Var har min ridning tagit vägen?

Träning idag, och jag är så jävla missnöjd med mig själv. Jag sätter helt enkelt för stor press på mig själv och vågar inte riktigt lita på mig själv heller.

Började med Chino. Han var riktigt fin när vi red fram! Ojoj, där har jag inget att klaga över :) Han jobbade riktigt avslappnat och i form hela tiden, riktigt fin var han! Provade kulsporrarna på honom och det funkade riktigt bra, kom åt honom mycket bättre. Särskillt när vi red bogen in. Vanligtvis brukar han inte riktigt vilja flytta, men nu gjorde han det jättebra! Känndes faktiskt som att allt trimmande har gett lite resultat faktiskt :) Dessutom var han piggare när det var en massa hinder ute, och får då en helt annan energi.

Kändes bra när vi hoppade fram på enstaka hinder, men när jag skulle hoppa bana så försvann den där känslan. Jag sätter för stor press på mig, är rädd att jag ska göra fel. Vågar inte riktigt lita på mig själv helt enkelt. Resultatet blir att jag sitter och håller, och blir bara mer frustrerad när jag inte hittar ett framåtläge.

Missbedömde rejält på ett räcke där jag tänkte trycka av honom för stort (puckade jag som red jävla dåligt) så han la till en tvärnit. När jag är ur balans så gör han världens bakutsparkar, och då menar jag verkligen rätt upp i luften! Jag som var ur balans dök ner i backen efter några snygga bockhopp. Skärpte till mig sen och red bättre. 

Nu låter jag kanske väldigt gnällig och att det  gick riktigt dåligt. Men jag är perfetionist ut i fingertopparna, jag kräver att jag ska komma perfekt på ALLA hinder. I våras kunnde jag rida en sån här bana i sömnen, alltid hitta framåtlägen. Tror det är därför jag sätter sån press på mig.. En oxer var iaf uppe på 1,10, så ja. Hoppa kan han ju. För övrigt så gick det ju bra. Det får jag inte glömma.

Sen hoppade jag upp på Baloo. Det gick väl rätt skapligt. Kan inte förvänta mig så mycket av en så orutinerad häst. Vi hoppaade runt banan, var väl inte supernöjd med min ridning här heller. Men det var på rätt väg iaf. Trimmade honom lite på slutet, och då blev han avspänd och fin!

Till på söndag när det är tävling så ska jag vara bättre fukuserad. Nån gång i veckan, typ fredag tror jag att jag ska ta ut två upphöja bommar, alternativt bara bommar som jag ska rida över. Bara för att hitta känslan och lita på mig själv att jag faktiskt klarar det! Jag kan rida, jag kan se avstånd. Faktiskt så brukar jag vara mer fokuserad och rida bättre på tävling än träning. Får hoppas att det är så nu också :) Det ska vara roligt att tävla, det får man inte glömma!

Slappna av, fokusera, hitta galoppen där man känner bakbenen i handen, lita på sig själv. Det är nyckeln för att det ska funka, varför lär jag mig aldrig? Nu får jag sluta. Det här är trots allt andra gången jag hoppar på väldigt länge, jag kan inte kräva så mycket av mig själv som jag tror! Mer träning kommer göra att jag blir säkrare, det brukar vara så :)

Sorry för ett deppigt och gnälligt inlägg. Alla har vi svackor. Och jag ska snart vara ur min, det lovar jag! På söndag ska jag rida som John. JAG LOVAR! hahaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0