte. På framhoppningen så fokuserade jag bara på att slappna av och RIDA. Rida hela vägen fram till hindret. Han kändes fin där, fortfarande lite stark men hoppade bra. Fick ett stopp på oxern där jag helt enkelt slutade rida, och det är då det blir så. Han vågar inte hoppa när jag överger honom. Red bättre andra gången och då hoppade han fint. Har varit så den senaste tiden att jag helt enkelt inte vågar lita på mig själv, utan bara slutar rida framför hindren ibland för att jag är rädd för att komma fel. Låter sjukt, men så är det.

Så när jag gick in på banan så låg bara fokuset på att hitta en bra rytm och rida hela banan igenom, fram till varje hinder. Vilket jag gjorde också! Vi rev dock ettan, han blev lite flack och hoppade inte upp sig och rev då med bak. Rev även trean, ett räcke som han petade med fram! Han som nästan aldrig river med fram. Kom även lite nära så han klonkade i oxern efter kombanationen, men den låg för en gångs skull kvar. Men resten flöt på, och jag hittade äntligen en positiv och självsäker ridning igen. Vilket var väldigt skönt! Visst fick vi något lite flackt språng och vi tog bort ett språng på någon linje, men jag är ända nöjd. Tror nog att både Eddie och jag gick ut från banan positiva idag :) Känns lite roligt att man är nöjd med en 8 fels runda, haha. Men han var duktig Eddie :)

Han har ganska ojämna språng fortfarande, släpper ryggen och river med bak, hinner inte upp och river med fram och ibland får han till dom där fina sprången. Tror att han helt enkelt inte riktigt hittat sig själv i hoppningen, så det är bara att träna på så lär han sig nog :)

Dressyrträning

Var iväg och tränade dressyr för Pernilla idag, riktigt kul att rida för henne igen! Har inte ridit för henne på hela sommaren. Normalt sett så brukar hon komma ca 1 gång i månaden. Har ridit för henne ända sedan jag red C-ponny, så det måste bli typ 6 år nu. Hon har hjälpt mig med alla mina hästar och vet dessutom vad jag haft för hästyper innan :)

Eddie var ganska spänd idag och gick nästan hela lektionen och spände sig för porten som var öppen. Jobbade hela lektionen med att få honom avslappnad och självmant söka sig neråt i en ärlig låg form. Han har varit så tjafsig och rycker med huvuder ibland, men det försvann gradvis. Fick jobba med supermjuka händer då Eddie är en så känslig häst, men tror att jag vet hur jag ska jobba vidare nu. Hon är verkligen super Pernilla, har världens tålamod med knepiga/spända hästar bara genom mjuk och harmonisk ridning. Inget slit här inte! Önskar bara att jag kunde rida för henne oftare :)

På slutet slappnade Eddie av iaf och blev väldigt fin stundtals. Jobbade bara med traven eftersom vi ville få igenom honom där. Funderade på om jag skulle stryka mig från Högbo imorgon och bara hoppa på söndag, men Pernilla tyckte att det inte skulle vara några problem att hoppa imorgon. Förmodligen är det nog bara bra då han är ordentligt igenomriden. Han brukar må bra av att jobbas lite dagen före. Dessutom så blir det bara en 1m, så det ska nog gå bra :)


Dagens ridning -Billig Curre

Curre

Ja, idag var den hästen billig. Jag lovar ;) Haha, nä men jag skulle rida ut på morgonen idag. Gjorde iordning honom och red iväg, allt kändes bra. Han kändes tom lite mindre taggad och explosiv än igår, så jag trodde att han fått springa av sig lite då. Men icke. Red förbi några arabhästar där han blev seg och ville väl helst stanna kvar vid dom, men vi red förbi. När vi skrittat några meter förbi hästarna så bara tvärvänder han och sticker åt andra hållet, helt från ingenstans! Han brukar göra så om det flyger upp fåglar ett något liknande, men inte ens det. Jag som var totalt oförberedd dimper såklart i backen...

Inte har jag en snäll häst som väntar på matte, nej man springer såklart raka vägen hem. Så jag får gå hela vägen hem (dock inte så långt som tur var), hoppandes att jag inte skulle hitta honom påkörd någonstans efter vägen. Hittar honom hemma ståendes vid hagen med hela munnen full av gräs! Jag går argt fram till honom, bänder upp munnen och sliter ut allt gräs ur käften på honom och sitter upp. Rider iväg SAMMA VÄG. Idiot häst! Sen kände han nog på sig att jag inte var på något gott humör, så då var det nog bäst att sköta sig. Gjorde inte en tendens till några dumheter.

Åååh, vad arg jag blir när han gör sådär! Jag sitter ALLTID kvar när han bockar och far runt, men när man skrittar och han helt plötsligt bara tvärvänder och sticker åt andra håller i full karriär, då är jag körd. Hela hästen försvinner och jag stannar kvar i luften. Då är han minsann inte det minsta lunsig ;) Så nu blir det korta tyglar och ordentligt knäslut ett tag framöver, tills jag antagligen börjar slappna av och dimper ner i backen igen. Ont i knät fick jag också efter att ha landat på den hårda grusvägen. Red in på banan och red något varv längs fyrkanten åt båda hållen, och där var han iaf fin. Han har sina perioder, ibland så kan han vara hur snäll som helst när man rider ut, och ibland gör han såhär. Överreagerar och flyger i luften för allt... På det planet föredrar jag Eddie, han är istället hur snäll som helst att rida ut med :)

Tur för Curre att jag tycker om honom ändå ;)<3Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom en stund på banan idag, och han var väldigt fin! Han brukar kunna bli väldigt spänd och rädd för vissa hörn, ena långsidan och speciellt nere vid ingången där det står några stolar utanför. Dom gångerna så brukar hela passet gå åt till att få honom avspänd och inte springa på tvären förbi dessa ställen. Men idag var han avspänd och tittade bara till lite nere vid ingången någon gång, annars så var han inte alls tittig. Ställde igenom honom på olika stora volter och red ganska mycket övergångar i traven. I galoppen så var han inte alls lika stark som sist, utan väldigt fin! Hittade en riktigt bra galopp där han satte under sig ordentligt. Red även lite tempoväxlingar i galoppen där jag satte ihop honom på kortsidorna och red lite mera framåt på långsidorna, samtidigt som jag kollade av att han var riktigt rak. Ganska kravlöst pass, men han var väldigt fin!

Curre

Red ut en lite längre tur uppe i skogen idag. Han var grymt pigg och taggad, förmodligen för att han stod igår. Sådär "flyga i luften" laddad ;) Inte riktigt så, men nästan. Han slängde sig någon gång och började bocka så fort jag fattade galopp. Såna där riktiga bocksprång där man känner hela ryggen välver sig, haha. Men tillslut så kunde han galoppera någorlunda normalt, utan att bocka eller springa iväg.

Dock så är han ganska stel och har svårt för att spåra ordentligt i galoppen, utan vill gärna gå på dubbla spår. Sen så är det ganska svårt att få honom att hålla vänstergaloppen. Men det är bara att jobba på, har trots allt bara galopperat honom korta sträckor i några veckor bara. Han var lite lika i traven i början, men där är han mycket bättre nu. När vi red hemåt, efter att han fått rasta av sig lite så blev han lugnare och skrittade på snällt och fint :) Jobbade även lite sidvärtsrörelser där han flyttade bra. Såg två rådjur och en älg uppe i skogen gjorde vi också. Dom blev han dock inte rädd för, men fåglar. Dom är livsfarliga...

Dålig uppdatering...

Känns som att det har varit väldigt dålig och tråkig uppdatering här på sistonde, ber om ursäkt för det. Men jag har helt enkelt inte haft lust, och så är det ibland. Red Eddie idag på morgonen, och han var fin! Skriver mer om det sen när jag ridit Curre. Imorgon så ska Eddie och jag träna dressyr för Pernilla, äntligen! Har inte ridit för henne på flera månader, så det ska bli riktigt kul. Hon är jättebra och får alltid hästarna att jobba bra och ärligt.


Sedan så har jag anmält mig till Högbo i helgen, 1m på lördag och 1m på söndag. Anmälde mig innan jag visste att det skulle bli dressyrträning, så eventuellt stryker jag lördag. Men vi får se, Eddie brukar gå bäst när han är igenomriden. Dessutom så skulle träningen bara vara 30min tydligen, men det visar sig hur jag gör. Har dessutom inte hopptränat på 2 veckor heller, så det blir intressant. Hade tänkt att skutta lite igår, men såklart så vräkte regnet ner precis hela dagen. Så det blev inget. Men det ska nog gå bra hoppas jag :)

Nu ska jag ner till stallet och mocka, sedan fota det jag köpte på Stockholm Ridsport i måndags. Fast först så måste jag kika lite i RIDSPORT som nyss kommit!


<3


Dagens ridning

Curre & Eddie

Red ut en lite längre tur tillsammans med min syster som red Eddie. Det började regna precis när vi skulle iväg, vilket inte uppskattades varken av oss eller hästarna. Särskilt inte av Curre. Han är bra rolig, för han är alltid töntig och ska inte kliva i vattenpölar, men när det regnar så klafsar han i dom utan bry sig alls. Då spelar det väl ingen roll eftersom han redan är blöt ;)

Åter till ridturen så var Curre väldigt taggad idag. Tuggade på bettet och reagerade på minsta lilla. Riktigt sur var han också, för att vi red i regn. Vilket han verkligen inte gillar. Haha, riktigt arg var han! Kickade och bockade i galoppen och skulle springa åt och bita Eddie när vi kom för nära. Har inte varit med om en häst som visar så tydligt vilket humör han är på som Curre! Man kan inte annat än att skratta åt honom, haha. Men han var ganska fin idag, trots att han var sur. För han blir aldrig vrång, utan han visar bara vad han tycker :) Sen har det hänt att han blivit vrång och ska inte gå fram, och då gäller det att vara tuff på honom. Han är speciell min gosse, en riktig tuffing ^^ Dagens ridning

Curre

Red honom en längre tur idag, var säkert ute över en timme alla gånger. Men jag måste rida upp på skogen för att få lite bättre underlag och dessutom så blir det blir ganska mycket skritt med honom fortfarande. Men det var trevligt :) Gick in på ridbanan och travade ett varv runt fyrkanten åt båda hållen, och han var fin. Han börjar genast att jobba när han kommer in där! Tror nog att både han och jag vill komma igång på riktigt :) Fokuserar just nu på att han är framme för skänkeln och trampar på med lite energi i steget i alla gångarter och att han spårar ordentligt. Dvs inte springer på dubbla spår. Innan skadan så sa alla tränare att han var lite "lunsig" på marken, haha. Så det är lika bra vi redan nu börjar jobba med att han ska bli lite rappare. Dessutom så får han definitivt INTE bli framtung och gå på framdelen med den skadan han haft, utan nu ska vi rida så han på bästa sätt kommer att hålla i framtiden. Men han var fin idag och jobbade bra :)

Eddie


Fick vila idag.

Curre och jag i Högbo, September 2008 där vi satte två nollor i reg 1,10m avd. B.
Snart två år sedan nu. Bästa Curre, hoppas att vi kommer tillbaka igen! Känslan att rida in med honom på en hoppbana är obeskrivlig. Han har verkligen det där lilla extra. Saknar det så enormt. Mina finafina häst...
Du hade blivit bäst om inte denna skit drabbat dig, jag vet det. Men man kan inte ändra på det som skett, utan det är bara att blicka framåt nu och hoppas på att du ändå blir bäst!


Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom på banan idag. Faktiskt så var han väldigt fin och avslappnad! Dom senaste gångerna så har han varit så himla spänd och jobbig, men idag var han väldigt fin. Jobbade bara lite lösgörande arbete, övergångar och växlade galoppen ganska mycket i galopparbetet. Kortade ihop honom riktigt mycket så han blev balaserad och bar sig själv och red sedan framåt, tog tillbaka osv. Han blev lite stark i galoppen, kanske för att jag red på novabettet. Så ska nog rida på det tredelade nästa gång. Han var dock inte 100 stadig idag, men bitvis så hittade vi den där runda formen. Den formen som Frida brukar kalla en bra arbetsform. Men han var avslappnad och jobbade riktigt bra bitvis, så jag är nöjd med honom! Dessutom så blir han inte riktigt lika rädd för tittsakerna vi tränar före och efter ridturena, utan han går på nästan på en gång nu :)

Curre

Red honom en kortare tur idag, och en runda vi inte ridit förut. Red först över en bro som Curre inte alls tyckte att vi skulle gå över. Den var tydligen väldigt farlig ;) Men efter att jag sagt åt honom att han skulle över så gick han tillslut. Red ut på en åker som sluttade uppåt ganska så mycket, så han fick klättra lite. Hade tänkt att galoppera lite på åkern, men han var så taggad så jag skippade det. Travade en bit istället ;) Han stack åt andra hållet när han hörde något i buskarna och blev lite misstänksam när han såg ett rådjur hoppa runt på åkern, annars så var han snäll. Red sedan ut från åkern och ut på en väg, sedan genom botjärn och hem. Jobbade honom lite på hemvägen när han lugnat ner sig, och han var fin :)

Dagens ridning

Eddie

Red upp till sandvägen och galopperade. Vet inte hur lång den är, men några hundra meter iaf. Sandigt underlag och sista biten sluttar sådär lagomt uppåt. Så fast den inte är så lång så är det ändå ganska bra träning. Hästarna brukar gärna vilja dra iväg ganska mycket, men försökte bara att rulla på i ett jämnt tempo. Galopperade den två gånger, och skrittade/travade på vägen tillbaka. På vägen dit och hem så jobbade vi lite lösgörande, och han var fin. Provade att rida med gramanen, för att få honom lite mera inramad och mer fokuserad. Han bli ofta väldigt spänd när vi rider ut (trots att jag gör det mycket) och då brukar gramanen hjälpa. Trots att man bara har den löst. Dock så blir han fortfarande orolig och lite tjafsig i munnen i slutet av turen, då han är som mest lösgord och när vi hittar den där runda formen. Vet inte riktigt vad det beror på?

Curre

Red ut honom som vanligt. Han var fin, lite seg, men inte så farligt. Jobbade på riktigt bra i skritten :)

Dagens ridning

Eddie

Min syster red ut honom en sväng, bara lite lugnt i skritt och trav. Plockade fram lite tittsaker till Eddie som han fick kliva över, olika mattor mm. Han blir så löjligt rädd för sånt, så det är bara att träna. Det handlar nog mest om att han måste känna sig trygg och lita på ryttaren i alla lägen, nu tar han till flyktinstinkterna istället för att lita på den som sitter på. Allra värst är det när det ligger något på en plats där det inte vanligtvis brukar finnas något. Så man kan lägga samma matta på olika ställen, och han är lika rädd för den. Men jag tycker lite synd om honom, måste vara jobbigt att bli så rädd. Tycker ändå att han blir bättre ju mer man tränar, och det syns hur stolt han blir när han väl vågar! :)

Curre

Han var ju till veterinären idag, där han både fick trava och galoppera på volten. Så tyckte det var bäst att han fick vila från ridningen :)

Busen!


Återbesök med Curre

Idag var det dags för återbesök hos veterinären med Curre. Sist vi var dit var i maj, och han reagerade då liiite på vf när vi longerade på liten volt på hårt underlag. Han var i övrigt bra då, utan vi fick pressa fram denna lilla markering. Men vi valde då att ge en behadling i förebyggande syfte. Helt enkelt för att hjälpa honom lite på traven att bli ännu bättre. Under den tiden skrittades han bara.  

Nu rids han i både skritt, trav och lite galopp och det var dags för nästa återbesök. Som gick riktigt bra! Först böjprov, sedan longering och tillslut longering på hårt underlag. Han var helt ren och såg riktigt bra ut! Inget att anmärka på alls. Så nu gäller det att gradvis öka på träningen ännu lite till. Även lättare markabete så som bommar och upphöjda bommar, samt börja rida lite på böjda spår. Var riktigt nervös inför just detta återbesök, eftersom det skulle visa sig om han klarar den belastning vi utför nu. Så jag är riktigt glad! :D

Jag vet ju fortfarande inte om han kommer att hålla för hoppning och tävling i framtiden, men nu är ändå odsen högre. Så vi ska bara fortsätta att lugnt komma igång igen, för att långsamt vänja muskler och leder vid belastning igen. Det är bara att jobba på i samma spår nu, och hoppas att allt går bra. Han ska verkligen få en chans att bli helt återställd, det är han värd. För i slutändan så är det ändå det bästa, antingen så blir han bra eller så har jag gett honom en värdig chans. Men just nu ser hans framtid klart ljusare ut :) 

Behöver jag ens säga att det var underbart att sätta på honom lädergrimman, göra iordning honom och lasta? Med spetsade öron klev han rakt in, som alltid. Supertaggad och full av iver. Han älskar verkligen att åka bort! Älskade Currehästen.

Under kategorin "Cuwentos konvalicens" kan ni läsa mer om den tid han varit konvalicent, återbesök osv .

You are my everything
<3


Ponnytider

Ibland saknar jag lite att tävla ponny, fast det är mycket roligare med häst. Just att man inte hade samma krav på sig själv utan bara körde. Särskilt när jag red C-ponny, då hoppades man bara att ponnyn inte skulle dumma sig och bara red. Det var alltid roligt, så länge ponnyn inte stannade såklart och man fick ibland åka nöjt hem med en placering. Rosetter är defenitivt inte allt, men det hade varit roligt om man fick komma igång och tävla på "riktigt" någon gång. Curre och jag fick göra det några månader där på våren 2009, annars har det bara varit i utbildingssyfte från 2008. Men skam den som ger sig, snart så.

Tyson och jag i Ovansjö 2004. Skrutt Tyson, vad jag saknar honom! Måste hälsa på honom någon dag, han bor ju trots allt bara en bit upp i byn. Brukar prata med honom när vi rider förbi. Vill ha hem honom nu!
Dagens ridning

Eddie

Tog fram bommar och red lite markarbete idag. Började med att ställa igenom honom i alla gångarter, gjorde även ganska mycket övergångar. Han var lite spänd och fortfarande lite tjafsig i munnen, men ville inte lägga för mycket fokus på marken. Hade ställt upp två små hinder i ett V, kanske 40-50cm bara? Det ena en bom med en matta över och det andra tre blåa dunkar i rad. Först så var dom såklart suuperläskiga, men tillslut så rullade vi på i en åtta och han kändes avspänd. Måste börja hoppa lite mer titthinder då han bli så jäkla töntig när man inte gör det regelbundet. Räcker egentligen bara att rida över så små hinder som jag gjorde idag, så kan man göra det ofta.

Hade även ställt upp en serie med fyra hinder, travbom in och kryss, räcke, kryss, räcke, med ett galoppsprång imellan. Han hoppar ju så sjukt långt så ville att han skulle backa av lite och börja hoppa mer runt i denna övning. Så red den några gånger åt bada hållen, men min kuse ville inte backa av alls, utan fick det riktigt trångt på slutet. Behöll serien låg, ville inte höja så mycket då han redan får så trångt. Viserligen så backar dom av lite om man höjer sista räcket, men han fick det riktigt trångt. Så ville inte göra det, utan hade hela serien på 80cm kanske? Ville bara rulla igenom den och låta honom lära sig. Dock när jag tänker efter så skulle jag kommit in i galopp istället, så han fick det lite trängre på första och hade kanske på så sätt backat av lite i resten av serien. Nu blev det lite långt på första och jättetrångt på slutet. Bra att man kommer på sånt efteråt, hehe.

Curre

Var lite besviken efter passet med Eddie, men efter att ha ridit Curre så blir man glad igen! Han blev rädd för fåglar som flög upp vid ån och gjorde en sån där helomvändning så matte satt löst i sadeln. Han blir himla trissad av sånt, men när han lugnat ner sig så red vi förbi det läskiga. Fåglar som flyger upp från ingenstans är sånt där som han får ryck av ;) Men resten av turen så var han fin! Fokuserade på att han var framme för skänkeln, red även lite tempoväxlingar som han lyssnade bra både fram och tillbaka. Ställde honom lite åt bada hållen och kan kändes mjuk och fin efter ett tag. Tog det ganska lugnt då vi ska in på återbesök imorgon. Vill inte riskera att det blir något annat tok. Bara att hålla tummarna för att min Curre är frisk! Börjar bli riktigt nervös över det här, för man vet ju aldrig. Återbesöket i Juli förra året vill jag inte vara med om igen...


Curre, juli förra åretDagens ridning

Curre

Red honom runt byn idag, bara skritt och trav. Han var lite seg och tyckte att det var tråkigt att gå den rundan. Sådär småseg och omotiverad. Så han var inte jätterolig idag, haha. Han är en riktig humörhäst min Curre ;)

Eddie

Red ut honom en sväng först, kanske en halvtimme och red honom sedan en stund på banan. Bredvid banan så stod det någon och klyvde ved, vilket gjorde Eddie jättespänd. Sedan hade någon lagt ut några bommar på banan, och dom var jättefarliga åt ena hållet.... För han har ju aldrig sett bommar förut, åh nej. Så han var verkligen superspänd och skyggade för minsta lilla och vissa hörn eller ställen vid staketet var farligt. Så jag fick jobba en bra stund med att helt enkelt få honom avspänd.

Så jag travade först runt hela banan och förbi ställerna som var farliga, och även över bommarna. Tillslut så slutade han att skygga, men var fortfarande spänd och springig. Dessutom superkänslig! Men kunde faktiskt sätta ihop honom ganska mycket i galoppen och skänkelvikning i galopp gjorde han riktigt bra. Han känns faktiskt riktigt mjuk och fin nu, men det var just att han var så himla spänd och springig idag. Men efter att han galopperat av sig lite så blev han lite lugnare. Var hyfsat avspänd på slutet. Han blev dock lite orolig i munnen på slutet, men mycket bättre idag. Provade att rida med novabettet, och han kändes faktiskt lite mindre tjafsig med det :)

Men tänk var fin han kommer att bli om man lägger ner lite tid på honom, för han är verkligen superkänslig! När han väl börjar arbeta rätt och lyssnar på mig så behöver man bara rida med småsmå hjälper och jättemjuka händer. Riktigt trevlig är han när man kommer dit!

Klanten Eddie

Måste bara berätta vad Eddie lyckades med igår! Vi har just nu tre hästar, och det är oftast jag och syrran som tar in dom. Angelica brukar då först ta in sin ponny och jag står kvar och håller i Curre. För att han inte ska börja springa runt och skrika efter sin kompis ;) Men det börjar gå bättre iaf! Men till saken, så börjar Eddie alltid att springa runt. I början för att han blev orolig tror jag, men nu gör han det så fort vi kommer och ska ta in dom. Runt, runt i sin stora hage, (han går i en lika stor hage som dom andra + en som är lika stor som alla dom tre lite mindre tillsammans) och oftast så brukar han bocka också. Tokspringa brukar han inte göra heller, utan ganska kontrollerad galopp.

Så han började kuta runt igår, och när han är ganska långt bort och vänder så halkar han omkull! Hela hästen försvinner bakom kullen, sen ser man en hals och slutligen kommer hela hästen upp igen. Sedan fortsätter han att springa runt. Trodde att han skulle bryta något ben när han for omkull, men tydligen inte.... Klanten!

Det roliga är att detta inte är första gången han lyckas;

-Han kliade sig mot boxväggen när han kom in från hagen en dag, benen försvann under honom och han låg raklång! Klev upp och fortsatte att klia sig.

-Busade i djupsnön ute i hagen, snubblar och hela hästen försvinner i snön! Kliver upp och fortsätter att busa.

-Vi båda for omkull i ett hörn på en hoppträning. Fortsatte sedan träningen som inget. Här kan vi dock skylla på dåligt ridhusunderlag ;)

-Det senaste.
Haha, min lilla klant!

<3
Mobilbilder

Tog några bilder med Angelicas iphone för någon dag sen. Kanske inte jättebra bilder, men iaf :)

Curris. Ser sådär lagomt glad ut.

Ed. Nästan samma pose med öronen som Curre :)

Är det någon som är hungrig här? Sötmulen.

Curre innan ridtur. Pillandes med dörren, som alltid....
Men han är söt. Måste alltid öppna dörren, även om det är 20 minus eller spöregn.
Och tro mig, det går inte att få honom att låta bli. Om jag inte knyter fast dörren såklart ;)


Dagens ridning

Eddie

Red ut en sväng idag. Började smådugga innan jag satt upp, så satte på mig en tröja som låg i stallet. Men efter att vi ridit en kvart kanske så började det pissregna... Både Eddie och jag blev dyngsura! Haha ;) Jobbade lite tempoväxlingar första delen av turen och sedan blev det mycket sidvärtsrörelser. Tycker att det är lättare att jobba det när man rider ut faktiskt. Dock så brukar Eddie alltid bli väldigt spänd när man rider ut, vilket gör att det tar ett bra tag innan han börjar slappna av.

Men Eddie var faktiskt väldigt fin idag! Lyssnade fint både fram och tillbaka, dessutom så flyttade han väldigt enkelt. Behövde bara använda småsmå mjuka hjälper, flyttade även fint i traven :) Dock så blev han sådär tjafsig i munnen på slutet, när han börjar bli lösgjord och komma ner i formen. Funderar om det är något med munnen som gör att han inte vill ta ordentligt stöd, eller kanske sadeln? Ska prova att rida med novabettet i morgon och se om det blir någon skillnad.

Curre


Skulle rida honom efter Eddie hade jag tänkt, men det ösregnade som sagt... Jag blev helt igenomsur efter att ha ridit Eddie och gick in och böt om, hade då tänkt att vänta för att se om regnet skulle ge sig. Men icke, det fortsatte att spöregna. Jag hade ingen lust att bli igenomsur en gång till och Curre hatar regn, så det fick bli en till vilodag. Lite sur på mig själv som inte red honom igår när det var bra väder, men det är inte så lätta att veta... Pysslade om honom ordentligt istället. Klippte och tunnade ur manen som hunnit bli grymt lång! Tvättade även svansen som inte var allt för mysig. Han skulle behöva en heldusch för att bli vit igen, så får ta mig tid till det någon dag. Men nu är han iaf fin i manen och svansen, alltid något :)Om jag fick önska...

och hade massa pengar att handla för så skulle jag vilja ha en del nya prylar på hästfronten!

Tex.

Ny hjälm. Har haft min Charles Owen wellington Classic sen dec -07. Jag gillar den verkligen, men känns faktiskt som att jag skulle vilja ha något nytt nu! En GPA speed air evolution tone in tone eller en Samshield är jag lite sugen på. Givetvis i blått, eftersom jag tänker fortsätta att köra på mitt blåa tema. Har gjort det sedan jag började tävla, 2003.
På bilden: Samshield. Kostar från 6900kr hos segcompany.se Finns även hos schockemoehle.net för 450 Euro!

Ny kavaj. Har just nu en Pikeur, som jag haft ganska länge. Är lite trött på den och har kört med KL tröja dom senaste tävlingarna. Finns många snygga i funktionsmaterial, Equiline X-cool och animos kavajer tycker jag är riktigt fina! Men här gäller det att hitta något som passar mig... Dvs inte för kort i armarna. Givetvis så ska även kavajen gå i blått.
På bilden: Equiline X-Cool. Kostar 5 175kr hos segcompany.se

Tävlingsschabrak. Gärna ett egendesignat med snygga passpoaler! Anna Scarpati och RG är riktigt fina och stilrena schabrak tycker jag. Har redan ett AS som jag är jättenöjd med, älskar det!
På bilden: RG. Kostar 85 Euro hos schockemoehle.net

Ny förbygel. Har just nu en Glengordon Avalanche som jag verkligen gillar, men den börjar bli lite sliten nu. Har haft den sedan jan -08. CWD och Anthares har snygga förbyglar i den modell jag vill ha (som jag har nu). På bilden: CWD. Kostar 2690kr hos segcompany.se

Ny hoppsadel till Eddie. Här är det inte märke som är det viktigaste, utan en sadel som passar både Eddie och mig. Helst svart dock, så jag slipper byta ut övrig utrustning. Matchat vill man ju ha.
På bilden: Butet. Går loss på från 31 300kr hos Ryttarstugan.se! Blir nog ingen sådan... ;)

Nya stigbyglar. Behövs när Eddie får en egen sadel. Några som jag då spanat in och nog tänker köpa då är ett par Soft up! Nya snygga säkerthetsstigbyglar som finns i en mängd olika färgkombenationer. Det svåra är dock att välja vilken färg man vill ha...
På bilden: Soft up. Kostar 1950kr hos toprider.se

Det är bara att skaffa sig ett jobb och spaara, så kanske jag har råd med några av sakerna ;) Det finns mycket fint, och kostar gör det.


Vila

Idag fick båda hästarna vila. Eddie har inte haft sin vilodag, och Curre har fått gå ordentliga turer hela veckan. Tänkte att det bara skulle vara bra med en extra vilodag för honom. Har putsat några träns och mina stövlar, och STÄDAT! Både inne och i stallet. Bra att man får såna ryck ibland, kanske skulle hända lite oftare? ;) Nej, nu ska jag nog stänga av här och sedan sova. När jag för en gångs skull är trött! Brukar tyvärr inte inträffa för 12 vanligtvis...

Såg nyss att jag hade besöksrekord idag :D Jag som inte uppdaterat alls idag, förutom nu då. Men kul :)


Bästa hästarna<3

Dagens ridning

Eddie

Jobbade honom en stund på banan, och det gick inte så värst bra. Börjar bli lite irriterad på att han är så hmla fin när vi åker iväg och tränar eller tävlar? Då har vi den där avslappnade och fina formen nästan direkt, och hemma är han nästan tvärtom? Jag har tänkt på det fleera gånger, vad är skillnaden egentligen? Vad är det som inte fungerar hemma? Mycket lustigt det där... Vi skrittade och travade hela passet. Gjorde mycket övergångar, och när jag äntligen fick honom att börja jobba rätt så bara ryckte han i tyglarna och var allmänt irriterad på mig. Tror att jag ska rida ut några dagar. Skulle tro att han sammankopplar banan med jobb och därför blir vrång? Han är ju trots allt fux...

Curre

Han var grymt seg när vi red iväg, tror att han börjar tröttna på att hela tiden ridas ut! Red för variations skull en annan väg där vi red in på en stig där jag inte ridit på väldigt länge. Den var lite igenvuxen, men Curre hittade ;) Kom fram vid sandvägen och travade och galopperade lite där. Då blev han istället grymt pigg, bockade och härjade när vi skulle galoppera! Blev några höga gunghäst (han känns som han gungar!) bockningar som han brukar göra, haha. Men han lugnade ner sig sen. När vi red hemåt så var han väldigt fin, hittade en bra form i skritten :)

Ny header

Bytte header igår, blev även en ljusare grå färg. Hade tänk att byta till någon gladare färg, men kunde inte välja vilken färg jag ville ha. Så det får bli grått tema ett tag till, haha. Men gillar denna header mycket bättre än den förra. Ville ha fler bilder, så det fick bli såhär. Blev ganska nöjd med denna faktiskt :) Ska även försöka att fixa inläggsrubrukerna, men är inte så bra på det där. Aja.

Vad tycker ni om den nya headern? Bättre/sämre? :)

Ser ni inte den nya designen så tryck på F5.


Såhär ska den se ut :)

Hoppträning

Skrev aldrig igår, men var på hoppträning för Leif. Första dagen så hade vi ju markarbete och nu banhoppning. Eddie kändes faktiskt ganska fin när vi red fram, kändes att han jobbades igenom ordentligt dagen innan. Galopperade fram på en volt med tre galoppbommar på "kortsidorna". Hoppade sedan några enstaka hinder och linjer. 

Han känns fin på marken och i markarbetet, men känns som att vi har tagit ett steg tillbaka i hoppningen. Jag vågar helt enkelt inte RIDA ordentligt, och hittar ingen jämn rytm. Gör missar som jag inte borde och gör inget åt saken fast jag känner att vi ligger fel flera meter före. Nä, ush. Känns inte alls kul :/ Men och andra sidan så har det varit dåligt med träningar och jag har inte haft någon "fast" tränare under lång tid nu. Tror att vi båda kommit av oss lite.

Tillbaka till träningen så hoppade vi till sist bana. Kändes sådär. Bitvis så kändes det bra, men hittade ingen jämn rytm och flyt i ridningen. Men det blir sådär när jag inte hoppar på länge, kommer av mig och tappar självförtroendet lite. Men jag tror att det blir bättre när träningarna sätter igång igen och det blir mer regelbundet. Ska dessutom börja träna för Leif i höst, vilket jag tror kommer att bli bra! Ska bli riktigt kul att rida för en så bra tränare regelbundet :) Så jag känner mig verkligen taggad nu! Jag SKA lyckas med Eddie, så är det bara. Sen så får jag hålla alla tummar och tår jag har för att Curre blir bra och kommer tillbaka. Så jag har min stjärnhäst också<3

Red Curre när jag kom hem, och han var pigg! Nu har han även börjat bli lite stark när jag rider ;) Red upp till sandvägen och tog först en liten högergalopp. Skrittade där det var lite djupare sand och fattade sedan vänster galopp, bröt av efter en bit och travade i låg form upp för en backe. Väldigt fin var han! Min skrutt :)


Angelica tog en halvful mobilbild på Eddie i Avesta.
Men måste bara visa vad fin han är i nya pannbandet! :)

Filmer från hoppträningen

Nu finns det filmer från hoppträningen i inlägget under! HÄR finner ni dem, om ni kollar via bloglovin ;)Hoppträning

Var som sagt iväg på träning För Leif Hall idag, markarbete med mycket fokus på sits och inverkan. Började med att jag skulle ta in Eddie i regnet, vad gör då hästen? Precis när vi ska hämta in dom så lägger han sig i leran och rullar... Blöt, lerig häst som ska iväg om en sådär 30-35min. Inte kul. Men han blev ren, skapligt ren iaf!

Började träningen med att stå i lätt sits i alla gångarterna. Min högra vrist blev trött och foten vek sig inåt, vilket gjorde jäkligt ont. Kunde typ inte vinkla ut tån, så det var inte så kul. Sedan jobbade vi utan stigbylar, både på volt och ute efter fyrkanten. Flyttade i traven och ökande/minskade galoppsprången i galopparbetet. Så jag var ganska mör efter denna framridning, tror att Eddie var det också! Han var ganska grinig idag faktiskt. Ryckte i tyglarna och ville inte riktigt göra som jag ville. Blev väldigt sur när jag skulle sätta ihop honom ganska mycket i vänstergaloppen, där han gärna vill slänga ut rumpan. Men stundtals så var han väldigt fin :)

Började sedan med att travhoppa ett räcke, som vi sedan hoppade och fortsatte på 6 galoppsprång fram till en studs med fyra kubhinder. Trodde att han skulle riva hela skiten, men han var faktiskt jätteduktig! Rev inte en bom :) Hoppade sedan en serie med fyra kryss och till sist en oxer. Ett galoppsprång mellan varje hinder, och med hjälpbommar mellan. I den här serien så tvingas Eddie, speciellt på sista oxern att hoppa runt. Han hoppar ju inte optimalt, men tycker ändå att han gjorde det bra. Satte ihop allt till en liten slinga, och la även till en övning med upphöjd bom, ett galoppsprång till en oxer. Första gången vi hoppade oxern så gjorde jag en sån där jäkla miss där jag började backa, och det blev tvärstopp på oxern, -mitt fel. Kom igen med bättre galopp och rytm, då gick det galant.

Som jag sagt så många gånger förut så måste Eddie förbättra sin språngkurva, något Leif också påpekade. Men han tyckte att jag hade en bra sits iaf :) Är över lag nöjd med träningen. Eddie var dock inte superfin på marken, men jobbade ändå bra stundtals. Var en riktigt tuff träning, med lång framridning där vi först fick stå i lätt sits och sedan rida utan stigbylar. Får hoppas nu att Eddie orkar hoppa imorgon också, då det blir mer banhoppning :) Får hoppas att jag orkar rida ordentligt jag med ;)


En del av framridningen. Har inget program att klippa filmerna i,
så den är ganska lång. Men det kan kanske vara kul att se honom lite på marken :)Travhindret + studsen
Serien. Syns ganska tydligt att han inte riktigt vill hoppa runt på oxern.


Travhindet, studsen och 5 och halvan.

Ovansjöspelen

Fotade lite när jag var i Ovansjö och kikade på ponnytävlingen. Är inte jättebra på att fota manuellt, så provade mig fram lite. När man väl kan det där så blir det ju så mycket finare bilder är att fega och köra på auto läge ;) Men här kommer iaf ett litet smakprov på bilderna jag tog! Namnen på vissa ekipage står under bilden. Kan vara svårt att förstå om det är den övre eller undre bilden ;)

Nikon D80 + AF-S Nikkor 55-200mm


Vackaste Lady<3


Matilda Lindberg - Lady Stardust


Elin Berggren - Aburn Irish Cat


Evelina Bohlin - Mike´s Quickstep
 


Dagens ridning

Eddie

Red igenom honom på banan idag. Kändes att han inte blivit riden på två dagar, kändes lite allmänt "oriden". Så jag ställde igenom honom i båda sidor och han blev tillslut ganska fin. Lite springig i galoppen så fick sätta ihop  honom ganska mycket där. Även om han inte var jättefin idag så märks det verkligen att han blivit starkare då jag faktiskt kan sätta ihop honom ganska mycket nu. Ville inte pressa honom för mycket då vi ska träna imorgon och på torsdag. En hoppkurs för Leif hall, ska bli jätteroligt :)

Curre

Red en sväng uppe i skogen, en runda vi inte ridit på ett tag. Har varit ganska varmt idag, så Curre var inte jättepigg. Men inte seg heller som han kan bli. Ställde honom lite och flyttade något steg, och han var fin. Men eftersom han inte var så pigg idag så blev han lite hängandes. Vill inte göra sån stor affär av det nu när han bara rids igång, utan det kommer :) Han blir bara starkare och kommer tillbaka mer och mer! 

Dagens ridning

Curre

Red ut en sväng på morgonen. Han var pigg och busig! Det flög upp några fåglar en bit bort när vi travade, och då blev det några bocksprång. Men han blir inte så där övertaggad så han springer på tvären och sedan kan explodera vilken sekund som helst, utan han gör sina bocksprång och sen är det bra. Det är väldigt skönt, och då är det bara roligt när han gör sådär :) Han kändes mjukare än igår, och var väldigt fin i traven när vi var uppe i skogen.

Eddie

Han hade ju tappat en sko, så jag tänkte longera honom lite lågt i hagen. Det gick inte så bra, haha. Han fattade inte när jag ville att han skulle sakta av, utan sprang bara runt, runt och slirade i gräset. Blev lite läskigt när han inte fick något fäste, så jag gav upp det. Får ta och longera honom på banan sen någon gång istället, så han lär sig. Provade att tömköra honom lite istället, men tömmarna var för korta så det gick inte heller så bra. Tja, inte så lyckat med andra ord. Men han fick iaf röra lite på sig ;)

Knasig statistik?

Jag förstår mig inte riktigt på min besöksstatistik om jag ska vara ärlig. Dom dagar den här veckan som jag inte uppdaterat något alls, dom dagarna har jag haft flest besökare! Haha, lite lustigt tycker jag ;)

Red Curre en tur imorse. Hade egentligen tänkt rida Eddie, men märkte att han tappat en framsko. Han vilade nämligen igår, så märkte det inte förren imorse när jag skulle rida. Hovslagaren kommer lyckligtvis på förmiddagen imorgon, så det var ju tur i oturen :) Men hoven såg fin ut, så jag funderar på om jag kanske ska longera honom en stund i en av hagarna där det är mjukt. Brukar faktiskt nästan aldrig longera, men har gjort det en hel del med Johns hästar. Så känner mig lite säkrare på den biten nu, haha. Vill inte gärna att Eddie ska vila två dagar i rad, men vi får se hur jag gör.

Nu ska jag nog fortsätta att pilla med en ny header i photoshop. Är lite trött på den jag har nu, så om denna blir bra så kommer det nog en ny snart :)

RSS 2.0